Muffinki klonowe z orzechami pecan
Muffinki klonowe z orzechami pecan
Składniki na około 12 sztuk:300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g brązowego cukru 1 jajko 50 ml syropu klonowego 250 ml mleka 50 g margaryny Kasia 100 g białej czekolady 75 g orzechów pecanPodzielić składniki na suche i mokre. Do głębokiej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę i cukier. W osobnej misce roztrzepać jajko, dolać syrop klonowy, mleko i roztopioną, wystudzoną margarynę (fot.1). Zawartość obu misek połączyć i ręcznie, krótko wymieszać. Wsypać posi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy, ciasto, muffiny, biała czekolada, czekolada, babeczki, ciasto z orzechami, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku
Inne przepisy z Świat Ciasta
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję