Racuchy z jagodami!

Racuchy z jagodami!

Racuchy z jagodami!

Przepis na : śniadanie

Kto nie chciałby takiego śniadanka? Nie znam takiej osoby ;-) Pysznie! Od rana! Racuchy z jagodami: - 1/2 szklanki mąki tortowej - 3/4 szklanki mleka 2% - 1 jajo - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel soku z cytryny - masło do smażenia - słodzik lub cukier - jagody Z w/w składników robimy ciasto za pomocą miksera. Następnie dodajemy jagody. Smażymy na maśle na gorącej patelni. Podajemy od razu np. z kakao. Smacznego! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, racuchy, jajko, cytryna, śniadania, ciasto, śniadanie, sok, mleko w proszku, ciasta tortowe, pyszne ciasto

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.