mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:541/774)

Ziarnista Tortilla z Indykiem 345

tego dania wystąpił indyk , a nie kurczak. Wyszło pysznie :-) Składniki na 4 porcje: 4 ziarniste tortille 300 g piersi indyczej 2 pomidory 1 papryka 1/3 ogórka szklarniowego 1/2 cebuli czerwonej kilka liści sałaty pekińskiej 1 kulka sera mozzarella Przyprawa do gyrosa 1 łyżka oleju lub oliwy sos czosnkowy z  tego przepisu Wykonanie: Mięso pokroić w małe paseczki lub kostkę

Anielska Kuchnia Ani
Zupa pomidorowa z pęczakiem 163

Podudzia lub skrzydełka z kurczaka włożyć do większego garnka, zalać 4 szklankami wody i gotować 30-40 minut na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć i obrać, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru razem z pęczakiem i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania

Czerwień i błękit
Pieczone podudzia w miodzie 128

SKŁADNIKI: 6 podudzi z kurczaka 4 łyżki miodu (ja użyłam lipowego) 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika

ClauditteMissCooking
udka z piekarnika 120

się tłuszczem. Składniki: 4 udka z kurczaka 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta kolendry 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz sól Udka oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z olejem i przyprawami. Mieszanką natrzeć mięso dokładnie z każdej strony. Ułożyć na blaszce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 207

zazwyczaj jest to solidna porcja grillowanego mięsa, inni uwielbiają robić wtedy hamburgery. Są tacy, którzy kochają warzywa prosto z rusztu, inni wolą coś słodkiego grillowanego. Moją ulubioną potrawą na grilla są szaszłyki. W przeróżnych kombinacjach. Tym razem zachwyciły nas takie. Są obłędne. Składniki (na około 15-18 dużych szaszłyków): 1/2 kg piersi kurczaka 1 mały ananas 2 czerwone papryki sól

Mango Papaja
Kurczak po włosku w warzywach 117

pieczarek. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 cebule 10 pieczarek sok z cytryny olej do smażenia pieprz do smaku 2 ząbki czosnku Wykonanie: Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu

Tradycyjna Kuchnia
Cebulowe skrzydełka z grilla. 199

SKŁADNIKI: 1/2 kg skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej,  2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Do marynaty wkładam skrzydełka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny

Tradycyjna kuchnia Kasi
7 sztuczek jak nie przytyć w święta, czyli dietetyczne wielkanocne potrawy. Część III: Moja lekka Świąteczna Sałatka na pohybel 207

Zamień smażone mięso na dietetyczne duszone!!  (szczegóły wkrótce!) 6. Odejdź od świątecznego stołu i  idź na spacer!  A  na kolację  zjedz lekki posiłek!  (szczegóły wkrótce!) 7. Ogranicz... alkohol!!  (szczegóły wkrótce!) Część III: Odchudzona Świąteczna Sałatka  To Moja Ulubiona Sałatka... Na święta pozwalam sobie na dodatek grillowanej piersi z kurczaka. Zapraszam Serdecznie

IzaGotuje
Kebab "Gniewus" z mięsem mielonym 230

pierwszej wersji robiłam kebab z filetem kurczaka , który też jest bardzo dobry, ale po pewnym czasie Mąż – mięsożerca zasugerował mi by zrobić kebab z wieprzowinką i takim to sposobem powstał ten kebab :) Ps. Nazwałam tego kebaba Gniewusem, ze względu na jego wściekłą minę :) Składniki na kebab (na 4 – 5 osób): Ok. 600g mięsa mielonego wieprzowego (np. łopatki lub karkówki

Smakowy Raj
Drobiowe hamburgery w wersji dziecięcej z sosem majonezowo - ketchupowym. 203

zielony bez skóry -filecik z kurczaka  -białko jajka -starte pieczywo domowe -liść sałaty; możecie sobie darować, ładnie tylko na zdjęciu wygląda; młody go wyciągnął zanim dotknął bułki -sos, czyli majonez i ketchup zmieszany razem w proporcji 1:1  Filecik delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Białko roztrzepujemy z łyżeczką śmietany. Mięso obtaczamy w tartym pieczywie, w białku

BaRepas
Zalewajka 309

Wkładamy do garnka razem z ćwiartką kurczaka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy obrany czosnek, ziele angielskie, listki laurowe, suszone grzybki, pół łyżki soli i stawiamy na gazie do zagotowania. W tym czasie kiełbasę i obraną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do zeszklenia/zarumienienia. Gdy woda w garnku z ziemniakami i mięsem zacznie się gotować, delikatnie zmniejszamy ogień

Zawsze głodna!
Szaszłyki z kurczaka i indyka 376

Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka i indyka 2 duże papryki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule oliwa z oliwek/olej natka pietruszki majeranek oregano chili/pieprz cayenne papryka słodka pieprz i sól patyczki do szaszłyków Mięsko myjemy i kroimy w nie tak drobną kostkę, następnie układamy w osobnych miskach i przyprawiamy. Mięso lekko podsmażamy na patelni. Warzywa myjemy, kroimy

Kolejny blog o gotowaniu
Piersi w marynacie egzotyczno europejskiej wypełnione serem 97

Składniki: 1 kg piersi z  kurczaka płatki owsiane ser żółty Przygotowanie: Piersi dzielimy na pół tak aby otrzymać dwa cienkie filety. Filety zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia smażymy je na patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki tej metodzie nie musimy używać tłuszczu i mamy pewność że mięso nie zacznie nam przywierać do patelni. Zrobiłam

ClauditteMissCooking
Krem z zielonej fasolki z gotowanym drobiem 116

miękkość. Zmiksować . Pierś kurczaka opłukać, włożyć do garnka z jedną marchewką, podsmażoną na ogniu jedną cebulę przekrojoną na pół . Zalać wodą, dodać przyprawy - listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, imbir, sól, pieprz, kilka kropel Maggi i kilka łodyg natki pietruszki i czosnek. Gotować do miękkoś ci z 10 min.  Ugotowane mięso pokroić na kawałki, dodać do kremu. Posypać szczypiorkiem

Gaździnka warzy
Plywający makaron--rosół inaczej 121

wrzątku dać kurczaka,szczypte kurkumy,kminek i gotujemy okolo półtorej godziny.Następnie dodajemy marchewkę ,pietruszkę,seler ,por.Do gotującego rosolu wrzucamy czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do  rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą

w mojej kuchni