mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:265/622)

Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) 190

Post Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Torcik czekoladowy 197

łyżki najwyższej jakości kakao w proszku, 100g niesolonego masła o temperaturze pokojowej, 100g miałkiego cukru, 2 średniej wielkości jajka, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka Krem: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Do dekoracji używamy kwiatów z macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce

Pudełko rozmaitości
Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym 463

jeszcze ich posmak w całości wypieku. Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym Składniki: ciasto karmelowe 120g mąki pszennej 75g masła 60g cukru 50g czekolady białej 50ml mleka 2 jajka karmel 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia karmel  60g cukru 80-90ml wody krem fistaszkowy 250g mascarpone 100g masła orzechowego ( wykorzystałam masło z kawałkami orzechów) 1 łyżka cukru pudru(...)mlekiem, wlać ostudzony karmel, przez chwilę podgrzewać, zdjąć z palnika - do gorącej mieszanki dodać połamaną na kawałki czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia się, ostudzić - jajka wyjąć wcześniej z lodówki, żeby przyjęły temperaturę pokojową - gdy mieszanka ostygnie, jajka ubić z cukrem tak, aby zwiększyły objętość - do masy jajecznej wlać mieszankę karmelową, zmiksować krótko - do ciasta przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Bereniki
Kokosowo-śmietankowy krem z mangowym puree 126

owoc mango1 lyzka cukru pudruorzeszki pistacjoweWykonanie: Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Jesli uzywasz zelatyny w proszku w bardzo malej ilosci zimnej wody.Mleko kokosowe, cukier,cukier waniliowy i 2 szczypty kardamonu umiescic w garnuszku i pogrzac.Nie ma potrzeby zagotowywac.Miekka zelatyne odcisnac z wody i dolozyc do mleka kokosowego.Mieszac ,az do calkowitego rozpuszczenia zelatyny.Ostudzic i schlodzic w lodowce.Gdy mleko kokosowe zacznie zelowac ubic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki pełne uroku 123

cukru    2 żółtka    1 kopiasta łyżka śmietany    szczypta soli    1 mała łyżeczka proszku do pieczenia    trochę białka Na nadzienie:    1 opakowanie budyniu waniliowego    400 ml mleka    2-3 łyżki cukru brązowego    12 wisienek koktajlowych Mąkę, cukier, posiekaną margarynę, żółtka, śmietanę, sól(...)proszek do pieczenia mieszamy razem i zagniatamy do uzyskania jednorodnego ciasta. Zawijamy je w folię i chowamy do zamrażarki na około 30 minut. Budyń gotujemy wg wskazówek z opakowania (ale w mniejszej ilości mleka aby był gęściejszy niż zwykle). Wisienki odsączamy z zalewy. Ciasto rozwałkowujemy na placek około 0,5 cm grubości i wykrawamy okrągłe placuszki (przy pomocy szklanki bądź

peggiwkuchni
karpatka z budyniem śmietanowo-kokosowym... 166

Składniki: CIASTO: woda 1 szklanka, masło 15 dag, mąka tortowa 1,1/4 szklanki, sól - szczypta, proszek do pieczenia - szczypta, jajka 6 sztuk KREM: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, cukier 3 łyżki, masło 1/2 łyżeczki, śmietana 30 % 200 ml, wiórki kokosowe 100 gram, cukier puder - ile potrzeba zagotować wodę, szybko wsypać mąkę z solą, proszkiem(...)minut, grzanie góra/dół - ciasto upiekłam jako jeden placek i wystudzone podzieliłam na połowę, można też upiec na mniejszych blaszkach dwa osobne placki połowę mleka zagotować z masłem, cukrem, w drugiej połowie wymieszać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego mleka, mieszać do zagęstnienia budyniu, wystudzić do zimnego budyniu, śmietanę zimną 30% ubić na sztywno i porcjami dodawać

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Cappuccino 225

Składniki: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżeczek żelatyny 4 i 1/2 szklanki mleka 200 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek spirytusu 5-7 łyżek kawy cappuccino 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 opakowania śnieżki fiks (do ubijania) kilka kostek czekolady(...)łyżkami cukru, następnie miksujemy z żółtkami.  Łączymy ( już nie miksując!) z mąką wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 30 minut w temp. 175*C Budyń gotujemy z połowy mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Po ugotowaniu i wystudzeniu miksujemy z masłem oraz 2 łyżkami spirytusu na gładki krem Resztę mleka

W Moim Magicznym Domu
Cycki murzynki 191

moczonymi biszkoptami i polewą czekoladową:) Niebo w gębie:D Ciasto:  15 dag maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka Masa: 1/2 litra mleka  6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru(...)łyżki mleka Dodatki: 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów rodzynek tyle, ile biszkoptów Wykonanie: Ciasto- mleko gotuję, wsypuję mak i gotuję do miękkości. Odcedzam na sitku, studzę  i mielę trzykrotnie. Do zmielonego maku dodaję wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. białka ubijam na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodaję

Ciasteczkowy Potwór
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 142

ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji(...)mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka i bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do 175 st, grzałka góra-dół. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać wodą. Wszystkie

moj przepis na
Babeczki owsiane z wiśniami 280

dodatkowo będą słodsze dzięki wiśniom)dowolne dodatki (owoce, bakalie etc) - u mnie dziś wisnie bez pestek ze słodzonego kompotuMokre skladniki (jajo, mleko i olej) wymieszać ze sobą. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, płatki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, ewentualnie przyprawy). Połączyć skłądniki mokre i suche i dodać wiśnie. Przełożyć do foremki na muffinki i piec

happycreatiff.blogspot.com
Pomarańczowy murzynek według Nigelli Lawson 178

pieczenia 125g masła 100g gorzkiej czekolady 300-400g konfitury pomarańczowej (można zastąpić inną) 100g cukru  szczypta soli 2 jajka L 3 łyżki mleka 1 biała czekolada 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.  2. W garnku roztapiamy masło, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę, wyłączamy gaz i mieszamy aż czekolada się rozpuści. Dodajemy konfiturę, jajka, sól i cukier. Mieszamy

Szefowa kuchni
Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym) 127

szklance dobrej herbaty. Składniki: (na 12 sztuk) 1/3 szklanki suszonych jagód Goji Look Food 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżeczki budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego EXTRA VIRGIN BIO Look Food 1 jajko M Przygotowanie: Jagody Goji wkładamy do misy blendera z nożami i lekko(...)rozdrabniany. Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz rozdrobnione wcześniej jagody Goji. Mieszamy łyżką – mi pomaga moja mała pomocnica W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko. Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki (do 2/3 wysokości). Babeczki pieczemy

Słodkie okruszki
Ciasto z truskawkami, kremem i galaretką 146

Coś więcej trzeba dodawać?;)   Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 2 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 kopiastych łyżek cukru kostka masła lub margaryny Dodatkowo: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Partiami(...)lśniąca. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Budynie ugotować z podanej ilości mleka i cukru. Ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć na miękko i stopniowo dodawać zimny budyń. Gotowy

My simple kitchen
Kołacz serowo-ryżowy z owocami 196

Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 20 dag ryżu 800 ml mleka 2% szczypta soli 10 dag cukru 1 cytryna 3 łyżeczki żelatyny 40 dag sera białego zmielonego 1/2 laski wanilii Dekoracja: 1 galaretka cytrynowa dowolne owoce :banany, jasne(...)sztywno, wsypując pod koniec miksowania cukier, dodajemy żółtka, chwilę mieszamy, następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm- samo dno. Pieczemy 20 minut w temp 170*c następnie studzimy . Masa serowa: Mleko gotujemy z cukrem i otartą skórką z całej cytryny, oraz łyżką soku z niej wyciśniętego, wydrążoną

Wanilia i Kardamon
Dyniowy sernik i krótka przerwa 170

łyżeczki proszku do pieczenia 40 g mielonych orzechów laskowych masa serowa: 800 g serka kremowego 450 g puree z dyni 350 g słodzonego mleka skondensowanego 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy 5 jajek polewa: 90 g ciemnej czekolady (65%) 100 ml śmietany kremówki(...)jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z orzechami. Partiami dodawać do ciasta, miskując na najniższych obrotach miksera. Ciasto równomiernie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania