mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:251/622)

Miodownik z kremem budyniowym. 160

wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa(...)czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 291

wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa(...)czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy

Kuchnia Łukasza
Chleb z ziemniakami i ziarnami, bez wyrastania (Pane di patate con semi, senza lievitazione) 94

lino. Buon appetito! SKŁADNIKI 500 g ugotowanych ziemniaków 300 g m ą ki pszennej    90 g miękkiego masła 8 g proszku do pieczenia 2 żółtka 1 łyżka mleka 2 łyżki pestek słonecznika (ok. 25 g) 2 łyżki pestek dyni (ok. 25 g) 3 łyżki siemienia lnianego(...)żółtka, 1  ł y ż k ę  mleka; doprawiamy sol ą  i pieprzem, dok ł adnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Do ciasta wmieszamy pestki słonecznika, pestki dyni i siemię lniane. Na koniec stopniowo dodajemy mąk ę  wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dobrze wyrabiamy. **** Dopodichè aggiungete 2 tuorli

La grande e la piccola cuoca
Bananowy Keks 148

migdałowych - 1 garść suszonych moreli - 1 łyżeczka cynamonu - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Przygotowanie: Masło topimy, dodajemy cukier i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy jajka oraz mleko i wszystko miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z wcześniej przygotowaną masą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Morele kroimy w paseczki. Banany obieramy, kroimy w plastry i mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Mazurek makowy 173

makowa: 250 g maku szklanka mleka 4 jajka pół szklanki cukru pudru szklanka rodzynek 100 g posiekanych orzechów (laskowe lub włoskie) łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 100 g margaryny 4 łyżki kakao 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka Przygotowanie: Mąkę, posiekaną margarynę, cukier puder i 2 żółtka zagniatamy na ciasto. Zawijamy w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki(...)stopniach. Mak zalewamy mlekiem i gotujemy do chwili aż mak wchłonie mleko. Następnie mielimy go w maszynce do mielenia. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy do maku. Rodzynki namaczamy ok 10 minut we wrzątku, następnie odsączamy i dodajemy do masy.  Dodajemy również posiekane orzechy i proszek do pieczenia Białka które nam pozostały ubijamy na pianę i dodajemy

Taste Therapy
najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 827

śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 3 galaretki o różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl wody i ostudzona Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od rozpuszczenia każdej(...)ubijamy ją  ,dodajemy zimne galaretki miksujemy .Na zimny biszkopt dajemy po łyżce na zmianę każdego koloru galaretki. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Pianka czekoladowa- Do garnka wlewamy mleko i dajemy połamana czekoladę oraz łyżeczkę kakao.  Następnie zagotowujemy  i mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Studzimy i do zimnego dodajemy śnieżkę i miksujemy do zgęstnienia. Na koniec dodajemy zimną żelatynę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babeczki z kokosowym kremem z białą czekoladą 159

przewidywałaś - no trudno. Potrzebne nam (na 12 sztuk): - 1,25 szklanki mąki tortowej - 150 g miękkiego masła - 0,75 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 jajka - 2-3 łyżki mleka - różowy barwnik spożywczy - szczypta soli - kieliszek likieru kokosowego *krem: - 250 g mascarpone - 2 tabliczki białej czekolady (200g) - 4 łyżki wiórek kokosowych *dodatkowo: - maczek(...)likier i barwnik i miksować do połączenia składników. Ilość barwnika bezpieczna dla zdrowia podana jest na etykiecie.  Dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem i sodą i bardzo szybko zmiksować do dokładnego połączenia składników. Dodać mleko, ponownie zmiksować. Gotowym ciastem napełnić papilotki lub silikonowe formy do muffin i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st (termoobieg) na 25 minut. Upieczone

W poszukiwaniu inspiracji
babeczki truskawkowe ze śmietaną... 134

Składniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, truskawki 1/2 kg, śmietana(...)kremówka 200 ml, barwnik spożywczy do ciast 1/2 opakowania, cukier puder 2 łyżki, płatki migdałowe - ile potrzeba, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka, olej, mleko, cukry roztrzepać rózgą do spienienia się masy - wsypać przesianą mąkę z proszkiem i łyżka krótko wymieszać, nie za dokładnie foremki silikonowe napełnić do 3/4 wysokości i do każdej dodać po 2-3 truskawki piec w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
Zapraszamy na kawowe wspomnienie lata :) 106

Kawa mrożona ze szczyptą chili Na 2 duże szklanki potrzebujemy: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej śmietana 30 % łyżka cukru pudru 2 łyżki miodu 1/2 litra zimnego mleka kostki lodu cynamon papryka ostra w proszku PRZYGOTOWANIE:  Do szklanek wsypujemy po 1,5 łyżeczki kawy i zalewamy niewielką ilością gorącej wody. Dodajemy po łyżce miodu i mieszamy. Śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placuszki owsiano-bananowe. Proste śniadanie. 119

się pojawią. Na osłodę jesiennych poranków polecam również pieczone jabłka z płatkami owsianymi . Składniki (ok. 9 placuszków): ok. 3/4 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka 1 duże jajko 1 duży dobrze dojrzały banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia miód do podania ulubione owoce, orzechy itp. Przygotowanie: 1) Do kielicha blendera wsypać 1/2 szklanki płatków owsianych(...)dodać jajko, banana, zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Jeżeli masa wyszła zbyt rzadka dodać resztę płatków i ponownie zmiksować. 2) Na koniec dodać proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie wymieszać. 3) Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego (najlepiej patelnię posmarować tylko olejem za pomocą ręcznika papierowego) smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią

Fitsweet.me
Muffiny truskawkowe 169

soczystych truskawek. Pyszny dodatek do kawy czy herbaty. Zapraszam do spróbowania! Składniki: 375 g mąki pszennej; 175 g białego cukru; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; Szczypta soli; 100 g masła; 2 jaja; 250 ml mleka (u mnie 0,5%); Kilka kropel aromatu śmietankowego; 250 g truskawek + mąka do ich oprószenia. Sposób wykonania: W miseczce wymieszać ze sobą suche składniki(...)mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Masło rozpuścić i ostudzić. W drugiej miseczce połączyć ze sobą mokre składniki: rozpuszczone masło, mleko, jaja i aromat śmietankowy. Truskawki umyć, osuszyć, drobno pokroić i oprószyć mąką. Połączyć ze sobą składniki suche i mokre, a następnie dodać oprószone mąką truskawki i wymieszać, aż do połączenia składników. Muffiny piec w formie do muffinek wyłożonej

Gospodyni Miejska
Muffiny żurawinowe 169

muffinach bardzo smaczna Muffiny żurawinowe SKŁADNIKI: jajka -2 szt mąka -1 szkl cukier waniliowy -1 opak cukier -0,5 szkl margaryna palma -110 g proszek do pieczenia -2 łyżeczki soda oczyszczona -0,5 łyżeczki mleko -150 ml żurawina-150 g tłuszcz do foremek bułka tarta gotowa polewa PRZYGOTOWANIE: Żurawinę przebrać, opłukać,osączyć na sicie.  Mąkę wymieszać z proszkiem

Kuchnia Danusi
Wąsate babeczki 161

idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz. Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany(...)proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości

Ciastkozercy
Babeczki orzechowe z czekoladą 79

Składniki: 125 g masła 1/3 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mleka 100 g posiekanej gorzkiej(...)czekolady   Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Dodać stopniowo do masła. Po zmiksowaniu dodać mleko a na końcu czekoladę. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości papilotki. Piec w 170 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka. Źródło

Moja Galeria Smaku
Bułeczki twarogowo- jabłkowe z cynamonem, makiem i rodzynkami 122

łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku (dodałam 2 łyżki cukru trzcinowego) – 3 łyżki mleka do posmarowania bułeczek Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, słodzidło, mak, przesianą mąkę i proszek do pieczenia – wymieszać. Jabłko umyć, osuszyć, obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do masy twarogowej, dodać rodzynki i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi

Smaki Armine
Tort czekoladowy z kokosem i owocami 267

posiadacie taką końcówkę do szprycy nie ma się czego bać. Składniki: Biszkopt 7 jajek 7 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa 250 ml mleka  1/4 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego  130 g kokosu 100 g masła Krem czekoladowy 4 jajka duże 1 szkl cukru 1 czekolada gorzka(...)porzeczki maliny poziomki czerwona i czarna porzeczka złote perełki mięta Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać do momenty aż masa będzie sztywna. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać stopniowo do masy jajecznej i wymieszać powoli drewnianą łyżką lub robotem na najmniejszych obrotach. Masę wylać do tortownicy o średnicy

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania