mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:324/622)

Makowiec japoński (z jabłkami) 134

cukru 6 jabłek (dużych) 1 opakowanie cukru waniliowego Lukier:  150g cukru puder 30g ciemnego kakao 3 łyżki mleka 1 płaska łyżka masła   Masę makową przełożyć do dużej miski. Dodać obrane i starte (na dużych oczkach tarki) jabłka, kaszę oraz proszek do pieczenia. Jajka z cukrami utrzeć na biały puch i połączyć z resztą składników. Ciasto przelać do formy

Di gotuje
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 160

masła 1 pęczek koperku 200 g wędzonego łososia 200 g mąki pszennej 1,75 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki kurkumy otarta skórka z 1 cytryny 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 75 g creme fraiche (18%) 50 ml oleju 50 ml mleka 100 g oscypka dodatkowo: 20 g orzeszków piniowych Dymki posiekać. Białą(...)część zeszklić na maśle, przestudzić. Koperek posiekać. Łososia pokroić na mniejsze kawałki. Oscypka pokroić w kosteczkę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, kurkumą, solą i pieprzem. dodać posiekany koperek, szczypior i podsmażoną dymkę, wymieszać. Jajka roztrzepać. Dodać olej, creme fraiche, mleko i skórkę z cytryny. Mokre składniki, wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać łososia, połączyć. Masę przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE - PIECZONE ORAZ GOTOWANE 169

łyżki masła skórka z 1/2 cytryny 1 jajko Pierogi pieczone -ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki oleju drożdże w proszku (instant) szczypta soli Pierogi gotowane -ciasto : 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki masła szczypta soli Dodatkowo: 100 g białej czekolady(...)kokosowe oraz skórkę cytrynową. Podgrzewamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Pierogi pieczone: Do miski wsypujemy 1 szklankę mąki, dodajemy drożdże, cukier, letnie mleko, roztrzepane jajko, olej i szczyptę soli. Mieszamy łyżką, a następnie dodajemy pozostałą mąkę orkiszową. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Gdy ciasto wyrośnie, odrywamy kawałek

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z węgierkami 171

twarogu 1 szklanka cukru 1 duży budyń na 750 ml mleka 6 jaj 1 cukier waniliowy 10 dag masła 200 ml mleka aromat cytrynowy Dekoracja: Śliwki Cukier puder Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z cukrem proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, Połączyć ze śmietaną ,wbić jajko, dodać masło i zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną

Wanilia i Kardamon
Puszyste placuszki z miodem FIT 176

wypróbowania przepisu może i tobie zasmakują . Składniki  1 szklanka mąki otrębowej  3 łyżki mąki ryżowej  3 jajka  1 szklanka mleka sojowego naturalnego  4 łyżki miodu ( według uznania ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  olej kokosowy do smażenia  Wykonanie  Do miski oddzielam białka od żółtek , białek ubijam pianę na sztywną masę , kiedy białka

Mój Smak
Błękitna laguna 363

Wygląda i smakuje wspaniale! Polecam! Błękitna laguna Składniki: 5 jajek, 150 g cukru, 100 g mąki, opakowanie cukru waniliowego, szczypta soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, budyń waniliowy, 4 niebieskie galaretki, 3 śnieżki, 2 szklanki mleka. Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy 2 łyżki gorącej wody i ubijamy. W miseczce mieszamy cukier z cukrem waniliowym i stopniowo dodajemy(...)żółtek ciągle je ubijając. Do powstałej masy dodajemy ubite ze szczyptą soli na sztywno białka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. W osobnym naczyniu mieszamy pozostałe suche składniki: mąkę, budyń, proszek do pieczenia, wsypujemy do masy i ponownie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w 180 stopniach przez około 30-40 minut. Z wystudzonego biszkopta

paapilotkaa
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 191

sparzone rodzynki :) Przepis pochodzi od mojej Teściowej i jest świetny :) Biszkopt kakaowy: 6 jajek kat.0 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem: 2 budynie czekoladowe 750ml mleka 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 200g miękkiego masła 82% Polewa: 200g czekolady (deserowej lub pomieszanej mlecznej(...)około 3 minuty, po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wylewamy na średniej wielkości blaszkę, wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C , około 25 – 30 minut. Odlewamy około 150ml mleka i rozpuszczamy w nim budynie i obie mąki. Jeśli kolor jest

Smakowy Raj
Wytrawny chlebek na bazie siemienia lnianego 144

innego wypieku, tym bardziej kupnego. Bardzo polecam, warto go upiec i sięgać po kolejne kromki. Składniki: 1 szkl. mleka sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 ¼ szkl. pełnoziarnistej mąki orkiszowej 60 g mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka soli morskiej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (bez dodatku związków glinu) 160 g musu jabłkowego (niesłodzonego) lub startych na drobnych oczkach jabłek Piekarnik(...)rozgrzej do 180°C. Formę o wymiarach 20 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. W  misce wymieszaj mleko sojowe z octem, tak aby się zsiadło i powstała maślanka. W osobnej większej misce wymieszaj mąkę, siemię lniane, sól i proszek do pieczenia. Przelej mokre składniki do suchych i wymieszaj. Przełóż ciasto do przygotowanej formy. Wierzch możesz udekorować płatkami migdałów

Roślinna - blog wegański
Placki z ricotty z bananami 185

szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 250 g serka ricotta , 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła lub oleju, około 1/2 szklanki mleka, 2-3 banany. Jeżeli chcecie komuś zrobić przyjemność i obudzić go rano, cudownym aromatem - polecam delikatne placuszki z serka ricotta z dodatkiem bananów, które świetnie komponują się z całością. Mi najbardziej(...)niczego, albo z cukrem pudrem. Z podanych składników wychodzi około 15-17 placków. Do dużej miski przesiać mąkę. Dodać cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać serek ricotta z jajkami, roztopionym masłem lub olejem i mlekiem (na początek wlać 1/4 szklanki mleka, a resztę wlać tylko wtedy, jeżeli ciasto będzie zbyt gęste). Połączyć składniki z dwóch

Świat Domowej Kuchni
Ciasto pijak ze śliwkami 211

łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, Na biszkopt makowo - kokosowy: 4 jajka, 1/2 szklanki suchego maku, 1/2 szklanki wiórek kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru Na krem: 0,5 l mleka + 200 ml, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru, 3/4 szklanki cukru, 250 g miękkiego masła Na polewę: 3 łyżki mleka, 3 łyżki masła(...)cukru, budynie rozrobić w dodatkowych 200 ml. Wlewać do gotującego się mleka cienkim strumieniem. Podczas gotowania budyń dość intensywnie mieszać - nie mogą powstać grudki, budyń ma być gładki.Odstawić do wystudzenia. Przygotować biszkopt ciemny. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, zmiksować, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia

Nie tylko w kuchni
Ciasteczka z budyniem i winogronem. 119

porcelanie  Bogucice z kolekcji Jesień http://www.sklepbghnetwork.pl/category/jesien-na-sztuki . Składniki : 250 g mąki 2 cukry waniliowe  1/2 szklanka cukru 1/2 łyżeczki proszku 100 g margaryny 125 g kwaśnej śmietany  0,5 l mleka  2 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy  1 łyżka masła Wykonanie : Z podanych składników na budyń ugotować

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto dyniowe z mleczkiem kokosowym 267

zagęstnika. Ciasto: 1 kostka masła 3 jajka 7 łyżek wody 1 1/2 szklanki cukru 2 1/2 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa: 600 g dyni piżmowej (masłowej) 1 puszka mleka kokosowego ok 1/2 szklanki cukru   Przygotowujemy ciasto: masło rozpuszczamy z wodą, kakao i cukrem, nie gotujemy. Gdy cukier się roztopi masę odstawiamy

Jadło i czytadło
Ciasto Kajko 145

Składniki: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao sól Masa: 2 czerstwe bułki kajzerki 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 kostka miękkiego masła 1 cytryna Ponadto 1 galaretka 100 gram słonecznika 2 łyżki masła(...)jednym żółtku nie przerywając ubijania . Mąki przesiewamy przez sito razem z proszkiem i kakaem łącząc  delikatnie  z masą jajeczną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, równomiernie rozprowadzając. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy przez ok. 30 min. Bułki moczymy w 2 szklankach mleka, aż zmiękną. Następnie miksujemy blenderem lub dokładnie rozgniatamy widelcem. Pozostałą szklankę mleka gotujemy

kgwjanczewo
Kokosanki 149

Składniki: - 350 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 6 jajek polewa - 2 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki mleka - 50 g masła - 1/2 szklanki kakao - wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Następnie dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Tradycyjna babka marmurkowa waniliowo - czekoladowa ( babka piaskowa) 790

cukru do wypieków ( 1,5 szklanki dla tych co wolą słodsze wypieki) 4 duże jajka pół łyżeczki ekstraktu z wanilii pół szklanki mleka 120 g gorzkiej czekolady UWAGA: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Mąkę i proszek przesiać, wymieszać z solą. Masło z cukrem utrzeć mikserem do otrzymania puszystej, jasnej masy maślanej. ( ja wolę zrobić to ręcznie, żeby babka(...)dodaniu. Masa pod koniec może się lekko zwarzyć, ale nie ma to wpływu na efekt końcowy. Dodać wanilię i wymieszać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać mąkę na przemian z mlekiem, miksując delikatnie tylko do wymieszania się składników. Można mąkę wymieszać szpatułką, bo wtedy raczej nie wyjdzie zakalec. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, pozostawić do lekkiego wystygnięcia. Ciasto podzielić na pół

Calzonella.com