Wracając do domku... myślałam co upiec w nowo zakupionej foremce. Tej babki nie jadłam już kilka lat... Piegowata babka makowa SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g szklanka maku 250g margaryny kilka kropel aromatu migdałowego kropla aromatu waniliowego cukier puder do oprószenia Obie mąki przesypać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Miękkie masło ... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D