mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:223/622)

Krokiety z pasztetem 299

menu! Chrupiące krokiety obficie wypełnione farszem zrobiony z pieczonego drobiowego pasztetu , tartej marchewki , smażonej cebulki i ulubionych przypraw – niebo w gębie ! Spróbujcie! SKŁADNIKI : NALEŚNIKI : ** Mąka – 1 szkl ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka ** mleko – ok. 2 szkl ** jajko – 2 szt ** sól – 1 szczypta ** olej – 70 ml FARSZ: ** drobiowy pieczone pasztet – 300 g ** marchew – 2 szt ** duża cebula – 1 szt ** sól , pieprz

Ostra na Słodko
Krokiety z fetą i szpinakiem 156

dodatkiem aromatycznego szpinaku i słonej fety. To połączenie sprawia , że danie nie tylko jest niesamowicie aromatyczne , ale i niezwykle smaczne! Polecam! SKŁADNIKI : NALEŚNIKI : * mąka – 1 szkl **proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * mleko – ok. 2 szkl * jajko – 2 szt **sól – 1 szczypta **olej – 70 ml DODATKOWO : * szpinak – 500 g * feta – 150 g * sól – do smaku * pieprz

Ostra na Słodko
Naleśniki winogronowe 138

ciasto naleśnikowe z dodatkiem soczystych winogron , obsypane duuużą ilością cukru pudru tworzy fantastyczny obiad zarówno dla dzieci jak i dorosłych!Polecam!SKŁADNIKI :NALEŚNIKI:* mąka -1 szkl* mleko – 2 szkl* sól – szczypta* proszek do pieczenia -1 łyżeczka* jajko – 2 szt* olej – 70 mlDODATKOWO :* winogrono – ok. 250 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z przygotowanych naleśników tworzymy ciasto.Dodajemy umyte i pokrojone

Ostra na Słodko
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 202

pszennej          3/4 łyżki mąki ziemniaczanej          łyżka octu          1/3 łyżeczki proszku do pieczenia          75 ml mleka panierka:              ok. 100 g płatków kukurydzianych                2 łyżki mąki

Słodka Strona
Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych 197

przyprawa do kurczaka, czosnek w proszku, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy sól pieprz ciasto: 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka octu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka panierka: ok. 100 g płatków kukurydzianych (ok. 2 szklanki) 2 łyżki mąki Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych - Sposób przygotowania: Kotlety gotujemy w ok. litrze wody wraz

Słodka Strona
Ptysie - Łabędzie 241

kształty na wzór załączonego rysunku. Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości ptysiów) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do mleka wrzucić cukier, budyń w proszku, mąkę oraz cukier waniliowy - dokładnie wymieszać. Następnie dodać żółtka i gotować - energicznie mieszając do momentu zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić

Słodka Strona
Najlepsza Karpatka 459

stopni i pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut do zrumienienia wierzchów ciasta.  Tak samo postępujemy z drugą częścią masy. Masa:   Do garnka wlewamy mleko, dodajemy żółtka, budyń w proszku, mąki, cukier oraz cukier waniliowy - dokładnie mieszamy do momentu powstania gładkiej konsystencji. Podgrzewamy, niemal ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć szybko i energicznie mieszamy do momentu zgęstnienia - całkowicie studzimy

Słodka Strona
Karpatka Królewska 375

stopni i pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut do zrumienienia wierzchów ciasta.  Tak samo postępujemy z drugą częścią masy. Masa:   Do garnka wlewamy mleko, dodajemy żółtka, budyń w proszku, mąki, cukier oraz cukier waniliowy - dokładnie mieszamy do momentu powstania gładkiej konsystencji. Podgrzewamy, niemal ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć szybko i energicznie mieszamy do momentu całkowitego zgęstnienia - studzimy

Słodka Strona
Babeczki Fale Dunaju 323

The post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Fioletowa ruletka 139

Rozrobionymi w połowie zalecane ilości wody. Wstawiamy do lodówki aby galaretkę nam się ścięła. Drugą połowę sernika na zimno robimy zgodnie z zaleceniami producenta. Czyli 300 ml mleka i pozostała 1/2 opakowania proszku, miksujemy ok 5 min. Wlewamy gotową masę na galaretkę przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy do lodówki. Gotowe. Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Imbirowe naleśniki z karmelizowaną gruszką. 230

tego naleśniki o delikatnej imbirowej nucie. Naleśniki od wieków tzn od kiedy pamiętam robię zawsze na oko. Nigdy nie wiem ile mi ciasta wyjdzie... Składniki: mąka mleko jajka  cukier imbir w proszku gruszki masło Rozrabiamy ciasto naleśnikowe, pod koniec dając szczyptę imbiru. Smażymy naleśniki. Gruszki obieramy, przekrawamy na pół pozbywamy się gniazd nasiennych i nacinamy. Masło roztapiamy na patelni

Malinowe Pocałunki
Waniliowo-biszkoptowa babeczka z mikrofali 195

trzeba. Co pod ręką? Waniliolove. Weekend pod znakiem Wanilii -czas celebrować! Coś bezglutenowego? Nie ma sprawy, dla mnie żaden problem :) Składniki: 2/3 szkl. mąki kukurydzianej 2/3 szkl. mleka 0,5% 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego domowego (jak wspominałam przy  omlecie waniliowym  - przeboleje kupczy) Kilka kropel aromatu waniliowego Migdały do opruszenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać

Czarnawisienka
Placuszki z czarnym bzem 154

świetnie smakują , można podawać je posypane cukrem pudrem lub podawać z konfiturą Placuszki z czarnym bzem SKŁADNIKI: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 1 szkl wody 1 szkl mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru olej rzepakowy do smażenia sól kiście kwiatów czarnego bzu  PRZYGOTOWANIE: Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Kuchnia Danusi
Placuszki dyniowe na słodko 176

Placuszki dyniowe na słodko Składniki: 500 g białego sera na sernik 500 g g   pieczonej dyni 3 jajka szczypta soli 13 czubatych łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Jeśli ciasto wyjdzie za gęste można dolać więcej mleka. Placuszki smażymy na patelni na gorącym

Kulinarne przygody Gatity
Babka czekoladowo - migdałowa 263

Prezent- niespodzianka na DZIEŃ KOBIET :) Przepis na tę babeczkę z najlepszymi życzeniami ode mnie dla wszystkich Kobiet :) Składniki : 10 dag masła 5 płaskich łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka mleko 7,5 dag mielonych migdałów lub orzechów włoskich 1 gorzka, twarda czekolada lub gotowa starta 100 g 2 budynie czekoladowe ( takie na 500 ml ) Przygotowanie: Masło utrzeć doskonale

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania