mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:201/622)

Ciasto Cappuccino z orzechami 196

cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, ciasto orzechowe: białka 5 szt, orzechy włoskie zmielone lub bardzo drobno pokrojone 250 g, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, masa: mleko 700 ml, budyń waniliowy 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka(...)piana będzie rumiana i wypieczona.  Część mleka odlewamy i rozpuszczamy w nim budyń oraz mąkę. Pozostałe mleko stawiamy na palnik i dodajemy cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć powoli wlewamy rozpuszczony proszek i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki i zagotowujemy. Budyń przykrywamy folią aluminiową, aby nie powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Cappuccino zalewamy 1/4 szklanki wody i również

kulinarne odsłony pati
Ciasto "Pijak" 1080

lśniąca. Delikatnie wmieszać mak i wiórki kokosowe. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Krem: Żółtka zmiksować z mąką, proszkiem budyniowym i 1/2 szkl mleka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać budyniową masę cały czas energicznie mieszając do czasu aż budyń zgęstnieje. Zestawić z ognia, ostudzić. Miękkie masło utrzeć

Smakołyki Asi
Naleśniki budyniowe 8000

łyżki oleju rzepakowego 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 80 g mąki pszennej 400 ml mleka Przygotowanie: Jajka z solą i cukrem zmiksować krótko mikserem. Wlać mleko, olej i wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Wszystko zmiksować do połączenia (ciasto będzie rzadkie). Patelnię rozgrzać bez dodatku oleju (lub z niewielką ilością, choć nie jest to koniecznie, ponieważ był już

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto cytrynowe ,, 50 Minut " 199

naprawdę ciasta cytrynowe bardziej pachną cytryną, niż smakują. Składniki: 2 średnie cytryny 1,5 szklanki cukru 2 jaja 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki oleju ok. 7 łyżek mleka lukier do dekoracji Przygotowanie:  Cytryny zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 2 minuty, następnie bardzo dobrze myjemy i osuszamy.  Umyte i osuszone cytryny miksujemy(...)jednolitą konsystencję, dodajemy 1 szklankę cukru i odstawiamy do połączenia się smaków. Kiedy cytryna ,,przyjaźni się" z cukrem, jaja ubijamy z olejem, mąką i proszkiem do pieczenia do powstania grudek, po tym kolejno dodajemy mleko aby ciasto stało się jednolite. Do ciasta dodajemy cytrynę, pozostały cukier i wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku

Kuchnia Łukasza
Babeczki czekoladowe 131

Kwestia Smaku . Polecam! Babeczki czekoladowe Składniki na 14 sztuk: 80g masła lub margaryny 100g czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) pół szklanki mleka 150g drobnego cukru do wypieków 170g mąki 1 łyżka kakao łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Do dekoracji: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa (przepis tutaj - z połowy składników) pianki(...)cukrowe  Wykonanie: Masło i czekoladę umieszczamy w małym rondelku,  cały czas mieszając podgrzewamy na wolnym ogniu, aż się rozpuszczą. Zdejmujemy z palnika, wlewamy mleko, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ucieramy z cukrem na jasny puszysty krem (około 5 minut). Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na końcu wlewamy

Smak mojej kuchni
PANNA COTTA 181

ksylitol lub cukier (do smaku, byle nie za dużo). Inspiracją był ten przepis . Z podanych ilości wyszło im 6 porcji pysznego deseru. Składniki: - 250ml kremówki - 250ml mleka - 3 łyżeczki żelatyny w proszku - 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 80g ksylitolu lub cukru - opcjonalnie łyżka białego rumu i łyżka białego wina (u nas pominięte) Dodatkowo: - kilka świeżych truskawek(...)Truskawki z ksylitolem lub cukrem zmiksować dokładnie na gładki mus, odstawić do lodówki. Żelatynę zalać dwoma łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Do rondelka wlać kremówkę, dodać mleko oraz ksylitol (lub cukier) i ziarenka wydłubane z laski wanilii lub ekstrakt waniliowy. Mieszając podgrzewać do rozpuszczenia ksylitolu (lub cukru). Doprowadzić prawie do zagotowania, tzn. gdy przy brzegach garnka zacznie

Smaczne Zdrowe
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 85

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce umyte, okazuje się, że jednak nie wszystko jest. Tak było i w tym przypadku, miało być kokosowo-malinowe a wyszło orzechowo-jeżynowe :-). Ciasto jest bardzo fajne, smaczne, proste i niekłopotliwe. Myślę(...)inne orzechy 400 gr mleka kokosowego (takiego z warstwą śmietanki, u mnie z Lidla Vitasia) (1 puszka) koniecznie schłodzonego w lodówce min 12 godzin lub 200 ml śmietany 30 % również schłodzonej 500 gr świeżych lub mrożonych jeżyn lub malin (mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać) Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać i przesiać

moj przepis na
Sernik z kroplami bursztynu 338

proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera twarogowego 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 5 jaj całych 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy łyżkę soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza 4  białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wsypujemy przesianą przez sito mąkę dodajemy resztę składników, następnie wyrabiamy dokładnie(...)serową. Białka ubijamy na sztywno dodając cukier i po jednym żółtku, następnie dokładamy po łyżce sera wlewając na przemian cienkim strumieniem mleko i olej nie przerywając ubijania na koniec wsypujemy budyń, który mieszany z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy w piekarniku około 15 min w temperaturze 180 stopni

kgwjanczewo
Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy. 155

musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. potrzebujemy: - 250 ml mleka roślinnego - 50 g oleju roślinnego - 100g mąki gryczanej - 200g mąki z migdałów - proszek(...)pieczenia - 1 banan  - sok z cytryny - 50 g cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki mąki z ciecierzycy Opcjonalnie: jagody lub inne owoce Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki. Banana rozdusić widelcem i skropić cytryną. Całość wymieszać. Dodać jagody. Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem. Piec

Szybko Tanio Smacznie
Ciasteczka dyniowe z czekoladą. I wyprawa do Legolandu 161

mleka. Mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, przyprawy korzenne - na czekoladę. Wyszły mi niezbyt duże, puchate, mięciutkie ciasteczka. Smakują troszkę jak biszkopciki z czekoladą - wszystkim bardzo przypadły do gustu, i mimo sporej ilości, znikały błyskawicznie. Polecam, nie tylko na październikowe pikniki pod gołym niebem. Dyniowe ciasteczka z czekoladą Składniki: (na 60-65 sztuk) 425 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 ml mleka 125 g ciemnej czekolady (70%) Mało zmiksować z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać puree z dyni, ekstrakt i mleko,połączyć. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą i solą. Partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach. Czekoladę posiekać, dodać do masy, połączyć. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placek kokosowy 100

pieczenia 0,5 łyżeczki soli 100 g masła śmietankowego 100 g brązowego cukru 90 g wiórków kokosowych + 10 g do posypania 2 jaja 4 łyżki mleka 2% Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i rozgniatamy razem w dłoniach do momentu uzyskania grudek przypominających mokry piasek. Następnie dodajemy cukier, wiórki kokosowe i jajka wymieszane z mlekiem - wszystko

peggiwkuchni
Jaglane brownie 116

się brownie ze szczyptą chili ... Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 jajka 80ml oleju (może być rzepakowy, z pestek winogron lub kokosowy) 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe do posypania Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w szklance wody (12-15 minut), odstawić do wystudzenia. Kaszę(...)zalać mlekiem, zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać jajka, olej, cukier, zmiksować. Wsypać kakao i proszek i ponownie zmiksować. Formę (15x25cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto. z wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC (do suchego patyczka). Brownie najlepiej smakuje po całkowitym ostudzeniu. Smacznego

Obiad gotowy
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 276

biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe w proszku bez cukru 3 szklanki mleka ( 750 ml) 5 czubatych łyżek cukru 250 g miękkiego masła lub margaryny Składniki na galaretkę: 900 ml wrzącej wody 2 galaretki 500 g. dowolnych owoców

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto orkiszowe z rabarbarem bez cukru 164

szklanki mąki orkiszowej jasnej 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 szklanki ksylitolu lub więcej + kilka łyżek do posypania rabarbaru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 łyżki mleka 2 jajka M/L skórka otarta z 0,5 cytryny ok 500 g rabarbaru Przygotowanie: Masło roztopić, dodać ksylitol, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Cytrynę dokładnie umyć i zetrzeć(...)skórkę z połowy.  Rabarbar umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i pokroić na małe kawałki. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać skórkę z połowy cytryny. Do ostudzonego masła z ksylitolem dodać mleko i jajka, zmiksować przez chwilę. Stopniowo dodawać przesiane suche składniki. Miksować krótko tylko do połączenia składników. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić ciasto

Ze smakiem i z pasją
Babka białkowa z polewą karmelową 131

dosłownie w kilka chwil. Składniki: 1 szklanka białek (ok 8 sztuk) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 100 ml mleka rodzynki Karmel: 7 łyżek cukru 2 łyżki zimnej wody 1/2 kostki masła 120 ml śmietany kremówki Wykonanie: Masło rozpuszczam na patelni i odstawiam(...)przestygło. Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier. Obie mąki przesiewam z proszkiem do pieczenia i po trochu dosypuję do masy białkowej. Na końcu wlewam chłodne masło, mleko  oraz rodzynki. Formę do babki smaruję masłem, posypuję mąką i wykładam moje ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 40 min.  Cukier na karmel wsypuję

Ciasteczkowy Potwór