mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:202/622)

Tort brzoskwiniowy 92

brzoskwiniami. Tort możemy upiec na różne uroczystości rodzinne. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 litr mleka 4 żółtka 8 łyżek cukru 2 opakowania cukru waniliowego 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 500 gram masła roślinnego Dodatkowo: puszka brzoskwiń  płatki kokosowe biała(...)sztywno, ucierając dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą, przelewamy masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni, pieczemy przez 50-60 minut. Ostudzony biszkopt kroimy na trzy części. Z mleka odlewamy 2 szklanki, miksujemy z żółtkami i budyniami, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem

Bajeczna Kuchnia
Fale Dunaju 325

delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :)  źródło : " Przyjaciółka" Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu )   Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1/2 l mleka(...)Dekoracja : polewa czekoladowa gotowa albo  klik Sposób przygotowania   Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając dodawać mąkę i margarynę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i mleko i wymieszać. Gruszki obrać , pokroić w ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek

Słodkości i nie tylko
KOKOSOWE CIASTECZKA 147

łatwe w przygotowaniu i idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 250g czekoladowych herbatników 85g masła lub margaryny 180g skondensowanego słodzonego mleka z puszki 1 jajko 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki cukru 6 łyżek mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 125g wiórków kokosowych  Wsypałam herbatniki do plastikowej torebki i rozgniotłam wałkiem. Można je także zmiksować w mikserze kuchennym(...)rondelku roztopiłam masło.  Dosypałam pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszałam. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam do niej masę. Utarłam na gładką masę jajko z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Wsypałam mąkę,proszek do pieczenia i cukier. Wymieszałam. Na koniec dodałam wiórki kokosowe. Wszystko wymieszałam. Wyłożyłam masę kokosową na wierzch masy z herbatników. Zalecam maczać łyżkę

potrawyregionalne
Czekoladowe muffinki 220

czekoladowe.  Prosto i szybko  można zrobić pyszne babeczki. SKŁADNIKI 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka mlecznej czekolady 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko 10-12 krówek (cukierków) PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek i pokrojoną  w małą kosteczkę czekoladę

Moje Kuchenne Rewelacje
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 187

cytryny1 szklanka jagód lub borówek amerykańskichRozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki.W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, mleko, esencję waniliową i skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy.Do suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało

Kulinarna rozmowa
Pychotka z twarogiem 150

Pychotka z twarogiem   Składniki Składniki 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 1, 5 szkl. cukru 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku 8 jajek 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 1 kostka sera 250 g , pół tłustego Sposób przygotowania 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 238

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.2. Robimy masę orzechową: masło lub margarynę, cukier i mleko zagotowujemy, po zagotowaniu zestawiamy z ognia i dodajemy orzechy mielone. Całość mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Jajka dzielimy na białka i żółtka, białka ubijamy na sztywno. Do masy orzechowej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzechy wykładamy na wcześniej

Kuchnia domowa Ani
Jak zrobić szybki piernik? 211

Choć, czy nadal można go nazwać piernikiem? Sami oceńcie :) Składniki : 4 jajka 100 g cukru 3 łyżeczki kakao 200 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia  3 łyżeczki przyprawy piernikowej 150 ml mleka 150 ml oleju 100 g mlecznej czekolady do rozpuszczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, kakao(...)przyprawę piernikową i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej dodajemy na przemian wymieszane suche składniki i połączone mleko z olejem. Gotową masę przelewamy do podłużnej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180`C około 45 minut - do suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali (3x 30 sekund). Ostudzone ciasto polewamy mleczną czekoladą. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto Bounty- smak raju 410

rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej  4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka  ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 35 dag wiórków kokosowych budyń śmietankowy 250 g masłaWYKONANIE Pieczemy ciemny biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek(...)koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając

W kuchennym oknie Ewy
Gorąca Czekolada // Hot Chocolate 158

przesypujemy do puszki i tam go przechowujemy. Taka ilość wystarczy nam na dłuuugo :) Przygotowanie gorącej czekolady: Nalej do kubka mleka i przelej je do garnuszka. Do mleka dodaj 2-3 czubate łyżki proszku i gotuj na średnim ogniu ok. 5 minut cały czas mieszając trzepaczką aż czekolada będzie miała gładką konsystencję i zgęstnieje. Gorącą czekoladę podajemy w towarzystwie marshmallows :) Dzisiejszą

Emcia Pichci
Muffinki z morelami i Prince Polo 93

szklanki  mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 wafelek Prince Polo duży 6  moreli PRZYGOTOWANIE: 1.  Olej mieszam z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. 2.  Do masy płynnej stopniowo wsypuję składniki suche. Dokładnie wszystko razem miksuję. 3.  Wafelki Prince Polo kroję w małą kostkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffiny bez mąki pszennej z owocami (bez glutenu) 222

najlepiej brązowej) 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej 1/2 szklanki mąki owsianej 2/3 szklanki jasnego brązowego cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ogólnie dostępnego lub proszku bez glutenu 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1,5 szklanki umytych, obranych owoców jagodowych     1. Do miski wsypać wszystkie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę

Mała Cukierenka
.623. bez jaj! omlet 127

łyżki wody ~cukier/stevia do posłodzenia, do smaku ~szczypta soli ~łyżeczka oleju rzepakowego ~1/2 proszku do pieczenia i sody Mąkę wymieszać z solą, cukrem/stevią, proszkiem do pieczenia i sodą. Dolać mleko i olej i wymieszać. Len rozrobić z wodą i dodać do masy, wymieszać dokładanie. Patelnie rozgrzać, spryskać lekko olejem, wylać masę i smażyć z obu stron na małym ogniu

breakfast of dreams
Ciasteczka świąteczne- amoniaczki 126

amoniaku spożywczego) jest środkiem spulchniającym stosowany w kuchniach już przez nasze prababcie. Składniki 50 dag mąki 15 dag cukru 5 dag smalcu 1 jajo 3/4 szklanki mleka 0,5 łyżeczki amoniaku w proszku Aromat cytrynowy Marmolada lub krem czekoladowy Wykonanie Z mąki, cukru, smalcu i jaja ugniatać ciasto. Wcześniej rozpuścić amoniak w mleku, dodać kilka kropel aromatu i po trochę

Tradycyjna Kuchnia
Orzechowiec 141

czekoladygarść płatków migdałowychSposób przygotowania:Masło ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy kolejno po jajku, gdy całość się połączy dolewamy mleko i ekstrakt waniliowy - dalej ucieramy.Mąkę mieszamy z mielonymi orzechami arachidowymi, drobno posiekanymi orzechami włoskimi i laskowymi, poszatkowaną czekoladą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do mokrych składników dosypujemy suche i mieszamy.Gotową masę przekładamy do dużej formy keksowej wyłożonej papierem

Słodkie Przyjemności