Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym

Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym

Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym

Czasami człowiek musi, po prostu musi zjeść czekoladę, która w połączeniu z masłem orzechowym, kwaskowatym dżemem i słonymi orzeszkami stanowi perfekcję smaku. Podanie tej kompozycji w formie babeczki poniekąd gwarantuje zachowanie zdrowego rozsądku i poprzestaniu na zjedzeniu tylko jednej sztuki (pitu pitu). Składniki na 6-8 babeczek: ciasto: 150 g mąki pszennej 200 ml mleka sojowego 1 mały banan 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g cukru (trzcinowego nierafinowanego) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.