mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:527/774)

Pierś w migdałach i pomidorowym sosie 170

 Nie zawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś

Ala piecze i gotuje
Spaghetti z kurczakiem i oscypkiem 186

dodatków użyć, żeby nie zagłuszył ich dość zdecydowany smak oscypka. Wyszło wspaniałe, mogę jedynie gorąco polecić mój przepis. ;) Składniki (dla dwóch osób): 250 g makaronu spaghetti 1 nieduża pierś kurczaka pokrojona w kostkę 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka oliwy lub oleju kukurydzianego (rzepakowego, z pestek(...)oscypka w formie spaghetti (długich nitek) 8-10 małych kawałków marynowanej dyni  (ilość wg uznania) siekana natka pietruszki czarny pieprz i płatki chili    1. Mięso wkładamy do miski, wlewamy sos sojowy, sól, pieprz, pieprz ziołowy i łyżkę oleju, marynujemy przez ok. 20-30 minut. Oscypek kroimy w paski ok. 3 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu

Kuchnia Prezydentowej
Kolorowy Kociołek 198

Kolacja we Dwoje? A może obiad dla Rodziców/Teściów/ Rodziny? Szukacie Czegoś, co będzie pieścić podniebienia, będzie koniecznie z mięsem, a zarazem danie będzie tak lekkie, że doda Wam skrzydeł? Kochani! Przedstawiam Wam potrawę, która podbiła serca i podniebienia moich niemieckich znajomych, i jak tylko    u nich jestem, zostawiam kilka porcji w zamrażarce :) Obowiązkowo! Danie(...)wielu kombinacjach: z ziemniakami, kaszą w różnych postaciach, z ryżem, naleśnikami, racuchami…. Możliwości jest wiele, a potrawka zawsze pyszna! I do tego jakże prosta! Potrzebne składniki: - 2 piersi z kurczaka - 2 papryki czerwone - 400 g pieczarek - cebule (żeby się nie zapłakać nad ich rozpracowywaniem, polecam obrać cebule najpierw, po czym        na kilka minut

Kuchnia smaków
Zupa curry z kurczakiem, cukinią i pomidorami 103

Składniki: (na 4 porcje) bulion 2 kurze skrzydełka 1 marchewka 1/3 selera 1 pietruszka (korzeń) 1 cebula kawałek pora marynata do kurczaka 1 duża pierś kurczaka pojedyncza 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka curry sok z 1 limonki 1/2 łyżeczki sypkiej kolendry 1/2 łyżeczki bazylii sól i pieprz dodatkowo 1 cebula(...)użyłam ementalera Hochland) 1 łyżka śmietanki 30% 2 płaskie łyżki mąki Wykonanie: bulion: umyte jarzyny i skrzydełka umieścić w garnku, zlać litrem wody, ugotować bulion. marynata: umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, przełożyć do naczynia, dodać oliwę, przyprawy, sok z limonki, sól, pieprz oraz 1 pomidora pokrojonego w kosteczkę, całość dokładnie wymieszać, naczynie szczelnie przykryć i włożyć

Raj dla Podniebienia
Pierś z kurczaka w sosie musztardowym 119

myjemy pod bieżącą wodą i siekamy. Gdy pierś z kurczaka jest już odpowiednio usmażona na patelnie dodajemy czosnek i posiekanego pora (warto zostawić trochę do późniejszej dekoracji). Po chwili dodajemy na patelnię śmietankę i 2 łyżeczki musztardy. Całość podsmażamy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając, aż stanie się dosyć gęste. Nasze mięso podajemy na talerzu obok lub na ryżu

Programista w kuchni
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 245

Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie

Zasmakuj Kuchni
Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem 144

twarogu wędzonego chilli w płatkach Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia podlewać piersi sokiem wypływającym z mięsa. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
pierogi z kurczakiem 166

Takich pierogów u nas jeszcze nie było. Z kurczakiem :) Rozmroziłem skrzydełka i chciałem je zrobić w chrupiącej panierce... Wyszło znowu inaczej, bo zrobiłem to co każdy u nas lubi :) pierogi. Klasyczne ciasto pierogowe: 1 kg mąki, dwa jajka,łyżka soli, dwie szklanki ciepłej wody. Ciasto zrobione odpoczywa, skrzydełka ugotowane. Mięso oddzielamy i kroimy, coś jeszcze dorzucamy do farszu, np. cebulę

chleba naszego
Kapsalon. 137

Składniki: -4 piersi z kurczaka -pół kapusty pekińskiej -pół kilo grubych frytek prostych lub falowanych -200 g. tartego sera żółtego -4 łyżki majonezu -4 łyżki śmietany 18% -4 łyżki ketchupu -przyprawa go kebabu -sól  -pieprz -olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapustę pekińską kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Frytki smażymy

Magia jedzenia.
Pierś z kurczaka pieczona w słoneczniku 142

jajko  Przygotowanie: Ziarna wsypujemy do miski. Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na pół. Każdą część doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, słodką papryką lub też pieczemy w całości doprawiając papryką, solą i pieprzem. Ja wybrałam wersję w całości. Jajko ubijamy z solą i pieprzem czarnym. Moczymy w jajku każdy kawałek mięsa a następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika mocno dociskając panierkę

Życie zaczyna się w kuchni
Devolay (pieczarki i cebulka) 125

duża cebula masło mąka bułka tarta jajko Pierś z kurczaka umyć i podzielić na kawałki, delikatnie rozbić tłuczkiem i posolić. Oczyścić pieczarki i drobno pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na maśle. Wrzucić pieczarki i smażyć kolejne kilka minut. Lekko przestudzony farsz nakładać na przygotowane wcześniej filety. Zawijać mięso tak, aby pieczarki nie wypadały ze środka. Można wspomóc

Karola gotuje
Kurczak w czerwonym winie 141

maśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia, przesmażyć. • Dodać cebulę i czosnek pokrojone w plasterki oraz pieczarki, każda pokrojona na 6 części. • Polać winiakiem i podpalić. • Gdy zgaśnie ogień zalać czerwonym winem i bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, przykryć i gotować do miękkości mięsa ok. 30 minut. • Przyprawić

To co kocham
Kurczak teriyaki z chrupiącymi warzywami 271

smaku 2-3 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć, pokroić w paski i zamarynować w sosie teriyaki przez minimum godzinę. Po tym czasie razem z sosem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju.  Papryki, marchew i cukinię umyć i pokroić w słupki, por w krążki a kapustę posiekać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać warzywa i krótko dusić.  Przyprawić

Ze smakiem i z pasją
Pieczone udo z indyka babci Basi 138

indyka, vegeta, przyprawa do pieczonego kurczaka Kotanyi , czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, 1/2 kostki mięsnej Winiary, lub kostka rosołowa. 1 szklanka wody. opcjonalnie, jeśli ktoś lubi bardzo słone, to może trochę dodać soli, ale nie polecam ! bo przyprawy już nadają słony smak. Sposób przygotowania : 1 . Mięso opłukać, natrzeć dobrze przyprawami i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godz

Pysznosci Babci Basi
DIETETYCZNE KOTLETY Z KURCZAKA 3768

PRZYGOTOWANIE :  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.  Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę.  Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i  doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło.  Teflonowa patelnie o nieprzywieranym

Kulinarne Fantazje Marioli