Ananasy w cieście

Ananasy w cieście

Ananasy w cieście

Ananasy w cieście to klasyczny deser wywodzący się z kuchni azjatyckiej. Ciasto połączone ze świeżym, słodkim i dojrzałym ananasem, posypane wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem to ciekawa propozycja małej słodkości. Składniki: 170g mąki pszennej 140ml mleka 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 świeży, dojrzały ananas olej kokosowy cukier puder Wykonanie: 1. Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ananas, ciasto, deser, desery, ciasto kokosowe, mleko w proszku

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.