mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:207/622)

Babka Wielkanocna 141

Babka Wielkanocna – składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanki cukru 5 jajek 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru pudru 3 łyżki mleka Babka Wielkanocna – przepis: Jajka ucieramy z cukrem przy pomocy miksera. Do jajek dodajemy pozostałe składniki (za wyjątkiem kakao). Całość dokładnie mieszamy przy pomocy miksera

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ucierane z jabłkami i cynamonem 329

foremkę chlebową o wymiarach 26x12x7cm): 100g miękkiego masła i odrobina do wysmarowania formy 1/2 szklanki cukru 2 jajka w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 2 słodkie jabłka 1/2 łyżeczki cynamonu 4 łyżki brązowego cukru   Nastawiamy piekarnik na 180°. Foremkę do pieczenia smarujemy masłem(...)miksera ubijamy na puszysto. Nie przestając ubijać dodajemy po jednym jajku i miksujemy do całkowitego połączenia się składników. Do tego dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na gęste ciasto. Dalej miksując dodajemy mleko i ucieramy, aż ciasto stanie się jednolite i gładkie.   Połowę gotowego ciasto wykładamy do formy i równomiernie rozprowadzamy. Na ciasto układamy pojedynczą warstwę pokrojonych

Smaczna Strona
Mini torcik kawowy 110

pieczenia (nie smarujemy boków). Pieczemy w około 180 stopniach przez 30-35 minut. 2) Połowę mleka wlewamy do rondelka i gotujemy. W drugiej połowie mieszamy proszek budyniowy, kawę, kakao, cukier i cukier wanilinowy. Gdy mleko się zagotuje cały czas mieszając wlewamy mieszankę i gotujemy budyń. Studzimy często mieszając, aby nie powstał kożuch. 3) Masło (w temperaturze pokojowej) ucieramy na puszystą

Kolorowy Przepisownik
Piernik klasyczny 172

anyżu wyłuskanych z gwiazdek 2 laski wanilii  składniki ucieramy lub ścieramy na tarce:) Przygotowanie: jajka ucieramy na puszystą masę z cukrem, masło roztapiamy, dolewamy mleko, podgrzewamy z przyprawą do piernika mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia  do masy jajecznej dodajemy dżem i przestudzone mleko, stopniowo dolewamy do mąki pieczemy w temp. 180-190'C przez około 20 minut

Luźna Kuchnia
Szybkie serowe placuszki 114

jajka ( wiejskie )5 łyżek serka śmietankowego ( w wiaderku )4 łyżki mąki pszennej typ 5001/4 szk mleka 3,2%2 łyżki drobnego brązowego cukru1/4 łyżeczki proszku do pieczeniacukier puder do posypaniaolej do smażenia Jajka wybić do miski, dodać ser i dokładnie wymieszać. Dodać cukier i dalej mieszać. Następnie dodawać po jednej łyżce mąki i proszek do pieczenia i wyrobić ciasto

Ewa w kuchni
Ciasto mocno cytrynowe (Paul Hollywood)... 113

ciasto 70g niesolonego, miękkiego masła 120g drobnego cukru 2 średnie jajka 140g maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 cytryna - drobniutko starta skórka 1 łyżka lemon curd 2 łyżki mleka na lukier 3 łyżki granulowanego cukru sok z 1 cytryny na wierzch (opcjonalnie - ja nie dałam) 250g cukru pudru 3 łyżki wody Rozgrzej piekarnik(...)pieczenia. W sporej misce ubij mikserem masło z cukrem - do czasu, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodaj jajka i zmiksuj jeszcze raz. Dodaj makę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, lemon curd i mleko i dokładnie wymieszaj drewniana łyżka na w miarę gładkie ciasto. Wylej do blaszki, wyrównaj i piecz około 25-30 minut, lub do suchego patyczka. Wymieszaj

Lejdi of the house
Ciasto z gruszkami w cynamonie 226

min.Składniki na 32x22 cmKoszt przygotowania: 16,00 złSKŁADNIKI na ciasto:400 g mąki pszennej75 g cukru kryształ200 g białego sera (twarogu półtłustego)3 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka7 łyżek oleju5 łyżek mleka 3,2%szczypta solimasło do wysmarowania blachycukier puder do posypaniaSKŁADNIKI na farsz do ciasta:5 szt. świeżych gruszek150 g cukru kryształ1 łyżeczka cynamonu1 op. kisielu cytrynowego1 cytrynyPRZYGOTOWANIE(...)średnim ogniu przez ok. 20 min. często mieszając. Na koniec dodajemy kisiel i odstawiamy do wystygnięcia.PRZYGOTOWANIE ciasta:Do dużej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy składniki. Dodajemy cukier, pokruszony twaróg, olej, mleko, jajka i szczyptę soli. Ciasto dokładnie zagniatamy. Przekładamy na blat oprószony mąką i rozwałkowujemy na prostokąt ok. 45x30 cm.Farsz rozkładamy na całej powierzchni rozwałkowanego ciasta

kulinarnyJa
ciasto kakaowe z wiśniami 136

szklanki mąki pszennej ~1/4 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) ~2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie łyżeczka proszku dp. i pół łyżeczki sody, bo proszku zabrakło... :)) ~3/4 szklanki cukru ~3 łyżki kakao (u mnie czuuuubate! :)) ~3/4 szklanki mleka + ok. 7 łyżek, bo ciasto wyszło bardzo gęste. ~jajko ~300g wiśni, wydrylowanych W jednej misce wymieszać suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier

chili & sugar
Halloweenowe Muffinki 200

święto na słodko ^^ my i halloweenowo ozdobione muffiny.         Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cały cukier wanilinowy ok. połowę buteleczki aromatu waniliowego 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Na początku wsypujemy do miski wszystkie suche składniki czyli : mąkę, cukier, proszek oraz cukier waniliowy, łączymy je za pomocą

WeAreCrazy
Babeczki z żelkami 128

czekolady. Ciepłe smakują najlepiej:) Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka Dodatkowo: 40 g żelek 20 szt. droży 40 g białej czekolady ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Za pomocą miksera połączyć(...)sobą mokre składniki (mleko, olej, jajka). W drugim naczyniu mieszać suche produkty (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier waniliowy). Przesypać suche produkty do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Dodać posiekaną czekoladę, orzechy, pokrojone na małe kawałeczki żelki i draże – ponownie wymieszać. Foremki napełnić masą do 2/3 ich wysokości

KuchniaWeDwoje.pl
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 135

jajko – 1 szt. - cukier – 3 łyżki - mąka pszenna – 0,5 szklanki - woda – ok.90 ml - olej – 100 ml - kakao – 2 łyżki - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: - mleko – 1/4 szklanki - mleko kokosowe – 100 ml - mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka - mąka pszenna – 1 łyżeczka – cukier waniliowy – 1 łyżeczka - cukier(...)mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ś cinamy górę. KREM: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną

Ostra na Słodko
Domowa gorąca czekolada 230

Kolejny pomysł na świąteczny smakowity prezent. Magiczna brązowa mieszanka, która po dodaniu mleka zmienia się w pyszną, gęstą, gorącą czekoladę ( nie mylić ze zwykłym kakao). Zapomnijmy o przemysłowych mieszankach, w których nie wiadomo co się znajduje. Spróbujmy sami zrobić to cudo, bo naprawdę warto. Przygotowanie zajmie parę chwil, a rozkosz nie będzie miała końca.  Przepis z tej  strony(...)dodajemy przesiane przez sitko kakao i skrobię, oraz inne składniki. Mieszamy i gotowe. Przechowujemy w hermetycznych słoikach. Aby przygotować gorącą czekoladę w garnuszku mieszamy 3 łyżki czekoladowego proszku z 130/150 ml zimnego mleka( mleko dolewamy stopniowo). Następnie dobrze mieszamy aby nie było grudek, wstawiamy na średni gaz i gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Gęstość czekolady można regulować dodając mniej

Mia Cucina Sofieta
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 133

współpraca z Winiary ;/ spód: 1,25 szklanki mąki z ciecierzycy 180g masła bez laktozy * 1/2 szklanki ksylitolu (cukier brzozowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu kilka kropel ekstraktu waniliowego masa: 300g migdałów (u mnie płatki) 320 ml mleka kokosowego domowej roboty ** 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Winiary *** 1/3 szklanki ksylitolu(...)kilka kropel aromatu śmietankowego Migdały zalewam wrzątkiem i zostawiam na 3 godziny, by zmiękły. Następnie odcedzam je i miksuję blenderem na jednolitą, gładką masę. Dodaję mleko  kokosowe, cukier, aromat. Delikatnie łączę z proszkiem budyniowym  i odstawiam na bok. W tym czasie przyrządzam spód. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Mąkę, cukier, proszek rozcieram w palcach z masłem, zagniatam, dodając

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z malinami i budyniem + film 142

szklanki cukru                   nadzienie 1 torebka budyniu waniliowego bez cukru 1/2 litra mleka 3 łyżki cukru 50 g masła 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru 500 g malin przepis          ciasto Mąkę, masło, cukier i jajko mieszamy(...)piekarniku nagrzanym do 200 st C. W czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy nadzienie.         nadzienie Żółtka miksujemy z cukrem pudrem . Budyń w proszku mieszamy z niewielką ilością mleka , resztę mleka zagotowujemy z masłem i cukrem , dodajemy rozpuszczony budyń stale mieszając. Zmiksowane żółtka wlewamy stopniowo do budyniu chwilkę gotujemy cały czas mieszając a następnie masę odstawiamy

Smakowite Dania