mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:254/622)

Muffiny Piernikowe 123

łyżeczki proszku1/2 łyżeczki sody100 g cukru1/2 łyżeczki kardamonu i imbiru2 łyżeczki przyprawy korzennejszczypta pieprzułyżka mioduSposób przygotowania:Na początek mieszamy jajka z mlekiem i oliwą orzechową, następnie dodajemy miód i cukier - odstawiamy.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy zmielony kardamon, imbir, pieprz i przyprawę korzenną. Mieszamy.Następnie dosypujemy do płynnych składników wymieszaną mąkę z przyprawami. Ciasto

Słodkie Przyjemności
Kubanka 14602

upieczenia bo warto.   Składniki: Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia Krem 2 żółtka 2 szklanki mleka 2 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki maki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 3 łyżki cukru 200 g margaryny lub masła 3 łyżki nutelli Bita śmietana(...)ubijając. Gdy masa będzie sztywna dodawać porcjami mąkę z kakao i proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36*25 cm i piec w 180 stopniach około 25 minut. Biszkopt ostudzić. Krem: żółtka, cukier i mąki zmiksować w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko wylać mieszankę i zagotować. Zdjąć

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 399

pieczenia – 1 łyżeczkaBISZKOPT CIEMNY :* jajka – 6 szt* cukier – 1,5 szkl* mąka pszenna – 1,5 szkl* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczkiMASA BUDYNIOWA :* mleko – 0,5 l* budyń waniliowy z cukrem – 2 szt* cukier – 3 łyżki* masło – 200 gDODATKOWO:* galaretka truskawkowa – 1 szt* polewa czekoladowa ciemna(...)chwilkę miksujemy. Następnie delikatnie mieszamy przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem  do pieczenia.Masę wykładamy na blachę ( 28x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min w 170 stopniach.Odstawiamy do ostudzenia a następnie rozcinamy na 2 blaty.MASA BUDYNIOWA :2 budynie waniliowe gotujemy w 0,5 l mleka z dodatkiem cukru.Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia , tak by nie pozostały grudki.Studzimy.Całkowicie

Ostra na Słodko
Babeczki czekoladowe 265

można obsypać cukrem pudrem, polukrować lub polać dowolną polewą. 40 dag mąki 11 dag miękkiego masła 3 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 23 dag cukru 1 łyżka miodu 2 jajka 200 ml mleka (dodałam 100 ml mleczka kokosowego i 100 ml zwykłego) 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól wymieszać. Masło

Kuchcik gotuje
Drożdżowe bułeczki z jabłkiem na jesienną chandrę 132

coś słodkiego. Konkretnie domowe drożdżówki z jabłkiem. Zapewniam, że działają, ale najlepiej sprawdźcie sami . Składniki (na 8 sztuk): 300 gram mąki pszennej 80 ml letniego mleka 1 jajko 1/2 opakowania drożdży w proszku 5 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki masła 2 łyżki jogurtu greckiego 1 spore jabłko Przygotowanie: Do odmierzonej mąki wsypuję drożdże, cukier zwykły i waniliowy

Kuchnia po mojemu
Karpatka 139

wyrosło, a krem bajka.... idealny, taki jak lubię w karpatce. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru 200-300 g miękkiego masła Wykonanie: ciasto: Zagotować wodę(...)przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie lśniące i gładkie zdjąć z ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki

Pysznie & Pięknie
CIASTO CZEKOLADOWE a’la MURZYNEK Z NADZIEWANYMI GRUSZKAMI 144

najpopularniejszych odmian w Europie. SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) CIASTO: * jajko ( duże ) – 3 szt * mleko – 125 ml * mąka pszenna – 2 szkl * kakao – 2 łyżki * cukier – 1 szkl * orzechy włoskie – 50 g * olejek do ciast waniliowy – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki DODATKOWO: * gruszki – 3 szt * bakalie ( orzechy nerkowca i piniowe, migdały(...)rodzynki ) – 200 g * miód prawdziwy – 4 łyżki * cynamon – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W rondelku roztapiamy masło z cukrem, a następnie dodajemy mleko, kakao i olejek waniliowy , studzimy. Dodajemy mąkę przesianą (!) z proszkiem do pieczenia oraz żółtka – cały czas miksujemy. Dodajemy podprażone i posiekane orzechy włoskie oraz białka ubite na sztywno i dokładnie, ale zarazem delikatnie mieszamy

Ostra na Słodko
Kanadyjska szarlotka 187

kładniki:   Ciasto: 4 małe jabłka 1 1/2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g masła 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 2 łyżki mleka w temperaturze pokojowej 3/4 szkl. brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo: cukier puder do posypania  Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Mąki, proszek

Nastoletnie Wypiekanie
Muffiny z masłem orzechowym 523

oleju 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli Wykonanie: - składniki powinny mieć temperaturę pokojową - do miski przełożyć masło orzechowe, olej, mleko, cukier i jajka, składniki krótko wymieszać widelcem - do innej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać sól oraz drobno posiekane orzeszki ziemne, wymieszać - do składników suchych przełożyć składniki mokre, krótko wymieszać widelcem - formę na muffiny wyłożyć

Smakołyki Bereniki
Szpinakowe gofry z mięsno-warzywnym farszem 152

słodkości. Składniki na ok. 6 szt. gofrów: Ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła (Wybierzcie 2 opcję, jeśli chcecie, żeby gofry były bardziej chrupiące.) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 200 g szpinaku (świeży lub mrożony) ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Farsz(...)ząbek czosnku olej/oliwa do smażenia sól i pieprz Sposób przygotowania: Ciasto: Szpinak podsmażamy na patelni z czosnkiem, solą i pieprzem. Wsypujemy do miski mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy jajka olej/masło i mleko oraz przestygnięty szpinak. Całość miksujemy/mieszamy na gładką masę, do połączenia składników. Rozgrzewamy gofrownicę. Gofry pieczemy przez około 3 – 3,5 minuty lub przez czas podany

Pyszny Duet
BABKA MAŚLANA WANILIOWO-CZEKOLADOWA ZEBRA 220

200g ksylitolu (lub cukru) - 2 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1-1,5 łyżki kakao - 1-2 łyżki mleka roślinnego (lub zwykłego) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia (lub 1 mały proszek pieczenia) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej śmietanki (u mnie 30%) - płatki czekoladowe(...)waniliowym na puszysta masę. Dodać partiami stopione, letnie masło i dokładnie ubijać. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy dokładnie do połączenia składników. Do mniejszej miski przekładamy ok.1/3 gotowego ciasta, dodajemy do niej kakao oraz mleko tak, by uzyskać podobną konsystencję ciasta do tej jaka była wcześniej. Do przygotowanej wcześniej formy (wysmarowanej dokładnie i dość

Smaczne Zdrowe
Muffiny dynia z wiśnią 186

Składniki:   2oo g pure z dyni 300 g mąki pszennej  160 g cukru  2 jajka 1,5 łyż. proszku do pieczenia 0,5 łyż. sody oczyszczonej  60 ml mleka 150 g roztopionej margaryny  2 łyż. ekstraktu waniliowego lub syropu waniliowego  starta skórka z 2 pomarańczy sok z połówki pomarańcza wiśnie świeże lub mrożone(...)muffinę Przygotowanie: Margarynę roztopić i ostudzić . Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem i sodą . Dodać cukier, sól, skórkę z pomarańczy, Wymieszać i odstawić . W drugiej misce pure z dynią wymieszać z jajkami dodać mleko i roztopioną margarynę, wanilię wymieszać, Za pomocą łyżki delikatnie wymieszać składniki suche z mokrymi. Nie mieszać za długo. Piec w temperaturze 190 stopni

Wypieki Uli
Gofry dyniowe 142

proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 80 g masła Białka oddzielić od żółtek. Masło roztopić i przestudzić. W dużej misce wymieszać wodę gazowaną, mleko, pure z dyni, cynamon, żółtka i cukier. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz masło. Wymieszać, aż masa będzie gładka. Odstawić na 15 minut. Białka ze szczyptą soli, ubić na sztywno.  Delikatnie wmieszać

kulinarnyswiatdomi
Całuski z wiśniami 151

około 32 sztuki (w zależności od średnicy szklanki, jakiej użyjemy) Składniki: kostka chudego twarogu (250 g) 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 30 dag mąki + trochę mąki do podsypywania 2 kopiaste łyżeczki proszku(...)pieczenia  wiśnie Lukier (opcja niekonieczna) cukier puder wrzątek Wiśnie obieramy, myjemy i drylujemy. Twaróg ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko

My simple kitchen
1478. Gruszkowo-jabłkowa pokusa 162

łyżeczka proszku do pieczenia Z mąki, margaryny , żółtek i jajka, cukru i śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować na blaszce [ u mnie tortownica],a drugą część włożyć na ok. godzinę do zamrażalnika . Budyń ugotować na mleku. Gruszki i jabłka obrać  i zetrzeć na tarce.Skropić sokiem z cytryny.Wyłożyć na ciasto

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania