mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:245/622)

Malibu 327

mąki pszennej -  1 łyżeczka sody oczyszczonej -  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -  szczypta soli -  90 g masła -  200 g cukru (lub  mniej) -  50 g ciemnego cukru muscovado -  2 jajka, w temperaturze pokojowej -  250 ml mleka kokosowego, w temperaturze pokojowej (przepis na blogu) Czekoladę i kakao umieszczamy w misce, zalewamy wrzącą wodą. Należy(...)mieszamy. Dodajemy do nich roztopione masło, krótko miksujemy. Wbijamy jajka, jedno po drugim, miksując do uzyskania puszystej i jasnej masy. Powoli wlewać mleko kokosowe, na przemian z przestygniętą czekoladą; miksujemy. Dodajemy przesiane suche składniki (mąka, soda, proszek i sól), zmiksujemy, tylko do połączenia się składników. Kwadratową formę o boku 23 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Przelewamy gotową masę

Malinowe Pocałunki
Placuszki z mascarpone i malinami / Mascarpone pancakes with raspberries 223

recipe in English Placuszki z mascarpone i malinami (2 porcje) Składniki: 125 g mascarpone 1 jajko 2 łyżki cukru 90 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki mleka szczypta soli 100 g malin cukier puder, miód do podania Przygotowanie: W średniej misce, roztrzep rózgą jajko z cukrem i wanilią, dodaj mascarpone i ponownie(...)wymieszaj. W oddzielnej miseczce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, następnie wmieszaj do masy serowej tak by ciasto miało jednolitą konsystencję. Na koniec delikatnie wmieszaj mleko i maliny. Rozgrzej szeroką patelnię z łyżką oleju na średnim ogniu, wyłóż po 1-2 łyżki masy na jednego placuszka i smaż do ładnego zarumienienia z każdej strony. Podawaj jeszcze ciepłe posypane

karmelowy
Ciasto balowe 3976

wcale takie nie jest , robi się dosyć szybko.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru sól szczypta 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy: 500 ml mleka 3 żółtka 8 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią 1 łyżka kopiasta mąki pszennej 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 250 g masła Bita śmietana(...)miksować do momentu, aż uzyskamy sztywną masę. Mąkę i proszek przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę 36*25 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę, równomiernie rozsmarować. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szklanki mleka. Dodać żółtka, mąki i zmiksować. Resztę

Ala piecze i gotuje
Słodkie środy - Muffiny z rabarbarem i cukrem pudrem 122

jajka 250 ml mleka rabarbar (zużyłam jeden długi pęd) cukier puder do dekoracji   PRZYGOTOWANIE: Do miski przesypujemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy i mieszamy. Margarynę rozpuszczamy, studzimy, mieszamy z jajkami i mlekiem. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy.  Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Przekładamy ciasto do papilotek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żytnie placuszki z ricottą i malinami 121

syropem klonowym i owocami. Składniki (3-4 porcje): 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 płaskie łyżeczki cukru szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego 125 g malin 2 jajka 1 szklanka mleka(...)sera ricotta olej roślinny do smażenia + dodatkowo do podania: jogurt naturalny, syrop klonowy Wykonanie: Przygotuj 2 miski. W jednej wymieszaj składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól. W drugiej: mleko, jajka, ekstrakt z wanilii i ricottę. Gdy składniki mokre będą dobrze połączone, dodaj je do suchych i wymieszaj. Dodaj maliny, ponownie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej

Moja pasja smaku
O bakteriach, kichaniu i naprawdę pysznym cieście 176

orzechami i kruszonką Składniki: (na keksówkę 8x22 cm) 190 g miękkiego masła 125 g cukru 3 jajka 190 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1,5 łyżki mleka 125 g jagód lub borówek amerykańskich 50 g orzechów pekan kruszonka: 30 g mąki pszennej 20 g zimnego masła 15 g cukru trzcinowego(...)mąki. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą i cynamonem. Partiami dodawać do ciasta, dokłądnie miksując. Wlać mleko, wsypać orzechy, połączyć. Dodać jagody. delikatnie wymieszać łyżką, uważając, żeby nie rozgnieść owoców. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik "złota rosa" 139

takiego gotowego, zmielonego na sernik) - 3/4 szklanki cukru - 3/4 szklanki mleka 3,2% - 1/3 szklanki oleju - ziarenka z połowy laski wanilii  - torebka budyniu waniliowego (takiego na pół litra mleka) - łyżka mąki ziemniaczanej - 2 całe jajka - 4 żółtka - sok świeżo wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki na piankę:  - 4 białka - 0,5 szklanki cukru pudru - szczypta soli  Przygotowanie(...)rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut. 2. Mikserem w dużej misce łączymy ze sobą: twaróg, ziarenka z laski wanilii, cukier, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Powoli dodajemy mleko, sok z cytryny, żółtka, jajka i olej cały czas miksując. 3. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Kraina Tysiąca Smaków
ciasto podwójnie czekoladowe z mandarynkami 143

ciasto pojawi się następnym razem. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto  (źródło) : 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej(...)wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Jajko utrzeć z cukrem na białą masę. Ucierając dolewać olej i śmietanę. Dodać mleko z czekoladą.  Mąkę wymieszać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać i przelać do foremki wyłożonej papierem. Piec w 170*C przez około pół godziny, sprawdzając patyczkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Latte 183

mielonej kawy (suchej) ew. 1-2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cappuccino w proszku 1/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 200 g masła 1 łyżka Amaretto Śmietana: pół litra śmietanki 30% 3 łyżki żelatyny ew. 3 łyżki cukru Ciasto: Przygotować jak biszkopt - suche składniki połączyć, białka ubić(...)suche składniki. Piec ok. 40-45 min. w 175'C. Ostudzić, nasączyć delikatnie Amaretto lub co kto lubi... Krem: W pół szklanki mleka rozmieszać wszystkie składniki poza masłem. Resztę mleka zagotować, dodać pozostałe składniki (oprócz masła) - ugotować tak jak budyń (mocno gęstnieje). Ostudzić, zmiksować z zimnym masłem - wstawić na ok. 1 godz. do lodówki. Wyłożyć na zimne ciasto, wstawić

w mojej kuchni
Ciasteczka z miodem i żurawiną 162

przed nami kolejne długie zimowe wieczory, a na takie dni najlepszy jest miód. Ostatnio jak się do niego dorwałam to nie mogę się oderwać. Dodaje go do owsianek, mleka, i wypieków. A takim oto wypiek, macie dzisiaj przed sobą. Ciasteczka wyszły pyszne, mięciutkie, miodowe, i pysznie żurawinowe, bo niczego im nie żałowała. Żałowałam tylko tego, że wszystkie tak szybko poszły(...)mleka 3 łyżki miodu Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Naszą brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą, proszkiem i cukrem. Następnie dodajemy masło i siekamy nożem, aby powstały takie grudki (niewielkie). Dodajemy mleko, miód oraz żurawinę i całość dokładnie zagniatamy. Następnie z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kulki (takiej samej wielkości), przekładamy na blachę

Moje pyszne gotowanie
Muffiny w przebraniu 151

letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka(...)malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo: 1 białko 65 g cukru 85 g miękkiego masła 225 g malin Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka roztrzepać, dodać serek, połączyć. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Na końcu dodać owoce, wymieszać delikatnie, aby ich nie rozgnieść. Masę przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Scones z dynią 135

pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 50 g zimnego masła 250 g pure z  pieczonej dyni 2 jajka 20 ml mleka Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy do niego mąkę przesianą z proszkiem, szybko siekamy nożem i łączymy  z mąką. Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, cukier, pure z  dyni i mleko, mieszamy. Masę łączymy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z orzechami laskowymi, gruszkami i czekoladą! /z CZEKOLADĄ 141

proszku do pieczenia - 4 lub 5 gruszek WYKONANIE: - Obierz gruszki i wydryluj z gniazd nasiennych - masło stop w rondlu, z miodem, cukrem, mlekiem, czekoladą na gorąco - białka oddziel od żółtek - mąkę i zmielone orzechy wymieszaj z proszkiem do pieczenia - z białek ubij sztywną pianę - wystudzoną masę z masłem, przelej do miski dodaj żółtka i suche składniki - formę do pieczenia wyłóż

SMYKWKUCHNI
Muffinki piernikowe 153

Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka kakao, 1 łyżka przyprawy korzennej, 2 łyżki płynnego miodu, 1 szklanka mleka, 1/3 szklanki(...)oleju, 1 jajko, 50 g gorzkiej czekolady, śnieżynki cukrowe Dr. Oetker Przygotowanie:      W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki płynne: miód, mleko, olej oraz jajko. Następnie mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami. Ciasto przelewamy do papilotek, do 3/4 ich objętości. Pieczemy

Aga w kuchni
Babeczki czekoladowo-piernikowe z bitą śmietaną i truskawkamki 123

zresztą moje ulubione połączenie...truskawki, maliny, śmietana i czekolada, tworzą kompletna całość, Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyzeczki czekolady w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 laski wanili Składniki na wypełnienie babeczek: 300 g śmietany kremówki 2 łyzki cukru pudru truskawki(...)dodać masło oraz ziarenka z połowy laski wanilii, dokładnie wymieszać i odstwić. Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek wolnym strumieniem wlewać mleko ciągle mieszając. Na samym końcu dodać  przesianą mąkę z proszkiem i czekoladę w proszku. Jeszcze raz wymieszać. Formę do mufinek wyłożyć papilotkammi i wlać ciasto do 2/3 wysokości. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania