mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:219/622)

Brownies z kaszy jaglanej 197

Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g 3 łyżki oleju 3 jajka 1/2 szklanki kakao bez cukru 1/2 szklanki płynnego, naturalnego miodu 1 płaska łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania 1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki na ciasto razem z ugotowaną kaszą

Mała Cukierenka
Placki z sera twarogowego i jogurtu greckiego 213

przepisu wychodzi ok. 10 średniej wielkości placków. 100 g sera kremowego twarogowego do kanapek 1 jajko 4 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki mleka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Na rozgrzaną patelnię nakładać po niepełnej łyżce wazowej masy. Placki smażyć z obu stron do czasu zbrązowienia (nie wymagają dodatku tłuszczu

Bullio
Puszyste gofry kokosowe. 222

żółtka i 4 białka (M) 1/3 szklanki dobrze zmielonej mąki kokosowej 4 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka kokosowego (domowego lub z kartonu) 1 łyżka ksylitolu (lub inny słodzik) szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz białek) dokładnie zmiksuj. W osobnej misce ubij na sztywno białka ze szczyptą

Powiedz dietom nie
Brownies z kaszy jaglanej 187

Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g 3 łyżki oleju 3 jajka 1/2 szklanki kakao bez cukru 1/2 szklanki płynnego, naturalnego miodu 1 płaska łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania   1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki na ciasto razem z ugotowaną

Mała Cukierenka
Pancakes z owocami 118

letnio i owocowo ! Pancakes (placuszki) z owocami Czas przygotowania:  30 minut Składniki: 340 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 2 duże jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 340 ml mleka 65 g oleju maliny borówka amerykańska 2-3 łyżki gęstego naturalnego jogurtu Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Najlepiej robić to jest trzepaczką lub mikserem

Kulinarne przygody Gatity
Pancakes (placuszki) z malinami 111

wyszły puszyste i miękkie. Pancakes (placuszki) z malinami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 340 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 2 duże jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 340 ml mleka 65 g oleju maliny Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Najlepiej robić to jest trzepaczką lub mikserem, aby nie powstały grudki. Ciasto odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Mini muffinki z maszynki za 15 zł ! 183

jeszcze tej nie próbowałam)- uwaga za 15 zł ! Jestem zadowolona- choć piecze się dłużej niż podaje instrukcja. Składniki: 250 gram mąki 100 gram cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 3 jajka 5 łyżek oleju Nadzienie: konfitura malinowa ,  konfitura jagodowa + cukier puder do posypania Wykonanie: Wymieszać suche i mokre składniki, połączyć, zmiksować. Nakładać do maszynki

Tradycyjna Kuchnia
Muffinki z borówką amerykańską 130

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 120 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka cukier waniliowy borówka amerykańska (około szklanki) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Składniki suche dajemy do jednej

Smaki Natalii
muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą 138

przepis na pyszne muffinki pachnące latem i wakacjami. Miękkie, wilgotne i mocno owocowe. Dzieci były zachwycone, dorośli też ;-) składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka owoców czarnej porzeczki 100 g białej czekolady wykonanie: Mleko, jajko i olej wlewam do miski

babka w formie
Zdrowe pączusie orzechowe z kremem czekoladowym 150

piekarniku nagrzanym do 180*C. Zapraszam!   Składniki: 40 g mąki żytniej  10 g mąki kokosowej lub jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Nagrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Wszystkie składniki zmiksować. Wgłębienia formy wysmarować olejem kokosowym i nałożyć ciasto. Piec 4-5 minut. Jeśli używamy

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z milionem dodatków! 114

mamy dwóch urwisów. A skoro urwisom smakuje, to i dorosłym tym bardziej:) Składniki: suche: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy mokre: kostka margaryny 2 szklanki mleka 2 jajka dodatki - kto co lubi... Mogą być wiórki kokosowe, mak, rodzynki, słonecznik, dynia, kakao, płatki żurawinowe, sok z cytryny lub skórka cytrynowa.... Przygotowanie(...)Składniki mokre: margarynę roztapiamy, dodajemy mleko i rozkłócone jajka.   2. Składniki suche - wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia do miski i mieszamy. 3. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy łyżką. Mogą być grudki.   4. I teraz zabawa - do miseczek wsypujemy dodatki - ja mam sok z cytryny (to ta miseczka, która wydaje się być pusta), wiórki kokosowe, słonecznik

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto 3 BIT 120

ciasto i dzielimy je na 3 części. Pieczemy w 180 C przez około 15 minut w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Budynie gotujemy na mleku i dodajemy galaretkę w proszku. Masło rozcieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na pierwszy placek wykładamy 3/4 puszki masy krówkowej, na to drugi placek, masę budyniową oraz trzeci placek. Wierzch ciasta smarujemy

Zainspirowana w kuchni
Babeczki wielkanocne 121

Składniki (12 sztuk): 120 g masła 2 jajka 1 szklanka wiórków kokosowych 200 g cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego

Pyszności Słodkości
Sernik z rosą 104

tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wykleić ciastem, łącznie z jej bokiem (do połowy wysokości). Schłodzić w lodówce. Masa serowa - twaróg, cukier, olej, mleko, żółtka i budynie w proszku zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę serową wyłożyć na schłodzone ciasto, piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60 minut. Beza - około 10 minut

Domowa cukiernia Ewy
Szybkie placki na śniadanie 161

osobno białko) szczypta soli do białek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki z amarantusa 1 szklanka drobnych płatków owsianych (górskie mielę w blenderze) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka olej do smażenia np. kujawski lub ryżowy Sos truskawkowy 400g truskawek (mrożone rozmrażamy zachowując sok) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru biały lub brązowy Rozmrożone truskawki wkładamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/