Cześć Dzisiaj będzie kolejny przepis na danie, które podobnie jak pałki porosołowe można przygotować po ugotowaniu rosołu. Potrawka z sosem chrzanowym Przygotuj garnek, łyżkę, miski, nóż i deskę do krojenia, miarkę kuchenną, sitko, szklankę. Przygotuj składniki: 2 udka kurczaka, 2 skrzydełka indyka, 1 marchew, 2 łyżki tartego chrzanu z octem, 2 żółtka, 5 łyżek śmietany 18%, 1 łyżkę mąki, sól, pieprz mielony, pieprz czarny ziarnisty, przyprawę uniwersalną, ½ pęczka natki pietruszki, 1,5 l wody + ¼ szklanki ...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.