Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 500 g pieczarek duża gałązka świeżego lubczyku około 2,5 l wody 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 200 g śmietany 18% sól makaron Sposób wykonania: Mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy
Qchnia po prostupałek z kurczaka 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej cebuli Skworcu 1 garść rodzynków Skworcu kilka listków kwiatu muszkatołowego Skworcu 2 liście laurowe Skworcu 1 nitka szafranu Skworcu pół łyżeczki mielonego imbiru Skworcu sól i pieprz do smaku 1 łyżka miodu słonecznikowego Skworcu Przygotowanie; Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej
Radość kipiąca uśmiechem.składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach ok 250 g suszonych śliwek sól,pieprz dodatki pesso pszenno-gryczane Wodzisław roszponka pomidorki koktajlowe olej rydzowy lub sezamowy Piersi dokładnie oczyści z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć
Monia miesza i gotujepiwie (4 porcje): filet z kurczaka około 680 g pieprz sól bazylia oregano zioła prowansalskie papryka ostra i słodka piwo 300 ml Filety podzielić i delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić pieprzem, solą i ziołami. Wrzucić do głębokiego naczynia i zalać piwem. Odstawić na minimum godzinę. Grillować. W międzyczasie można polewać wyłożone na ruszcie mięso pozostałym piwem z przyprawami. Spowoduje
Karola gotujekurczaka. Składniki: 3 udka z kurczaka (tylko górne części) 1 seler 1 duża marchew 3-4 ząbki czosnku 4-5 suszonych grzybów kilka plastrów cebuli 3 średnie kremowe ziemniaki 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 3 łyżki posiekanej natki lub koperku Mięso umyć, włożyć wraz z grzybami, listkiem laurowym
Czerwień i błękitFileta z Kurczaka 2 Cebule 1 Jajko Natka Pietruszi Sól i Pieprz do smaku 1 Ząbek Czosnku 3 Łyżki Polski Olej Rzepakowy DO POLANIA: 2 Cebule 3 Paski Boczku Wędzonego sól i pieprz DODATKOWO: 3 l Wody 5 Łyżek Polski Olej Rzepakowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na samym początku przygotowuję farsz. Mięso w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki pieprzu
Gotowanie Patkifiletu z indyka(ewentualnie z kurczaka) 20-30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 2 -3 łyżki masła ( najlepiej klarowanego ). duży kubek śmietany 18 %. (może być też słodka), sól, pieprz, 2 łyżki posiekanego koperku ( może być mrożony, lub suszony ) 2-3 listki laurowe, pół szklanki wody. Przygotowanie : Filet myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Mięso kroimy w niedużą kostkę i oprószamy solą
Pysznosci Babci Basiilościach :) Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1/2 pęczku szczypiorku 200 g suchego makaronu kokardki 8 plastrów ananasa 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżeczki carry sól pieprz Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć, gdy mięso będzie ścięte, przykryć i dusić minutę
Delicious TitbitsSzynkę lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do grilla i podpiekamy na oleju. Serki wiejskie odcedzamy na sitku, do granulatu dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, cukier i pieprz, mieszamy. Sałatę, oliwki i pomidorki kroimy. Brokuł gotujemy na parze, studzimy. Do średniej wielkości miseczek nakładamy porcje makaronu, na to podpieczone mięso, następnie serek wiejski, brokuł, sałata
Kulinarne Fantazje Marioliporcje) Składniki: - filet z piersi kurczaka, cały - brokuł - świeży lub mrożony - makaron - jaki kto lubi :) Składniki na sos: - duża łyżka masła - 1-2 łyżki mąki - 0,5 l mleka - kostka rosołowa - serek topiony o smaku jakiegoś sera, np. gouda Przygotowanie: 1. Wstawiamy wodę na makaron i brokuła, oczywiście każde gotujemy osobno :) 2. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy klasycznie, czyli sól
dobra gospodyni dom wesołym czyniFilet z Kurczaka 1/2 Szklanki Ryżu Brązowego 1/2 Papryki Czerwonej 1 Seler Naciowy 8 Pomidorków Koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli przyprawy: sól,pieprz,chilli,vegeta Sos: 2 Łyżki jogurtu naturalnego 1 Łyżka Musztardy pikantnej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet gtotuję w całości z dodatkiem 1/2 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżeczki vegety. Ugotowane mięso wyciągam
Gotowanie Patkigustu. A jeżeli lubicie kurczaka, marchew w towarzystwie mleka kokosowego to tym lepiej dla Was. Ta kombinacja nie tylko nastawia pozytywnie ze względu na kolor ale wspaniale rozgrzewa w chłodniejsze dni. Do przygotowania zupy potrzebujemy: 5 marchewek kawałek imbiru 1 cebulę 1 puszkę mleka kokosowego 2 małe pomarańcze ok 200 g mięsa z indyka/kurczaka sól, pieprz W garnku rozgrzać tłuszcz
Szybko Tanio Smacznieporcje: ok 500 g filetów z kurczaka ok 150-200 g pieczarek 1 duża papryka czerwona 2 średnie cebule 2 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 5 łyżek śmietany 18% pół szklanki wody 1 łyżka mąki masło i olej do smażenia sól ziołowa, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy i zwykły mielony, opcjonalnie papryka czerwona mielona Przygotowanie: Mięso umyj i osusz. Pokrój w grubą
Anioszek w kuchniSkładniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku i bazylii sok z cytryny sól i pieprz oliwa - 3 łyżki Przygotowanie : Filety rozciąć , oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać
Kuchnia DanusiSkładniki filet z udek kurczaka, 500g kapusta biała, 1/2 małej główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1 litr kminek mielony, 1 łyżeczka cząber suszony, 1 łyżeczka papryka słodka, 1/2 łyżeczki pieprz i sól, do smaku olej, do smażenia Przygotowanie Cebulę siekamy w pióra. Mięso, ziemniaki i paprykę kroimy w średnią kostkę. Kapustę
Gotowanie moimi oczamiSkładniki 70 dag filetu z kurczaka 1 marchewka 110 g 1/2 papryki ok. 100 g 1 cebula ok. 120 g 100 g pieczarek 2 płaskie łyżeczki soli morskiej 1 płaska łyżeczka cukru 1płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka bazylii 80 ml przegotowanej wody 1 łyżka oleju Warzywa kroimy w drobną kostkę, a mięso mielimy lub wkładamy do malaksera
Delicious Titbitsupodobań ja użyłam przyprawy do kurczaka i przyprawy curry. 1. Pierś kroimy w kostkę, przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. Siekamy orzechy. 2. Rozgrzewamy patelnię teflonową i kilka minut prażymy orzechy na małym ogniu (aż zacznie pachnieć, tak samo postępujemy ze słonecznikiem). Przekładamy do miseczki do ostygnięcia. 3. Na tej samej patelni smażymy mięso ok. 8-10 minut (bez tłuszczu
NA MOIM TALERZUindyka (możecie zastąpić piersią z kurczaka) 2 marchewki (ok. 15 dag) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 pomidory 1 cebula 1 cukinia 1 por (biała część) 1 żółta papryka 1 łyżka ziół toskańskich Kotanyi (lub po łyżeczce bazylii i oregano) sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: Mięso oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć drobno posiekanym
Fabryka pomysłówKurczak na ryżu z pieczarkami i papryką - danie godne polecenia wszystkim zapracowanym. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek 2 cebule 1 papryka czerwona 25 dag pieczarek 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem
Salonik smakówketchupu, pieprz. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić (można w kostkę jak również w paski), doprawić przyprawą do gyrosa z dodatkiem 3-4łyżek oleju. Odstawić do lodówki na 2h. Podsmażyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, paprykę pokroić w paseczki, pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, pomidory suszone pokroić na większe kawałki. Dodać podsmażone mięso i wymieszać. Lekko posolić i popieprzyć
W kuchni u Monikichińczyka: Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 opakowania warzyw chińskich 2 torebki ryżu sok z 1/2 cytryny łyżka kiełków fasoli Mung 1 łyżka pędów bambusa ok 50 ml mleka kokosowego słoiczek czerwonej pasty curry dobrego producenta Przygotowanie: Pierś kroimy w grubą kostkę. Przyprawiamy solą pieprzem, imbirem. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy na rumiano mięso wraz z kiełkami oraz bambusem
Kuchnia po mojemuporcje 50 dag piersi z kurczaka puszka ananasa 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oliwy z oliwek kopiasta łyżka mąki pszennej mielona czerwona ostra papryka szczypta cukru sól przepis Umyte piersi odsączamy i kroimy na kawałki lub w większą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy dłonią z pokrojonym mięsem . Następnie filety oprószamy papryką i mąką ziemniaczaną
Smakowite DaniaSkładniki: pół piersi kurczaka mała cebula czosnek 5 pieczarek 1-2 łodygi selera naciowego pęczek natki pietruszki 3-4 gałązki tymianku sól, pieprz, kilka kropel sosu sojowego szczypta ziół prowansalskich 1-2 paski sera Gorgonzola Dolce kilka suszonych pomidorów 1-2 czerwone papryki 4-5 łyżek oleju spod pomidorów Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.Cebul
Gaździnka warzyDziś opcja z sezamem :)Filety z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem. W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajka i doprawić je solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą i sezam a do trzeciego mąkę. Filety panierować kolejno w mące, jajkach i tartej bułce wymieszanej z sezamem.Na patelni rozgrzać olej do smażenia. Włożyć mięso i smażyć na średnim ogniu po około
Świat Domowej Kuchnidzieła! Składniki: 2 udka z kurczaka 200g zielonej soczewicy 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka liść laurowy ziele angielskie 2 puszki pomidorów w sosie własnym bez skóry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku słodka papryka ostra papryka sól Wykonanie: Z udek, warzyw i czosnku gotujemy wywar. Udka wyjmujemy i obieramy z mięsa, które wrzucamy z powrotem do bulionu. Ugotowane
Walijskie PichcenieDzisiaj polecam pasztet z królika i kury wiejskiej ( oczywiście może być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka) 40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej 2 średnie cebule, obrane i pokrojone grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku(...)części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selera WYKONANIEMięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla polać wodą tak, by je przykryć. Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się.Wątróbkę podusić z cebulka na oleju - krótko. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa
W kuchennym oknie Ewypiersi indyka (lub kurczaka) 500 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 szt jabłko 1 szt rodzynki 1/2 szklanki sos sojowy bezglutenowy 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżki sok jabłkowy 1 szklanka sól, pieprz, papryka olej do smażeniaPrzygotowanie: do smaku Mięso pokroić w kostkę o boku około
głodny alergikmasła do smażenia Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami: rozmarynem, oregano, bazylią, solą i pieprzem. Zostawiamy na 30 minut. Cebulkę siekamy drobno, smażymy na maśle. Czosnek obieramy, przecikamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową.Mięso grillujemy z obu stron na rumiano
Czerwona Porzeczkagłówka sałaty lodowej- 2 piersi od kurczaka- zioła prowansalskie- mielony czosnek- pieprz, odrobina soliSkładniki sosu:- ok.200g jogurtu (u mnie grecki)- 1 łyżeczka majonezu (nie trzeba)- 5 łyżeczek startego sera Grana Padano lub Parmezanu- świeżo mielony pieprz+ wiórki sera Grano Padano lub Parmezanu (nie trzeba) - pomidorki koktajlowe (u mnie duży, pokrojony na ósemki)Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Usmażyć
Smaczne Zdrowewody, zostawiam w cieple. Kurczaka płuczę, suszę. Ząbki czosnku rozcieram ze solą za pomocą noża na desce do krojenia. Dodaję sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, świeżo mielony pieprz i mieszam. Taką mieszanką nacieram każde udko i zostawiam na kwadrans. Następnie obsmażam na złoto z obu stron. Zdejmuję z patelni usmażone mięso, odkładam do ciepłego. Cebulę kroję
W kuchni Karmel-itkiSezon grillowy w pełni :) Dzisiaj zapraszam Was na szaszłyki z ziemniakami :). Rewelacyjne w smaku I proste w wykonaniu. Pamiętajmy by grill był dobrze rozpalony. :)Zaczynamy
Smaki Edytypokrojone w kostkę Pół piersi z kurczaka Kilka łyżek bulionu lub wody 2 czubate łyżki śmietany (u mnie 18%) 1 mała cebula Sól Pieprz 1 łyżka oleju ¾ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Opcjonalnie serek topiony -50 g (pół kostki, akurat nie miałam, a świetnie będzie pasować jak ktoś lubi nutę serową) Przygotowanie: Mięso i cebulę pokroić w kostkę
Fabryka pomysłówkrewetki, łosoś, szynka długo dojrzewająca, sery pleśniowe, feta, smażone tofu itp.). Czas przygotowania:20 minutPorcje: 4 Składniki:150 g Makaronu Czanieckiego kokardka mała,1-2 piersi kurczaka,1 czerwona papryka,200 g dyni,2 liście jarmużu,cukinia,3 ząbki czosnku,1 cebula szalotka,1/2 szklanki oliwek (czarne, czerwone, zielone),1 łyżka ziół prowansalskich,1 łyżeczka ostrej(...)nasiona, pozostałe części (ze skórą) zetrzeć na tarce o grubych otworach, wymieszać z miętą i pistacjami, doprawić do smaku solą, pieprzem, miodem i sokiem z cytyny, odstawić do lodówki.Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem, każdą pierś przeciąć na pół(żeby powstały cieńsze płaty i żeby skrócić czas smażenia), skropić oliwą, natrzeć ziołami, solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawić na 20 minut
SzczyptaSmaQSkładniki: woda 3/4 litra, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, makaron grube wstążki 1 opakowanie, mieszanka przypraw MAKARON Z GRZYBAMI MUM
W Mojej Kuchni Lubiępuszka pomidorów krojonych, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 kwaśne jabłko, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki wody, oliwa, sól, pieprz, cukier, majeranek, łyżeczka soku z cytryny. Przygotowanie Pierś kurczaka pokrój na 4 części, posól z obu stron i podsmaż na patelni. Gdy pierś się usmaży zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. Na patelni usmaż pokrojoną cebulkę(...)pomidorowego, łyżeczkę soku z cytryny i majeranek. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj wody. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Gotuj aż jabłka zmiękną. następnie do sosu dodaj usmażone wcześniej mięso i gotuj jeszcze przez parę minut. Podawaj z ryżem lub ziemniakami. Wiem co jem Pomidory to warzywa bogate w wartości odżywcze. Znajdziemy w nich dużą ilość beta karotenu, witamin
Fit&Fast Kitchenobjętości nieco większej od ilości kuskusu Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Kuskus z warzywami i wędzonym kurczakiem'; listonic_content='Wędzony filet z piersi kurczaka (ok. 400–450 g) 1 duża cebula 1,5–2 marchewki Pęczek szczypiorku Pół kostki rosołowej 150 g kuskusu Sól pieprz'; document.write(" "); Gotujemy wodę, po czym rozpuszczamy w niej pół(...)cebulę oraz myjemy szczypiorek. Zalewamy kuskus gorącym bulionem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad jego powierzchnię. Przykrywamy miskę, odstawiamy i łapiemy za nóż. Marchewkę, cebulę, szczypiorek i mięso kroimy w niewielką kostkę. Wlewamy do garnka odrobinę wody, by zapobiec przywarciu warzyw do dna. Następnie wstawiamy garnek na palnik, dodajemy marchew i dusimy pod przykryciem przez parę minut. Dodajemy
Proste-przepisy.plwęglowodanów kończy się na usmażeniu kurczaka z warzywami, jest to najszybsza opcja i sprawdza się szczególnie w tygodniu. Ale jak przychodzi weekend i jest trochę więcej czasu na pitraszenie w kuchni to lubię tworzyć takie dania jak dzisiaj. Polecam szczególnie osobom na diecie keto/LCHF. LASAGNE CUKINIOWA Z SOSEM BOLOŃSKIM I SZINAKIEM Składniki: - 400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego
Zgrabne GotowanieTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia Pokoleńszklanka mrożonego groszku Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Przygotować marynatę. W naczyniu połączyć olej, imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę i miód. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotową marynatą zalać piersi, przemieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 minut i dopiero wtedy pokroić mięso w plastry (dzięki temu z mięsa
kuchnia doskiwarzywa. Jako pierwsze smaży się mięso a następnie dorzuca kolejne składniki. Jest to bardzo szybka metoda smażenia, która pozwala na zachowanie tekstury warzyw. Dzisiaj mam dla was przepis na sos do stir fry z warzywami. Generalnie możliwości jest mnóstwo ale najważniejszy jest sos, gdyż to on dodaje całej potrawie smaku. Składniki 200 g kurczaka 1 papryka 4 pieczarki 1 mała
Delusional TrineGdy nie mamy ogródka lub jest brzydka pogoda a mamy ochotę na obiad z grillowanym mięsem, polecam domowe szaszłyki z piekarnika. Podałam je z ryżem (z
Ana Mari's worldindyka można użyć piersi z kurczaka. Gotowe mięsko można podać z ulubioną kaszą lub ryżem. składniki: 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni
Monia miesza i gotujeindyka można użyć piersi z kurczaka. Gotowe mięsko można podać z ulubioną kaszą lub ryżem. składniki: 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni
Monia miesza i gotujeprocentuje! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka, przecięte na połowy 2 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki kawałek selera 2 średnie pietruszki 2 średnie szalotki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyzki oliwy 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy chmeli sumeli pieprz do smaku WYKONANIE: z oliwy i przypraw robimy marynatę i nacieramy nią mięso, odstawiamy przynajmniej na 3 godz
Kuchnia Beatypyszną zupkę. pierś z kurczaka 1 marchew kawałek selera kawałeczek świeżego imbiru domowa vegeta 200 g makaronu 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz Pierś pokroić w paseczki, przełożyć do garnka z wodą [ ja miałam troszkę bulionu] .Dodać pokrojoną marchewkę ,selera.Dodać także imbir i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.Dodać makaron
Moje domowe kucharzeniefiletów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut
R'n'G Kitchensoczyste ,rozpływające się w ustach mięso.Fajne danie na imprezy i spotkania towarzyskie. 4 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona słodka papryka roztarta na piure 1/4 szkl.soku z cytryny 1 łyżeczka sosu tabasco 1/4 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mięty 1/2 szkl.oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 90 dag.skrzydełek z kurczaka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W dużej misce mieszamy wszystkie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidrobiowej 1/2 kg filetów z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonego wina garść majeranku pieprz, sól 1/2 łyżeczka ostra papryki 2 łyżeczki słodka papryka 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia 1 łyżka masła wykonanie: Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i lekko przysmażyłam. Dodałam mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyłam
babka w formieSkładniki : 2 większe filety z kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka magii, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka vegety ( najlepiej w czerwonym opakowaniu ), ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, po 3 łyżki mąki i margaryny, 1 szklanka wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, Sposób przygotowania : Do garnka wlać 2 litry wody, dodać przyprawy i ugotować mięso. Wyjąć mięso, ostudzić i pokroić
Pysznosci Babci Basikurczak Składniki 8 pałek kurczaka 1/3 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka tymianku puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie Pałki umyłem, osuszyłem, obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem je do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażyłem przekrojone na pół ząbki czosnku. Dodałem czosnek do mięsa, posoliłem, posypałem pieprzem i tymiankiem
R'n'G Kitchennigdy nie byłam przekonana do mięsa na słodko, nawet nie kusiło mnie żeby chociaż raz spróbować i tu mój błąd. W końcu zdecydowałam się na skrzydełka z miodem i teraz żałuję, że tyle czasu zwlekałam. Są po prostu przepyszne, słodko-ostre. Na pewno zrobię je jeszcze nie raz ;) Składniki: *8 skrzydełek z kurczaka *łyżeczka słodkiej papryki *pół łyżeczki
Zrób to smacznieSkładniki: 3 udka z kurczaka 2 marchewki 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka ugotowane na twardo 30 g żelatyny sól pieprz 2 litry wody Przygotowanie: Udka i obrane marchewki zalewamy 2 litrami wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Marchewkę gotujemy do al`dent. Wyjmujemy. Mięso kroimy w małe kawałki, marchewkę w kostkę
Ciastka - domowe słodkościpołączeniu nie tylko z mięsem, ale i z owocami czy warzywami. Moje ulubione połączenie kaszy kuskus na słodko znajdziecie oczywiście na blogu! Oto niektóre polecane przeze mnie połączenia, koniecznie spróbujcie! Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto
Moja smaczna kuchniaPrzepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi,następnie wyrabiamy jedno i drugie mięsko osobno do kleistości bez wody,potem dodajemy przyprawy tylko do tego co jest w kawałkach i dalej wyrabiamy bez wody potem łączymy mięsa i teraz dajemy wodę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pieczarkami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny cebula - 1 szt pieczarki - 7 szt kasza jączmienna - 0,5 woreczka wegeta natka pietruszki sól i pieprz mąka jajko - 1 szt złote siemię lniane do panierowania - KRESTO tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, by nie podziurawić mięsa. Mięso opruszyć solą i pieprzem
Kuchnia Danusisłodko. Składniki: 3 filety z kurczaka 12 suszonych fig słodka papryka, curry, granulowany czosnek, tymianek masło klarowane do smażenia Sos: masło ze smażenia roladek 1 łyżka mąki 2/3 szklanki soku z pomarańczy skórka z całej pomarańczy 2/3 szklanki słodkiej śmietany kremówki 1 duża łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Mięso umyć, podzielić na cienkie płaty, przyprawić
Czerwień i błękitporcję warzyw oraz porcję kurczaka. Całość polewam sosem czosnkowym i sosem curry. Placki tortilli składam na jednym z końców i spinam wykałaczkami. Do przygotowania tortilli wykorzystałam sos Kielecki czosnkowy i sos Kielecki curry, które otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Sosy mają idealną kremową konsystencję oraz wspaniały smak. Doskonale współgrały z mięsem i warzywami. Produkty warte
Tradycyjna kuchnia Kasismaków. Składniki: pierś z kurczaka puszka pomidorów krojonych puszka fasoli 2 litry rosołu 1/2 szklanki ryżu 3 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka posiekanych gałązek świeżej kolendry sól pieprz tłuczona kolendra pieprz cayenne łyżka mąki Pierś pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać połowę oleju, wrzucić mięso i podsmażyć a następnie zdjąć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka łyżeczka słodkiej papryki 3 ząbki czosnku łyżka czosnku granulowanego łyżeczka tymianku pieprz grubo mielony 1/2 łyżeczki płatków chilli sól według uznania 2-3 łyżki oleju Skrzydełka opłukać. Usunąć z nich końcówki (trzecią najmniejszą cześć). Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem, dodać resztę przypraw i wymieszać. Natrzeć mięso i umieścić na blaszce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarównież tortilli i grillowanego mięsa. Remuladę duńską - gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy
Słodkie okruszkiSzafran ,krokus. Szafran uprawny, to z jego słupków kwiatowych uzyskujemy jedną z najdroższych przypraw. Wykorzystywany jest w medycynie, kosmetyce, w sztuce kulinarnej, w barwiarstwie. Ja
O kuchni z uczuciemudko kurczaka ćwiartka główki białej kapusty 2 ziemniaki 2 marchewki natka pietruszki sól i pieprz Udko zalewamy zimną wodą i gotujemy. Zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i kapustę obieraną z zewnętrznych liści, umytą i poszatkowaną w małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Mięso wyciągamy, kroimy na małe kawałki
Atlas Smakówsmaku i mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Kromki chleba kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor. Umytą sałatę, osączamy z wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym
magiczna kuchnia KasiPropozycja na dzisiejszy obiad ;) Takie pulpety będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsurówki. Polecam. Filety z kurczaka dokładnie umyć. Osuszyć i pokroić na mniejsze kotlety. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto. Do tak przygotowanego ciasta przełożyć filety, delikatnie przemieszać, żeby mięso było dobrze obtoczone w cieście i odstawić
Świat Domowej Kuchniczasu do czasu zamieszać. Kawałki kurczaka powinny być białe, bez różowego koloru. Przyprawić pieprzem i solą. Dodać odsączoną kukurydzę i 2 minuty dusić, po czym dodać ugotowany ryż, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, aż ryż wchłonie płyn. Potrawka jest raczej z tych łagodnych w smaku, więc z pieprzem i solą nie przesadzać. Proporcje mięsa w stosunku do marchwi, cebuli
Kuchcik gotujelubię :) Składniki 6 udek z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku Kawałek Imbiru 1 papryczka chili cała 1/2 pęczka natki kolendry lub Bazyli 1 łyżeczka kminu mielonego Ćwierć łyżeczki pieprzu Cayenne 2 łyżeczki garam masala 800g przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki ½ szklanki wody Sól, pieprz, olej do smażenia Śmietana 30 % Sposób przygotowania Mięso wytrybować z kości , przyprawić solą
W kuchennej krainiedodatkiem sosu warzywnego z curry. Kurczak dla odmiany został upieczony w piekarniku, a chrupkość panierki zawdzięczamy pokruszonym płatkom kukurydzianym. Całość obiadku komponowała się pysznie. Do przygotowania sosu użyłam p asty red curry, któr ą otrzymałyśmy w paczuszce od sklepu kuchnia świata . Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywnym red curry SKŁADNIKI: mięso: 3 filety drobiowe 2 jajka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Gałązkę rozmarynu obrywamy z listków i siekamy, po czym wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę do grilla i mieszamy wszystko razem. Osuszona pierś kroimy na cienkie paseczki, które wrzucamy do naszej marynaty, musimy wymieszać mięso w taki sposób, aby każdy kawałek był
Blondynka Gotujefilet z kurczaka 20 dag pieczarek (lub leśnych grzybów np. maślaków) mały por mały jogurt naturalny sól, pieprz, curry 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 szklanki wody 300 dag ryżu 1/2 łyżeczki kurkumy Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą, curry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą, zrumienić. Zmniejszyć ogień, do mięsa dodać pokrojonego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKolejna nieskomplikowana sałatka, do przygotowania której potrzebujemy makaronu typu ryżyk - czyli wyglądającego jak ryż makaronu. Sałatka jest pożywna ale spora dawka koperku i ogórka przekłada się
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka5-6 pomidorków suszonych z zalewy1/2 kulki mozzarellizioła włoskiesól olej do smażenia1 jajkodo panierowania bułka tartaPierś pokroić wzdłuż w
Monia miesza i gotujesucha... :) Składniki80 dag pałek z kurczaka,50 dag jabłek,1 łyżka miodu,3 ząbki czosnku,3 łyżki oliwy,1 łyżka curry lub wg. uznania,sól, pieprz,Jabłka obieramy i kroimy w ósemki (najlepiej gdy używamy małych jabłek). Pałki solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, curry i miód. Całość polewamy oliwą. Tak zamarynowane mięso najlepiej odstawić na 2-3 godziny
Delicious Titbits