mięso - 63110 przepisów (strona:63/4208)

Pierogi z mięsem – świąteczne resztki 187

Pierogi z mięsem to sposób na wykorzystanie świątecznych resztek. Została mi niezła porcja mięsa, trochę jarmużu…W sam raz na farsz do pierogów. Bardzo lubię jeść pierożki ale muszę przyznać, że nie lubię ich robić. Pierogi są pracochłonne ale efekt końcowy w pełni rekompesuje czas przyrządzania. Pierogi z mięsem są bardzo popularne w moim domu. Robię je często(...)dużych porcjach i mrożę. Najsmaczniejsze pierożki to te odgrzane na patelni i polane masłem. Pierogi z mięsem Składniki: na około 60 pierogów Ciasto na pierogi , tutaj przepis Farsz z mięsa ½ kg ugotowanego lub smażonego mięsa 1 cebula 4 liście jarmużu sól i pieprz do smaku Przepuść mięso przez maszynkę do mięsa. Pokrój cebulę drobno i zeszklij na oleju. Oderwij miękkie

codojedzenia
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 136

papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego sosu (np. tabasco) 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oliwy szczypta soli INGRIEDIENTS (4 portions): 300 g beef bavette(...)sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie jeśli chodzi o jego miękkość po przyrządzeniu. Pieczarkom urywamy nóżki, obieramy (nie jest to obowiązkowe) i kroimy na cienkie plastry

Martyna Cooks
Gulasz wołowy 181

wołowy gulasz. U mnie w domu raczej się go nie robiło- no chyba że nie pamiętam- dlatego też dość opornie podchodziłam do jego przygotowania. Zawsze wymigiwałam się brakiem odpowiedniego mięsa. Jednak tym razem nie miałam wyboru, mąż sam kupił mięso. Nie pozostało mi nic innego jak zrobić wołowy gulasz.  Swoją drogą. Czy Wasi mężowie też mają kulinarne zachcianki(...)Przepis na gulasz zaczerpnięty z programu ABC gotowania 2 z moimi delikatnymi zmianami.  Składniki: 600 g mięsa wołowego gulaszowego 4 duże cebule zielona papryka 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 3 ząbki czosnku szczypta świeżego kminku  mały koncentrat pomidorowy mąka olej do smażenia  sól do smaku  świeżo zmielony

Krakowskie smaki Ani
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 131

papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego sosu (np. tabasco) 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oliwy szczypta soli INGRIEDIENTS (4 portions): 300 g beef bavette(...)sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie jeśli chodzi o jego miękkość po przyrządzeniu. Pieczarkom urywamy nóżki, obieramy (nie jest to obowiązkowe) i kroimy na cienkie plastry

Martyna Cooks
Roladki z polędwiczki wieprzowej z przysmakami kresowymi 227

window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Te roladki są smaczne i proste w przygotowaniu. Połączenie przysmaków kresowych i delikatnego mięsa tworzy naprawdę niezły duet. ROLADKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z PRZYSMAKAMI KRESOWYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 opakowanie przysmaków kresowych - 100 mililitrów porto - 3 szalotki - oliwa z oliwek - pieprz - sól Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową(...)myjemy i suszymy za pomocą ściereczki. Z mięsa odkrawamy białą błonkę i dzielimy na 4 kawałki. Każdy z kawałków delikatnie nacinamy tak, aby z każdego z nich powstał długi pasek (nacinanie powinno przypominać rozwijanie rulonu ). Tak przygotowane kawałki polędwiczki przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem z jednej strony. Na każdy kawałek nakładamy

Życie zamknięte w smaku
Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 297

Karczek z dzika to stosunkowo łatwe w przyrządzeniu mięso. I choć np. wymaga nieco dłuższej obróbki termicznej niż popularna karkówka wieprzowa, to jednak w przepisie poniżej marynuje i gotuje się ona przez większość czasu „sama” nie wymagając uciążliwego stania nad garnkiem. Dlatego polecam tę potrawę nawet osobom, które nie mają szczególnie dużo czasu na gotowanie. Przynajmniej w weekend powinno udać(...)ciągle niezbyt u nas popularnej, a przecież mającej bogate tradycje dziczyzny. Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 2014-12-27 11:47:52 Dość klasyczne podejście do mięsa z dzika. Przepis pokazuje jak w prosty sposób przyrządzić je z warzywami korzennymi i zarazem „na lekko kwaśno”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600-700g karczka

Kulinarna Pokusa
Zupa Jarzynowa z Klopsikami z Indyka 152

Prosta w wykonaniu i lekka zupa jarzynowa z klopsikami. Zupa ta jest świetna na upalne dni oraz gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Składniki: Zupa: mięso lub kość do ugotowania wywaru 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka ½ selera 1 pęczek koperku 1 liść laurowy ziele angielskie ½ łyżeczki kozieradki lubczyk ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki kurkumy sól pieprz Klopsiki: ½ kg mielonego(...)mięsa z indyka 1 sucha bułka 1 jajko 1 - 2 łyżeczki liści kolendry sól pieprz Wykonanie: 1. Przygotować wywar: Jeśli mamy mięso bez kości należy wrzucić je na wrzącą wodę (około 2,5l), jeśli natomiast mamy kość lub mięso z kością to zalewamy je 2,5l wody i doprowadzamy do wrzenia. Gdy woda zacznie wrzeć dodać ziele angielskie, liść laurowy

Mama Gotuje
Pieczeń wołowa 141

Przy pomocy specjalnej igły do szpikowania wołowinę naszpikować słoniną (na mój kilogramowy kawałek zużyłam ok 8 takich takich pasków). Można też naszpikować mięso kilkoma ząbkami czosnku. Dobrze jest mięso obwiązać nicią kuchenną , lepiej utrzyma kształt podczas pieczenia. Udziec natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, dobrze obsmażyć mięso ze wszystkich stron. do naczynia w którym będziemy(...)mięso piekli, włożyć pokrojoną w piórka cebulę, na niej ułożyć mięso, wrzucić pozostałe ząbki czosnku ,bez obierania, 2 listki szałwii. Patelnię na której smażyliśmy mięso podgrzać i wlać do niej kieliszek wina lub wody, zeskrobać wszystko co osadziło się na dnie patelni, całość dodać do mięsa. naczynie przykryć , można folią aluminiową , i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C

Stare Gary
Kotlety siekane z kurczaka 40

drobiowe z serem, majonezem i pieczarkami, do których idealnie sprawdzi się filet z piersi kurczaka lub indyka. Kotlety siekane bez panierki , to rodzaj smażonej lub pieczonej potrawy z kawałków mięsa zmieszanych z dodatkami, takimi jak ser, warzywa, jajka oraz przyprawy. Wszystkie wspomniane składniki są dokładnie mieszane, formowane w placuszki, a następnie poddane obróbce termicznej. Placuszki z kurczaka możesz jako przekąskę(...)kanapek lub jako danie główne! Wbrew panującym trendom, nasze szarpane kotleciki z kurczaka nie są jednak pieczone, ale smażone. W przeciwieństwie do wersji z piekarnika, który dość często wysusza mięso, kotlety z kurczaka patelni są delikatne, soczyste i cudownie aromatyczne! Przygotuj te pyszne kotlety i odkryj w nich chrupiące brzegi oraz soczysty i delikatny środek. Jestem pewien, że nie skończysz

Kuchnia Na Wypasie
Jak długo gotować rosół? 29

uzyskać idealny smak i aromat, który rozgrzeje każde podniebienie. Rosół to aromatyczny wywar mięsny, który zawiera bogactwo smaku i wartości odżywczych. Gotowany jest na wolnym ogniu z różnych mięs, warzyw i przypraw. Warto podkreślić, że odpowiedni czas gotowania jest kluczowy dla uzyskania pełni smaku i wartości odżywczych. Wybór składników do rosół Mięso: Wybierz odpowiednie mięso do przygotowania rosół – może(...)być kurczak, wołowina, wieprzowina lub mieszanina różnych rodzajów mięsa. Warzywa: Warto dodać do rosół marchew, pietruszkę, seler, cebulę, pora i liść laurowy dla lepszego smaku. Przyprawy: Dodaj do wywaru ziele angielskie, pieprz, sól, tymianek i natkę pietruszki, aby podkreślić smak potrawy. Przygotowanie mięsa i warzyw Mięso: Przed gotowaniem mięso warto sparzyć wrzątkiem, aby usunąć nadmiar tłuszczu i krwi. Następnie opłucz

Podstawy Gotowania
Gulasz z grzybami, czyli przepis pełen aromatu 46

jest trudne. Zobacz, co potrzebujesz, by zrobić to pyszne danie! Gulasz z grzybami leśnymi – lista składników Oto składniki, które będziesz potrzebować do zrobienia gulaszu z grzybami leśnymi: 500 g mięsa wieprzowego (łopatka, szynka lub karkówka) 500 g grzybów leśnych (może być to jeden gatunek, np. podgrzybki lub miks) 2 średnie cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku przyprawy: 4 liście laurowe(...)ziaren ziela angielskiego, pół łyżeczki ziaren pieprzu, pół łyżeczki ziaren jałowca 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła olej do podsmażenia mięsa słodka mielona papryka, majeranek, sól i pieprz do smaku Nie masz grzybów leśnych? Możesz je z powodzeniem zastąpić podsmażonymi pieczarkami – gulasz z grzybami w takim wydaniu także będzie smakować wyśmienicie! Sprawdź też: Tagliatelle z grzybami – poznaj mój przepis

Rozdomowiona
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 41

przekonać, sprawdź osobiście ten przepis i potwierdź lub zaneguj zaproponowane przez nas połączenie smaków. Kluczowym składnikiem, który pozwoli ugotować pyszną zupę z fasolką szparagową z ziemniakami jest rzetelnie uwędzone mięso. Oprócz dobrej jakości kurczaka, warto również podczas gotowania zwróć uwagę na ostrożne gospodarowanie solą. Z racji tego, że wędzone udka z zasady są już słone, zupę polecamy doprawić dopiero(...)porcji zupy. Przepis możesz przygotować z większej lub mniejszej ilości składników, zachowując przy tym odpowiednie proporcje i w ten sposób dostosować go do swoich potrzeb. Nie polecamy zamiany mięsa wędzonego na surowe. To właśnie wędzony kurczak nadaje odpowiedniego smaku i spójności gotowej zupie. Jeżeli wolisz, mięso możesz oddzielić od kości już przed smażeniem, ale warto pamiętać, że bogaty smak zupy

Kuchnia Na Wypasie
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 77

przepis nie został jeszcze oceniony) Warzywna zapiekanka z mięsem mielonym to jedna z moich ulubionych zapiekanek. Jest przepyszna, sycąca oraz wystarcza na obiad na dwa dni dla 2-3 osobowej rodziny. Jeśli uda Wam się już przygotować zapiekankę z mojego przepisu i Wam posmakuje, kolejnym razem spróbujcie zrobić ją we własnej, autorskiej wersji 🙂 W tym przepisie możecie przemycić każde warzywa(...)które podkręcają smak. Do zapiekanki użyłam mini mozzarelli, jednak możecie również wykorzystać inne rodzaje ser, jak pikantniejszy ser cheddar czy po prostu ser żółty. Smacznego! Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na warzywną zapiekankę z mięsem mielonym Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 2 godziny Składniki

Kuchnia Bazylii
Schab pieczony w plastrach boczku 57

Najpopularniejszą formą przygotowania schabu wśród moich znajomych są kotlety schabowe. Nic dziwnego, schabowe to nasza duma narodowa. Pokażę Ci dzisiaj inną propozycję na przyrządzenie mięsa wieprzowego, mianowicie schab pieczony w plastrach wędzonego boczku. Mięso wychodzi soczyste i bardzo smaczne. Możesz zaserwować je na ciepło na obiad, w towarzystwie ziemniaków i surówki, a także po wystudzeniu plastry mięsa ułożyć na chleb(...)zamiast szynki. Przepis ten cenię sobie za wygodę, szybkość przygotowania i brak bałaganu. Przy smażeniu tradycyjnych polskich kotletów schabowych zawsze brudzę milion talerzyków do panierki, tłuszcz z mięsa pryska wokół zarówno przy rozbijaniu kotletów, jak i później podczas ich smażenia. Natomiast w przypadku schabu pieczonego sprawa wygląda o wiele łatwiej, praktycznie nie ma naczyń do zmywania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania