makaronu (u mnie penne), 2 pojedyncze piersi kurczaka (średniej wielkości), przyprawa kebab-gyros, opakowanie kukurydzy, 6 średniej wielkości ogórków konserwowych, 2 papryki czerwone, 10-15 dag tartego sera żółtego, olej. Składniki sosu: 5 łyżek majonezu, 6 łyżek śmietany, 6 łyżek ketchupu, 3 większe ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso kroję w większą kostkę, dobrze obtaczam w oleju (2 łyżki) wymieszanym
JejKuchniaswojego syna :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 opakowanie kremowego serka typu Philadelphia ok 16 szt suszonych pomidorów w oleju 3/4 szklanki tartej bułki 3 łyżki tartego parmezanu 2 jajka sól pieprz Każdą pierś przeciąć na pół (z grubości) i ostrożnie rozbić. Posypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować warstwą serka i położyć na nim ok. 2 kawałki
kuchnia doskiBrzoskwinie przeznaczamy w kuchni przeważnie na desery. Tymczasem, podobnie jak... Artykuł BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEchoi.Zamiast makaronu domowe kluseczki , polecam. kilka skrzydełek kurczaka 1 marchew kawałek selera domowa vegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi
Moje domowe kucharzenieZupa kalafiorowa z włoszczyzną i koperkiem to pomysł na szybki, tani, sycący i bardzo smaczny obiad. Poniższą zupę przygotowałam na wywarze z ćwiartek kurczaka, aby była
Ugotowaćprzez ok. 11 minut . Jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso to po prostu musicie piec je chwilę dłużej. Po upieczeniu pierś z kaczki odstawiamy na ok. 5 minut aby chwilę odpoczęła i dopiero wtedy kroimy ją na plastry. Szparagi umieszczam w parowarze i gotuję na parze ok. 8 minut. Pierś z kurczaka ze szparagami Smacznego! Post Pierś z kaczki podana
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie brokuł? Bo ja zjem, ale nie jest dla mnie spełnieniem marzeń ;) Dlatego szukam fajnych rozwiązań jak można go przemycić do codziennych posiłków. Roladka z piersi
Kuchnia w czekoladzieoprócz mnie zamówili makarony: Garganelli Formaggio – kurczak, szpinak, gorgonzola (25 zł), Garganelli Toscola – żeberka, śliwki wędzone, pomidory (29 zł) i Pappardelle Boscaiola – podgrzybki, boczek (26 zł). Porcje były słuszne i smaczne. Klasycznie musiałam się wychylić i zamówiłam Calzone z wołowiną, cebulą i kwaśną śmietaną (25 zł) i cóż, mięso było mięciutkie i delikatne, ciasto akurat, tylko coś
karmelowypełnię smaku. Klasykę gatunku ;) Zapiekanka z ryżu i kurczaka również mogłaby być banalna, jednak nic bardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki :D 4 porcje: 400 g mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki
Kucharzycasmakuje wybornie. Składniki 2 całe nogi kurczaka ze skórą marchewka 1 ziarenko ziela angielskiego 10 jajek przepiórczych mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 4 łyżki żelatyny sól pieprz Przygotowanie Nóżki, obraną marchewkę, ziarenko ziela zalałem litrem wody, gotowałem powoli ok. 1 godzinę, dokładnie szumując. Wyjąłem nogi, zdjąłem skórę, mięso oddzieliłem od kości, rozdrobniłem na kawałki. Marchewkę opłukałem
R'n'G KitchenNasza ulubiona sałatka, królująca w moim domu dosyć często, którą zazwyczaj traktuję jako lekkie, samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne. So c zysta i mięciutka pierś z
Kraina Miodem Płynącaniej rozkładamy równomiernie w formie prostokąta mieloną pierś kurczaka zostawiając odstępy: po 5 cm na górze i na dole oraz po 10 cm z prawej i lewej strony. Składniki farszu miksujemy w blenderze na gładką papkę. Po środku, wzdłuż długiego boku układamy równomiernie farsz. Na niego zawijamy boki foli z mięsem. Tworzymy rulonik, który dokładnie związujemy po prawej i lewej
Mango PapajaSzybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata sos: 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody sok z około 1/3 cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz WYKONANIE: mięso kroimy na wąskie paski, smażymy na maśle
Kuchnia Beatypierwsze i smakowały wszystkim SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej mielonej papryki olej do smażenia Na ciasto: jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3/4 szkl.mąki + mąka do obtoczenia 1/3 szkl. mleka PRZYGOTOWANIE: mięso kroimy na kawałki,troszkę większe niż na gulasz
Swojskie jedzonkooraz pieprzem i polej sosem sałatkę. FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU: Umyte, osuszone i obrane z błonek filety przekrój w poprzek na pół. Posól, popieprz i posyp odrobiną słodkiej papryki. Panieruj filety najpierw w mące, potem w jajku rozmąconym w 1 łyżeczką wody, a na koniec w słoneczniku, mocno dociskając mięso do nasion. Smaż kotlety na rozgrzanej oliwie (2 łyżki
Słodko-Słony Świat Ilonylitry wody, wrzucić piersi kurze i korpus z kurczaka. Zagotować, zdjąć szumy. Teraz już zmniejszyć gaz, dodać grzybki i doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut. Dodać warzywa z paczki, pędy babusa, sos sojowy, chilli posiekane drobno ( można chilli ominąć) i potarty świeży imbir. Zagotować i doprawić w razie potrzeby. Mięso wyjąć z zupy, obrać korpus a piersi kurze pokroić
Kuchnia PokoleńCałość dusimy przez około 30 minut - aż mięso i warzywa będą odpowiednio miękkie. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy łyżeczkę przyprawy garam masala, która świetnie pasuje do dyni i podkreśla jej smak. Co nieco o tej niezwykle aromatycznej przyprawie możecie przeczytać tutaj , gdzie została ona wykorzystana do przygotowania pikantnego kurczaka. Sos jest dość gęsty, ale wyśmienity! Smakując
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Wraz z majem niektórzy zaczynają sezon grillowy. U mnie już dawno "po pierwszym razie" w tym roku, więc mogę się z Wami podzielić pomysłem na smacznego
Kuchnia w czekoladziesię rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa
KasiaiKrzysiu.pljest smaczna. Polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka ( duże ) 150 szynki gotowanej 150 sera żółtego typu gouda Sól, pieprz czerwona słodka papryka Olej sznurek wędliniarski Wykonania: Każdy kawałek fileta kroimy wzdłuż w taki sposób aby powstały nam duże, płaskie filety. Każdego rozklepujemy delikatnie przez folie, tak aby nie uszkodzić mięsa. Rozklepane filety przyprawiamy solą i pieprzem ale niezbyt dużo
Smaki Ewydzisiejszy obiad proponuję kurczaka na ryżu . Smaczne danie, które każdemu smakuje, a pracy przy nim niewiele. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek 2 cebule 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy
Salonik smakówSzybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcoś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam liść laurowy
Kuchenne zapiski Edytysłodkiego dżemu porzeczkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 marchewka 2 łyżki masła 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka przyprawy do zup maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę razem z marchewką . Wodę wlać
Tradycyjna Kuchniapatelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy kurczaka, cukinię i zblendowane pieczarki. Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę (do połączenia składników ze śmietaną). Kasze kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Podajemy z mięsem
VioletoweKucharzenieKapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a
królestwo garówsojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, delikatnie skrapiamy sosem sojowym, pieprzymy i mieszamy. Cebulę i marchewkę obieramy, cebulę kroimy w piórka, a marchewkę kroimy we wstążki używając obieraczki do warzyw. Pieczarki kroimy w plastry. Na jednej mniejszej patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso. Na drugiej większej patelni również rozgrzewamy olej i przesmażamy
Kulinarne przygody Gatitykorzeń, pietruszka nać, por, seler) 2 udka z kurczaka pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe Przygotowanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, natkę poszatkować. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe i przyprawy. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe. Nalewać rosół do małych
KreatywnePinypełno ziarnisty Uncle Ben'sSposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy w małe kawałeczki i cienko rozbijamy tłuczkiem. Jabłka obieramy i kroimy na prostokąty. Każdy kawałek równo rozkładamy, na środku kładziemy jabłko i zawijamy, wykałaczki nadziewamy u góry, aby sakiewki nam się nie otworzyły podczas pieczenia. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy bazylią i wrzucamy pomidorki
Słodkie Przyjemnościmyjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy.Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość polewamy dipem jogurtowym i zawijamy.Smacznego
Słodkie Przyjemnościulubiony sos pomidorowy lub ketchupSposób wykonaniaKażdy filet z kurczaka rozciąć na dwa plastry i rozbić na dość cienkie płaty. Do białka wlać 2 łyżki wody, dodać przyprawę i wymieszać. Mąki połączyć ze sobą w jakimś pojemniku.Rozbite kawałki fileta namoczyć w białku a następnie obtoczyć dokładnie w mące. Tak opanierowane mięso kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na rumiano.Placki
Mix smakusię zredukują. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą
chwile dla mnieSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki, - jaką lubisz surówka, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka koperek siekany pierś podzielić na porcje kotletowe opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem
W Mojej Kuchni Lubięodpowiednio :) Składniki: - filety z piersi z kurczaka lub indyka w ilości dowolnej - kulka mozarelli (na około 4 roladki) - pokrojone na kawałki suszone pomidory (u mnie dwa kawałki na roladkę) - świeża bazylia (po 2-3 listki na roladkę) - sól, pieprz (ew. zioła) - olej do smażenia - odrobina mąki Przygotowanie: 1. Mięso myjemy i suszymy, każdą pierś kroimy
Kraina Tysiąca Smakówporównaniu na przykład z piersią z kurczaka, która ma aż 21,5 g białka a tłuszczu jedynie 1,3g/100g, schab wypada nie najlepiej, ale nie oznacza to, że należy z niego rezygnować. Moja propozycja na danie ze schabu jest mimo wszystko dietetyczna i zachęcam wszystkich do jedzenia tego mięsa :) SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM (składniki na 2 porcje) - 2 plastry
Zgrabne Gotowanieinnego jak... ....następna zapiekanka ziemniaczana w moim wykonaniu. Czy to Wasze smaki musicie sprawdzić sami. Składniki (na małe naczynie żaroodporne): 2 spore ziemniaki duża garść pieczonego kurczaka krojonego w kostkę garść papryki krojonej (najlepiej białej i żółtej) kilka piór cebuli czerwonek kilka plastrów mozzarelli szczypta siekanego szczypioru dla koloru ;) tajemniczy sos ;) Przygotowanie: Ziemniaki podgotowujemy na parze(...)wiele zastąpiłam go musztardą sarepską (nawet mniej kalorycznie przypadkiem wyszło). Łyżkę musztardy zmieszałam z dwoma łyżkami śmietany 18%. Doprawiłam odrobiną soli i pieprzu. Powstały sos wyłożyłam na warzywa z mięsem. Posypałam szczypiorkiem. Położyłam jeszcze 3 plastry sera i przykryłam warstwą ziemniaków. Zapiekałam pod przykryciem ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkryłam a opcje piekarnika zmieniłam za "górne zapiekanie
Kuchnia po mojemuposiekaną pierś z kurczaka i podsmażamy na mocnym ogniu ok. 4 min, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy soli, mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Dojrzałe awokado obieramy ze skórki, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem(jeśli macie niedojrzałe, musicie pokroić je drobno nożem lub zblendować). Do miski dodajemy podsmażone mięso z cebulą(...)oddworld.wikia.com czcionka ze zdjęcia pochodzi ze strony http://www.dafont.com/astrud.font Świeżutki post SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenplastrach) ok.700 g piersi z kurczaka przyprawa gyros 2 cebule 1 duża czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych ostry keczup majonez Ryż ugotować na sypko. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą gyros i usmażyć. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Paprykę oczyścić i pokroić w nieduże paseczki, a ogórki w plastry(...)wysmarowanego olejem lub oliwą naczynia żaroodpornego lub tortownicy (moja miała śr. 28 cm) wysypać cały ryż, wyrównać, posmarować majonezem i keczupem, a potem kolejno warstwami: 1/3 żółtego sera, mięso z cebulką, 1/3 żółtego sera, papryka, ogórki, 1/3 żółtego sera, majonez i keczup. Zapiekać przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać na ciepło. Wierzch można posypać posiekana natką
Simply Fooddrożdży-płaska łyżeczka cukru-ok. 2,5 szklanki mąki-szklanka ciepłej wody-2 łyżki oleju-szczypta soli-jajko do smarowania Składniki do wypełnienia:-pierś z kurczaka-papryka-suszone pomidory-cebula-plastry żółtego sera-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-olej Pierś kroimy na cienkie plastry i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy przyprawą barbecue, solą, pieprzem(...)Rozwałkowujemy, aby powstały 2 prostokąty.Na jednym z nich robimy poprzeczna nacięcia. Drugi przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy mięso, pozostawiając wolne brzegi ciasta. Na mięsie układamy plastry cebuli, suszone pomidory i paprykę. Przykrywamy plastrami żółtego sera i drugim, ponacinanym prostokątem ciasta.Sklejamy brzegi ciasta.Smarujemy roztrzepanym
Maminek kulinarnyzakopać w śniegu aniżeli utopić... cóż nam pozostało... czekanie na radosne, słoneczne dni, czekanie za przyrodą budzącą się do życia.... no właśnie pozostało jedynie czekanie... Składniki 4 podudzia z kurczaka garść kiszonej kapusty 3 cebule 3 pory 5 marchewek 1 seler 2 pietruszki kostka rosołowa olej 1/2 szklanki białego wytrawnego wina oregano sól, pieprz Sposób Kapustę drobno pokroić(...)Marchew, seler i porę obrać, pokroić w słupki. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody.Udka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć udka, zrumienić. Zdjąć mięso, przełożyć do garnka z warzywami, na ten sam tłuszcz włożyć cebulę i por, zeszklić, dodać marchew, seler, porę oraz kapustę, smażyć 10 minut. Warzywa wraz z tłuszczem wrzucić
Kuchenne aromatywłaśnie do kapuśniaku 😊 Składniki: 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 ziemniaki 1/2 szkl. kaszy pęczak ziele angielskie liść laurowy sól pieprz majeranek Wykonanie : Pierś zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie do mięsa dodajemy pęczak oraz pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy pierś
Walijskie Pichcenieczosnkowej 1 łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc po dwa cieńsze kotlety. Każdy kotlet lekko rozbijamy. W miseczce mieszamy składniki marynaty: musztardę, olej, pieprz, sól zwykłą i czosnkową oraz suszoną bazylię. Kotlety przekładamy do większego worka, dodajemy całą marynatę. Zakręcamy worek i dokładnie mieszamy aby marynata pokryła mięso. Wkładamy mięso w worku do lodówki. Zostawiamy
Słodkie okruszkilitra zupy. - 4 skrzydełka z kurczaka lub żeberka wieprzowe - 3 marchewki - 2 pietruszki - kawałek pora - kawałek selera - 6 ziemniaków - mała główka kapusty - 20 dag wędzonego boczku lub kielbasy - cebula - sól - kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu oraz dwa liście laurowe - łyżka przecieru pomidorowego lub trochę soku z pomidorów Umyte mięso zalać zimną wodą - dodać obrane warzywa, przypaloną cebulę oraz przyprawy
Pani domowaSkładniki: 350 g m akaronu penne, większa pierś kurczaka, 500 g przecieru pomidorowego, około 1 kg pomidorów, 6 pieczarek, mała cebula, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, pieprz, ostra papryka, sól, odrobina cukru, estragon, majeranek, 2 łyżki świeżych z iół (oregano, bazylia, tymianek) + garść do posypania. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Mięso kroję w mniejszą kostkę, podsmażam na maśle. Dodaję
JejKuchniawątróbki drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 ml czerwonego wina majeranek pieprz, sól ostra i słodka papryka w proszku imbir w proszku gałka muszkatałowa olej do smażenia 1 łyżka masła Wykonanie: cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyć razem. Dodać oczyszczona wątróbkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sprawdza Składniki 6 szt podudzi kurczaka 2 łyżki miodu 4 łyżki masła klarowanego sól 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki tymianku Przygotowanie Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ). Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni
R'n'G Kitchenkostka bulionowa - 1 szt filet z kurczaka - 1 szt podwójna śmietana - 18 % - 150 ml mąka - 2 łyżki czosnek - 1 ząbek woda - 2 szkl sól i pieprz natka pietruszki tłuszcz Przygotowanie : Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzić. Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki. Przełożyć mięso na patelnię z tłuszczem, przesmażyć, oprószyć solą i pieprzem
Kuchnia DanusiSkładniki: 5 skrzydełek z kurczaka 6 podudzi z kurczaka 5 marchewek 5 pietruszek 1 seler 2 cebule połowa pora natka pietruszki - pęczek (plus trochę zostawcie do udekorowania dania na talerzu) 2 łyżki lubczyku 4 goździki 4 liście laurowe łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu 4 ziela angielskie sól, pieprz, 6 młodych ziemniaków Wykonanie: Mięso i warzywa zalać zimną wodą - na oko około
Zasmakuj Kuchnipietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego 3-4 łyżki oleju roślinny do smażenia ½ szklanki wody Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej (duże oczka). Mięso myjemy i drobno kroimy (kawałki
peggiwkuchniswoją kolej. No bo myślałam: zupa z mięsem i mlekiem kokosowym, jakoś mi nie pasowało a okazało się że to najpyszniejsza zupa jaką ostatnio jedliśmy, polecam serdecznie. W Tajlandii wiedzą co dobre, przekonałam się już nie raz choć w samym kraju jeszcze nie byłam, wszystko przede mną. Tajska zupa z kurczakiem - Tom Kha Gai. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienieduże cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie
W kuchni u Monikipuszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki
W kuchni u Monikideglasować (z patelni zebrać łopatką smak i przypieczone mięso z przyprawami). Dolać płyn do warzyw. Gdy warzywa się zagotują, dodać do nich polędwiczki z sokiem, który puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną. --------- Podobne: Szafranowa potrawka z kasztanami Kurczak po portugalsku Penne z dynią i toy choi
Weekendy w domu i ogrodzieszklanki makaronu kolorowe muszelki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz bazylia oregano łyżka oleju zielone papryczki i czerwone papryczki chilli (można pominąć) Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę posiekać. Mięso pokroić w niewielkie kostki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamozzarella lub inny. Można ser ominąć. Złożyć pierś kurczaka i obwinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Za pomocą wykałaczek zabezpieczyć, żeby się nie otworzyły a farsz nie uciekł Na tej samej patelni na której smażyły się bakłażany dodać następną łyżkę oliwy z oliwek i obsmażyć piersi kurze, aż szynka lekko się przypiecze. Zdjąć mięso z patelni, a na patelnię wrzucić pomidory, smażyć
Kuchnia Pokoleńinstrukcji na opakowaniu lub własnej fantazji. Usmażonego kurczaka z warzywami można również podawać na tzw. „gorącym półmisku”, skwierczącym i parującym, a dodatki na osobnych talerzach. Dzięki temu biesiadnicy mogą sami nakładać sobie jedzenie na talerze i zwijać tortille. Smacznego Fajita – jest to rodzaj potrawy kuchni meksykańskiej składającej się z grillowanego mięsa podawanego na tortilli z cebula, papryką i innymi
Codzienne GotowanieNadzienie: 30 dkg fileta z kurczaka łyżka jasnego sosu sojowego 1 cebula ząbek czosnku 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 papryki czerwonej ( zapomniałam dodać:) ok. 25 dkg sera żółtego lub mozzarelli ( najlepiej zetrzeć - lepiej się stopi) oregano, suszona bazylia, sól i pieprz tłuszcz do smażenia Zacząć od pokrojenia mięsa w drobną kostkę. Posolić, oprószyć pieprzem i dodać
Maślane ciasteczkoPrzecedzić wywar, by mieć ok 2 litrów płynu, mięso odłożyć do wystygnięcia, by było łatwiej pokroić je w kawałki. Odlewamy sobie szklankę bulionu, w której zmiksujemy migdały i żółtka z ugotowanych wcześniej jajek. Do bulionu wyciskamy czosnek i dodajemy mrożone mini marcheweczki. Gotujemy ok 10 min. Dolewamy zmiksowane migdały i kawałki kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania oraz dodajemy
Karczma HonoriettyJaponii sushi, indyjskie podpłomyki czy indonezyjskie szaszłyki z kurczaka w sojowym sosie, to prawdziwa poezja dla kubków smakowych, nowe wrażenia i zredukowanie uczucia nudy. Bawiąc się składnikami, choć odrobinę eksperymentując i dodając do posiłków kilka nowych składników można stworzyć prawdziwe dzieło sztuki. Wybór jest przecież tak duży. Zastąpienie ziemniaków ryżem, podlanie mięsa wytrawnym winem czy koniakiem, śledzenie aktualnych trendów
upichconaSKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć
ClauditteMissCookingkolejny jak wielką fanką jestem połączenia mięsa z papryką. Ubóstwiam jej smak i za każdym razem kłaniam się nad nią z zachwytem. Dziś byłam równie szczęśliwa jedząc dewolaje z dodatkiem czerwonej papryki, zdaje się, że nic więcej nie było mi potrzeba do szczęścia. Składniki 4 niezbyt duże filety z kurczaka 4 słupki żółtego sera 8 paseczków czerwonej papryki
Kuchenne aromatypapryka czerwona - 1 szt filety z kurczaka - 1 szt podwójna przyprawa kebab- gyros - 2 łyżki tłuszcz do smażenia orzeszki ziemne prażone, solone - 3 łyżki Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 1 łyżeczkę musztardy 2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda naienne, pokroić w paski. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, wymieszać z przyprawą
Kuchnia Danusipiersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę
Jadło i czytadłominut. Po tym czasie ryż będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni o grubym dnie (lub w woku) rumienimy pokrojony boczek, wykładamy. Rozgrzewamy olej arachidowy. Wrzucamy w kolejności (krótko podsmażając) warzywa - marchew, cebule, czosnek, por i papryki. Warzywa mają być chrupkie. Wykładamy z patelni. Dodajemy ponownie olej arachidowy. Paski kurczaka obtaczamy lekko w mące ziemniaczanej i kładziemy na mocno
mojewypiekiinietylkomąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką
W Mojej Kuchni Lubiętakim daniem, bardzo im to smakowałoRoladki brokułowo-kalafiorowe SKŁADNIKI:filety z kurczaka podwójne - 1 sztbrokuły - 8 różyczekkalafior - 8 różyczekmąka do panierowaniatłuszcz do smażeniajajko 1 sztsól i pieprzPRZYGOTOWANIE:Brokuły i kalafiora gotować w osolonej wodzie do miękkości. Osączyć warzywa na sicie. Filety umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 porcje,lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć filety solą i pieprzem. Następnie
Kuchnia Danusilutego miałam straszne zapotrzebowanie na zupy z mięsem więc robiłam je w kółko. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku z malutkimi modyfikacjami z mojej strony. Troszkę trzeba się napracować ale na prawdę warto. Składniki: 5 łyżek fasoli Piękny Jaś 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku 3 średnie buraki 3 podudzia z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek pora 1/4 białej kapusty
Brzuszki Łakomczuszkiłyżki majonezu 6 łyżek ketchupu Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą "gyros" i usmaż do miękkości na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.Kapustę cienko pokrój, cebulę posiekaj, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Sałatkę układaj warstwowo w przezroczystej salaterce. Zacznij od: połowy porcji kapusty na nią cebulę, następnie mięso, ketchup ogórki majonez kukurydzę drugą połowę kapusty
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaszczęśliwe życie. Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 1 por (biała częśc) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz przyprawa do chili con carne – u mnie z Kotanyi Przygotowanie: Pora drobno posiekać, sparzyć, przełożyć do miski. Z udek oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki. Kukurydzę
Fabryka pomysłów