mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:241/622)

WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 128

śniadanie, kolację, a także do lunchboxa. Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej Radix-Bis 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju ok. 10 szt. pomidorów suszonych Radix-Bis 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek(...)Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Pomidory suszone kroimy na drobne kawałeczki. W misce mieszamy składniki suche: mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i solą. Do żółtek dodajemy mleko ryżowe oraz olej i mieszamy do połączenia składników. Następnie do składników mokrych dodajemy składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Kolejno dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto ze śliwkami i budyniem 269

kwadratową tortownicę ) 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g zimnego masła 1 jajko + 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 2 budynie waniliowe ( mogą być też śmietankowe ) 700 ml mleka około 1 kg śliwek  szczypta cynamonu 2 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej  Wykonanie:  Zimne masło pokroić w kostkę(...)widelcem. Piec w 180 stopniach C przez 12-15 minut. W tym czasie wydrylować śliwki, posypać cukrem i cynamonem - odstawić. Budynie ugotować, w zmniejszonej ilości mleka, czyli w 700 ml na dwa opakowania proszku budyniowego. Dosłodzić wg przepisu z opakowania. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać bułką tartą. Na cieście rozłożyć śliwki, zalać owoce gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć zmrożone

kolorowotorcikowo
Ciasteczka bezglutenowe lane 186

pieczone faworki: Puchate faworki z piekarnika i chrupiące faworki light . Polecam. Składniki: 100 g – mąka kukurydziana 2 jajka 80 ml mleka 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1 łyżka nalewki pomarańczowo-kawowej lub rumu szczypta soli szczypta proszku do pieczenia(...)olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: W misce miksujemy jajka ze szczyptą soli, dodajemy cukier waniliowy miksujemy dalej. Dodajemy mąkę kukurydzianą ze szczyptą proszku do pieczenia, mieszamy na wolnych obrotach, wlewamy mleko i miksujemy aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję ciut gęstszą niż ciasto na naleśniki. Ciasto przekładamy np. do rękawa silikonowego, ja włożyłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Słodkie środy - babeczki makowe 124

zaskakującym tempie znikały jeszcze ciepłe, ledwo co wyjęte z piekarnika. Babeczki makowe SKŁADNIKI: 250 g mąki 125 g miękkiego masła 125 g cukru 125 ml mleka 2 jajka 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g sera białego 40 g maku Do dekoracji: bita śmietana, czekoladowe ozdoby i cukrowe perełki Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM TRUSKAWKOWYM 142

SKŁADNIKI : na 12 sztuk 150 g masła 6 łyżek oleju rzepakowego  2 łyżki ciemnego kakao 100 g cukru 2 jajka 200 ml mleka 300 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)dalej ubijając dodajemy mus z truskawek i wlewamy rozpuszczona, ostudzoną żelatynę. Śmietanę odkładamy do lodówki aż stężeje. Margarynę, mleko i kakao zagotować, dokładnie wymieszać i ostudzić. Całe jajka ubijamy mikserem z cukrem, wlewamy masę czekoladową, olej rzepakowy i wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy.  Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy po dużej łyżce ciasta i pieczemy w nagrzanym piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
Cykl wielkanocny: Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) 126

rodzynek 40 g orzechów włoskich  40 g orzech ó w brazylijskich 2 banany 1 laska wanilii 1 jajko 2  ł y ż ki mleka  2  ł y ż eczki proszku do pieczenia szczypta galki muszkata ł owej szczypta soli Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady  20 g masła  **** INGREDIENTI 225 g di farina(...)bagnomaria il burro con lo zucchero. Lasciatelo intiepidire. Al posto dello zucchero muscovado potete usare lo zucchero bianco. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej misce mieszamy przesianą mąkę   z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i szczyptą  gałki muszkatał owej. Dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy. **** In una ciotola setacciate la farina, il lievito vanigliato per dolci, un pizzico

La grande e la piccola cuoca
Babka czekoladowa 115

kakao1,5 łyżeczki proszkuSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i na najwyższych obrotach ubijamy do podwojenia objętości, następnie dolewamy olej i mleko i dalej mieszamy.Do drugiego naczynia przesiewamy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko wsypujemy do płynnych składników i mieszamy łopatką.Ciasto przekładamy do foremki na babkę, wysmarowanej lekko olejem i obsypanej bułką tartą.Pieczemy około

Słodkie Przyjemności
Waniliowe babeczki z mango 137

filiżanki cukru 6 łyżek masła 2 jajka 2 cukry  waniliowe lub łyżeczka esencji waniliowej 1/2 filiżanki mleka Krem jogurtowy Dr. Oetkera 1.5 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego Mango Wykonanie : W misce wymieszaj , mąkę z proszkiem . W drugiej misce na małych obrotach ubij masło z cukrem na puszysty krem. Do masy dodaj jajka i cukier waniliowy, delikatnie wymieszaj . Stopniowo dodawaj

Sama słodycz i szczypta chili
torcik i dziecięce zabawy 142

więc niech wszystkie łasuchy mają się na baczności:) Składniki: ciasto: 4 jaja szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pół szklanki cappuccino śmietankowego łyżeczka proszku do pieczenia masa: kostka margaryny budyń czekoladowy 0,5 l mleka do dekoracji : masa cukrowa barwniki spożywcze wiórki kokosowe Wykonanie: Ubić białka na sztywno i dodać jajka i cukier oraz kawę. Na koniec delikatnie wsypać(...)mąkę z proszkiem. Ciasto pieczemy 40 minut w ok. 180 stopniach. Ostygniete ciasto kroimy na trzy krążki. Gotujemy budyń na mleku i gdy ostygnie ucieramy margarynę na biały puch i dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy kolejne krążki ciasta. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Brownie daktylowe 133

daktylowe: 3 jajka 2 szkl mąki pszennej graham typ 1850 1 szkl cukru daktylowego (suszone, sproszkowane daktyle) 0,5 szkl oleju 1 szkl mleka aromat migdałowy 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku dopieczenia Jak zrobić brownie daktylowe: Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek jaj. Następnie białka(...)ubijamy na sztywno, dodajemy cukier daktylowy i ubijamy dalej. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy jeszcze chwilkę. Potem do powstałego kogla mogla dodajemy mąkę graham, proszek do pieczenia, sodę, kakao, aromat. Następnie dodajemy olej i mleko. W kolejnym kroku mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok 60 min w 180st (do suchego patyczka). Lukrem dekorujemy

Dorota Smakuje
Muffinki bananowo - czekoladowe / Muffins banana and chocolate 110

aroma 31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar 250 g mąki do ciast / 250 g flour 4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk 4 dojrzałe banany / 4 ripe bananas cukier puder / powder(...)sugar Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 30 min, ilość sztuk: 15 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Potem dodajemy zmiksowane banany i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy . Wlewamy ciasto do foremek

Projekty ze smakiem
Muffinki z twarogiem 150

kiedyś wygrzebałam w internecie :) A teraz zabieramy się za wykonanie ! :) Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 ml oleju lub 100g stopionego masła 1 szkl mleka 2 jajka Masa serowa(...)twarogu (dałam chudy, a w przepisie był półtłusty) żółtko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-1,5 łyżki cukru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników : cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i jajka, a następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ser ucieramy z cukrami i żółtkiem. Do foremki na muffinki wykładamy ok 1 łyżki ciasta

charlotte gotuje
Ciasto Kora Dębu z truskawkami 26940

białek, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 15 dag drobno posiekanych orzechów włoskich, 8 dag kokosu, 8 dag rodzynek, 1,5 łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru kryształu, 1 kostka masła Dodatkowo: 18 sztuk delicji o smaku wiśniowym, 1/2 szklanki mocnej parzonej(...)Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję orzechy włoskie, kokos i rodzynki. Mieszam ciasto łyżką. Ciasto dzielę na dwie równe części i wykładam na dwie blaszki o wymiarach 24cmx24cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 308

mleka tabliczkę dobrej czekolady 3 łyżki dobrego kakao (ja użyłam surowego) dwa jajka pół szklanki brązowego cukru 300 ml kefiru (tak, dobrze czytacie) – najlepsze Zsiadłe Mleko z Krasnego Stawu ½ szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczyptę soli mąkę ok 2,5 szkl. solony karmel – umówmy się, karmel wymaga uwagi, raz wyjdzie, raz poparzy i się zważy. Więc, żeby(...)powstałej masy dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Łączymy z mokrymi składnikami. Ma wyjść bardzo gęste ciasto w którym łyżka będzie stała. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki, jak za gęste dodajemy mleka. Jak już mamy ciasto to zaczynamy zabawę. Na dno papilotki dajemy odrobinę ciasta, wypukłą stroną małej łyżeczki

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania