oleju około 1szklanki wody 1 kopiasta łyżka przyprawy do kurczaka 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskih 2 łyżki domowej vegety lub sól do smaku 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku lub 3 ząbki przeciśnięte przez praskę flak foliowy około 2,3 m Wykonanie : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy, olej i wodę, dobrze
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 1 mały kalafior 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3 średniej wielkości ziemniaki 1 pęczek koperku 2 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowe Sól, pieprz czarny, mielony do smaku śmietanka 30% Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać zimną wodą około 1,2litra, dodać przyprawy, gotować około
W garach u Gosiktórej obtoczymy nasze kawałki kurczaka. Pokrojone dowolnie piersi z kurczaka (ja najpierw kroję w paski, a następnie każde pasek na połowę). Maczamy dokładnie w gęstej masie, następnie obtaczamy w mieszance mąk znajdującej się drugim talerzu. Kurczaczki smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu (olej powinien sięgać do połowy mięsa) z oby stron na złoto (ja smażę w różnym czasie, jedne
Słodkie okruszkiPODSTAWOWE SKŁADNIKI 1 mała kapusta pekińska 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 2 ogórki kiszone pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku DODATKI pieprz majonez ketchup przyprawa kebab- gyros przyprawa kucharek 10 dag margaryny Margarynę roztopić na patelni, dodać filet pokrojony w kostkę, przyprawić przyprawą gyros i kucharkiem. Smażyć chwilę, aż mięso będzie miękkie. Fileta usmażonego przełożyć do miski, a pokrojoną kapustę
Gotuję TestujęSkładniki: - ćwiartka z kurczaka - 2-3 marchewki - pietruszka - kawałek pora - 2-3 różyczki kalafiora - kilka fasolek szparagowych - 6 średnich ziemniaków - 200g śmietany 18% - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, ocet Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa kroimy w kostkę. 2. Z mięsa, marchewki, pietruszki i pora gotujemy wywar. 3. Dodajemy kalafiora, fasolki szparagowe i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków
Od łyżki do widelcałyżki oleju 1 cebula Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w bardzo drobną kostkę , następnie dodaję wszystkie wymienione przyprawy oraz pokrojoną cebulę w plastry,wszystko zalewam olejem , mieszam wszystko razem bardzo dokładnie i pod przykryciem wstawiam do lodówki na kilka godzin aby się smaki przegryzły . Kiedy nasze mięso mamy zamarynowane , na rozgrzaną patelnie przekładam nasze mięso , lecz cebulę
Mój Smakłyżki natki pietruszki Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak dusimy w garnku na maśle do momentu rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i starty ser. Zwijamy w ciasny rulon. Wierzch
VioletoweKucharzenieorzechami lub migdałami. Fasola w sosie serowym idealnie pasuje do mięsa i drobiu. Ja mogę jeść ją samą! Fasola w sosie Składniki: ½ kg zielonej fasoli, u mnie mrożona 1 łyżeczka soli 30 g masła 1 cebula 400 g pieczarek sól i czarny pieprz do smaku 200 ml wywaru z kurczaka 250 g mascarpone 30 g żołtego sera, np. cheddar Posypka
codojedzeniaDziś poniedziałek, a więc dzień resztkowy. Jak wiecie, można zrobić przeróżne fajne i smaczne rzeczy wykorzystując resztki z poprzedniego obiadu. Ja dziś chcę pokazać jak mięsem
Dieta moja pasjamozzarellą pomidorami oraz szpinakiem. Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 większy mięsisty pomidor 2 kulki mozzarelli garść szpinaku śmietanka 30-36% odrobina oliwy z oliwek oraz przyprawy: granulowany czosnek, sól, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet ponacinać i przyprawić. Pomidory pokroić w pół plastry, mozzarellę w plasterki. Mięso ułożyć w naczyniu, w którym będzie się zapiekać. W każde
W garach u GosiSkładniki: ćwiartka z kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 0,5 selera 4 ziemniaki cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3 listki laurowe sok z kiszonych ogórków do smaku 20 dag śmietany 18% natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 2 litrami wody i podgrzewamy. marchewki, pietruszki i seler obieramy
Qchnia po prostuponiżej znajdziecie przepis... Strogonow - składniki: 1 kg piersi z kurczaka 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1/2 pora 1/2 małego selera 3 cebule 1/2 kg pieczarek słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól olej pieprz Strogonow - przepis: Mięso myjemy i wkładamy do garnka - zalewamy 3 litrami wody, dodajemy marchew
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: -filet z piersi kurczaka -mieszanka warzywna -ziemniaki -0,75 ml. śmietany 18% -ser żółty -sól -pieprz -majeranek -zioła prowansalskie -mąka Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki. Piersi myjemy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni z przyprawami. Kiedy mięso będzie już gotowe dolewamy do niego śmietanę. Do gotującej śmietany dodajemy starty ser żółty. Zagęszczamy odrobiną
Magia jedzenia.prowansalskich sól pieprz do smaku Przygotowanie Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną skórę, a mięso oddzieliłem od kości i poszarpałem na mniejsze kawałki. Przygotowałem
R'n'G Kitchenbabci. Podobno był smaczny. 700 gram porcji rosołowej z kurczaka 5 marchewek 3 pietruszki kawałek selera kawałek pora 1 cebula 2,5 litra wody 1 liść laurowy 5 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście bazylii 4 liście rukwy wodnej 2 ziarna kolendry 1 ząbek czosnku gaza Mięso umyć i oczyścić. Zioła położyć na gazie i zawiązać u góry
Czerwony Gupik