Cześć Dzisiaj będzie kolejny przepis na danie, które podobnie jak pałki porosołowe można przygotować po ugotowaniu rosołu. Potrawka z sosem chrzanowym Przygotuj garnek, łyżkę, miski, nóż i deskę do krojenia, miarkę kuchenną, sitko, szklankę. Przygotuj składniki: 2 udka kurczaka, 2 skrzydełka indyka, 1 marchew, 2 łyżki tartego chrzanu z octem, 2 żółtka, 5 łyżek śmietany 18%, 1 łyżkę mąki, sól, pieprz mielony, pieprz czarny ziarnisty, przyprawę uniwersalną, ½ pęczka natki pietruszki, 1,5 l wody + ¼ szklanki ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.