mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:202/622)

Piernikowe babeczki z powidłami 267

Składniki na ok 35 sztuk: 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 2 jaja 3/4 szklanki oleju 6 łyżek płynnego miodu 4 pełne łyżki powideł śliwkowych  2 pełne łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3-4 łyżeczki esencji waniliowej szczypta soli Do zdobienia wierzchu muffinek można użyć roztopionej(...)odrobiną mleka lub użyć gotowej polewy czekoladowej. Przyprawy i dodatki znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl   1. Mąkę łączymy z przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, mieszamy. 2. Do osobnej miski dajemy miód, mleko, olej, esencje waniliową, jaja, powidła i cukier. Mieszamy razem do czasu aż cukier się rozpuści, następnie łączymy mokre składniki ze suchymi i miksujemy

Apetyczna babeczka
Gofry! 211

mleko, ale też jajka (akurat nie miałam ich w domu;) Tu dałam mleko sojowe, ale robiłam też gofry na wodzie - i były pycha :) Natomiast w tym przepisie występuje mleko sojowe - można użyć dowolnego innego. Zamiast zwykłej mąki pszennej dałam m.in. mąkę owsianą i cieciorkową - chyba dzięki tej ostatniej gofry są chrupiące (ale nie twarde, są dokładnie takiej struktury jaką według(...)siemię lniane z dedykacją dla wegan ;) Można spokojnie zamienić na dwa jajka. Składniki: 140 g mąki owsianej 100 g mąki cieciorkowej 60 g skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 ml mleka sojowego około 250 ml wody 2 łyżki oleju (makadamia) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 6 łyżek gorącej wody szczypta stewii łyżeczka przyprawy do piernika Przygotowanie: Wymieszać

pyszne zdrowości
Wróciłam! 147

niezawodnej 1 mix, 100 muffins Susanny Tee. Minimuffiny marmurkowe z czekoladową niespodzianką Składniki: (na 16-18 sztuk) 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru 1/8 łyżeczki soli 1 jajko 125 ml mleka 45 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka kakao czekoladowy krem: 70 ml śmietany kremówki 20 g mlecznej czekolady(...)minut, po czym dokładnie wymieszać na gładką masę. Krem wstawić do lodówki na 5-6 godzin, aż całkowicie stężeje. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem i solą. Jajko roztrzepać, połączyć z mlekiem, olejem i ekstraktem. Płynne składniki wlać do suchych, wymieszać niedbale, tylko do połączenia składników. Masę podzielić na dwie róne części. Do jednej dodać kakao, wymieszać. Masę przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z KRUSZONKĄ 156

mleka u mnie dodatkowo: mus jabłkowy Kruszonka  - przepis  tutaj Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej mokre: jajka, olej, mleko.  Następnie mokre składniki przelewamy do miski z suchymi, i mieszamy całość dokładnie łyżką (nie mikserem). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki

Walijskie Pichcenie
Mufinki z truskawkami i kruszonką 150

dałam truskawki, a zamiast cynamonu cappuccino..zjedzone ..nim zdążyłam zrobić zdjęcie.. 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml oleju roślinnego 1 jajko 75 ml mleka 150 g świeżych jagód [  u mnie truskawki] Kruszonka 50 g mąki pszennej 100 g cukru 50 g masła 1,5 łyżeczki(...)cynamonu [ u mnie cappuccino] Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Natłuścić albo wyłożyć papilotkami foremki do muffinów.Mąkę wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.W oddzielnej misce olej wymieszać z jajkiem i mlekiem. Dodać do suchych składników, dobrze wymieszać.Jagody wymieszać z odrobiną mąki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Napełniać foremki pozostawiając miejsce na kruszonkę.Za pomocą

Moje domowe kucharzenie
Babeczki marchewkowo-jabłkowe z crunchy 121

cukruszklanka marchewki z jabłkiem100 g białej czekolady + łyżeczka śmietanki 30%100 g crunchy czekoladowegoSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz rozpuszczone i całkowicie ostudzone masło.W drugiej misce mieszamy cukier z proszkiem do pieczenia i mąką.Do mokrych składników dosypujemy suche i mieszamy. Pod koniec dodajemy startą marchewkę z jabłkiem.Masę przekładamy do foremki wyłożonej papilotkami

Słodkie Przyjemności
kolorowe oczy siostry anastazji 194

Składniki: Ciasto ciemne: 5 jajek nie cała szklanka mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia ciasto jasne: 4 jajka szklanka mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1/2 l mleka łyżka mąki ziemniaczanej szklanka cukru cukier waniliowy kostka masła galaretka brzoskwiniowa brzoskwie lub ananasy w puszcze marmolada śliwkowa Wykonanie:  Ubić białka na sztywno i dodawać(...)wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelać na blachę i piec 35 minut w 180 stopniach Znowu ubić białka i postąpić dokładnie w ten sam sposób co z ciastem powyżej. Gdy wyciągniemy upieczone z pieca należy odrazy posmarować je marmoladą i zwinąć w roladę. Pozostawić ciasto w takim stanie do wyrośnięcia. Z podanego mleka odlać szklankę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mocno Czekoladowe Ciasto z Serkiem 156

ciasto: 275 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g kakao 250 g masła 200 g gorzkiej czekolady 350 ml mleka 300 g cukru kryształu 2 jajka Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z czekoladą i odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy żółtka, rozcieramy. Dodajemy cukier, mleko i całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Wlewamy

Made By Mom And Son
Muffinki z jabłkami 206

łyżki cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, szczypta cynamonu, 2 jabłka. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka  mieszam trzepaczką razem z mlekiem i olejem. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, cukry, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon. 2. "Suche" składniki stopniowo dodaję do "mokrych". Dokładnie mieszam ciasto. Do ciasta dodaję obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffinki z jagodami 170

użyć tych mrożonych. Zapraszam do pieczenia. Składniki: 300g mąki tortowej 80g brązowego cukru (lub 50g cukru białego) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masło lub ½ szklanki oleju 180ml maślanki (mleka lub jogurtu naturalnego) Szczypta soli ¾ szklanki jagód Sposób przygotowania: Przygotuj owoce. Świeże jagody umyj i pozostaw na durszlaku, natomiast mrożone pozostaw

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Miodek- na dzień kobiet! :) 270

szklanki cukru 2 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 3 szklanki mleka margaryna 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Ciasto miodowe: Wszystkie składniki mieszamy razem, zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy(...)schłodzenia. Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze trochę ubijamy. Mąki mieszamy razem. Następnie dodajemy na przemian żółtka i mąkę, mieszamy, tak żeby nie było grudek. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Krem: Mleko wlewamy do garnka, zostawiając pół szklanki, w której wymieszamy mąkę ziemniaczaną

Czerwona Porzeczka
Pancakes z jabłkiem i cynamonem 182

Składniki 250 ml mleka 2 jaja 2 łyżki oleju 1,5 szkl maki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia jabłka cynamon  mus jabłkowy Sposób Mleko wlać do miski, wbić 2 jajka, dodać 2 łyżki oleju, całość zmiksować, tak, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Dodać mąkę , cukry, sól, oraz proszek

Kuchenne aromaty
BABECZKI MARMURKOWE 117

dużych babeczek) 4  j ajka 1 1/2 szklanki mąki pszennej  1 szklanka cukru 1/2 op. cukru wanilinowego kilka kropli aromatu cytrynowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. oleju 4 łyżki mleka  2 płaskie łyżki ciemnego kakao Wykonanie: Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz aromat ubić do puszystości.  Do ubitych jajek dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem

Walijskie Pichcenie
Orzechowe Oko słonia 1366

jest przepyszne i trafia do czołówki moich najlepszych ciast. SKŁADNIKI Ciasto: 6 jajek 3 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki cukru 1,5 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 450 ml mleka + 5 łyżek op. budyniu śmietankowego op. cukru waniliowego 5 łyżek cukru 2 rozkłócone żółtka 100 g mielonych orzechów włoskich + do posypania ciasta 250 g masła Oraz(...)dodawać żółtka  a następnie wsypać mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać łopatka. Wylać do formy o wymiarach 42x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20-25 min. w 180°C. Wyłożyć ciasto na wilgotną ściereczkę i razem z nią zrolować je. Budyń ugotować na mleku z cukrem, dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Orzechy sparzyć

Złote przepisy
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 200

niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem bitej śmietany! Składniki 1 dojrzały banan 1 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia + ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 szklanka mleka 1 łyżeczka kakao instant 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka masła orzechowego szczypta soli garść posiekanych orzechów włoskich Mąkę, cukier(...)proszek do pieczenia, sodę, kakao i sól wymieszać w misce. Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, mlekiem i olejem. Płyn wlać do suchych składników, dodać wanilię i masło orzechowe i wszystko wymieszać. Ciasto wlewać do foremek muffinkowych lub papierowych papilotek i piec ok. 25 - 30 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu udekorować bitą śmietaną posypaną szczyptą cynamonu.  (adsbygoogle

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania