Schab pieczony w plastrach boczku

Schab pieczony w plastrach boczku

Schab pieczony w plastrach boczku

Najpopularniejszą formą przygotowania schabu wśród moich znajomych są kotlety schabowe. Nic dziwnego, schabowe to nasza duma narodowa. Pokażę Ci dzisiaj inną propozycję na przyrządzenie mięsa wieprzowego, mianowicie schab pieczony w plastrach wędzonego boczku. Mięso wychodzi soczyste i bardzo smaczne. Możesz zaserwować je na ciepło na obiad, w towarzystwie ziemniaków i surówki, a także po wystudzeniu plastry mięsa ułożyć na chleb zamiast szynki. Przepis ten cenię sobie za wygodę, szybkość przygotowania i brak bałag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję