mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:229/622)

Ciasto z gruszkami i jabłkami 102

szklanki oleju 2 gruszki 1 jabłko 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Sposób przygotowania Mąkę przemieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem, cukrami. Dodać mleko, olej, jajka i miksować do czasu połączenia się wszystkich składników. Owoce umyć, pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wymieszać łyżką. Przełożyć tortownicę papierem do pieczenia, wlać

pink envelope
Babka marmurowa 278

wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy i ubijamy do momentu uzyskania puszystej piany.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło kroimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.Do ubitych jajek dolewamy mleko oraz rozpuszczone masło a następonie dosypujemy mąkę i całość mieszamy.Do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia przelewamy 3/4 masy jajecznej

Słodkie Przyjemności
Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia 277

dzieła! Na blaszkę 28x24Czas przygotowania 50minSkładniki:Mąka kokosowa 100mlMąka pszenna luksusowa 200mlMąka jaglana 100mlWiórki kokosowe 100ml250 ml cukru bądź ksylitolu150ml śmietany kremówki 30%tł200 ml mleka 3,2% tł.3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka Eko100 g orzechów macadamia12 łyżek cukru trzcinowego6 łyżeczek miodu3 łyżki wodyPrzygotowanie:1/ Ucieramy w misce białka na puszystą masę - odkładamy

Kuchnia PROzdrowotna
Babeczki z budyniem 157

Znów wzięło mnie na słodko... Dziś przepis na babeczki z budyniem. Znaleziony w Przepisach Ani . Babeczki z budyniem Potrzebne będą: 150g masła - rozpuszczonego; 170 ml mleka; 2 jajka; 300g mąki; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka sody; szczypta soli; 160g cukru; 3 łyżki kakao; 1 budyń np. waniliowy; 350 ml mleka; 2 łyżki cukru (jeśli budyń jest niesłodzony). Budyń

Miksturownik
MUFFINKI ZE SNICKERSEM. 155

wymaga wiele wysiłku. Może muffinkę? MUFFINKI ZE SNICKERSEM. /własny;/ na 12 muffinek 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki mleka  1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli (1/2 łyżeczki) tabliczka gorzkiej czekolady 4 snickersy Mąkę, proszek, sodę przesiewam razem do miski i mieszam ze solą

W kuchni Karmel-itki
Hucułka 92

białka i 3 białka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szkl. cukru pudru -4 łyżki cukru -2 op. orzechów włoskich -powidła śliwkowe -1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Przygotowanie Mąkę, margarynę, śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier zagnieść razem. Ciasto podzielić na 2 części i zostawić trochę na kruszonkę. Kruszonkę włożyć do lodówki. Ubić pianę z białek (2 porcje(...)blachę (placek). Posmarować powidłem śliwkowym (lub agrestowym) i pianą z 3 białek. Pozypać pokrojonymi drobno orzechami i kruszonką. Piec około 40 minut. Drugi placek zrobić w ten sam sposób. Mleka skondendowane ugotować w puszcze przez 2 godziny (można zrobić to np, dzień wcześniej). Jeżeli nie ostygnie - nie otwierać. Masło utrzeć i dodawać ostudzone mleko ciągle mieszając. Posmarować jeden placek masą

Zielona Kuchnia
Babcina szarlotka - najlepsza 707

pszennej; 1/3 szklanki cukru pudru; 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia; 2 jajka; 16 g cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią); 3-4 łyżki mleka; 160 g miękkiego masła (o temperaturze pokojowej); Wykonanie:   Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę lub do miski. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło i posiekać wszystko nożem. Następnie dodać mleko

In my kitchen
Słodkie środy - Murzynek z bitą smietaną i czekoladową pajęczyną 332

czekoladowej.  Murzynek z bitą śmietaną   SKŁADNIKI: Na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 5 łyżeczek kakao 250 g margaryny 4 jajka sól 4 łyżki mleka 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na bitą śmietanę: 400 ml śmietany 30 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: polewa biała polewa mleczna tłuszcz do wysmarowania foremki bułka(...)PRZYGOTOWANIE: Do roztopionej margaryny dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy mleko i kakao i mieszamy aż składniki się połącza. Zostawiamy polewę do ostygnięcia. Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany dodajemy żółtka, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a także całą polewę z rondelka. Całość miksujemy a następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Błyskawiczny murzynek z owocami 290

jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczny murzynek z owocami, jeżynami i gruszkami: 1, 5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao gruszki i jeżyny cukier puder do posypania Przygotowanie: Jajko wbijamy do misy robota, dodajemy cukier, kakao i miksujemy na puszystą(...)masę. Do szklanki o poj. 250 ml wlewamy olej,mleko i wodę gazowaną, dodajemy do masy jajecznej i miksujemy dalej. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jeszcze chwilkę miksujemy. Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, układamy obrane i pokrojone w ósemki gruszki, pomiędzy układamy jeżyny, posypujemy orzeszkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i pieczemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka budyniowo-bananowa w misji pt."Żona" 150

Składniki na 2 małe babki - każda foremka o wymiarach LxH 15x10cm: CIASTO: 1 szkl. m ą ki 2 budynie waniliowe DELECTA - każdy na 1/2l mleka  1 łyżka kakao - czubata 1 łyżeczka proszku do pieczenia DE LECTA - p ł aska 1 banan  2 jajka 1/2 kostki masła roślinnego [125g] - mi ę kkie 1/2 szkl. cukru 1 mały cukier wanilinowy(...)gorącego mleka - iloś ć zależy jak bardzo płynny lukier chcemy uzyskać kilka kropel aromatu waniliowego szczypta żółtego barwnika spożywczego - na koniec wykałaczki Jajka i mas ł o wyjąć wcześniej z lod ó wki, aby nabra ł y temperatury pokojowej. Banana rozetrzeć widelcem w niewielkim naczynku na puree. Do kolejnego naczynia przesiać przez sito mąkę, budynie, kakao z proszkiem do pieczenia

Grunt to przepis!
Karpatka 197

kobieceporady.pl . Każda znajdzie dla siebie coś interesującego. składniki: ciasto 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 1 l mleka 6 czubatych łyżek mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki cukru waniliowego 200 g miękkiego masła Do garnka wlać wodę dodać masło(...)dodać mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i energicznie wymieszać aby składniki dokładnie się połączyły. Garnek zestawić z ognia i odstawić do wystudzenia. Gdy masa wystygnie dodać całe jajka oraz proszek do pieczenia i wszystko zmiksować aby powstało jednolite ciasto. Dwie blaszki o jednakowych wymiarach ( u mnie 35x25) natłuścić i posypać tartą bułką. Masę podzielić na dwie równe części. Ciasto przełożyć

Monia miesza i gotuje
Ciasto o smaku cappuccino 164

przepis znalazłam w gazetce CIASTA) Składniki: BISZKOPT 1 szklanka mąki tortowej 180 g cukru 8 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA 2 szklanki mleka 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem (po 60 g) 6 łyżek cukru BITA ŚMIETANA 500 g śmietany 36 % 55 g kawy cappuccino PONADTO: starta czekolada do dekoracji(...)Przygotowanie: BISZKOPT Jajka ubić z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia. Piec w wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce o wymiarach 24 x 39 cm w temp. 180*C przez ok. 30 minut. MASA BUDYNIOWA Odlać 100 ml mleka i wymieszać z budyniem. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać rozmącony budyń i zagotować

The Sweet Damsel
Muffiny zawsze wyjdą 157

roku się udało. No to jemy! MUFFINY Z JEŻYNAMI, ANANASEM I KOKOSEM   (6 dużych babeczek) 20g masła 150g mąki 75g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 50ml mleka 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko 2 plastry kandyzowanego ananasa mała garść kostek kandyzowanego kokosu (w kostce) duża garść świeżych jeżyn Przygotowujemy formę do muffinów(...)piekarnik nagrzewamy do 180*C. Ananasa kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę, cukier, proszek, sodę i sól mieszamy w misce numer jeden. W misce numer dwa łączymy mleko, śmietanę i jajko. Łączymy suche i mokre składniki, pamiętając o pozostawieniu grudek. Wlewamy rozpuszczone masło, dorzucamy ananasa i kokos- mieszamy. Na koniec dodajemy jeżyny, ostatni raz, delikatnie mieszamy

les mirabelles
Ciasto jogurtowo-ryżowe z melonem (z mąki ryżowej, bezglutenowe) 122

sprawiają, że nie jest "suche" i doskonale komponuje się z kawą, herbatą, czy wielkim kubkiem mleka. Melona możecie zastąpić, np. truskawkami, porzeczkami, wiśniami - tym na co akurat macie ochotę...   (Forma o średnicy 20 cm) 160g mąki ryżowej 1 łyżka budyniu śmietankowego/waniliowego (proszku bezglutenowego) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek ksylitolu (płaskich)  190g jogurtu naturalnego(...)oleju 20 ml mleka 1 jajko (duże)  Dodatkowo: 400g melona (waga po obraniu) (*) Opcjonalnie: wiórki czekoladowe, cukier puder do posypania wierzchu Jogurt, mleko, jajko i olej dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mąkę proszek do pieczenia, budyń i ksylitol. Wszystkie składniki zmiksować i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć melona - uprzednio pokrojonego w kostkę

Di gotuje
Malinowe fale dunaju 204

całkiem nowe ciasto. Składniki: Ciasto na formę o wym 24/28 cm: 5 jaj 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 25 dag margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 2 szklanki świeżych malin Masa: 500 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan fiks 1/2 szklanki malin 100 g mlecznej czekolady Sposób wykonania: Ciasto(...)Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę,zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia na przemian wlewać rozpuszczoną margarynę.Ciasto podzielić na dwie równe części,do jednej wsypać kakao i wlać mleko,wymieszać. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylać jasne ciasto a na wierzch ciasto ciemne,powciskać umyte i osuszone maliny

Wanilia i Kardamon