mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:235/622)

Świętujemy! Muffiny z konfiturą z malin i czekolady :))) 135

czekolady, którą skrzętnie ukryłam i trzymałam na właśnie taki wspaniały dzień :) Potrzebujemy: 125g margaryny 1 jogurt naturalny 0,1% 1 jajko 1/3 szklanki mleka 0,5% 2 szklanki mąki 1 szklankę cukru 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżki wiórek kokosowych 0,5 słoiczka konfitury z malin i czekolady Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia(...)miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy delikatnie wszystkie składniki (mokre i suche) aż powstanie nam ciasto o średnio-gęstej konsystencji. Do formy silikonowej wkładamy papilotki i do każdej nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę konfitury

Emcia Pichci
Ciasto bananowe z kajmakiem 169

się skusi? Składniki:200 g miękkiego masła1/3 szklanki mleka (8 łyżek)200 g cukru5 żółtek2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki kukurydzianej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 banany1/2 puszki z kajmakiem ( z mleka skondensowanego)bita śmietana4 cukierki krówki Sposób przygotowania:Miękkie masło rozcieramy razem z cukrem, dodajemy letnie mleko (aby masło się nie zważyło)i dalej ucieramy Następnie dodajemy

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa pychotka 103

chili 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 100 gram posiekanych orzechów 1 kieliszek alkoholu ( amaretto, rum lub whisky ) 1 mały proszek pieczenia ponadto 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Miksujemy mleko, cukier , kakao, następnie wlewamy olej, kawę oraz alkohol. Dodajemy jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia wymieszany oraz  przesiany z mąką oraz przyprawę

kgwjanczewo
Rolada karpatkowa 163

sztuk Składniki ciasto czekoladowe jajka, 4 sztuki cukier puder, 1/2 szklanki mąka pszenna, 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, 1 łyżka kakao, 3 łyżki margaryna, 1/2 kostki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki masy   mleko, 3/4 litra budyń śmietankowy, na 3/4 litra galaretka pomarańczowa, 1 sztuka margaryna, 1 kostka Przygotowanie      Na karpatkę: zagotowujemy szklankę wody z margaryną(...)pieczenia Ciasto czekoladowe: ucieramy żółtka z margaryną i cukrem dodajemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, do utartej masy dodajemy ubitą pianę z białek dobrze mieszamy, dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy na takiej samej blaszce co karpatkę Masa: gotujemy na mleku budyń z 2 łyżkami cukru do gorącego wsypujemy galaretkę i dobrze mieszamy, do wystudzonego budyniu

Gotowanie moimi oczami
Czekoladowe muffiny 142

deserowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżki kakao Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Czekoladę trzemy na dużych oczkach. Dodajemy do mąki, proszku do pieczenia, sody, kakao i 8 łyżeczkami kropelek czekoladowych - wszystko dokładnie mieszamy. Jajko wraz z mlekiem i olejem mieszamy. Łączymy składniki mokre

Emcia Pichci
Murzynek z wiśniami 111

margaryny lub masła 3/4 szklanki mleka 1  garść  wiśni z zalewy spirytusowej 1 garść rodzynek 1 garść orzechów 2  łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Do garnka  wrzucamy margarynę, cukier, mleko i kakao.Gotujemy na małym ogniu aż do momentu połączenia wszystkich składników.Masa musi być jednolita i błyszcząca. Masę przelewamy do miski pozostawiając w garnku

Gosia gotuje
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 146

lemon aroma 31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar 250 g mąki do ciast / 250 g flour 4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk 150 g jogurtu / 150 g yogurt skórka z 1 cytryny /  peel with 1 lemon cukier puder(...)powder sugar Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 30 min, ilość sztuk: 14 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt, cukier, aromat i skórkę). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli

Projekty ze smakiem
Muffinki kakaowo-bananowe z orzechami 111

proszku do pieczenia 1 jajko 100 g posiekanych orzechów włoskich 60g posiekanej czekolady gorzkiej 1 łyżeczka ciemnego kakao 40 ml oleju 1 szklanka mleka 1 rozgnieciony banan 1/3 szklanki brązowego cukru Mąkę, cukier, czekoladę, orzechy, proszek, płatki i kakao wymieszać w jednej misce. W innej połączyć roztrzepane jajko, banana, olej i mleko. Składniki mokre przelać do suchych i szybko wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Keks na białkach 350

białek to obłędne Kokosanki klik. Składniki: 150 ml białek szczypta soli 1,5 szkl mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru 0,5 szkl oleju 0,5 szkl mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki mieszanki Mix keksowy Helio 200 g bakali(rodzynki, żurawina, migdały krojone, orzechy włoskie, morele) 1 łyżka mąki(...)mąką ziemniaczaną. Białka z szczyptą soli ubijać mikserem i partiami dosypywać cukier. Ubijamy tak długo aż piana będzie biała i lśniąca. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. W naczyniu połączyć olej, mleko i esencję waniliową. Na przemian dodawać do ubitych białek mąkę i płyny. Delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Na koniec wsypać bakalie i przemieszać. Wylać do formy

Ala piecze i gotuje
Ciasto Forsetka 322

deser dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, 50ml likieru waniliowego lub spirytusu, Dodatkowo: 300g borówek amerykańskich, 3 opakowania galaretki(...)dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cm x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 40 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Krem waniliowy: Dwie szklanki mleka zagotowuję razem z cukrem waniliowym. W pozostałym mleku mieszam budynie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wiosenne babeczki jaśminowe 154

najbardziej wystarczająca. Babeczki jaśminowe Składniki: (na 12 sztuk) 80 g miękkiego masła 120 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka wody jaśminowej 250 ml mleka 2 jajka krem: 150 ml śmietany kremówki (38%) 55 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 1,5 łyżki likieru limoncello odrobina zielonego barwnika spożywczego(...)paście dodatkowo: cukrowe jajeczka Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem i solą. Dodać miękkie masło, dokładnie rozetrzeć palcami. Jajka roztrzepać, dodać mleko i wodę jaśminową. Dokładnie wymieszać. Wlać 3/4 mokrych składników do suchych, utrzeć mikserem. Dodać resztę płynu, zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe Placuszki W Trzech Odsłonach Z Truskawkami I Chią 130

łyżkę maki grycz.) 2 łyżeczki ksylitolu do posłodzenia lub cukru pudru 1 całe jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 8-10 średnich truskawek Sos Truskawkowy: 3-4 łyżki jogurtu nat. parę truskawek ksylitol/cukier puder do osłodzenia 1. Wlewamy mleko do szklanki i dodajemy nasiona chia - odstawiamy(...)jakiś czas mieszając. Jeśli nie mamy bądź nie używamy nasion chia ten krok pomijamy ! 2. W garnuszku roztrzepujemy jajko na piankę, wlewamy mleko z nasionami bądź bez, wsypujemy mąkę oraz dajemy proszek do pieczenia. Całość mieszamy do gładkiej dość gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy suchą patelnie i wylewamy po 1-1,5 łyżki masy: - pierwsze placuszki robimy bez dodatków, weszło

Gotowanie...to proste !
Zebra z truskawkami i coca colą. 94

Składniki : 2 i 3/4 szklanki maki typ 550 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 1 szklanka coca coli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 2 łyżki kakao  2 łyżki mleka mała miseczka truskawek tak aby zakryły foremkę Foremka PAPILART o średnicy 20 cm Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel(...)mogel, następnie dodać olej i coca colę, wymieszać, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać. Do foremki i formy wlewać na przemian po łyżce ciasta jasnego i ciasta ciemnego i tak do wykończenia składników.Ciasta ma być tak do 3/4 wysokości formy.Na wierzch powtykać

Sama słodycz i szczypta chili
Gofry wytrawne 217

można też zrobić sobie z nich taką inną kanapkę albo podać jako dodatek do zupy. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody, może być gazowana 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka suszonych pomidorów(...)czosnkiem i czarnuszką 4 duże suszone pomidory z oleju 1 mała czerwona cebulka 2 łyżki drobno startego sera grana padano Do miski wlać mleko, olej i wodę. Dodać sól, jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszyskie składniki dokładnie zmiksować. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, suszone pomidory z oleju też drobniutko pokroić. Dodać do ciasta razem

Monia miesza i gotuje
Na drogę. Z jagodami 145

fraiche (18%) 50 ml mleka 90 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 200 g jagód Mąkę przesiać do miski. Wsypać cukier, proszek i sól, wymieszać. Jajka lekko ubić w drugiej misce. Wlać olej, mleko i creme fraiche, dodać ekstrakt i wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Wsypać jagody, wmieszać do ciasta. Masę przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z granatem 170

szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 świeży granat Składniki na kruszonkę: 50 g masła 0,25 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki szczypta proszku do pieczenia   Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy jajko, olej, mleko i dokładnie mieszamy. Obieramy granat, wyłuskane pesteczki powinny być "w całości", tak, żeby nie wyciekał z nich sok. Część zostawiamy do dekoracji, resztę

Ciastkozercy