mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:225/622)

Muffiny z pomidorem i serem feta 243

SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 100 g masła (rozpuszczonego, wystudzonego) 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1 pomidor niewielki (bez skórki) ok. 80 g sera feta Pomidory i ser feta kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystkie składniki do jednej miski (oprócz pomidora i fety) i mieszam łyżką

Blondynka Gotuje
Jagodowe muffinki 134

składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju rzepakowego 2  jajka 2 szklanki jagód Przygotować dwie miski. W jednej misce dokładnie wymieszać składniki mokre a w drugiej suche. Potem połączyć zawartość obu misek. Do masy dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek

Monia miesza i gotuje
Tort Sachera w wersji wege 216

Tort Sachera w wersji wege Składniki na tortownicę 18/20 cm: na ciasto: 250 ml mleka roślinnego( u mnie migdałowe) 220 g mąki pszennej 30 g skrobi kukurydzianej( może być również ziemniaczana czy ryżowa) 90 ml oleju( u mnie Kujawski z pierwszego tłoczenia) 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 g kakao naturalnego 80 g gorzkiej czekolady 100 g cukru brązowego(...)Zdejmujemy z gazu. Dodajemy brązowy cukier i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy olej, esencję waniliową i energicznie mieszamy trzepaczką.   Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy i mieszamy. Do suchych dodajemy mleko z olejem, łączymy składniki. Na koniec dodajemy przestygnięta, rozpuszczoną czekoladę.  Dół formy wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy olejem, posypujemy mąką, wlewamy ciasto

Mia Cucina Sofieta
Ciasto owsiane z borówkami, malinami i jagodami 145

potrafię znaleźć (jeszcze ;)) zamiennika.   Składniki (na formę do tarty o średnicy 26 cm): 150 g płatków owsianych 400 ml mleka 100 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 ml płynnego miodu 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki - u mnie owsiana - mąkę można zastąpić tartymi orzechami, ale trzeba ich dać trochę więcej owoce: jagody(...)odstawić. Masło ubić mikserem na białą masę. Dodać miód, ekstrakt waniliowy i jajko i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać proszek do pieczenia, mąkę i nasączone płatki owsiane oraz te 2-3 wcześniej odlane łyżki mleka. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką 166

kokosową i wspaniała kruszonką. Polecam amatorom tradycyjnych ciast.  Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 150 g wiórek kokosowych 80 g masła około 2 szklanki wiśni bez pestek Kruszonka(...)Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło roztapiamy i odstawiamy aby ostygło. Jajka ubijamy z cukrem na białą pianę. Dodajemy wanilię i mleko. Mąkę przesiewamy, łączymy ją z kokosem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych, cały czas miksując. Na koniec dodajemy masło i wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do przygotowanej blachy, wierzch posypujemy wiśniami

Mania Gotowania
Czekoladowe muffiny dyniowe 187

dyniowego 3-5 łyżek oleju 70 ml mleka 2 jajka   Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.  Mąkę, przyprawy, cukier, proszek i płatki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać jajka, olej, mleko, puree dyniowe.  Dodać przestudzoną czekoladę.  Połączyć zawartość obu misek i wymieszać.  Przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami.  Piec przez około

Sto kolorów kuchni
Brzoskwiniowe z budyniem 306

zaczerpnięty z internetu. na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki Budyń: mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl Dodatkowo : brzoskwinie - 1 pu szka Sposób przygotowania: Ciasto : Mąkę przesiać z proszkiem do miski(...)zamrażalki, drugą częścią ciasta , wyłożyć dno i boki formy. Brzoskwinie odlać z soku, osączyć na sicie, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na cieście. Budyń: Do garnka wlać 3 szkl mleka, dodać cukier, zagotować. Wsypać budyń do garnuszka, zalać pozostałym mlekiem, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Wylać gorący budyń na brzoskwinie. Zetrzeć

Kuchnia Danusi
Ciastka czekoladowe z nadzieniem z twarogu i białej czekolady 181

również jako ozdoba, maskując nieco pęknięcia na cieście.  Składniki: 100 g masła 80 g cukru pudru 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g kakao 80 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2 łyżki mleka Nadzienie(...)twarogu w kostce 80 g białej czekolady 2 łyżki mleka Do dekoracji: 40 g białej czekolady 1 łyżka masła Czekoladę do ciasta stopić z mlekiem i ostudzić. Mąkę przesiać z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać stopioną czekoladę, posiekane masło i jajko. Zagnieść ciasto, w razie potrzeby podsypując mąką. Zawinąć w folię i chłodzić 1-2 godziny

Czerwień i błękit
Babeczki jogurtowe 111

szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki oleju 2 jajka 1/4 szkl mleka cukier puder do posypania Przygotowanie: W jednej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce łączymy ze sobą jogurt, olej, jajka i mleko. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy dokładnie ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffiny z Michałkami 121

Czyli połączone siły smakowe ;)Na dobry początek weekendu...Muffiny z MichałkamiSkładniki:250 g margaryny250 g brązowego cukrukilka kropelek olejku waniliowego230 g mąki4 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao3 łyżki cappuccino 4 łyżki mleka 10 MichałkówPrzygotowanie:W dużej misce ucieramy margarynę z brązowym cukrem na puszystą masę.Dodajemy do tej masy jajka i olejek waniliowy, całość miksujemy.W drugiej misce(...)mieszamy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cappuccino. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, dolewamy też mleko i całość miksujemy na jednolitą masę. Do papilotek wkładamy do 1/3 wysokości ciasta, dajemy pół Michałka i przykrywamy ciastem. W 180 stopniach pieczemy 20 minut - do suchego patyczka.Z tej porcji wychodzi 18 muffinek i są pyszne

Lawendowe Niebo
Doskonałe kawowe ciasteczka owsiane (z resztek po mleku owsianym) – bez mleka i jajek 217

środku i bardzo aromatyczne. Świetnie pasują do popołudniowej kawy (zwykle zbożowej) Są bez mleka i jajek – w 100 proc. wegańskie. resztki po przygotowywaniu mleka owsiano-daktylowego (szklanka płatków zmielona z 8 daktylami i namoczona) 5 łyżek płatków owsianych górskich 5 łyżek mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek łyżka kawy zbożowej 1 banan Resztki, które pozostały(...)przygotowaniu mleka owsianego blendujemy z bananem oraz rodzynkami. Dodajemy 5 łyżek płatków owsianych, 5 łyżek mąki, proszek do pieczenia oraz kawę zbożową. Dokładnie mieszamy i przekładamy do natłuszczonych foremek na ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Gotowe! Takie ciastka możecie także przygotować używając także resztek powstałych po przygotowywaniu zwykłego mleka owsianego

Dieta bez mleka
Gruszkowe ciasto 95

chwilę zawładną blogiem:) CIASTO CRUSZKOWE (wg przepisu Roxana's home baking ) 80g miękkiego masła 300g cukru 2 jajka aromat waniliowy 250g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 200ml mleka 1 gruszka Nastawiamy piekarnik do 180*C. Okrągłą formę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą  (nasza forma 23cm była trochę za duża). Gruszkę kroimy(...)jajku, miksując po każdym dorzuceniu- ciasto ma być jasne i puszyste. Skrapiamy olejkiem waniliowym i znów miksujemy. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Dodajemy je do masy jajecznej na przemian z mlekiem. Miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dorzucamy gruszkę. Pieczemy 45 minut do suchego dźgulca. Można podać z bitą śmietaną, ale dla mnie

les mirabelles
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 193

czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g) 200g miękkiego(...)masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników (ok. 20 sztuk) Ok. 1/2 szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier

Smakowy Raj
Ciasto ,, Ambasador ,, w polewie czekoladowej. 218

Ciasto ,, Ambasador ,, z kakao. Składniki : 25 dkg margaryny 1 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3 jajka 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Sposób wykonania : Margarynę,cukier,cukier waniliowy,mleko i kakao włożyć do rondla i rozpuścić na niedużym ogniu ciągle mieszając. Nie doprowadzić do zagotowania! Masę przestudzić ( do około

Przepisy i porady kulinarne
KAKAOWE MUFFINKI Z CZEKOLADĄ 143

tyle, ile rozgrzewa się piekarnik.  SKŁADNIKI 125 g masła 250 g mąki  3 łyżki kakao 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 170 ml mleka 100-200 g czekolady (gorzkiej, deserowej lub mlecznej) DO PODANIA: Advocat; cukier puder; powidła śliwkowe WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra(...)ół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masło roztapiamy, czekoladę kroimy w drobna kostkę. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i sodą. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z cukrem. Wlewamy stopione masło i mleko. Chwilę razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i przy użyciu szpatułki, delikatnie i krótko mieszamy (tylko do połączenia składników

cool and minty