mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:531/774)

Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym 278

pierwsze i smakowały wszystkim SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej mielonej papryki olej do smażenia Na ciasto: jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3/4 szkl.mąki + mąka do obtoczenia 1/3 szkl. mleka PRZYGOTOWANIE: mięso kroimy na kawałki,troszkę większe niż na gulasz

Swojskie jedzonko
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 389

oraz pieprzem i polej sosem sałatkę. FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU: Umyte, osuszone i obrane z błonek filety przekrój w poprzek na pół. Posól, popieprz i posyp odrobiną słodkiej papryki. Panieruj filety najpierw w mące, potem w jajku rozmąconym w 1 łyżeczką wody, a na koniec w słoneczniku, mocno dociskając mięso do nasion. Smaż kotlety na rozgrzanej oliwie (2 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa chińska z kurczakiem 201

litry wody, wrzucić piersi kurze i korpus z kurczaka. Zagotować, zdjąć szumy. Teraz już zmniejszyć gaz, dodać grzybki i doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut. Dodać warzywa z paczki, pędy babusa, sos sojowy, chilli posiekane drobno ( można chilli ominąć) i potarty świeży imbir. Zagotować i doprawić w razie potrzeby. Mięso wyjąć z zupy, obrać korpus a piersi kurze pokroić

Kuchnia Pokoleń
Dyniowo - marchewkowe fusilli z indykiem 129

Całość dusimy przez około 30 minut - aż mięso i warzywa będą odpowiednio miękkie. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy łyżeczkę przyprawy garam masala, która świetnie pasuje do dyni i podkreśla jej smak. Co nieco o tej niezwykle aromatycznej przyprawie możecie przeczytać  tutaj , gdzie została ona wykorzystana do przygotowania pikantnego kurczaka.  Sos jest dość gęsty, ale wyśmienity! Smakując

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Nadziany kurczak z grilla 152

Wraz z majem niektórzy zaczynają sezon grillowy. U mnie już dawno "po pierwszym razie" w tym roku, więc mogę się z Wami podzielić pomysłem na smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 362

się rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa

KasiaiKrzysiu.pl
Roladki z kurczaka nadziewane szynką i serem 158

jest smaczna. Polecam. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka ( duże ) 150 szynki gotowanej 150 sera żółtego typu gouda Sól, pieprz czerwona słodka papryka Olej sznurek wędliniarski Wykonania: Każdy kawałek fileta kroimy wzdłuż w taki sposób aby powstały nam duże, płaskie filety. Każdego rozklepujemy delikatnie przez folie, tak aby nie uszkodzić mięsa. Rozklepane filety przyprawiamy solą i pieprzem ale niezbyt dużo

Smaki Ewy
Kurczak na ryżu 157

dzisiejszy obiad proponuję kurczaka na ryżu . Smaczne danie, które każdemu smakuje, a pracy przy nim niewiele. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek  2 cebule 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy

Salonik smaków
Szybka chinszczyzna z kurczakiem w panko 263

Szybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa fasolowo kukurydziana na wędzonym kurczaku 238

coś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam liść laurowy

Kuchenne zapiski Edyty
Kurczak w sosie z zielonego groszku i porzeczki 145

słodkiego dżemu porzeczkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 marchewka 2 łyżki masła 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka przyprawy do zup maggi 1 łyżeczka cukru 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę razem z marchewką . Wodę wlać

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie pieczarkowym 206

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy kurczaka, cukinię i zblendowane pieczarki. Wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę (do połączenia składników ze śmietaną). Kasze kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Podajemy z mięsem

VioletoweKucharzenie
Kapłon na dziko 167

Kapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a

królestwo garów
Stir fry z kurczakiem 189

sojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, delikatnie skrapiamy sosem sojowym, pieprzymy i mieszamy. Cebulę i marchewkę obieramy, cebulę kroimy  w piórka, a marchewkę kroimy we wstążki używając obieraczki do warzyw. Pieczarki kroimy w plastry. Na jednej mniejszej patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso. Na drugiej większej patelni również rozgrzewamy olej i przesmażamy

Kulinarne przygody Gatity
Domowy rosół na chłodne dni 141

korzeń, pietruszka nać, por, seler) 2 udka z kurczaka pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe Przygotowanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, natkę poszatkować. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe i przyprawy. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe. Nalewać rosół do małych

KreatywnePiny