mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:537/774)

Łagodna Zupa Ogórkowa 186

pietruszka 4-5 ziemniaczków 1 udko z kurczaka bądź żeberko wieprzowe kawałek selera 2-3 cm pora 2-3 ogórki kiszone (nie małosolne !) + trochę wody z ogórków 5 łyżek śmietany 30 % 4 łyżki mleka 1 czubata łyżką mąki tortowej sól, pieprz, warzywko używam takiego <--Klik ewent, posiekana nać koperku. 1. Umyte mięso zalewamy wodą i zagotowujemy. Dodajemy marchewki, pietruszki

Gotowanie...to proste !
Grillowane skrzydełka w marynacie z colą. 123

miodu kwiatowego 1 łyżka przyprawy do kurczaka szczypta soli, pieprzu,  1 łyżeczka lubczyku suszonego 2-3 łyżki ketchupu 2-3 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,  do marynaty wkładamy skrzydełka bez lotek i marynujemy 1-2 godz.(tak naprawdę im dłużej tym lepiej), grillujemy do miękkości mięsa- około 20-30 min. z każdej strony

Kuchnia Beaty
Zapiekanka makaronowa z sosem serowym. 133

łyżki oleju   Przygotowanie; Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie z 2 łyżkami oleju. Doprawić do smaku przyprawą do gyrosa i smażyć do miękkości. Brokuł oczyścić i ugotować al dente (3-4 minuty) Do foremki na spód wyłożyć ugotowany makaron. Na nim poukładać różyczki brokułu oraz wyłożyć mięso. Do garnka o grubym dnie wlewamy wodę, dodajemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kuchnia indyjska - Jagnięcina duszona z ziemniakami. 105

posiekane w kostkę 600 ml bulionu z kurczaka 2 duże ziemniaki, pokrojone na większe kawałki posiekana świeża kolendra do dekoracji Sposób wykonania :   J agnięcinę pokrój w kostkę ( około 2,5 cm ). Olej rozgrzej w rondlu i 5 minut smaż na nim cebulę, zielone chili, czosnek i listki laurowe. następnie dodaj pokrojone mięso i smaż je około 7-8 minut

Przepisy i porady kulinarne
Roladki z kurczaka z żółtym serem i pomidorami. 181

Składniki : 2 piersi z kurczaka  1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju kilka plasterków żółtego sera   domowa vegeta  pieprz do smaku suszony czosnek oliwa do smażenia 1 szklanka bułki tartej  2 jajka Jako dodatek zasmażana czerwona kapusta  firmy Orzech. Wykonanie : Piersi umyć, osuszyć i przeciąć na pół, każdy plaster mięsa delikatnie rozbić, oprószyć domową vegetą, suszonym

Sama słodycz i szczypta chili
filety w occie 207

słoiki: 3 filety z kurczaka 2 jajka pieprz sól mąka bułka tarta olej do smażenia na zalewę: 5 szklanek wody szklanka octu  szklanka cukru 3 cebule 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego łyżeczka ziarenek pieprzu czarnego 3/4 łyżeczki soli Słoiki wymyć, wyparzyć i wysuszyć.  Mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pierzem, opanierować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka "gyros" trochę inaczej 175

świderki) ok. 40 dkg fileta z kurczaka pokrojone w drobną kostkę 2 cebule pokrojone w "piórka" 5 ogórków konserwowych mała cukinia 4 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego trochę ketchupu 1 łyżeczka przyprawy gyros pęczek natki pietruszki Makaron ugotować  "al dente". Przecedzić, przelać zimna wodą. Mięso usmażyć na połowie oleju. Posolić do smaku

Maślane ciasteczko
Żurek z jajkiem na wędzonce 158

gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak dla siebie odpowiedni ) jajka Wykonanie: W lekko osolonej wodzie gotujemy kości, mięso. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, czosnek

Smaki Ewy
Potrawka z kurczakiem, czerwoną fasolką, papryką i kukurydzą 180

potrawa jednogarnkowa. 1 średniej wielkości podwójna pierś kurczaka 1 kartonik/ butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku mała puszka ananasa ew. 2 gałązki selera naciowego,  opcjonalnie słoiczek sosu słodko-kwaśnego sól, pieprz sok z cytryny natka pietruszki Mięso płuczemy i osuszamy, a następnie kroimy w cieniutkie

Kuchenna Kontrrewolucya
Potrawa z kurczaka z maggi 101

Pomysł na kotleciki z kurczaka z dodatkiem przyprawy maggi. Te pyszne placuszki doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami i świeżą warzywną sałatką tworząc w ten sposób ciekawe danie obiadowe. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Potrawkę przygotowujemy dzień wcześniej, a czas podany w przepisie to czas właściwego smażenia mięsa na drugi dzień

Milion Smaków
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 126

pojemnika miksera wrzucamy jeden filet z kurczaka (najmniejszy), pietruszkę, majonez, musztardę oraz podsmażony boczek z cebulą, wszystko razem blendujemy. Do powstałej masy dokładamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Pozostałe 3 filety, oczyszczamy z błonek i rozcinamy wzdłuż na połówki. Wszystkie kawałeki rozbijamy tłuczkiem (uważając, żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku

Symfonia smakowa
Roladki wiosenne 170

ziemniakami. Roladki wiosenne SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko -1 szt mąka bułka tarta do panierki sól i pieprz tłuszcz FARSZ: brokuł - 4 różyczki marchewka 4 słupki papryka czerwona - 4 słupki papryka żółta - 4 słupki jajko - 1 szt pietruszka natka Sposób przygotowania: PRZYGOTOWANIE: Fileta podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.  Jajko ugotować

Kuchnia Danusi
58. Tajska zupa z niespodzianką 136

kurczakiem 200 g filetu z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora kilka liści kapusty pekińskiej Produkty na  niespodziankę:   4 duże liście kapusty pekińskiej  1 liść z pora 12 sztuk krewetek tygrysich  lub królewskich 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku  2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku. 1. Mięso, por, kapustę pekińską

Jadło i czytadło
Sałatka gyros 378

składniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną w niej(...)przyprawą gyros i dusić na średnim ogniu , aż do odparowania wody.Wyjąć mięso do naczynia, w którym będzie robiona sałatka i na tym samym oleju zeszklić cebulę.Mięso rozłożyć na dnie naczynia, a następnie wyłożyć równo cebulkę, poczekać chwilę, aż przestygnie i polać ketchupem.Na ketchupie rozłożyć pokrojone ogórki, a na nie kukurydzę i polać majonezem.Na górę wyłożyć pokrojoną kapustę pekińską

Mix smaku