mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:556/774)

Grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta 182

podwójne piersi z kurczaka ser feta 100 g szpinak mrożony z czosnkiem 200 g 2 jajka 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii sól pieprz Filety umyć, rozdzielić i posolić. Przekroić wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. W głębokim naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, łyżeczkę oregano i bazylię. Polać mięso z obu stron

Karola gotuje
Domowa wędlina z szynkowaru kurczak z suszonymi pomidorami i pieczarkami. 155

kurczaka   6 dużych pieczarek 1/2 szklanki pokrojonych drobno suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka przyprawy  Szecherezady Tradismak   1 łyżka  peklosmaczku Tradismak   3 ząbki czosnku   1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka domowej vegety sól, pieprz do smaku 1 szklanka przegotowanej wody 1 łyżka  żelatyny Tradismak Wykonanie : Pieczarki myjemy i kroimy w grubą kostkę.Mięso

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku 139

podudzi z kurczaka olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry, świeżo zmielona kolendra, lubczyk - wedle uznania 3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie talarki sok z połowy cytryny 1/3 szklanki wody + pół łyżeczki cukru łyżka masła Wykonanie: Podudzia umyj, osusz, polej olejem i obficie przypraw. Polej sokiem z cytryny i przemieszaj dokładnie mięso, tak by obtoczyły

Zasmakuj Kuchni
ZAPIEKANKA Z RYŻEM A'LA GYROS 173

było) *pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros *żółty ser starty na tarce o dużych oczkach *ugotowany ryż *ketchup i majonez wymieszany razem na sos, proporcje pół na pół. Wykonanie: Na dno naczynia żaroodpornego układamy ugotowany ryż, lekko go dociskając. Na to cienka warstwa sosu i odrobina startego sera. Następnie warstwa mięsa (należy użyć wiekszą połowę

Zrób to smacznie
Zupa buraczana 113

skrzydełek kurczaka 3-4 marchewki 5 średnich buraków 3 średnie ziemniaki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz pietruszka seler por wykonanie: Zaczynamy od przygotowania wywaru. Nastawiamy 3 l wody i wrzucamy skrzydełka. Gotujemy ok. 40 min. pozbywając się w międzyczasie szumowin. Obieramy warzywa. Buraki i ziemniaki kroimy w kostkę. Po 40 min wyjmujemy mięso z wywaru, w jego miejsce wrzucamy

Ania i Marcin gotują
drobiowe kieszonki z salami i mozzarellą 124

pojedynczy filet z kurczaka 8 plasterków salami pepperoni 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 ząbek czosnku sól pieprz ostra papryka mąką, jajko i bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Filet przekroić na dwa płaty i każdy rozbić przez woreczek tak, aby nie zrobić dziur w mięsie. Natrzeć czosnkiem, solą i przyprawami. Na każdy kawałek mięsa ułożyć po 4 plastry

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rosół dla chorego. Rosół na przeziębienia. 209

rosół z białego mięsa.Użyć można gołębia, z którego rosół jest bardzo smaczny, w braku gołębia, wziąć ćwiartkę kury lub kurczę, dodać marchew, pietruszkę szczyptę soli. Dla zaostrzenia smaku rosołowego włożyć 4-6 czysto wymytych śliwek suszonych, które przed podaniem choremu wyjąć. Rosół taki nabiera smaku orzeźwiającego Zamiast śliwek wcisnąć można soku cytrynowego"  Moja wersja: kurczak ekologiczny lub zagrodowy

AZgotuj!
Krupnik 239

Składniki: udko z kurczaka, 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej, 3-4 ziemniaki, 2-3 marchewki, pietruszka, mały seler, 5 ziarenek pieprzu, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, łyżeczka wegety, sól, pieprz, woda, natka pietruszki. Wykonanie: Warzywa (oprócz ziemniaków) i udko obieramy ze skóry, myjemy i gotujemy do miękkości (około 1 godziny). Z bulionu wyławiamy warzywa i mięso które po przestygnięciu kroimy

paapilotkaa
Marynowane udka kurczaka z grilla z fasolką szparagową 141

kurczaka ostra mielona papryka szczypta tymianku 3 ząbki czosnku 1/2 kg fasolki szparagowej świeżej lub 1 opakowanie mrożonej 2 łyżki masła Wykonanie: Udka myję, suszę nacieram solą i pieprzem, posypuję przyprawami i zalewam olejem wymieszanym z octem lub sokiem z cytryny. czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do marynaty. Mieszam, aż mięso będzie

Bea(u)ty kitchen
Naleśniki z drobiem i warzywami 274

inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju. 3. Jak mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone

Kuchnia domowa Ani
Tortilla z kurczakiem 355

Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na cieńkie platerki, przyprawić solą, pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Usmażyć. Kukurydzę ugotować, ostudzić i oskubać z ziarenek. Cebulę pokroić w pióra, pomidory w plastry, paprykę w paski, ser pokroić w paseczki, pokruszyć sałatę lodową. W wersji na zimno: rozsmarować 1,5 łyżki sosu na placku, położyć część warzyw, mięsa, zawinąć. W wersji

cooklife
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i fasolką 128

oleju podsmażyć kurczaka, doprawić   ( solą, pieprzem, papryką, imbirem i czosnkiem ). Jak już ładnie się podrumieni dodać ser, pomidorki i część fasolki. Wszystko razem wymieszać i skropić kilkoma kroplami cytryny.  Makaron zrobić według przepisu na opakowaniu ( ja użyłam ryżowego bez gotowania, więc zalałam go osolonym wrzątkiem i po 3 min jest gotowy ). Na makaron położyć mięso z warzywami

Gaździnka warzy
KOTLECIKI DROBIOWE Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 212

Połaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowymSkładniki:70 dag piersi z kurczaka2 jajka1/2 szklanki bułki tartej1/2 szklanki

Z Majeczką w kuchni
Szybki bigos z piersią z kurczaka 242

filety z kurczaka kawałek kiełbasy słoiczek przecieru pomidorowego (200g) łyżeczka kminku pół łyżeczki majeranku papryka słodka 2 liście laurowe, ziele angielskie 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman pieprz, sól Przygotowanie:Biała kapustę szatkujemy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Najlepiej w dużym garnku. W osobnym garnku gotujemy przez chwilkę kiszoną kapustę (nie płuczemy jej).   Mięso i kiełbasę kroimy

Ze smakiem i z pasją
Obiad w promieniach slonca 285

drobno posiekany wykonanie:Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, a nastepnie kroimy w drobna kostke. Do miesa dodajemy pozostale skladniki i dokladnie mieszamy. Odstawiamy do lodowki na okolo 30 minut.Po tym czasie formujemy z miesa male klopsiki i smazymy na oliwie z obu stron na zloty kolor. Klopsiki mozna nakladac lyzka, ale wtedy sa bardziej plaskie. Jesli mieso jest dobrze schlodzone

Przysmaki Karolki