makaronu (u mnie penne), 2 pojedyncze piersi kurczaka (średniej wielkości), przyprawa kebab-gyros, opakowanie kukurydzy, 6 średniej wielkości ogórków konserwowych, 2 papryki czerwone, 10-15 dag tartego sera żółtego, olej. Składniki sosu: 5 łyżek majonezu, 6 łyżek śmietany, 6 łyżek ketchupu, 3 większe ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso kroję w większą kostkę, dobrze obtaczam w oleju (2 łyżki) wymieszanym
JejKuchniaswojego syna :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 opakowanie kremowego serka typu Philadelphia ok 16 szt suszonych pomidorów w oleju 3/4 szklanki tartej bułki 3 łyżki tartego parmezanu 2 jajka sól pieprz Każdą pierś przeciąć na pół (z grubości) i ostrożnie rozbić. Posypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować warstwą serka i położyć na nim ok. 2 kawałki
kuchnia doskiBrzoskwinie przeznaczamy w kuchni przeważnie na desery. Tymczasem, podobnie jak... Artykuł BRZOSKWINIA – DO CIASTA, MIĘSA I SAŁATKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEchoi.Zamiast makaronu domowe kluseczki , polecam. kilka skrzydełek kurczaka 1 marchew kawałek selera domowa vegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi
Moje domowe kucharzenieZupa kalafiorowa z włoszczyzną i koperkiem to pomysł na szybki, tani, sycący i bardzo smaczny obiad. Poniższą zupę przygotowałam na wywarze z ćwiartek kurczaka, aby była
Ugotowaćprzez ok. 11 minut . Jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso to po prostu musicie piec je chwilę dłużej. Po upieczeniu pierś z kaczki odstawiamy na ok. 5 minut aby chwilę odpoczęła i dopiero wtedy kroimy ją na plastry. Szparagi umieszczam w parowarze i gotuję na parze ok. 8 minut. Pierś z kurczaka ze szparagami Smacznego! Post Pierś z kaczki podana
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie brokuł? Bo ja zjem, ale nie jest dla mnie spełnieniem marzeń ;) Dlatego szukam fajnych rozwiązań jak można go przemycić do codziennych posiłków. Roladka z piersi
Kuchnia w czekoladzieoprócz mnie zamówili makarony: Garganelli Formaggio – kurczak, szpinak, gorgonzola (25 zł), Garganelli Toscola – żeberka, śliwki wędzone, pomidory (29 zł) i Pappardelle Boscaiola – podgrzybki, boczek (26 zł). Porcje były słuszne i smaczne. Klasycznie musiałam się wychylić i zamówiłam Calzone z wołowiną, cebulą i kwaśną śmietaną (25 zł) i cóż, mięso było mięciutkie i delikatne, ciasto akurat, tylko coś
karmelowypełnię smaku. Klasykę gatunku ;) Zapiekanka z ryżu i kurczaka również mogłaby być banalna, jednak nic bardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki :D 4 porcje: 400 g mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki
Kucharzycasmakuje wybornie. Składniki 2 całe nogi kurczaka ze skórą marchewka 1 ziarenko ziela angielskiego 10 jajek przepiórczych mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 4 łyżki żelatyny sól pieprz Przygotowanie Nóżki, obraną marchewkę, ziarenko ziela zalałem litrem wody, gotowałem powoli ok. 1 godzinę, dokładnie szumując. Wyjąłem nogi, zdjąłem skórę, mięso oddzieliłem od kości, rozdrobniłem na kawałki. Marchewkę opłukałem
R'n'G KitchenNasza ulubiona sałatka, królująca w moim domu dosyć często, którą zazwyczaj traktuję jako lekkie, samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne. So c zysta i mięciutka pierś z
Kraina Miodem Płynącaniej rozkładamy równomiernie w formie prostokąta mieloną pierś kurczaka zostawiając odstępy: po 5 cm na górze i na dole oraz po 10 cm z prawej i lewej strony. Składniki farszu miksujemy w blenderze na gładką papkę. Po środku, wzdłuż długiego boku układamy równomiernie farsz. Na niego zawijamy boki foli z mięsem. Tworzymy rulonik, który dokładnie związujemy po prawej i lewej
Mango PapajaSzybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata sos: 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody sok z około 1/3 cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz WYKONANIE: mięso kroimy na wąskie paski, smażymy na maśle
Kuchnia Beaty