Przepis na sałatkę z rukoli i fety powstał pewnego upalnego lata. Jak się okazało smakuje przez cały rok. Składniki 1 opakowanie rukoli 1 opakowanie sera
My Chcemy Jeśćkurczaka, 2 jaja, 6 łyżek maki, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki oleju, 10-15 szparagów, sól do smaku, pieprz. Wykonanie: Szparagi ugotować przez 25 minut w osolonej wodzie, twarde końce odciąć i odstawić. Filety lekko rozbić, posolić posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Jaja rozbić, wymieszać z połową sera startego i moczyć przygotowane mięso
Tradycyjna KuchniaTa sałatka to stały punkt w moim "programie", bo wszyscy się nią zajadają :) smaki fajnie połączone, z kurczakową wkładką - sycąca i pożywna zarówno na przyjęcie jak
Kolorowy Przepisownikkurczaka; - 2 łyżki zielonej pasty curry; - olej do smażenia; - pęczek szczypiorku z dymką; - 1 l bulionu warzywnego; - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: W garnku o grubym dnie, lub w woku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną dymkę i szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawić do posypania), chwile smażyć, dodać pastę curry i wymieszać. Wrzucić pokrojone w plasterki mięso i obsmażyć
dom-agi.plkurczaka, 4 skrzydełka, kawałek wołowiny 3 średnie marchewki 2 małe pietruszki, kawałek selera 1duża cebula, 3 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów 2 - 3 ziemniaki 15-20 dkg kaszy jęczmiennej 1 spora łyżka masła sól i pieprz do smaku , vegeta, 2-3 szczypty roztartego w palcach majeranku opcjonalnie bulion grzybowy( ja dodaję 1/2 kostki na 3l zupy) WYKONANIE: Mięso dokładnie
Kuchnia BeatyKurczaka pokroić na części i wszystkie oprócz piersi włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Posolić, odstawić na pół godzinki. W tym czasie umyć wszystkie warzywa pokroić w słupki. Cebulę przekroić na pół i opalić nad gazem. Z każdej strony in będzie bardziej spalona tym lepiej. Po tym czasie wylać mętną wodę i wlać nową. Przykryć mięso
pieprzny smaczekkurczaka, 1 łyżka miód wielokwiatowy, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 łyżki mąka pszenna, 2 sztuki cebula, 6 ząbków czosnek, - w opisie marchew duszona, - ile potrzeba ziemniaki ugotowane na gorącym oleju zrumienić udziec indyka, dodać ziele i liść laurowy wlać wywar z rosołu lub wodę do indyka, wsypać cebulę i czosnek, posypać pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości mięsa pod koniec
W Mojej Kuchni Lubięalbo kurczaka w galarecie z papryką? Do galatu drobiowego, który przygotowuję na Wielkanoc wkładam do środka plasterek jajka. W moim domu rodzinnym galat wieprzowy, czyli tradycyjne zimne nóżki były obowiązkowo przygotowywane na każde święta w dużych ilościach, niemal hurtowych. Ale to dlatego, że je wszyscy lubiliśmy, ja zawsze na koniec jak mama obrała wszystkie kawałki (nóżek, golonek) z mięsa, obgryzałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera kawałek pora 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka ryżu 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w kostkę. Z fasolki odciąć końcówki i pokroić na kawałki. Por pokroić w półplasterki. Mięso umyć
magiczna kuchnia Kasikurczaka – bywa podawany przesmażony, za suchy albo spalony. Najlepsze do domowego smażenia są jak najgrubsze filety, ze skórą – szukajcie takich o grubości od 2,5 do 4 centymetrów. Łatwiej będzie rybę usmażyć równo i szybko, ale jednocześnie zachować jej wilgotność i soczystość. Łosoś do smażenia nie potrzebuje soku z cytryny! Sok z cytryny to kwas – pali i zamyka mięso
Karo in the Kitchenpieczonej w tortownicy. Zapiekanka pięknie się prezentuje, jest również bardzo smaczna. Makaron w sosie pomidorowym z ziołowym serkiem topionym i parmezanem. Danie można wzbogacić o mięso. Do przygotowania zapiekanki można wykorzystać inne kształty makaronu, a zamiast cukinii można użyć bakłażana. Polecam! Ciasto makaronowe z cukinią Składniki na 4-5 porcji(...)Czanieckiego makaronu Rurki (lub innego kształtu) szklanka przecieru pomidorowego lub krojonych pomidorów z puszki 100g serka topionego ziołowego 4 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, oregano 2 piersi z kurczaka (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinię myjemy, kroimy na paski grubości około 0,5cm. Cukinię blanszujemy około minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Paskami cukinii
Smak mojej kuchnikurczaka ). Przyprawiamy solą i ziołami dalmatyńskimi. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Grzyby zalewamy gorącą wodą aby namokły. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wykładamy masło klarowane i obsmażamy z każdej strony kawałki perliczki. Po chwili dodajemy cebulę i razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa
Smaki Ewykurczaka i zalej wodą. Wstaw na ogień. Jak zacznie się gotować i pienić, usuń pianę razem z całym syfem, który wypłynie na powierzchnię. Następnie wrzuć przyprawy: ziele angielskie i pieprz (po 5-10 ziarenek), ze 3 listki laurowe. Niech się pogotuje z 15 minut. Obierz marchewkę i pietruszkę i dorzuć do garnka. Gotuj, aż jarzyny będą miękkie i mięso będzie
manslogblogkurczaka kroję na plastry , doprawiam do smaku , dodaję pokrojoną cebulkę i odstawiam na noc do lodówki .Na następny dzień w osobnych talerzach rozbijam jajka , a w drugim bułkę tartą z pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz z pietruszką i zmielę tak aby bułka połączyła się z pietruszką . Jak już mamy przygotowaną panierkę , zaczynamy panierować nasze mięso
Mój Smak