mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:532/774)

Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 278

Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu.  Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka -  powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona(...)kostka rosołowaPo trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego

Smaki Brazylii
galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną... 227

podwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny

W Mojej Kuchni Lubię
C - Biały dym - biała zupa:) 323

kurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić  do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości) w  ostatnich minutach dodając drobno posiekany koper. Zupę zdjąć z ognia. Mięso

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej 292

jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis pochodzi z bloga mniami-mniam Składniki na 5-6 porcji: 3 torebki kaszy jęczmiennej 1 puszka krojonych pomidorów 3 ząbki posiekanego czosnku  20 dag pieczarek  4 łyżki kaszy manny 20 dag startego sera żółtego Jedna starta marchewka sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka podwójna pierś z kurczaka – ok 500 g 3 łyżki

Fabryka pomysłów
Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff 265

mój wybredny Luby poprosił o dokładkę bo stwierdził, że danie jest 10/10, a uwierzcie mi- to mój największy krytyk Jeżeli lubisz tego typu dania polecam także mój strogonow z kurczakiem i strogonow z klopsikami – pycha! Scroll down for recipe in English Strogonow z wołowiną i grzybami (5-6 porcji) Składniki: 3 łyżki oleju roślinnego 600 g steka wołowego, pokrojonego(...)łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki sosu Worcestershire (opcjonalnie) 3 łyżki koniaku / brandy 2 szklanki śmietanki 36 % listki z kilku gałązek tymianku sól i pieprz Przygotowanie: Oprósz mięso solą i pieprzem. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, wlej olej i włóż mięso. Podsmaż do zarumienienia przez ok. 1-2 minuty z każdej strony, przełóż mięso

karmelowy
Szparagi z pesto z rukoli i kurczakiem 192

Coś szybkiego, lekkiego i mega dobrego. Sezon na szparagi w pełni więc trzeba korzystać i zajadać się nimi. Z dodatkiem chrupiących grzanek z pesto domowym. 1

wesoła kuchnia
Szaszłyki z zielonym sosem 192

Szaszłyki które można zrobić na obiad albo na kolację. Polecam zrobić do nich zielony i zdrowy sos na bazie jogurtu i oliwy. Klasyka na grillu ale

wesoła kuchnia
Filet z kurczaka w sosie cebulowo-śmietanowym z natką pietruszki 180

Nie będę ukrywała, że to danie nie należy do najlżejszych...ale za to jakie jest smaczne...idealne na rodzinny leniwy obiad. W towarzystwie ulubionych dodatków 

kawawszklance
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 228

Saltimbocca*, to rodzaj popularnej włoskiej potrawy, która przyrządzana jest z rozbitego płata cielęciny oraz szynki, z dodatkiem szałwii, 

Kraina Miodem Płynąca
Pierś w cieście francuskim 267

Pyszne mięsko wyszło, soczyste, delikatne z ulubionymi suszonymi pomidorami w chrupiącej otoczce z ciasta francuskiego. Na pewno powtórzę ten przepis jeszcze nie raz, tym bardziej że

Ala piecze i gotuje
Sałatka z zupkami chińskimi 911

Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 252

Internecie znalazłam artykuł na temat rodzeństwa prawie stulatków  z Sardynii, którego sekretem tak długiego życia jest w wolnym tłumaczeniu „Jedzenie prawdziwego jedzenia, oznaczające dużo minestrone i mało mięsa oraz dużo ciężkiej pracy”.    Ogólne zasady przygotowania i wariacje Lubię takie potrawy, które nie mają ścisłego przepisu, bo możemy je świetnie dopasować do swojego smaku i okoliczności:) Pomyśl(...)lodówce, jaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa.Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone

Chilli Czosnek i Oliwa
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 247

pracy. Obudowa jest termoizolacyjna, więc podczas pieczenia nie jest zbyt gorąca co zmniejsza ryzyko poparzenia. Należy pamiętać o tym, by olejem skrapiać żywność i nie wlewać go do formy. Mięso i warzywa najlepiej zamarynować z użyciem tłuszczu i pozostawić na godzinę lub dłużej w lodówce. Dzięki temu przyprawy zdążą do nich przeniknąć, równomiernie się rozprowadzą i dodadzą potrawie smaku(...)kurczaka. I tutaj ogromne zaskoczenie! Nie jestem fanką pieczenia mięs czy ryb w piekarniku, bo wychodzą zbyt suche, nawet mimo zamarynowania w oleju i przygotowywania w specjalnej torebce do pieczenia wypełnionej bulionem. Skórka była delikatnie chrupiąca, a środek... niezwykle soczysty! Zarówno pierś jak i udko smakowały jakby były przygotowane podczas grillowego party. W przypadku piersi, która jest mięsem chudym

Poranek na słodko
Paszteciki do czerwonego barszczu 257

krupczatki 150g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% Farsz: 1 udziec z indyka 2 nóżki z kurczaka kawałek wołowiny rosołowej warzywa do rosołu bułka tarta przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa, curry, papryka ostra i słodka) Mąkę wymieszać z proszkiem i solą, dodać masło i posiekać na drobno(...)czym zagnieść gładkie ciasto. Umieścić je w misce i wstawić do lodówki (im dłużej tam pozostanie tym lepiej, ja trzymałam je ok. 5 godzin). W międzyczasie przygotować rosół. Zmielić mięso w maszynce, raz z warzywami wyjętymi z rosołu. Powstałą w ten sposób mięsną masę wymieszać z bułką tartą (według uznania), szklanką rosołu i przyprawami do smaku. Z pozostałego rosołu można

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makaron z kapustą kiszoną i kurczakiem 186

filetu z kurczaka 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kminek olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą

magiczna kuchnia Kasi