mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:215/622)

Bezglutenowe ciasto ze śliwkami 86

cukru – 155 g mąki kokosowej – 145 g mieszanki mąki bezglutenowej (Schaer) – 2 jajka – 1 cukier waniliowy – opakowanie proszku do pieczenia – ok 70 g pistacji – 200 ml mleka ryżowego – śliwki na wierzch do dekoracji Wino razem z cukrem i cukrem waniliowym umieszczamy w garnku i gotujemy, całość powinna się zredukować(...)apotem studzimy. W misce umieszczamy obie mąki, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy, dodajemy ostudzony syrop winny i mieszamy. Dodajemy partiami 200 ml mleka ryżowego, 2 jajka aż całość będzie zwarta ale jednocześnie miękka (plastyczna). Na końcu dodajemy pistacje, mieszamy i masę przenosimy za pomocą łyżki do keksówki. Pieczemy ok 60 minut w rozgrzanym do 150 – 160 stopni, studzimy

Szybko Tanio Smacznie
Pani Ambasadorowa 172

chwilę odpocząć, usiąść i zjeść kawałek tego pysznego ciasta. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 300g mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia Delecta, Masa: 1 litr mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 3 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru kryształu, 400g masła, 1 puszka(...)rodzynek, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 50ml spirytusu, Polewa: 1 tabliczka białej czekolady, 1,5 łyżki mleka, maczek mango Delecta do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. 35cm x 25cm). Piekę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto „Przysmak bogów” 133

Składniki: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 2 jajka, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia Krem : 1 puszka zagęszczonego mleka,200 g masła, 1/2 szklanki orzechów (można dodać owoce np. wiśnie) Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać śmietanę. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego

kulinarnajamka.blogspot.com
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 175

szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego lub 1 łyżkę cukru z wanilią Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru(...)podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć do białości dodając stopniowo cukier, ucierać do rozpuszczenia się cukru. Dodać olej, śmietanę, aromat, zmiksować, wlać mleko z rozpuszczoną czekoladą i zmiksować. Przesiać mąkę, kakao, proszek, sodę, dodać do ciasta i zmiksować tak by tylko połączyły się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką

Kuchcik gotuje
Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe 119

czubatych łyżek wiórków kokosowych- 3 łyżki mielonych migdałów- 1 łyżka mielonych pistacji niesolonych- ½ szklanki cukru- 2 łyżki cukru waniliowego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 3 jajka- 200g miękkiego masła      Składniki na masę do przełożenia:  - 400ml mleka kokosowego- 1 łyżka cukru pudru- 100g wiórków kokosowych   Dodatkowo, do ozdoby, polewa czekoladowa:- 50g dobrej czekolady- 1 łyżka oleju kokosowego- 1 łyżka mleka kokosowego(...)masy kokosowej. Można też włożyć mleko do zamrażarki na 2,5 godziny (ja tak właśnie zrobiłam, tyle czasu wystarczyło). Mając już „gotowe mleko” przygotowujemy ciasto. Sypkie składniki (kleik ryżowy, wiórki kokosowe, migdały, pistacje, cukry, proszek do pieczenia) mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki miękkie masło oraz jajka. Zakładamy rękawiczkę jednorazową i dokładnie wyrabiając, łączymy składniki. Aby zrobić ciastka

mojewypiekiinietylko
Urodzinowe MUFFINKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ. 204

pieczenia 1/2 szklanki cukru ( może być brązowy ) 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 2 - 3 bananów 1/2 tabliczki startej gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka (można zastapić jogurtem, maślanką) 1/2 szklanki oleju roślinnego Mąkę, proszek, cukier i sól przesiałam do jednej miski. W drugiej misce, przy użyciu trzepaczki  połączyłam jaja, mleko i  olej.  Mieszaninę dodałam do suchych składników

W kuchni Karmel-itki
Miodownik 246

wyczuwalny. Do masy polecam kaszkę manną błyskawiczną Cenos . Ciasto: 750 g mąki pszennej 300 g smalcu 200 g miodu 2 jajka 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa grysikowa: 3 szkl mleka 9 łyżek kaszy manny błyskawicznej 1 szkl cukru masło w temp. pokojowej Polewa: 60g masła 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka(...)żelatyny 1 słoik powideł śliwkowych 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich Ciasto: Mąkę posiekać ze smalcem. Dodać miód, jajka, sodę i proszek do pieczenia. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować 4 cienkie placki wielkości blaszki (24x35cm) Aby ułatwić sobie pracę wycięłam z papieru do pieczenia prostokąty wielkości spodu blaszki

Smakołyki Asi
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu 582

pracy do wykonania na raz. Polecam! Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu Składniki na 8 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 1-2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Na farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 1 por 200g sera feta przyprawy: sól, pieprz, chili(...)natki pietruszki Na sos beszamelowy: łyżka masła łyżka mąki 300ml mleka przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: pół szklanki tartej mozzarelli lub sera żółtego do posypania Wykonanie: Naleśniki: żółtka oddzielamy do białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mleko i wodę miksujemy z żółtkami, mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i z roztopionym masłem. Ciasto powinno być lekko

Smak mojej kuchni
Mleczne ciasto z truskawkami 212

oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 20-30 dag truskawek cukier puder do posypania Sposób wykonania: 1. Jajka mieszamy z mlekiem. Następnie miksujemy masę jajeczno-mleczną razem z mąką, cukrem, olejem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym na gładko. 2. Ciasto wylewamy na blaszkę 24x28 cm, dodajemy oczyszczone owoce, wykładamy je na ciasto lub mieszamy

Kuchnia domowa Ani
Karmelowy przekładaniec 334

Czas pieczenia : 40 minut Biszkopt: 6 jaj 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1 szkl. + 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 puszka mleka skondensowanego "Kajmak" 1 kostka masła 2 paczki herbatników Bonitki 1. Biszkopt Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier , żółtka , olej i wodę. Mąkę wymieszaj z kakao

Słodkości i nie tylko
Muffinki piernikowe 152

czasami wprowadzać zmiany ;) Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki powideł 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 łyżki miodu 2 jajka Polewa: 60 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Sypkie składniki, czyli mąkę, cukier, kakao, przyprawę do piernika, sodę(...)proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. W osobnej misce mieszamy mokre składniki - powidła, olej, mleko, miód i jajka. Następnie mokre i suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką aż do uzyskania jednolitego ciasta. Za pomocą łyżeczki przekładamy je do papierowych foremek. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut (aż do suchego patyczka). Czekoladę wraz

My simple kitchen
Leśne mini babeczki z chantilly bazyliowym 156

rozkosz dla podniebienia! Takie mini babeczki tylko na Nastoletnich! ;).     Składniki: (na 12 sztuk) Chantilly bazyliowy: 6 g żelatyny w proszku (ok. 1,5 płaskiej łyżeczki) 50 ml zimnego mleka 250 ml śmietanki kremówki 30% 50 g cukru 8 dużych listków świeżej bazylii 50 g białej czekolady Ciasto szpinakowe: 1 duże jajko szczypta soli(...)cukru kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 szkl oleju rzepakowego 120 g mąki pszennej tortowej, przesianej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 130 g mrożonego szpinaku Przygotowanie: DZIEŃ WCZEŚNIEJ WIECZOREM Chantilly bazyliowy: Żelatynę zalać zimnym mlekiem. Po minutce, gdy napęcznieje podgrzać chwilkę w mikrofalówce, by się rozpuściła (nie dopuścić do zagotowania!). Czekoladę połamać do miski. Śmietankę kremówkę przelać do garnuszka, dodać

Nastoletnie Wypiekanie
Amerykańskie pancakes. 164

kremowym serkiem, owocami i miodem, są idealne na leniwe śniadanie :) SKŁADNIKI (ok. 12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju lub roztopionego masła dodatkowo syrop klonowy maliny/jeżyny/borówki/banany/truskawki nutella,jogurt, serek kremowy etc. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mąkę przesiać(...)miseczki, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz sól i dokładnie wymieszać. 2. W drugiej miseczce wymieszać mleko, olej i jajko.  3. Przy pomocy trzepaczki połączyć mokre składniki z suchymi ( ciasto będzie dosć gęste). 4. Przy pomocy łyżki lub niedużej chochli formować pancakes'y i smażyć na suchej patelni na złoto brązowy kolor. Jeśli ciasto będzie zbyt mocno przywierało

DefinicjaSmaku
Tortilla szpinakowa 263

robiłam z połowy porcji. Farsz podany również na 5 sztuk placków. Składniki: Tortilla: 3 szklanki mąki tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli 4 łyżki oleju 125g szpinaku mrożonego lub świeżego, rozdrobnionego 3/4 szklanki ciepłego mleka Farsz: opakowanie serka (typu Almette(...)dowolnym smaku, np. śmietankowy, z ziołami, z papryką) 5 liści sałaty 5 plasterków sera żółtego 5  dużych plastrów szynki pół czerwonej papryki Mąkę, proszek, sól i olej mieszamy razem. Szpinak zalewamy ciepłym mlekiem, następnie dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Jeśli zbyt mocno się klei podsypujemy mąką. Ciasto jest klejące, ale po dodaniu odpowiedniej ilości mąki, powinno ładnie

Czerwona Porzeczka
Waniliowe wiewiórki 147

pszennej 40 g cukru 35 g budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 50 g zimnego masła 50 g zimnego jogurtu waniliowego (0,1%) dodatkowo: 2 łyżki mleka Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i proszkiem budyniowym. Dodać pokrojone w kostkę masło, połączyć. Wlać jogurt, szybko zagnieść gładkie ciasto. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość

Pożeraczka, czyli raz adobrze