mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:274/622)

Tort Czekoladowy 151

szklanki mąki ziemniaczanej               80-100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (według upodobań) pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 500 ml mleka (do zrobienia budyniu) łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka (do rozpuszczenia czekolady(...)masła (w temperaturze pokojowej) Polewa: 100 g czekolady mlecznej (lub gorzkiej) 50 g masła ok. 3 łyżki mleka Tort Czekoladowy - Sposób przygotowania: Biszkopt: Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz kakaem i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Czynność wykonujemy na wysokich obrotach miksera. Dodajemy cukier wraz

Słodka Strona
Corn dogi i wiele innych pyszności w smażonych w cieście 158

ramach upodobań zwiększyć liczbę parówek, pieczarek lub cebuli) patyczki do szaszłyków   250 g mąki pszennej 200 g mąki kukurydzianej 4 jajka 400 ml mleka 2 łyżeczki soli 8 łyżek cukru 2 łyżki proszku do pieczenia olej 10-12 parówek 1 duża cebula 12 pieczarek 6 małych paróweczek Wszystkie suche składniki mieszamy, dodajemy jajka mi mleko i dokładnie miksujemy żeby

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa krem z dyni, z mlekiem kokosowym 190

ekologicznych (lub puszka mleka kokosowego) 50 g sera gruyère lub innego o zdecydowanym smaku 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala 0,25 łyżeczki chili w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli pieprz Sposób przygotowania: Przygotować mleko kokosowe. Wiórki kokosowe wsypać do blendera, zalać 2 szklankami wrzącej wody, zmiksować i odstawić do wystygnięcia. Powstałą papkę przecisnąć przez gęste sito lub gazę. Mleko

Obiad za dychę
Marmurkowe ciastka z mąki kokosowej (bezglutenowe, dla diabetyków) 397

łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)  1 łyżka kakao Opcjonalnie: wiórki/kawałki czekolady gorzkiej do posypania  Jajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę

Di gotuje
Piernikowe ciasto p. Małgorzaty – danie konkursowe 314

przypraw do piernika1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób przygotowania Krok 1Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier, kakao, przyprawę do piernika. Wszystko wymieszać. Do oddzielnej miski wbić jajka, dodać mleko, powidła, miód i olej. Zmiksować. Do masy dodać suche składniki. Zmiksować. Krok 2 Wlać do formy do pieczenia. Piec

CoolinarniePL
Miodowy jabłecznik na karmelowym spodzie 328

łyżek mleka masa jabłkowa 500g startych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki margaryny 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku bez cukru polewa 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu 1-2 łyżki mleka 3-4 łyżki cukru 50g płatków owsianych Wykonanie: - cukier rozpuścić do momentu, aż przyjmie płynną konsystencję i brązową barwę - do tak powstałego karmelu dodać mleko(...)gotować, cały czas mieszając (mleko może się na początku pienić) - w pierwszym momencie karmel zastygnie pod wpływem zimnego mleka, ale po kilku minutach rozpuści się ponownie, tworząc z mlekiem jednolitą, dość gęstą masę - całość zostawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszać - mąkę przesiać, dodać margarynę oraz żółtko, wszystko razem posiekać - do tej mieszanki przelać karmel i wszystko dokładnie wyrobić dłonią

Smakołyki Bereniki
CIASTO TRIO 156

resztę szczegółów zapraszam niżej. Powiem tylko że wyszło przepyszne :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki po 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 2 całe jajka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej kostka masła MUS TRUSKAWKOWY 80 dag truskawek(...)śmietany śnieżki 1 szklanka zimnego mleka 3-4 łyżki jogurtu greckiego 1 kopiata łyżka żelatyny lub: 400 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru kopiata łyżka żelatyny ORAZ: ok. 20 dag okrągłych biszkoptów 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE : BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno, powoli dosypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, do czasu aż zacznie kipieć. Dodajemy

Pani na deser
Dyniowe scones 153

proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 50 g masła zimnego 250 g puree z dyni 2 jajka 20 ml mleka 100 g rodzynek Ale-raj Przygotowanie: Do naczynia przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodać zimne masło pokrojone w drobną kostkę i wyrobić z mąką między palcami do połączenia. W drugim naczyniu wymieszać

Ala piecze i gotuje
Delikatnie cytrynowe babeczki. Prosty przepis na babeczki. 151

galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobnej krojonej skórki cytrynowej (kupnej) / można użyć świeżej startej skórki z cytryny 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju(...)cytryny cukier puder do dekoracji – chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej od Cukieteria.pl Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę, skórkę cytrynową, proszek do pieczenia i cukier puder, całość mieszamy. Następnie do naszych suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy całe jajko. Całość mieszamy do połączenia składników. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja użyłam większych i mniejszych papilotek, stąd ilość moich

Słodkie okruszki
Sernik bardzo delikatny z pianką 147

boki formy. Mocno przydusić. Odstawić. Wykonanie ciasta – Do dużej miski wrzucić twarożek, serek homogenizowany, cukier, cukier waniliowy, żółtka, proszek budyniowy i olej. Dokładnie wymieszać na gładką masę, najlepiej za pomocą miksera lub robota kuchennego. Następnie podczas mieszania wlewać mleko. Dokładnie wymieszać. Delikatnie wylać ciasto na spód z ciastek. Pieczenie 1 – nagrzać piekarnik do 175 C i piec(...)wyłożone papierem do pieczenia a boki wysmarowane masłem. Wykonanie masy serowej w thermomix do naczynia miksującego dodać twaróg, serek homogenizowany, cukier waniliowy, cukier puder, proszek budyniowy, olej, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund wlać mleko, zamieszać kopystką, zmiksować obroty 6, czas 10 sekund wylać masę serową na masę z ciastek Pieczenie jak wyżej, pieczenie 1 Przygotowanie piany w thermomix dokładnie

Kuchnia Pokoleń
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 561

szklanki oleju 7 białek 1 łyżeczka octu Ciasto ciemne 2 jajka 7 żółtek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju Krem 1/2 l mleka 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki cukru 3-4 łyżki cappuccino 1 jajko 200 g masła Polewa 100 g masła(...)dodawać olej a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasta wylewać na przemian, raz ciemne raz jasne, do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w temperaturze 180°C, następnie wystudzić i przekroić na pół. Krem - jajko i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać 1/2 szklanki mleka oraz obie mąki. Pozostałe mleko zagotować a następnie

Złote przepisy
Muffinki z wiśniami i białą czekoladą 80

muffinek): 1,5 szklanki wydrylowanych wiśni tabliczka białej czekolady, pokrojona na drobno 1,5 szklanki mąki pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 duże jajko 2 kopiaste łyżki gęstego jogurtu 1/4 szklanki mleka łyżeczka esencji waniliowej   Nagrzewamy piekarnik na 180°. Blachę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.   Do miski przesiewamy suche składniki – mąkę, proszek

Smaczna Strona
Dlaczego uważam, że Duńczycy są szczęśliwym narodem. I muffiny z jeżynami i nie tylko 141

smakowało. Kardamonowe muffiny z białą czekoladą i jeżynami Składniki: (na 12 sztuk) suche: 340 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru trzcinowego 4 ziarenka kardamonu mokre: 2 jajka 250 ml mleka 70 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 125 g białej czekolady 200 jeżyn Mąkę przesiać, wymieszać z solą, proszkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto miodowe 114

łyżki płynnego miodu. Biszkopt: 3 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy bez cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Masa budyniowa: 1l mleka, 1 szklanka cukru, 250g margaryny ( ja użyłam masła niesolonego), 2 żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego(...)wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto miodowe. Piec w rozgrzanych piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Masa budyniowa: 2/3 litra mleka zagotować z cukrem i margaryną. Pozostałe mleko wymieszać z mąką, budyniem i żółtkami

W kuchni u Moniki
Babka miodowo-kokosowa ze skórką cytryny 110

jednej cytryny (umyta, sparzona, najlepiej ekologiczna) sok z połówki cytryny 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 i 1/2 szklanki mąki przesianej (dowolnej u mnie mix mąk: 100 gram ryżowa pełnoziarnista, 100 gram orkiszowa tortowa, 50 gram kokosowa) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1 pełna(...)łyżeczka sody ( kiedy zamieniam proszek do pieczenia na sodę, zwykle daję jej mniej) Jaja ( temperatura pokojowa) ubić z miodem, dodać oliwę, mleko kokosowe i skórkę z cytryny.  Dodać stopniowo przesianą mąkę i wmieszać w masę, dodać proszek do pieczenia lub sodę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C. przez

AZgotuj!