Nie zawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś
Ala piecze i gotujedodatków użyć, żeby nie zagłuszył ich dość zdecydowany smak oscypka. Wyszło wspaniałe, mogę jedynie gorąco polecić mój przepis. ;) Składniki (dla dwóch osób): 250 g makaronu spaghetti 1 nieduża pierś kurczaka pokrojona w kostkę 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka oliwy lub oleju kukurydzianego (rzepakowego, z pestek(...)oscypka w formie spaghetti (długich nitek) 8-10 małych kawałków marynowanej dyni (ilość wg uznania) siekana natka pietruszki czarny pieprz i płatki chili 1. Mięso wkładamy do miski, wlewamy sos sojowy, sól, pieprz, pieprz ziołowy i łyżkę oleju, marynujemy przez ok. 20-30 minut. Oscypek kroimy w paski ok. 3 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Kuchnia PrezydentowejKolacja we Dwoje? A może obiad dla Rodziców/Teściów/ Rodziny? Szukacie Czegoś, co będzie pieścić podniebienia, będzie koniecznie z mięsem, a zarazem danie będzie tak lekkie, że doda Wam skrzydeł? Kochani! Przedstawiam Wam potrawę, która podbiła serca i podniebienia moich niemieckich znajomych, i jak tylko u nich jestem, zostawiam kilka porcji w zamrażarce :) Obowiązkowo! Danie(...)wielu kombinacjach: z ziemniakami, kaszą w różnych postaciach, z ryżem, naleśnikami, racuchami…. Możliwości jest wiele, a potrawka zawsze pyszna! I do tego jakże prosta! Potrzebne składniki: - 2 piersi z kurczaka - 2 papryki czerwone - 400 g pieczarek - cebule (żeby się nie zapłakać nad ich rozpracowywaniem, polecam obrać cebule najpierw, po czym na kilka minut
Kuchnia smakówSkładniki: (na 4 porcje) bulion 2 kurze skrzydełka 1 marchewka 1/3 selera 1 pietruszka (korzeń) 1 cebula kawałek pora marynata do kurczaka 1 duża pierś kurczaka pojedyncza 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka curry sok z 1 limonki 1/2 łyżeczki sypkiej kolendry 1/2 łyżeczki bazylii sól i pieprz dodatkowo 1 cebula(...)użyłam ementalera Hochland) 1 łyżka śmietanki 30% 2 płaskie łyżki mąki Wykonanie: bulion: umyte jarzyny i skrzydełka umieścić w garnku, zlać litrem wody, ugotować bulion. marynata: umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, przełożyć do naczynia, dodać oliwę, przyprawy, sok z limonki, sól, pieprz oraz 1 pomidora pokrojonego w kosteczkę, całość dokładnie wymieszać, naczynie szczelnie przykryć i włożyć
Raj dla Podniebieniamyjemy pod bieżącą wodą i siekamy. Gdy pierś z kurczaka jest już odpowiednio usmażona na patelnie dodajemy czosnek i posiekanego pora (warto zostawić trochę do późniejszej dekoracji). Po chwili dodajemy na patelnię śmietankę i 2 łyżeczki musztardy. Całość podsmażamy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając, aż stanie się dosyć gęste. Nasze mięso podajemy na talerzu obok lub na ryżu
Programista w kuchniPieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie
Zasmakuj Kuchnitwarogu wędzonego chilli w płatkach Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia podlewać piersi sokiem wypływającym z mięsa. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniTakich pierogów u nas jeszcze nie było. Z kurczakiem :) Rozmroziłem skrzydełka i chciałem je zrobić w chrupiącej panierce... Wyszło znowu inaczej, bo zrobiłem to co każdy u nas lubi :) pierogi. Klasyczne ciasto pierogowe: 1 kg mąki, dwa jajka,łyżka soli, dwie szklanki ciepłej wody. Ciasto zrobione odpoczywa, skrzydełka ugotowane. Mięso oddzielamy i kroimy, coś jeszcze dorzucamy do farszu, np. cebulę
chleba naszegoSkładniki: -4 piersi z kurczaka -pół kapusty pekińskiej -pół kilo grubych frytek prostych lub falowanych -200 g. tartego sera żółtego -4 łyżki majonezu -4 łyżki śmietany 18% -4 łyżki ketchupu -przyprawa go kebabu -sól -pieprz -olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapustę pekińską kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Frytki smażymy
Magia jedzenia.jajko Przygotowanie: Ziarna wsypujemy do miski. Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na pół. Każdą część doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, słodką papryką lub też pieczemy w całości doprawiając papryką, solą i pieprzem. Ja wybrałam wersję w całości. Jajko ubijamy z solą i pieprzem czarnym. Moczymy w jajku każdy kawałek mięsa a następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika mocno dociskając panierkę
Życie zaczyna się w kuchniduża cebula masło mąka bułka tarta jajko Pierś z kurczaka umyć i podzielić na kawałki, delikatnie rozbić tłuczkiem i posolić. Oczyścić pieczarki i drobno pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na maśle. Wrzucić pieczarki i smażyć kolejne kilka minut. Lekko przestudzony farsz nakładać na przygotowane wcześniej filety. Zawijać mięso tak, aby pieczarki nie wypadały ze środka. Można wspomóc
Karola gotujemaśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia, przesmażyć. • Dodać cebulę i czosnek pokrojone w plasterki oraz pieczarki, każda pokrojona na 6 części. • Polać winiakiem i podpalić. • Gdy zgaśnie ogień zalać czerwonym winem i bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, przykryć i gotować do miękkości mięsa ok. 30 minut. • Przyprawić
To co kochamsmaku 2-3 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć, pokroić w paski i zamarynować w sosie teriyaki przez minimum godzinę. Po tym czasie razem z sosem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju. Papryki, marchew i cukinię umyć i pokroić w słupki, por w krążki a kapustę posiekać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać warzywa i krótko dusić. Przyprawić
Ze smakiem i z pasjąindyka, vegeta, przyprawa do pieczonego kurczaka Kotanyi , czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, 1/2 kostki mięsnej Winiary, lub kostka rosołowa. 1 szklanka wody. opcjonalnie, jeśli ktoś lubi bardzo słone, to może trochę dodać soli, ale nie polecam ! bo przyprawy już nadają słony smak. Sposób przygotowania : 1 . Mięso opłukać, natrzeć dobrze przyprawami i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godz
Pysznosci Babci BasiPRZYGOTOWANIE : Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło. Teflonowa patelnie o nieprzywieranym
Kulinarne Fantazje Marioli