Składniki: * 2 czerwone papryki * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół szklanki ryżu * pół cebuli * 1 jajko * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz * tarta mozarella (ok. 100 g) * oliwa do wysmarowania naczynia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku
Pobite gary BarbarySkładniki: Qchnia po prostu 1 korpus z kurczaka 4 skrzydełka drobiowe 3 litry zimnej wody 4 marchewki 3 pietruszki 1 mały seler 1 mały por 3 listki laurowe około 7 ziarenek ziela angielskiego około 10 ziarenek pieprzu 2 łyżki vegety sól do smaku posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso dokładnie umyć w zimnej wodzie. Włożyć do dużego garnka
Qchnia po prostujednak tutaj preferuję dużo wszystkiego. :) 1 średniej wielkości pierś kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 nieduży ogórek wężowy 2 średnie pomidory 1 niezbyt duża kapusta pekińska 400ml kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki oleju rzepakowego 3 - 4 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa (u mnie kamis) sól, pieprz ziołowy Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Pozbawiamy je żyłek
Kuchenna Kontrrewolucyaodcisnąć nadmiar płynu. W misce wymieszać starte ziemniaki, mięso, drobno posiekaną cebulę, oregano, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu. Dodać jajka i ponownie wymieszać. Uformować niewielkie klopsiki o średnicy ok. 2,5 cm. Pomidory i pozostałą cebulę zmiksować w blenderze na jednolitą masę. W razie potrzeby dodać bulionu z kurczaka. W rondlu, najlepiej żeliwnym, rozgrzać na średnim ogniu olej
Mama Gotujesmażenia 100 g ryżu Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Marynujemy przez 20 minut w soku z cytryny, chili, harissie, 2 łyżkach sosu sojowego. Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki i pieczarki. Podsmażamy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dodajemy mięso z marynatą. Dolewamy jeszcze 3 łyżki sosu sojowego
VioletoweKucharzeniegluten. Ilość porcji: 4 Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 2 garści mąki 2 garści otrębów owsianych Masło do smażenia Świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Rozgrzewamy patelnie. Do trzech kolejnych miseczek wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i wykładamy otręby owsiane. Na ciepłą patelnie wykładamy masło, aby się rozpuściło. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy zbędne błonki. Tniemy poprzecznie
Kolizje Smakówbarwy 1 szklanka wywaru z warzyw olej do smażenia Kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na małym ogniu w niewielkiej ilości oleju. Równolegle dusimy pokrojone pieczarki. Następnie wrzucamy wszystko do jednego naczynia i zalewamy wywarem. Dusimy ok 20-25 minut. Jogurt mieszamy z mąką i sokiem z cytryny. Dodajemy do mięsa i pieczarek. Dosypujemy kurkumę i paprykę, mieszamy
Powiedz dietom niewszystkim bardzo smakowało. SKŁADNIKI: 1/2 kg. piersi z kurczaka 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej 3-4 małe cebule 1 średnia papryka MARYNATA: szczypta bazylii, tymianku, oregano 5-6 ziaren pieprzu papryka ostra, sól trochę vegety powyższe składniki ucieramy razem w moździerzu, dolewamy 5-6 łyżek oliwy z oliwek, mieszamy. WYKONANIE: mięso kroimy na równe kawałki i marynujemy przez całą
Kuchnia Beatydanie z piersi kurczaka. SKŁADNIKI: podwójne pierś z kurczaka około 1/2kg. 4-5 ogórków konserwowych 1 mała cebula 2 marchewki z rosołku lub bulionu 1/2 l rosołu łyżka mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła lub oliwy sól, pieprz, oregano WYKONANIE: masło rozgrzewamy dodajemy pokrojone w dość dużą kostkę mięso, doprawiamy pieprzem, solą i oregano, smażymy, podlewając rosołkiem dodajemy pokrojoną
Kuchnia Beatypiersi z kurczaka 400 g surowego boczku 400 g wątróbki łyżka masła 1 marchewka 1 pietruszka 5 jaj 2 cebule 1 bułka kajzerka lub 2 kromki chleba 8 ziaren jałowca 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe sól, pieprz i gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą
Symfonia smakowakurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam na blaszkę do ciasta wyłożona papierem do pieczenia. Górę mięsa zakryłam luźno położonym papierem do pieczenia, na 10 minut przed
ClauditteMissCookingSkładniki pół piersi z kurczaka mała czerwona papryka mała żółta papryka pęczek natki pietruszki kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios łuskane ziarenka słonecznika 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 ml białego pół wytrawnego wina łyżeczka miodu sól, pieprz, papryka kilka gałązek tymianku Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę
Gaździnka warzyRosół wg przepisu Jacka -3 udka kurczaka -20 dag szponder wołowy -4 marchewki -1 pietruszka -kawałek selera -3 opalone cebule -biały kawałek pora -6 ziaren pieprzu -2 ziarna ziela angielskiego -2 liście laurowe -liść kapusty włoskiej -ząbek czosnku -szczypta lubczyku suszonego latem mała gałązka świeżego Uda i mięso wołowe umyj,wrzuć do zimnej wody (u mnie
Pasje JolkiseleraSposób wykonania:1. Udka umyć, osuszyć, przyprawić przyprawą do kurczaka. Zrumienić mocno na oleju z obu stron. Zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekanego pora. Dusić do miękkości.2. W miseczce rozrobić śmietanę i mąkę (po 2 łyżki) i dodać trochę zimnej wody. Mięso wyjąć, wlać mieszankę z mąki, śmietany i wody, gotować
Kuchnia domowa Aniokoło 1/4 główki seler 1 mały filet z kurczaka lub indyka około 200 g liść laurowy 2 szt majeranek szczypta sól, pieprz, kurkuma do smaku (lub bezglutenowa kostka rosołowa) kasza jaglanaolej lub oliwa z oliwek 0,5 szklanki1 łyżeczka świeże dojrzałe pomidory 3 sztuki liście bazylii Przygotowanie: Mięso wypłukać, ugotować osolonej wodzie (najszybciej w garnku ciśnieniowym
głodny alergik