DOMOWY PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI WIŚNIAMI! Robicie w domu pasztet? Ja przyznaję się bez bicia, że dość rzadko. Zazwyczaj wtedy, kiedy gotuję rosół i po prostu
SMYKWKUCHNIDzisiaj tak na szybko, pyszne aromatyczne skrzydełka z ryżem, ulubione moich dzieci :) Do skrzydełek użyłam wyśmienitych przypraw PLENUS - https://www.galeriaherbat.pl/przyprawa-wegierska.html . Zapraszam :) Składniki : 1,5
Sama słodycz i szczypta chiliPan kotek był chory i leżał w łóżeczku, I przyszedł kot doktór: Jak się masz koteczku? Źle bardzo... Inspiracja Składniki (około 18 sztuk): około 750g mielonego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSmaczna soczysta pierś, w gyrosowej marynacie. Doskonała do sałatek i dań obiadowych. U mnie podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z pekinki :) Składniki - duża podwójna pierś
Kuchnia z widokiem na ogródTo danie nie wymaga zbyt wielu przypraw ponieważ smaku nadaje różnorodność warzyw, od ostrej czerwonej papryki po słodką kukurydzę z puszki. Znakomity obiad! 500 g wątróbki
VioletoweKucharzenieBiłam i biję się z myślami, czy dobrze zrobiłam dodając zdjęcie do tego posta. Sos na zdjęciu wyszedł fatalnie, nie takiego efektu oczekiwałam :( Cóż raz się
ClauditteMissCookingplastrów schabu 5 plastrów szynki 5 plastrów sera żółtego 4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki sól, pieprz 4 łyżki masła musztarda 1,5 szklanki bulionu z kurczaka gałązka, rozmarynu, tymianku, bazylii Wykonanie: Plastry schabu myjemy osuszamy ręczniczkiem papierowym i rozbijamy z obydwu stron.Następnie każdy plaster oprószamy solą i pieprzem.Nakładamy pon łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na mięsie(...)żaroodpornego, zlewamy masło ze smażenia oraz podlewamy bulionem.Roladki obkładamy gałązkami rozmarynu, tymianku i bazylii.Pieczemy w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 30 minut, następnie zdejmujemy pokrywkę i jeszcze podpiekamy mięso tak długo aż po włożeniu widelczyka będzie miękkie.Podajemy z kluskami śląskimi, ziemniakami lub kaszą. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZdrowo, kolorowo i smacznie. Wcześniej przygotowany kurczak w przyprawach i przesmażony w ziołach na maśle klarowanym oddaje cały smak warzywnemu daniu. Do tego ziemniaki w skórkach, szalotki, papryka, marchewka, świeży i aromatyczny por… Mmmm, dopełnieniem jest pieczenie podczas którego smaki jeszcze bardziej się ze sobą łączą tworząc mięsno – warzywny pyszny obiad. Z dedykacją dla mojej Teściowej z pewnością(...)ucieszy Ją ta kolorowa i zdrowa porcja warzyw. Może nie dodałaby mięsa, bo rzadko się nim zajada, lecz w tej wersji i w naszym rodzinnym gronie na pewno by ją ucieszyła Pyszota! Składniki: 6 udek kurczęcych umytych i osuszonych 7 małych ziemniaków dobrze umytych i pokrojonych w ćwiartki (nie obieramy ze skórki) połowa czerwonej papryki posiekanej w większą kostkę
Zasmakuj Kuchnipierwsze jest szeroka- ma 60 cm, – po drugie ma na wyposażeniu rożen obrotowy (zapewnia równomierne opiekanie potrawy, co sprawia, że staje się ona smakowicie zarumieniona na całej powierzchni). Kurczak pieczony na rożnie piekł się równomiernie, co można było zaobserwować bez otwierania piekarnika, miał rumianą, chrupiącą skórkę, a po rozkrojeniu był soczysty i idealnie dopieczony, – po trzecie posiada funkcję(...)piekarnika, włączamy funkcję rozmrażanie, a po chwili produkt jest gotowy do przetwarzania) . ta funkcja sprawdza się u takich osób jak ja, które zapominają w odpowiednim wcześnie wyjąć zamrożone mięso z lodówki i robią to w ostatniej chwili, – po czwarte ma prowadnice teleskopowe (gwarantują one swobodę użytkowania i znacznie zwiększają bezpieczeństwo, za sprawą ich pionowej regulacji dają także możliwość dopasowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garście mrożonych warzyw* szczypta suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki pieprz do smaku 200 ml wody 50 ml koncentrat bulionu warzywnego Krakus 2 łyżki oleju 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej świeżo posiekana zielona pietruszka *u mnie fasolka, brokuły, marchewka i kukurydza w różnych proporcjach Przygotowanie: Mięso kroimy i chwilę podsmażamy na oleju doprawiając
Słodkie okruszkiużyłam miodu do marynaty do mięsa (wówczas była to miodowo-musztardowa marynata do karkówki z grilla), stwierdziłam, że to dodatek idealny. Kiedy więc trafiłam na tę marynatę w Kuchni na Obcasach , nie mogłam się powstrzymać przed jej wypróbowaniem. Kto choć trochę mnie zna, zna też moją słabość do imbiru... ;-) Po upieczeniu kurczak jest soczysty, z chrupiącą skórką pokrytą słodkawą glazurą
Zielona Kuchniamakaronu około 500 g piersi kurczaka 1 płaska łyżeczka curry 2-3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1-2 cukinie około 200-250 g fasolki szparagowej 250 ml śmietanki 30% (lub więcej, wg upodobań lub potrzeby) 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki łyżka masła 2 łyżki oliwy Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 500 g pieczarek duża gałązka świeżego lubczyku około 2,5 l wody 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 200 g śmietany 18% sól makaron Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy
Qchnia po prostupałek z kurczaka 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej cebuli Skworcu 1 garść rodzynków Skworcu kilka listków kwiatu muszkatołowego Skworcu 2 liście laurowe Skworcu 1 nitka szafranu Skworcu pół łyżeczki mielonego imbiru Skworcu sól i pieprz do smaku 1 łyżka miodu słonecznikowego Skworcu Przygotowanie; Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej
Radość kipiąca uśmiechem.składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach ok 250 g suszonych śliwek sól,pieprz dodatki pesso pszenno-gryczane Wodzisław roszponka pomidorki koktajlowe olej rydzowy lub sezamowy Piersi dokładnie oczyści z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć
Monia miesza i gotuje