mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:547/774)

Szparagi z pesto z rukoli i kurczakiem 167

Coś szybkiego, lekkiego i mega dobrego. Sezon na szparagi w pełni więc trzeba korzystać i zajadać się nimi. Z dodatkiem chrupiących grzanek z pesto domowym. 1

wesoła kuchnia
Szaszłyki z zielonym sosem 167

Szaszłyki które można zrobić na obiad albo na kolację. Polecam zrobić do nich zielony i zdrowy sos na bazie jogurtu i oliwy. Klasyka na grillu ale

wesoła kuchnia
Filet z kurczaka w sosie cebulowo-śmietanowym z natką pietruszki 151

Nie będę ukrywała, że to danie nie należy do najlżejszych...ale za to jakie jest smaczne...idealne na rodzinny leniwy obiad. W towarzystwie ulubionych dodatków 

kawawszklance
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 196

Saltimbocca*, to rodzaj popularnej włoskiej potrawy, która przyrządzana jest z rozbitego płata cielęciny oraz szynki, z dodatkiem szałwii, 

Kraina Miodem Płynąca
Pierś w cieście francuskim 234

Pyszne mięsko wyszło, soczyste, delikatne z ulubionymi suszonymi pomidorami w chrupiącej otoczce z ciasta francuskiego. Na pewno powtórzę ten przepis jeszcze nie raz, tym bardziej że

Ala piecze i gotuje
Sałatka z zupkami chińskimi 893

Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 221

Internecie znalazłam artykuł na temat rodzeństwa prawie stulatków  z Sardynii, którego sekretem tak długiego życia jest w wolnym tłumaczeniu „Jedzenie prawdziwego jedzenia, oznaczające dużo minestrone i mało mięsa oraz dużo ciężkiej pracy”.    Ogólne zasady przygotowania i wariacje Lubię takie potrawy, które nie mają ścisłego przepisu, bo możemy je świetnie dopasować do swojego smaku i okoliczności:) Pomyśl(...)lodówce, jaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa.Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone

Chilli Czosnek i Oliwa
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 224

pracy. Obudowa jest termoizolacyjna, więc podczas pieczenia nie jest zbyt gorąca co zmniejsza ryzyko poparzenia. Należy pamiętać o tym, by olejem skrapiać żywność i nie wlewać go do formy. Mięso i warzywa najlepiej zamarynować z użyciem tłuszczu i pozostawić na godzinę lub dłużej w lodówce. Dzięki temu przyprawy zdążą do nich przeniknąć, równomiernie się rozprowadzą i dodadzą potrawie smaku(...)kurczaka. I tutaj ogromne zaskoczenie! Nie jestem fanką pieczenia mięs czy ryb w piekarniku, bo wychodzą zbyt suche, nawet mimo zamarynowania w oleju i przygotowywania w specjalnej torebce do pieczenia wypełnionej bulionem. Skórka była delikatnie chrupiąca, a środek... niezwykle soczysty! Zarówno pierś jak i udko smakowały jakby były przygotowane podczas grillowego party. W przypadku piersi, która jest mięsem chudym

Poranek na słodko
Paszteciki do czerwonego barszczu 229

krupczatki 150g zimnego masła 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% Farsz: 1 udziec z indyka 2 nóżki z kurczaka kawałek wołowiny rosołowej warzywa do rosołu bułka tarta przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa, curry, papryka ostra i słodka) Mąkę wymieszać z proszkiem i solą, dodać masło i posiekać na drobno(...)czym zagnieść gładkie ciasto. Umieścić je w misce i wstawić do lodówki (im dłużej tam pozostanie tym lepiej, ja trzymałam je ok. 5 godzin). W międzyczasie przygotować rosół. Zmielić mięso w maszynce, raz z warzywami wyjętymi z rosołu. Powstałą w ten sposób mięsną masę wymieszać z bułką tartą (według uznania), szklanką rosołu i przyprawami do smaku. Z pozostałego rosołu można

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makaron z kapustą kiszoną i kurczakiem 159

filetu z kurczaka 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kminek olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą

magiczna kuchnia Kasi
DUSZONE PODUDZIA KURCZAKA Z CEBULKĄ I PIECZARKAMI 155

sztuk podudzi z kurczaka 2 duże cebule ok 30-40 dag małych pieczarek 2-3 liście laurowe ok 5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego  sól,pieprz 1/2 szklanki bulionu ( rosołu)   Marynata:   6 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki białego pieprzu szczypta soli Mięso umyć,osuszyć. Przygotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Kostka rosołowa bez glutaminianu sodu 256

samym korpusie z kurczaka). Wykorzystać swoje kostki rosołowe możecie na wiele sposobów: - baza do zupy: od pomidorowej po koperkową - baza do sosów: nada im pełni smakowej oraz aksamitności - po rozrzedzeniu z wrzącą wodą stanie się prawdziwie "gorącym kubkiem" który uchroni Was przed przeziębieniem - do przyrządzania prawdziwego risotto  Zapraszam do przepisu: Składniki: - Na 1kg mięsa musi przypaść 1litr wody

Kuchnia PROzdrowotna
Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 211

podwójna pierś z kurczaka  0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej sól wg uznania olej do smażenia panierka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Mięso oczyszczamy, porcjujemy na małe

Gotowanie i blogowanie
Roladki z piersi kurczaka z suszonymi morelami. 328

Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Rozciąć na pół, ale nie do końca i rozłożyć. Lekko rozbić.   Posolić i popieprzyć. Morele przeciąć na pół i rozłożyć na mięsie. Jeżeli morele są twardsze,  wcześniej należy je pomoczyć w wodzie ok.15min. Ciasno zawinąć i owinąć folią do pieczenia w tzw. cukierka. Jeżeli wolisz gdy mięso nie jest zbyt suche

W kuchni u Moniki
Tradycyjna zupa ogórkowa. 123

udka z kurczaka, czy skrzydełka-należy jednak pamiętać o tym, by zdjąć z nich skórę) 4 marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 mały por 5 ziemniaków 5 ogórków kiszonych 1 łyżka mąki 1/3 szklanki śmietany do zup 1 liść laurowy 3 ziela angielskie kilka ziaren pieprzu przyprawa uniwersalna typu Vegeta      Mięso wkładamy do garnka, zalewamy około

Rozpustne gotowanie
Krupnik na kurczaku z kaszą jaglaną 201

udka z kurczaka (tylko górne części) 1 seler (użyłam 3 łodygi naciowego) 1 duża marchew 3 ząbki czosnku 4-5 suszonych grzybów kilka plastrów cebuli 2 średnie kremowe ziemniaki 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 3 łyżki posiekanej natki lub koperku Mięso umyć, włożyć wraz z grzybami, listkiem laurowym

Czerwień i błękit
Szaszłyki z warzywami 185

grillu.. pierś z kurczaka przyprawa Rafex sól papryka czerwona,zielona, żółta pieczarki olej Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić w kawałki. Dodać przyprawę i sól.Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem

Moje domowe kucharzenie
Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem mozzarella 120

piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie ubijamy jak na kotlety schabowe. Na każdą pierś nakładamy usmażony z czosnkiem szpinak i obsypujemy to serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz z 5 łyżkami oliwy smażymy piersi. Tak długo aż będziemy widzieć aż mięso w środku

ClauditteMissCooking