węglowodanów kończy się na usmażeniu kurczaka z warzywami, jest to najszybsza opcja i sprawdza się szczególnie w tygodniu. Ale jak przychodzi weekend i jest trochę więcej czasu na pitraszenie w kuchni to lubię tworzyć takie dania jak dzisiaj. Polecam szczególnie osobom na diecie keto/LCHF. LASAGNE CUKINIOWA Z SOSEM BOLOŃSKIM I SZINAKIEM Składniki: - 400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego
Zgrabne GotowanieTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia Pokoleńszklanka mrożonego groszku Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Przygotować marynatę. W naczyniu połączyć olej, imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę i miód. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotową marynatą zalać piersi, przemieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 minut i dopiero wtedy pokroić mięso w plastry (dzięki temu z mięsa
kuchnia doskiwarzywa. Jako pierwsze smaży się mięso a następnie dorzuca kolejne składniki. Jest to bardzo szybka metoda smażenia, która pozwala na zachowanie tekstury warzyw. Dzisiaj mam dla was przepis na sos do stir fry z warzywami. Generalnie możliwości jest mnóstwo ale najważniejszy jest sos, gdyż to on dodaje całej potrawie smaku. Składniki 200 g kurczaka 1 papryka 4 pieczarki 1 mała
Delusional TrineGdy nie mamy ogródka lub jest brzydka pogoda a mamy ochotę na obiad z grillowanym mięsem, polecam domowe szaszłyki z piekarnika. Podałam je z ryżem (z
Ana Mari's worldindyka można użyć piersi z kurczaka. Gotowe mięsko można podać z ulubioną kaszą lub ryżem. składniki: 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni
Monia miesza i gotujeindyka można użyć piersi z kurczaka. Gotowe mięsko można podać z ulubioną kaszą lub ryżem. składniki: 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Mięso pokroić w niedużą kostkę. Na patelni
Monia miesza i gotujeprocentuje! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka, przecięte na połowy 2 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki kawałek selera 2 średnie pietruszki 2 średnie szalotki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyzki oliwy 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy chmeli sumeli pieprz do smaku WYKONANIE: z oliwy i przypraw robimy marynatę i nacieramy nią mięso, odstawiamy przynajmniej na 3 godz
Kuchnia Beatypyszną zupkę. pierś z kurczaka 1 marchew kawałek selera kawałeczek świeżego imbiru domowa vegeta 200 g makaronu 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz Pierś pokroić w paseczki, przełożyć do garnka z wodą [ ja miałam troszkę bulionu] .Dodać pokrojoną marchewkę ,selera.Dodać także imbir i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.Dodać makaron
Moje domowe kucharzeniefiletów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut
R'n'G Kitchensoczyste ,rozpływające się w ustach mięso.Fajne danie na imprezy i spotkania towarzyskie. 4 łyżeczki imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona słodka papryka roztarta na piure 1/4 szkl.soku z cytryny 1 łyżeczka sosu tabasco 1/4 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mięty 1/2 szkl.oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 90 dag.skrzydełek z kurczaka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W dużej misce mieszamy wszystkie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidrobiowej 1/2 kg filetów z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonego wina garść majeranku pieprz, sól 1/2 łyżeczka ostra papryki 2 łyżeczki słodka papryka 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia 1 łyżka masła wykonanie: Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i lekko przysmażyłam. Dodałam mięso pokrojone w kostkę i przyprawy, przesmażyłam
babka w formieSkładniki : 2 większe filety z kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka magii, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka vegety ( najlepiej w czerwonym opakowaniu ), ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, po 3 łyżki mąki i margaryny, 1 szklanka wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, Sposób przygotowania : Do garnka wlać 2 litry wody, dodać przyprawy i ugotować mięso. Wyjąć mięso, ostudzić i pokroić
Pysznosci Babci Basikurczak Składniki 8 pałek kurczaka 1/3 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka tymianku puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie Pałki umyłem, osuszyłem, obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem je do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażyłem przekrojone na pół ząbki czosnku. Dodałem czosnek do mięsa, posoliłem, posypałem pieprzem i tymiankiem
R'n'G Kitchennigdy nie byłam przekonana do mięsa na słodko, nawet nie kusiło mnie żeby chociaż raz spróbować i tu mój błąd. W końcu zdecydowałam się na skrzydełka z miodem i teraz żałuję, że tyle czasu zwlekałam. Są po prostu przepyszne, słodko-ostre. Na pewno zrobię je jeszcze nie raz ;) Składniki: *8 skrzydełek z kurczaka *łyżeczka słodkiej papryki *pół łyżeczki
Zrób to smacznieSkładniki: 3 udka z kurczaka 2 marchewki 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka ugotowane na twardo 30 g żelatyny sól pieprz 2 litry wody Przygotowanie: Udka i obrane marchewki zalewamy 2 litrami wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Marchewkę gotujemy do al`dent. Wyjmujemy. Mięso kroimy w małe kawałki, marchewkę w kostkę
Ciastka - domowe słodkościpołączeniu nie tylko z mięsem, ale i z owocami czy warzywami. Moje ulubione połączenie kaszy kuskus na słodko znajdziecie oczywiście na blogu! Oto niektóre polecane przeze mnie połączenia, koniecznie spróbujcie! Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto
Moja smaczna kuchniaPrzepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi,następnie wyrabiamy jedno i drugie mięsko osobno do kleistości bez wody,potem dodajemy przyprawy tylko do tego co jest w kawałkach i dalej wyrabiamy bez wody potem łączymy mięsa i teraz dajemy wodę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pieczarkami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny cebula - 1 szt pieczarki - 7 szt kasza jączmienna - 0,5 woreczka wegeta natka pietruszki sól i pieprz mąka jajko - 1 szt złote siemię lniane do panierowania - KRESTO tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, by nie podziurawić mięsa. Mięso opruszyć solą i pieprzem
Kuchnia Danusisłodko. Składniki: 3 filety z kurczaka 12 suszonych fig słodka papryka, curry, granulowany czosnek, tymianek masło klarowane do smażenia Sos: masło ze smażenia roladek 1 łyżka mąki 2/3 szklanki soku z pomarańczy skórka z całej pomarańczy 2/3 szklanki słodkiej śmietany kremówki 1 duża łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Mięso umyć, podzielić na cienkie płaty, przyprawić
Czerwień i błękitporcję warzyw oraz porcję kurczaka. Całość polewam sosem czosnkowym i sosem curry. Placki tortilli składam na jednym z końców i spinam wykałaczkami. Do przygotowania tortilli wykorzystałam sos Kielecki czosnkowy i sos Kielecki curry, które otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Sosy mają idealną kremową konsystencję oraz wspaniały smak. Doskonale współgrały z mięsem i warzywami. Produkty warte
Tradycyjna kuchnia Kasismaków. Składniki: pierś z kurczaka puszka pomidorów krojonych puszka fasoli 2 litry rosołu 1/2 szklanki ryżu 3 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki pikantnego ketchupu kilka posiekanych gałązek świeżej kolendry sól pieprz tłuczona kolendra pieprz cayenne łyżka mąki Pierś pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać połowę oleju, wrzucić mięso i podsmażyć a następnie zdjąć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka łyżeczka słodkiej papryki 3 ząbki czosnku łyżka czosnku granulowanego łyżeczka tymianku pieprz grubo mielony 1/2 łyżeczki płatków chilli sól według uznania 2-3 łyżki oleju Skrzydełka opłukać. Usunąć z nich końcówki (trzecią najmniejszą cześć). Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem, dodać resztę przypraw i wymieszać. Natrzeć mięso i umieścić na blaszce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarównież tortilli i grillowanego mięsa. Remuladę duńską - gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy
Słodkie okruszkiSzafran ,krokus. Szafran uprawny, to z jego słupków kwiatowych uzyskujemy jedną z najdroższych przypraw. Wykorzystywany jest w medycynie, kosmetyce, w sztuce kulinarnej, w barwiarstwie. Ja
O kuchni z uczuciemudko kurczaka ćwiartka główki białej kapusty 2 ziemniaki 2 marchewki natka pietruszki sól i pieprz Udko zalewamy zimną wodą i gotujemy. Zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i kapustę obieraną z zewnętrznych liści, umytą i poszatkowaną w małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Mięso wyciągamy, kroimy na małe kawałki
Atlas Smakówsmaku i mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Kromki chleba kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor. Umytą sałatę, osączamy z wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym
magiczna kuchnia KasiPropozycja na dzisiejszy obiad ;) Takie pulpety będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsurówki. Polecam. Filety z kurczaka dokładnie umyć. Osuszyć i pokroić na mniejsze kotlety. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto. Do tak przygotowanego ciasta przełożyć filety, delikatnie przemieszać, żeby mięso było dobrze obtoczone w cieście i odstawić
Świat Domowej Kuchniczasu do czasu zamieszać. Kawałki kurczaka powinny być białe, bez różowego koloru. Przyprawić pieprzem i solą. Dodać odsączoną kukurydzę i 2 minuty dusić, po czym dodać ugotowany ryż, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, aż ryż wchłonie płyn. Potrawka jest raczej z tych łagodnych w smaku, więc z pieprzem i solą nie przesadzać. Proporcje mięsa w stosunku do marchwi, cebuli
Kuchcik gotujelubię :) Składniki 6 udek z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku Kawałek Imbiru 1 papryczka chili cała 1/2 pęczka natki kolendry lub Bazyli 1 łyżeczka kminu mielonego Ćwierć łyżeczki pieprzu Cayenne 2 łyżeczki garam masala 800g przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki ½ szklanki wody Sól, pieprz, olej do smażenia Śmietana 30 % Sposób przygotowania Mięso wytrybować z kości , przyprawić solą
W kuchennej krainiedodatkiem sosu warzywnego z curry. Kurczak dla odmiany został upieczony w piekarniku, a chrupkość panierki zawdzięczamy pokruszonym płatkom kukurydzianym. Całość obiadku komponowała się pysznie. Do przygotowania sosu użyłam p asty red curry, któr ą otrzymałyśmy w paczuszce od sklepu kuchnia świata . Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywnym red curry SKŁADNIKI: mięso: 3 filety drobiowe 2 jajka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Gałązkę rozmarynu obrywamy z listków i siekamy, po czym wrzucamy do miski, do której wlewamy olej rzepakowy, wsypujemy sól czosnkową i przyprawę do grilla i mieszamy wszystko razem. Osuszona pierś kroimy na cienkie paseczki, które wrzucamy do naszej marynaty, musimy wymieszać mięso w taki sposób, aby każdy kawałek był
Blondynka Gotujefilet z kurczaka 20 dag pieczarek (lub leśnych grzybów np. maślaków) mały por mały jogurt naturalny sól, pieprz, curry 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 szklanki wody 300 dag ryżu 1/2 łyżeczki kurkumy Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą, curry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą, zrumienić. Zmniejszyć ogień, do mięsa dodać pokrojonego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKolejna nieskomplikowana sałatka, do przygotowania której potrzebujemy makaronu typu ryżyk - czyli wyglądającego jak ryż makaronu. Sałatka jest pożywna ale spora dawka koperku i ogórka przekłada się
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka5-6 pomidorków suszonych z zalewy1/2 kulki mozzarellizioła włoskiesól olej do smażenia1 jajkodo panierowania bułka tartaPierś pokroić wzdłuż w
Monia miesza i gotujesucha... :) Składniki80 dag pałek z kurczaka,50 dag jabłek,1 łyżka miodu,3 ząbki czosnku,3 łyżki oliwy,1 łyżka curry lub wg. uznania,sól, pieprz,Jabłka obieramy i kroimy w ósemki (najlepiej gdy używamy małych jabłek). Pałki solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, curry i miód. Całość polewamy oliwą. Tak zamarynowane mięso najlepiej odstawić na 2-3 godziny
Delicious Titbitsduszy gra . Z tych składników otrzymamy dwa wielkie klopsy. Jeden może posłużyć na obiad dla całej rodziny, a drugi możemy przeznaczyć właśnie na kanapki. 500 g piersi kurczaka 500 g karkówki 3 jajka 1 kopiasta łyżka bułki tartej 3 kopiaste łyżki mąki 1 duża cebula 6 plasterków topionego sera tostowego keczup (może być z TEGO przepisu) natka pietruszki 1 płaska(...)szklanki wody i czekamy aż zmiękną. Następnie gotujemy je i kroimy w paseczki. Trochę wody wyparuje więc uzupełniamy ją tak żeby było 1,25 szklanki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę (2 łyżki), sól, pieprz i majeranek i dobrze wyrabiamy mięsną masę. Mięso dzielimy na pół i formujemy dwa prostokąty. Na każdy układamy
Marder&Marder ManufactureDziś na moim blogu pokażę Wam jak w prosty i szybki sposób przygotować pyszne kotlety warzywne z kurczakiem. Przygotowując potrawę testowałam nóż szefa kuchni Zwilling® Artis. Każdy, kto lubi gotować wie o tym, że dobry, ostry nóż to podstawa szybkiego przygotowania potrawy. Wielokrotnie miałam problem z szybko tępiącymi się nożami. Po naostrzeniu za kilka dni problem powracał. Nóż szefa(...)się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis powinien być niezastąpionym wyposażeniem każdej kuchni. U mnie zajmuje zaszczytne miejsce. Odkąd pojawił się w moim domu nie wyobrażam sobie pracy
Tradycyjna kuchnia Kasiopartym na warzywach, czy chudym mięsie, stanowi pyszny i odżywczy obiad. Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami Makaron z owocami morza i paroma smacznymi dodatakami. Bardzo prosty i szybki przepis na pyszny obiad. Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami Przepis na obiad, który można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem
Fit&Fast Kitchenziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek
Agusiowe smakołykizalewy Umyty filet z kurczaka osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę, posypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie do smaku sól i pieprz Na koniec dodać majonez i dobrze wymieszać składniki. Uważam, że sałatka równie dobrze może smakować jeśli mięso usmażymy w przyprawie gyros
Proste PotrawyFanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, dokładnie mieszamy i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część
Bajeczna Kuchniaopcjonalnie: 2 udka z kurczaka lub kilka kawałków ryby 1 cebula ok. 450-500g grzybów mrożonych lub świeżych ok. 40 g grzybów suszonych liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz śmietana, najlepiej kremówka, minimum 18%, ale uwierzcie, że na Święta naprawdę warto dać kremówkę opcjonalnie: odrobina mąki Wykonanie: Jeśli przygotowujecie zupę na drobiu – mięso obrać ze skóry. Jeśli przygotowujecie
Pociąg Do Kuchnipiersi z indyka lub kurczaka 1/2 awokado 1 łyżka pestek dyni kilka pomidorków koktajlowych 1-2 kromki pełnoziarnistego chleba na grzanki 1 łyżka przyprawy shoarma dressing: 2,5 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego pieprz kolorowy, sól morska Przygotowanie: Sałatę i pomidorki umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Mięso pokroić, posypać przyprawą shoarma i podsmażyć
Ze smakiem i z pasjąSkładniki : 3 skrzydełka z kurczaka kawałek pora kawałek selera 1 mała papryka czerwona 1 malutka papryczka chili bez pestek domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 4 ziemniaki duże 1 duża marchewka pęczek zieleniny ( pietruszka, liście selera,gałązka lubczyku ) około 2,5 l wody 1/2 małego kalafiora Wykonanie : Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, dodajemy
Sama słodycz i szczypta chilimiód i dokładnie wszystko mieszamy. Kurczak zrobi się nam złocisty. Dokładamy wszystkie warzywa – marchewki oraz cukinia pokrojone w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli
VioletoweKucharzenieSkładniki: 300 g filetu z kurczaka przyprawy do marynaty: 1 łyżeczka kurkumy, oregano, kminu rzymskiego; 0,5 łyżeczki cynamonu, słodkiej i ostrej papryki, 2 łyżki oliwy 4 czerwone papryki 1 torebka kaszy jaglane 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 mała cukinia 0,5 puszki pomidorów 1 kulka sera mozzarella sól, pieprz do smaku Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, dodajemy wszystkie
psgotujemyporcje: 4 filety z kurczaka sól, świeżo mielony pieprz 100 g zimnego masła 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę mąka do panierowania 1 rozmącone jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Filety rozbijamy cienko przy pomocy tłuczka, najlepiej przez kawałek folii żeby nie podziurawić mięsa. Kotlety nacieramy z obu stron
My Culinary Artzazwyczaj kupuje wyfiletowane udka z kurczaka, wpadły mi w oko żołądki drobiowe. Nie zastanawiając się długo poprosiłam o pełną garść tychże, gdyż od razu wiedziałam co z nich przygotuje - łódzka potrawę - żołądki drobiowe w sosie chrzanowym . Jak widzicie ta łódzka potrawa miała u mnie dość skomplikowaną historię - polskie danie, ugotowane na brytyjskiej ziemi, z mięsa kupionego u arabskiego rzeźnika ;) Czasami
Codzienne Gotowaniewysmarowania naczynia Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu oraz słodkiej papryki, odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju ryżowym. W międzyczasie, w bulionie ugotować makaron (koniecznie al dente!), odcedzić (1/2 szklanki zostawić) i póki gorący wymieszać z drobno pokrojoną/startą mozzarellą, mięsem, pozostałym wywarem z gotowania makaronu, sprasowanym
Kraina Miodem Płynącarodziny. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1 por, 50g słonecznika łuskanego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, szczypta majeranku, 100ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ostrym nożem usuwam z udek kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Pora kroję w plasterki. W lukę po usuniętych kościach wkładam plasterki pora oraz odrobinę słonecznika. Mięso spinam wykałaczkami. 2. Udka nacieram
Tradycyjna kuchnia Kasifrytki , szczęście gotowe. 4 udka kurczaka lub pałek Na marynatę : ******************** 1/2 szkl.soku pomidorowego 1/2 szkl.keczupu 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku kilka kropel sosu tabasco szczypta curry cukier kminek sól morska **************************************** Wszystkie produkty na marynatę wymieszać że sobą i odstawić. Udka myjemy ,osuszamy i nacinamy,znajdujemy marynatąni od stawiamy na kilka godzin do lodówki.Mięso przełożyć na tacę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiosób: 3 filety z kurczaka 9 plastrów bekonu lub boczku 150-200 ml słodkiej śmietanki 12% 10 pomidorów suszonych w oliwie 2-3 łyżki oliwy w której macerowały się pomidory garść pomidorków koktajlowych, u mnie słodka odmiana daktylowa sól pieprz świeża cebula dymka, zielona i biała część Dodatkowo: 40 dag makaronu tagliatelle 1. Mięso myjemy, osuszamy, każdy filet
Apetyczna babeczkawww.szynkowar-stal-nierdzewna.pl/ . około 1kg filetów z kurczaka 125ml wody 1 łyżeczka cukru pudru 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku 2 łyżeczki soli peklującej 2 łyżeczki żelatyny spożywczej 1. Filety kroimy na kawałki około 5 cm. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy pieprzem i czosnkiem. Do wody dodajemy cukier puder i sól peklującą. Roztworem zalewamy przygotowane mięso. Mieszamy je ugniatając przez około
Szefowa kuchniugotowaniem) filet z piersi kurczaka 1/3 dużej cukinii cebula ząbek czosnku dwie garście młodego szpinaku baby 1/2 białej papryki po 1/2 szklanki mleka i wody 2 łyżki oleju ser feta sól, pieprz pomidor pestki dyni Przygotowanie : Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ . Cukinię pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i mięso w kostkę. Lekko posolić
Kuchnia ElliePodobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie warzyw lub użycie innego mięsa. Podajemy najlepiej z sosem czosnkowym
Tanie przepisy studenckielubię. Potrzebujemy: udko z kurczaka, bądź porcję rosołową dwie duże marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 500 g przecieru pomidorowego szczypta czosnku niedźwiedziego Piątnica do smaku sól cytrynowa Piątnica świeżo mielony pieprz suszona bazylia Piątnica około łyżeczki 2 litry wody Warzywa kroimy i wkładamy do garnka razem z mięsem, zielem angielskim i liściem
MamaOskarkawykałaczki Przygotowanie: Pierś z kurczaka dokładnie umyć. Rozciąć ją wzdłuż tak by powstała sakiewka. Do środka włożyć: świeże liście szpinaku, świeże liście bazylii, plasterki czosnku, dodać sól i pieprz, pokrojony w kosteczkę ser wędzony oraz ser brie, pomidorek koktajlowy pokrojony w kosteczkę. Sakiewkę zamknąć przy pomocy wykałaczek. Przebijać na krzyż przez obie części mięsa. Gotową sakiewkę ułożyć na patelni
KreatywnePinyjednogarnkowe Składniki: 2 filety z kurczaka 6 średnich pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 średnia cukinia 1 serek topiony 0,5 szklanki bulionu sól. pieprz biały tymianek gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku oliwa makaron świderki Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy oraz kroimy w plasterki. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy oliwę w rondlu wrzucamy mięso smażymy ok 15 minut. Następnie
kgwjanczewoświderki np. Malmy filet z kurczaka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1/2 słoika pomidorów suszonych w ziołach 1 duży pomidor świeży lub z puszki około 10 dag. parmezanu 1 łyżeczkę suszonej bazylii 200 ml słodkiej śmietanki sól, pieprz, przyprawa Kamis Specialite: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (1 łyżeczka) olej do smażenia WYKONANIE: Mięso umyć, osuszyć i pokroić
Kuchnia Beatypora* 1 cebula* kawałek imbiru* 1 papryczka chili* szczypiorek świeży lub suszony* liść kapusty włoskiej lub sałaty lodowej* grzybki shitake* 30 dag łopatki lub biodrówki wieprzowej* 1 filet z kurczaka* sos sojowy* sól, pieprz* dowolny makaron pszenny soba, somen...Sposób wykonaniaPorcje rosołowe i żeberka umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę, pora obrać, umyć(...)opakowaniu.Do wcześniej przygotowanych miseczek wlać gorącą wodę aby je ogrzać, następnie wylać wodę i do każdej miseczki wlać łyżkę sosu sojowego i włożyć porcję gorącego makaronu.Pokroić marchewkę i mięso i ułożyć w miseczkach. Do każdej miseczki włożyć kawałek liścia kapusty lub sałaty, grzybka i szczypiorek, następnie zalać rosołem
Mix smakuSkrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu. Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka - powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona(...)kostka rosołowaPo trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego
Smaki Brazyliipodwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny
W Mojej Kuchni Lubiękurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości) w ostatnich minutach dodając drobno posiekany koper. Zupę zdjąć z ognia. Mięso
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała