Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem

Przepis na : obiad

Miód i musztarda jako marynata do mięs to już klasyka:). Ja dodałam do tego jeszcze koperek i wyszło mi proste, smaczne i nieskomplikowane danie obiadowe. 1kg skrzydełek z kurczaka 1/2 pęczka koperku 4 łyżki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli  3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek. 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.