mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:260/622)

Ciasto Snikers 322

orzechów włoskich, grubo posiekanych 5 białek 190 g cukru 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowo - maślany: 1 i 1/2 szklanki mleka 5 żółtek 110 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) 2 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 225 g masła, w temperaturze pokojowej(...)łyżka kakao Polewa: 50 g masła 50 g cukru pudru 1,5 łyżki mleka 2 łyżki kakao Wykonanie: Biszkopt kakaowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, miksując/ubijając przez

Opowieści z piekarnika
Domowe Bajaderki 153

się zdarza, że mamy taki który się nie udał lub mamy babkę która się zeschła i możemy ją wtedy właśnie w taki sposób wykorzystać. 125 ml mleka 3 łyżki dobrego ciemnego kakao w proszku 2-3 łyżki alkoholu, może być bez jeśli dla dzieci 2 łyżki cukru 80-100 gr dżemu wiśniowego (powidła śliwkowe, dżem z porzeczek ważne aby było

Gotowanie...to proste !
tarta z nektarynką 182

foremka 21 cm Składniki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 1 żółtko 50 g cukru pudru szczypta soli na nadzienie: 1 opakowanie budyniu waniliowego  400 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżi masła 3 nektarynki galaretka brzoskwiniowa Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Rozwałkować i wlepić ciastem dno i boki foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką(...)wstawić do lodówki na godzinę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 20 minut aż ciasto będzie miało złoty kolor. Wystudzić.  Proszek budyniowy i cukier wymieszać z odrobiną mleka i wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do połączenia. Ciepłą ale nie gorącą masę budyniową wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka kostka czyli ciasto architekta 237

jajek 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru Biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa:  1 litr mleka 4 budynie waniliowe łyżka kakao 2 kostki masła masa śmietanowa: 500 g serków homogenizowanych waniliowych 3 galaretki czerwone 4 banany 1 cytryna polewa: 1/2 kostki masła

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort w stylu angielskim 224

bardzo pyszne. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 4 żółtka 300 ml mleka 3 łyżki cukru 6 łyżek kakao 2 kostki margaryny 2 czekolady gorzkie 1 łyżka mąki pszennej 1 filiżanka mocnej kawy 1 puszka frużeliny wiśniowej Bita śmietana(...)pojemnik śmietany 30% 5 łyżek cukru 3 płaskie łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijam z  cukrem, mieszając dodaję żółtka i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przekładam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180'C na 45 min.Wyjmuję, rzucam o podłogę z wysokości

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki jak pączki 152

bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.  1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 100g konfitury z czarnej porzeczki 2 łyżki rozpuszczonego masła + cukier waniliowy 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę(...)proszek do pieczenia, cukier i sól. 2. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. 3. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników. 4. Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek. 5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie Siostry Anastazji 1731

dwie jej książki kulinarne). SKŁADNIKI Na biszkopt orzechowy: 5 jajek 150 g zmielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Na masę kokosową: 500 ml mleka 200 g kokosu 2 małe kieliszki wódki 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka(...)obroty miksera na minimum i miksować dodając po jednym żółtku. Dodać orzechy i delikatnie wymieszać szpatułką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Wymieszać delikatnie i przelać na formę do pieczenia. Piec 30 minut. Ostudzić. Masa kokosowa: Mleko wlać do garnka i zagotować. Dodać kokos i cukier waniliowy. Gotować krótko na wolnym ogniu. Kokos odsączyć z nadmiaru

Passions hobbies life
Roladki drobiowe w sosie serowym z suszonymi pomidorami 165

kurczaka, 4 serki topione, 4 plastry szynki, ½ szklanki bulionu drobiowego, ½ szklanki białego wina, 2 ząbki czosnku, ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 3 łyżki oleju, 3 łyżki mleka, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, bazylia, papryka w proszku, sól, pieprz. Wykonanie: Filety lekko utłuc, oprószyć solą, pieprzem, papryką i posmarować serkiem topionym. Następnie położyć szynkę zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką.  Rozgrzać olej(...)ogniu około 10 minut.  Włożyć pokrojone pomidory, rozgnieciony czosnek i zalać bulionem.  Dodać pozostałe serki, wlać wino, przyprawić gałką i gotować następne 10 minut, po czym zaciągnąć mlekiem

Tradycyjna Kuchnia
Pyszny sernik 308

białego sera; 7 jaj; 85g masła lub margaryny; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam od siebie); 1 budyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie ten na 1/2 l mleka); bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa); Wykonanie: Rodzynki (jeżeli zamierzamy je dodać do sernika) należy zalać wrzącą wodą i odstawić na około 10 minut, następnie odcedzamy je z wody. Skórkę(...)kostkę. Ser biały trzykrotnie mielemy.  Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, stopniowo dodawać ser i miękkie masło lub margarynę. Następnie dodać budyń w proszku i miksować dość długo, aż masa będzie gładka. Dodać bakalie i lekko zamieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką do momentu

In my kitchen
Ciasto z owocami letnimi 174

szklanki mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanka cukru karmel z wanilią w młynku Kotanyi migdały w płatkach KRESTO 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryna mleczna z mlekiem Bielmar 150 ml mleka czerwone mirabelki brzoskwinie 1 łyżka domowy cukier waniliowy Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i karmelem z wanilią, do jajecznej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ekspresowe ciasto kokosowe 158

Wspaniale i szybkie ciasto ananasowe które znalazłam na tej stronie , z wprowadzonymi małymi zmianami.  Ekspresowe ciasto kokosowe Składniki: - 150 ml mleka - 60 g masła - 240 g wiórków kokosowych - 150 g cukru - 1 jajko - 40 g mąki - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę Dodatkowo: - 25 g wiórków kokosowych do posypania - masło - bułka tarta Przygotowanie(...)rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło. Po wystudzeniu mieszamy z wiórkami kokosowymi i cukrem. Dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ananasa do ciasta, jeszcze raz mieszamy i przekładamy całość do foremki o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na koniec oprószamy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarne życie
Wielkanocne babeczki do koszyczka 175

pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 4 jajka pół łyżeczki aromatu cytrynowego 3/4  szklanki mleka Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.  Mąkę przesiać do miski i wymieszać z proszkiem i solą. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać aromat i zmiksować. Po jednym, dodawać jajka miksując za każdym razem

Chocolate Muffin Blog
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 227

szkl cukru - 4 czubate łyżki kakao - 100 g czekolady mlecznej - 2 banany - 4 gruszki - 5 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon   Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko.  Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia.  Rondelek zdejmujemy z kuchni.  Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa na ciasto).  Rondelek

SMYKWKUCHNI
Ananasy w cieście 162

świeżym, słodkim i dojrzałym ananasem, posypane wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem to ciekawa propozycja małej słodkości. Składniki: 170g mąki pszennej 140ml mleka 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 świeży, dojrzały ananas olej kokosowy cukier puder Wykonanie(...)Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8 mm, a  z każdego plastra wykroić twardy środek (rdzeń). 2. Mleko zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny