mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:530/774)

Potrawka z indyka 212

pietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego 3-4 łyżki oleju roślinny do smażenia ½ szklanki wody Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej (duże oczka). Mięso myjemy i drobno kroimy (kawałki

peggiwkuchni
Tajska zupa kokosowa z kurczakiem - Tom Kha Gai 145

swoją kolej. No bo myślałam: zupa z mięsem i mlekiem kokosowym, jakoś mi nie pasowało a okazało się że to najpyszniejsza zupa jaką ostatnio jedliśmy, polecam serdecznie. W Tajlandii wiedzą co dobre, przekonałam się już nie raz choć w samym kraju jeszcze nie byłam, wszystko przede mną. Tajska zupa z kurczakiem - Tom Kha Gai. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki drobiowe 228

nieduże cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie

W kuchni u Moniki
Sałatka z kolorowym makaronem 701

puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki

W kuchni u Moniki
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 202

deglasować (z patelni zebrać łopatką smak i przypieczone mięso z przyprawami). Dolać płyn do warzyw. Gdy warzywa się zagotują, dodać do nich polędwiczki z sokiem, który puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną. --------- Podobne: Szafranowa potrawka z kasztanami Kurczak po portugalsku Penne z dynią i toy choi

Weekendy w domu i ogrodzie
kolorowe muszelki z kurczakiem 187

szklanki makaronu kolorowe muszelki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz bazylia oregano łyżka oleju zielone papryczki i czerwone papryczki chilli (można pominąć) Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę posiekać. Mięso pokroić w niewielkie kostki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piersi kurze nadziewane w sosie pomidorowym 217

mozzarella lub inny. Można ser ominąć. Złożyć pierś kurczaka i obwinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Za pomocą wykałaczek zabezpieczyć, żeby się nie otworzyły a farsz nie uciekł Na tej samej patelni na której smażyły się bakłażany dodać następną łyżkę oliwy z oliwek i obsmażyć piersi kurze, aż szynka lekko się przypiecze. Zdjąć mięso z patelni, a na patelnię wrzucić pomidory, smażyć

Kuchnia Pokoleń
Fajitas z kurczaka 180

instrukcji na opakowaniu lub własnej fantazji. Usmażonego kurczaka z warzywami można również podawać na tzw. „gorącym półmisku”, skwierczącym i parującym, a dodatki na osobnych talerzach. Dzięki temu biesiadnicy mogą sami nakładać sobie jedzenie na talerze i zwijać tortille. Smacznego Fajita – jest to rodzaj potrawy kuchni meksykańskiej składającej się z grillowanego mięsa podawanego na tortilli z cebula, papryką i innymi

Codzienne Gotowanie
Pizzerinki z kurczakiem i serem w brzegach. Małe pizze z kurczakiem i pomidorami 244

Nadzienie: 30 dkg fileta z kurczaka łyżka jasnego sosu sojowego 1 cebula ząbek czosnku 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 papryki  czerwonej ( zapomniałam dodać:) ok. 25 dkg sera żółtego lub mozzarelli ( najlepiej zetrzeć - lepiej się stopi) oregano, suszona bazylia, sól i pieprz tłuszcz do smażenia Zacząć od pokrojenia mięsa w drobną kostkę. Posolić, oprószyć pieprzem i dodać

Maślane ciasteczko
Migdałówka 168

Przecedzić wywar, by mieć ok 2 litrów płynu, mięso odłożyć do wystygnięcia, by było łatwiej pokroić je w kawałki. Odlewamy sobie szklankę bulionu, w której zmiksujemy migdały i żółtka z ugotowanych wcześniej jajek. Do bulionu wyciskamy czosnek i dodajemy mrożone mini marcheweczki. Gotujemy ok 10 min. Dolewamy zmiksowane migdały i kawałki kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania oraz dodajemy

Karczma Honorietty
Warto sięgnąć do kulinarnych tradycji innych narodów 185

Japonii sushi, indyjskie podpłomyki czy indonezyjskie szaszłyki z kurczaka w sojowym sosie, to prawdziwa poezja dla kubków smakowych, nowe wrażenia i zredukowanie uczucia nudy. Bawiąc się składnikami, choć odrobinę eksperymentując i dodając do posiłków kilka nowych składników można stworzyć prawdziwe dzieło sztuki. Wybór jest przecież tak duży. Zastąpienie ziemniaków ryżem, podlanie mięsa wytrawnym winem czy koniakiem, śledzenie aktualnych trendów

upichcona
Domowe stripsy smażone na oleju ryzowym 185

SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć

ClauditteMissCooking
Dewolaje z żółtym serem i papryką 235

kolejny jak wielką fanką jestem połączenia mięsa z papryką. Ubóstwiam jej smak i za każdym razem kłaniam się nad nią z zachwytem. Dziś byłam równie szczęśliwa jedząc dewolaje z dodatkiem czerwonej papryki, zdaje się, że nic więcej nie było mi potrzeba do szczęścia.  Składniki  4 niezbyt duże filety z kurczaka 4 słupki żółtego sera 8 paseczków czerwonej papryki

Kuchenne aromaty
Sałatka z rukoli , kurczaka i orzeszków ziemnych 182

papryka czerwona - 1 szt filety z kurczaka - 1 szt podwójna przyprawa kebab- gyros - 2 łyżki tłuszcz do smażenia orzeszki ziemne prażone, solone - 3 łyżki Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek  sól, pieprz 1 łyżeczkę musztardy  2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda naienne, pokroić w paski. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, wymieszać z przyprawą

Kuchnia Danusi
12. Mufinki kurczakowe z chipsową posypką 161

piersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone  - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić,  przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę

Jadło i czytadło