mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:532/774)

Nadziany kurczak z grilla 145

Wraz z majem niektórzy zaczynają sezon grillowy. U mnie już dawno "po pierwszym razie" w tym roku, więc mogę się z Wami podzielić pomysłem na smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 351

się rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa

KasiaiKrzysiu.pl
Roladki z kurczaka nadziewane szynką i serem 152

jest smaczna. Polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka ( duże ) 150 szynki gotowanej 150 sera żółtego typu gouda Sól, pieprz czerwona słodka papryka Olej sznurek wędliniarski Wykonania: Każdy kawałek fileta kroimy wzdłuż w taki sposób aby powstały nam duże, płaskie filety. Każdego rozklepujemy delikatnie przez folie, tak aby nie uszkodzić mięsa. Rozklepane filety przyprawiamy solą i pieprzem ale niezbyt dużo

Smaki Ewy
Kurczak na ryżu 147

dzisiejszy obiad proponuję kurczaka na ryżu . Smaczne danie, które każdemu smakuje, a pracy przy nim niewiele. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek  2 cebule 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy

Salonik smaków
Szybka chinszczyzna z kurczakiem w panko 260

Szybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa fasolowo kukurydziana na wędzonym kurczaku 231

coś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam liść laurowy

Kuchenne zapiski Edyty
Kurczak w sosie z zielonego groszku i porzeczki 138

słodkiego dżemu porzeczkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 marchewka 2 łyżki masła 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka przyprawy do zup maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę razem z marchewką . Wodę wlać

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie pieczarkowym 199

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy kurczaka, cukinię i zblendowane pieczarki. Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę (do połączenia składników ze śmietaną). Kasze kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Podajemy z mięsem

VioletoweKucharzenie
Kapłon na dziko 156

Kapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a

królestwo garów
Stir fry z kurczakiem 180

sojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, delikatnie skrapiamy sosem sojowym, pieprzymy i mieszamy. Cebulę i marchewkę obieramy, cebulę kroimy  w piórka, a marchewkę kroimy we wstążki używając obieraczki do warzyw. Pieczarki kroimy w plastry. Na jednej mniejszej patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso. Na drugiej większej patelni również rozgrzewamy olej i przesmażamy

Kulinarne przygody Gatity
Domowy rosół na chłodne dni 135

korzeń, pietruszka nać, por, seler) 2 udka z kurczaka pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe Przygotowanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, natkę poszatkować. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe i przyprawy. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe. Nalewać rosół do małych

KreatywnePiny
Sakiewki drobiowe z jabłkiem w sosie słodko-kwaśnym 180

pełno ziarnisty Uncle Ben'sSposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy w małe kawałeczki i cienko rozbijamy tłuczkiem. Jabłka obieramy i kroimy na prostokąty. Każdy kawałek równo rozkładamy, na środku kładziemy jabłko i zawijamy, wykałaczki nadziewamy u góry, aby sakiewki nam się nie otworzyły podczas pieczenia. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy bazylią i wrzucamy pomidorki

Słodkie Przyjemności
Kebab ze szparagami 145

myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy.Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość polewamy dipem jogurtowym i zawijamy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Qurrito prawie jak z KFC 2341

ulubiony sos pomidorowy lub ketchupSposób wykonaniaKażdy filet z kurczaka rozciąć na dwa plastry i rozbić na dość cienkie płaty. Do białka wlać 2 łyżki wody, dodać przyprawę i wymieszać. Mąki połączyć ze sobą w jakimś pojemniku.Rozbite kawałki fileta namoczyć w białku a następnie obtoczyć dokładnie w mące. Tak opanierowane mięso kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiano.Placki

Mix smaku
Najlepsza zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 660

się zredukują. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą

chwile dla mnie