300g filetu z kurczaka 2/3 szklanki kaszy pęczak 1/4 główki młodej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu) sól pieprz czarny świeżo mielony mały pęczek koperku opcjonalnie - 2 łyżki tartego parmezanu Mięso pokroić
Obiad gotowy300g filetu z kurczaka 2/3 szklanki kaszy pęczak 1/4 główki młodej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu) sól pieprz czarny świeżo mielony mały pęczek koperku opcjonalnie - 2 łyżki tartego parmezanu Mięso pokroić
Obiad gotowyPiersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić, dodać olej i usmażyć. Pomidory, ogórek i cebulę pokroić. Kapusty poszatkować, posolić, wymieszać i dłońmi ugnieść. Odstawić na kilkanaście minut. Po kilkunastu minutach odlać wodę, którą puściła. Sosy: Składniki każdego sosu po prostu ze sobą wymieszać. Sól i pieprz dodawać ostrożnie, według własnego smaku. Do bułki włożyć usmażone mięso, warzywa i polać
W kuchni u Monikibrzoskwiniowa Przygotowanie: Kurczaka przyprawić, pozostawić na noc w piekarniku, a następnie upiec w piekarniku. Ja udka piekłam w 180st, około godziny. Brzoskwinie z puszki osączamy. Robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do ostudzenia. Gdy przestygnie wkładamy do lodówki, ale musimy uważać żeby za bardzo się nie zsiadła. Upieczone udka studzimy, a następnie oddzielamy mięso od kości i kroimy
Państwo Wojtczuk gotująudka kurczaka łyżka masła Marynata: szklanka keczupu łyżka skórki otartej z cytryny łyżeczka majeranku 2 łyżki sezamu 1/4 łyżeczki soli Udka tniemy na trzy mniejsze części, takie szybciej nam się usmażą, a później dopieką niż takie duże kawały mięcha. Ja jeszcze odcinam od pałki ten kawałek kości ze skórą. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, obsmażamy mięso aż będzie ładne
Dieta moja pasjainnych fragmentów kurczaka. 1kg skrzydełek 1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1. Mieszamy ze sobą keczup, miód, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól. 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy
Szefowa kuchni500g filetów z kurczaka 1/2 pęczka koperku 3 duże marchewki 1 duża cukinia 1 cebula 1 jajko L 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce. Koperek siekamy, cebulę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące
Szefowa kuchniidealnie pasuje do kurczaka i indyka. Składniki: 1 łyżka czarnego pieprzu 1 duży liść laurowy (pokruszony) 1 łyżka goździków w proszku 1 łyżka soli morskiej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej w proszku 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki ziela angielskiego ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki soli selerowej ¼ łyżeczki czosnku w proszku Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki w małej misce. Stosować do mięsa drobiowego. Więcej wyjątkowych
naRuszciepodwójna pierś kurczaka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz Wykonanie: Umytą pierś kroję na 6 kawałków, wkładam do miseczki, zalewam około 4 łyżkami oliwy, przyprawiam, polewam sokiem z cytryny. Ząbkami czosnku nacieram piersi, układając je na końcu pomiędzy mięso. Wstawiam do lodówki
Zasmakuj Kuchnipiersi z kurczaka -ok. 8 różyczek brokuł (może być mrożony lub świeży) -200 ml. śmietany "do zup i sosów" 18% -przyprawy (sól, pieprz, majeranek, odrobina vegety) -2 łyżki mąki -olej Sposób przygotowania: Piersi umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawami. W tym samym czasie gotujemy makaron i brokuły. Smażymy mięso, aż będzie miękkie
Magia jedzenia.już widziałam z mięsem zapiekanym w szynce parmeńskiej lub schwardzwaldzkiej więc postanowiłam sama wypróbować jak to połączenie wyjdzie. Jednak nie odpuściłam ostatnio mojej ukochanej gorgonzoli i suszonym pomidorom wiec je wcisnęłam do środka :) Wszystko wyszło rewelacja. A już w połączeniu z zapiekanymi brokułami z tego przepisu po prostu pyszny lekki obiad. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka
Piekielna Kuchnia PatiKurczaka 2 Marchewki 6 Ziemniaków 4 Ziarenka Ziela Angielskiego 2 Liście Laurowe 1 kostka rosołowa Pieprz i Sól 10 łyżek suszonego domowego kopru ( można dać świeży siekany) 1 łyżka masła 5 łyżek jogurtu naturalnego 0 % PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyć ja nie obierałam ze skórki, pokroić w kostkę. Z podanych składników ugotować bulion. Gotuję aż mięso będzie
Gotowanie Patkifileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego wytrawnego wina łyżka koncentratu pomidorowegp 400 ml wody 50 g suszonych pomidorów łyżeczka rozmarynu kubełek esencji do sosu pieczeniowego ciemnego Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z łyżką oleju i przyprawami, natrzeć mięso i odstawić. Włoszczyznę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodwójny filet z kurczaka 2 cebule jajko mąka bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia na zalewę: 300 ml wody mały słoiczek ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego duża łyżeczka soli 3 łyżki cukru 1/2 szklanki octu łyżeczka ziaren pieprzu ziele angielskie liść laurowy Składniki zalewy wymieszać i zagotować, wystudzić. Cebule pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kawałki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki piersi porządnie nasmarować marynatą i odstawwić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki
Nie tylko w kuchniudka z kurczaka, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka ketchupu, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka bułki tartej, sól do smaku, pieprz do smaku, tłuszcz do formy. Wykonanie: Udka umyć, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem, po czym odstawić na trzy godziny w chłodne miejsce. Formę posmarować tłuszczem i ułożyć przygotowane udka. Majonez wymieszać z ketchupem, posmarować mięso, posypać tartą bułką
Tradycyjna Kuchniakorpus kurczaka, udko i skrzydełko, 400g ogórków kiszonych, 175g śmietany 18%, 4 marchwie, kawałek selera, 2 pietruszki, garść posiekanej natki pietruszki, 12 niedużych ziemniaków, 1/2 szklanki ryżu ( jeżeli nie lubisz bardzo gęstej zupy daj o połowę mniej ryżu lub go całkiem pomiń). 1 por, 4 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso zalać
W kuchni u Monikismakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła. W duecie z sosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej
Z Kuchni Do Kuchnipierś z kurczaka zamarynowaną w przyprawie harissa, obsmaż dwustronnie; dodaj nitki chili (może być świeże), pieprz różowy, podlej śmietanką, gotuj 10 minut, dodaj 150 ml wody. Zagęść mąką. - szparagi obierz i gotuj 10-11 minut we wrzątku. - Ziemniaki wyjmij z pieca przekrój na pół, posól, polej sosem, wyłóż szparagi, polej odrobiną roztopionego masła, podaj z mięsem i sosem. Smacznego
SMYKWKUCHNInieduża pierś kurczaka 4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 100 - 150 g kurek 2 łyżki masła 2 szalotki 1/2 średniej cukinii 150 g śmietanki 30% 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 5-6 gałązek zielonej pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 . Makaron ugotować al dente, odcedzić, trzymać w cieple. 2. Mięso natrzeć solą
Kuchnia Prezydentowejpiersi kurczaka łyżka soku z cytryny po łyżeczce - cząbru, macierzanki (tymianku) cytrynowej, rozmarynu łyżka oleju łyżka warzywnej przyprawy uniwersalnej pieprz mielony kubek zaparzonej, mocnej herbaty earl grey Piersi myjemy i kroimy w długie paski. Z ziół, soku z cytryny, przyprawy warzywnej , oleju i pieprzu w ilości według uznania, przygotowujemy marynatę. Dokładnie obtaczamy w niej mięso i w plastikowej lub szklanej
Kuchenna Kontrrewolucyabyło. Tym razem kurczaka zastąpiliśmy indykiem i to mielonym. Pyszności. Składniki: 6 tortilli pomidorowych mały udziec indyczy do zmielenia 1/2 cebuli 1/3 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 15 dag sera żółtego tartego 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta płatków chili sól, pieprz szczypta ziół tureckich do mięs sos czosnkowy Przygotowanie: Cebulę szklimy na oleju. Dorzucamy do niej mięso mielone. Dusimy
Kuchnia po mojemuPierś z kurczaka pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z curry, 1 łyżką miodu, kurkumą, pieprzem oraz ziołami. Odstawić na 30 min do lodówki. Ryż ugotować w wodzie. Ananasa oraz pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z pieprzem, posiekaną pietruszką oraz bazylią, dokładnie wymieszać. Pierś grillować na patelni. Do ryżu dodać mięso, pokrojone owoce, kukurydzę, całość
Fit-aminaużyłem? -podudzia z kurczaka -cebula -3 ząbki czosnku -duża garść orzechów włoskich -pomidory w puszcze -woda -śmietanka 30% -oliwa -sól, pieprz -tymianek świeży -starty parmezan Oliwę rozgrzewamy na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, czosnek zgniatamy bokiem noża i pozbawiamy łupiny. Cebulę i czosnek wrzucamy na oliwę, podsmażamy chwilkę, dodajemy mięso. Smażymy na wysokim
BaRepaskurczaka 4 plastry świeżego ananasa 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka mąki 2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyzka soku z cytryny sól i pieprz /do smaku 2 łyżki oliwy oraz: ok. 150 g ryżu bosmani /lub venere/ świeży szpinak sos sałatkowy Wykonanie: Piersi umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Mięso oprószyć solą, pieprzem
Zakamarki mojej kuchniodcedzić. Filety z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, dodać posiekany imbir i czosnek, doprawić białym pieprzem. Dodać mąkę ziemniaczaną, wszystko razem wymieszać i odstawić. Wszystkie płynne składniki oraz cukier podgrzać w rondelku tak aby połączyły się z sobą, tworząc jednolity sos. Na dużej patelni (lub jeżeli ktoś posiada to w woku) rozgrzać olej i usmażyć mięso. Pod koniec smażenia
cooklifekurczaka-groszek lub kukurydza konserwowa-kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 ) -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 )-papryka-3 duże liście kapusty pekińskiej-kawałek pora-2 łyżki posiekanego świeżego koperku-majonez-przyprawa warzywna-pieprz W osolonej wodzie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy.Przelewamy zimną wodą i odsączamy. Udko pozbawiamy skórki, oddzielamy mięso
Maminek kulinarnyBardzo aromatyczna pieczarkowa zupa na mięsie, z dodatkiem lubczyku, nasion chia (tak ostatnio popularnych na blogach) oraz świeżego koperku. Zawsze przygotowuję zupę w większym garnku i więcej po to, by przez najbliższe 2-3 dni cieszyć się jej coraz głębszym smakiem. Zupa z dodatkiem śmietanki, która dodaje - oprócz marchewki - dodatkowej słodyczy zupie. Przełamuję ją ostrą papryczką. Do tego kontrast smakowy(...)potraw warzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej zupy. Składniki: 2 podudzia z kurczaka 6 skrzydełek kurczaka 500 g pieczarek 2 -3 łyżki nasion chia 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 obrana cebula kawałek pora 2 liście laurowe, szczypta mielonego ziela
Zasmakuj Kuchnisobie, że zrobię filety z kurczaka właśnie w wiórkach kokosowych. Wywołałam tym zachwyt wśród moich współlokatorek, dlatego pewnie sytuacja ta utkwiła w mojej pamięci... Dziś zamiast fileta z kurczaka będę panierowała medaliony z indyka. Panierka z wiórek kokosowych jest na tyle uniwersalna, że pasuje do kotlecików zarówno z drobiu, jak i ze schabu. Choć moim zdaniem lepiej komponuje się(...)solą i panierujemy - najpierw w jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, ponownie maczamy w jajku i na końcu drugi raz obtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami
Kuchnia MagdaLenyFilety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Mięso smażymy
R'n'G Kitchenkurczaka dobrze wypłucz, natnij na całej długości, tak by powstała kieszonka. 3. Mozzarellę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę, wymieszaj i włóż do „kieszonek”. Włóż do naczynia żaroodpornego, na dno nalej wody, przykryj i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Pomidora pokrój w ćwiartki, dodaj olej, szczypior i dopraw. 5. Mięso zjedz z puree
Powiedz dietom niejakiegoś mięsa. Tym razem wybrałam salami i dodałam również pieczarki, paprykę i kukurydzę, a to wszystko skąpane w sosie śmietanowym z ziołami i zapieczone z żółtym serem. Składniki: 300 g makaronu penne (rurki) ok. 150 g pikantnego salami pół puszki kukurydzy 250 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką
Czerwień i błękitDOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce Polska biała kiełbasa – od podstaw Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch
Karo in the Kitchenpompowania mięsa lub stosowania dodatków do wyrobów wędliniarskich, proponuję zastosować drugi wskaźnik. Jeśli ważysz 50 kg to Twoja potrzeba to 50g, jeśli ktoś waży tak jak ja 79kg to ok. 80g. Oczywiście nikt nie będzie ważył wszystkiego na wadze jubilerskiej. Chodzi o to by nie zagalopowywać się i nie szukać (jak ja kiedyś) największego udka kurczaka
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie
PysiaGotuje.plpojedyncza pierś kurczaka 120 g ryżu do risotto (arborio) 200 g pieczarek 50 g parmezanu 1.5 lampki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz, ekologiczna przyprawa do rosołu (suszona włoszczyzna) Na dno naczynia do zapiekania (najlepiej takie z przykrywką) wylewamy olej, wysypujemy ryż, posypujemy połową sera, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz pokrojone pieczarki
KucharzycaSzparagi z grilla które robi się bardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3
wesoła kuchniaczasie kurczaka kroimy w średnią kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą. Wrzucamy do dużego garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy około 10 minut. Dodajemy skwarki z boczku z cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy
Kuchnia Paulettesczasie kurczaka kroimy w średnią kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą. Wrzucamy do dużego garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy około 10 minut. Dodajemy skwarki z boczku z cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy
Kuchnia Paulettespiersi z kurczaka 1,5 l wody 250-300 g włoszczyzny pociętej w cienkie słupki 1 średniej wielkości kalafior 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego papryka ostra papryka słodka sól, pieprz posiekany koperek do dekoracji Do garnka wlać wodę. Włożyć umyte piersi oraz liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Za pomocą łyżki cedzakowej usunąć szumowinę. Mięso gotować kilka minut
Ugotowaćpachnie super ,ale ja też bardzo lubię na zimno na chlebek z musztardą smakuje bardzo fajnie ,polecam do spróbowania . Składniki 1 kg udek z kurczaka 1 pęczek szczypioru 1 duża cebula 1 ząbek czosnku sól(...)pieprzem ziołowym ,pieprzem czarnym dodaje czosnek w plasterkach ,cebulę w plasterkach oraz szczypiorek pokrojony ,wszystko razem dokładnie mieszam i odstawiam na cała noc do lodówki . Następnego dnia mięso wykładam na blaszkę , na wierzch mięska układam kilka kosteczek masła i przykrywam folią aluminiowa i wstawiam do piekarnika na 160 stopni na 2 godziny . Wszystkie przyprawy proszę dodawać według
Mój Smakpiersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa Wykonanie: Marchew i cebulę obieramy i myjemy, cukinię myjemy. Marchew kroimy w plasterki, cebulę w piórka, cukinię w pół plastry. Pomidory nacinamy na środku w krzyżyk i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka minut, następnie wyciągamy z wody i ściągamy skórkę, pomidory kroimy w paski lub grubą kostkę. Mięso myjemy i kroimy
Sama słodycz i szczypta chilipiersi z kurczaka 1 spora cebula 4 ząbki czosnku 4 listki limonki kaffir 3 cm świeżego imbiru 2 łyżeczki pasty curry olej do smażenia 2 łyżki sosu rybnego 1000 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego 200 g cienkiej fasolki szparagowej 100 g pędów bambusa 3 łyżki posiekanego szczypiorku świeża bazylia tajska sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Mięso kroimy paski, cebulę
Kulinarne przygody Gatitykurczaka 5 pieczarek 4 ziemniaki kawałek selera 2 marchewki 1 duża gałązka lubczyku 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu 1,5 do 2 l wody 2 łyżki domowej vegety 3/4 szklanki makaronu muszelki ja użyłam Incola 2 łyżki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Mięso umyć i również
Sama słodycz i szczypta chiliQuesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może
Be Fit Be StrongPropozycja dla zapracowanych, czyli szybko, tanio i smacznie, a no i do tego na ostro!! :D Składniki: 300 g makaronu penne 100 g coppy lub
Malinowo w kuchnidokładkę :) Do zupy użyłam przecieru pomidorowego Roleski i pietruszki suszonej Skworcu . Zupę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Golg Zapraszam :) Składniki : 1 cała noga z kurczaka 2 marchewki kawałek selera i pora pęczek pietruszki 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku ja używam od firmy Becla 1 słoiczek przecieru pomidorowego Roleski 1 łyżka suszonej pietruszki Skworcu(...)domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka suszonego koperku Becla 1/2 szklanki ryżu 250 ml śmietanki słodkiej 12 % około 2 l wody Wykonanie : Mięso umyć, przełożyć do garnka wlać około 1,5 litra wody, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obrany seler, por, i natkę pietruszki.Gotować na małym ogniu, gdy marchewka zmięknie dodać przyprawy
Sama słodycz i szczypta chiliKrokiety te są fajną alternatywą dla pasztecików podawanych z czerwonym barszczem. Składniki: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 8 pieczarek - 100 g bułki tartej - 3 jajka - 2
Zainspirowana w kuchniudek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup sól, pieprz Sos: 150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Pokrojone mięso dokładnie wymieszać w marynacie
Di gotujePiersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros, dodajemy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy,wstawiamy na godzinę do lodówki. Obsmażamy na oleju złoty kolor,odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy, odkładamy trochę do posypania wierzchu, kapustę pekińską drobno kroimy, cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. W większej salaterce układamy połowę obsmażonego mięsa, na to układamy
Bajeczna Kuchniarównież z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się
potrawyregionalnepierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy
zobacz ich smakspora pierś kurczaka 0,5 op. mrożonej marchewki z groszkiem 1 nieduża pietruszka 1 łyżka posiekanego koperku 2 kostki bulionowe sól, pieprz, masło klarowane do smażenia Pierś kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy na maśle, po czym posypujemy równomiernie solą oraz pieprzem. Pietruszkę obieramy i kroimy dowolnie. Razem z marchewką i groszkiem wrzucamy ją do garnka z mięsem. Zalewamy całość wodą
Kuchenna Kontrrewolucyafilety z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy, u mnie od Orzech 3 płaty papryki konserwowej, u mnie od Orzech 1 pęczek szczypiorku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka ostra 1. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo
Szefowa kuchnipiersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki 4 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu winnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej w 1 łyżce zimnej wody Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy. Mięso umyć
Chocolate Muffin Blogfilet z kurczaka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ¼ łyżeczki imbiru ½ cytryny 1 łyżka cukru 3 łyżki curry 1 łyżka sosu sojowego 4 czubate łyżki masła orzechowego Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Następnie dodać imbir i curry, ciągle mieszając smażyć przez kilka minut. Filet pokroić w kostkę, posolić i dodać na patelnię. Gdy mięso nie będzie
kulinarnyswiatdomipierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym
Kolejny blog o gotowaniupiersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można dodać ostrą paprykę lub chili SOS II: 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu/śmietany 18%, 2 łyżki majonezu zioła [majeranek, bazylia, oregano albo zioła prowansalskie] WYKONANIE: mięso tniemy na bardzo
Kuchnia Beatypiersi kurczaka 1 ząbek czosnku majeranek lubczyk sól woreczek foliowy do gotowania sznurek lub mocna bawełniana nitka (np. mulina lub kordonek) Pierś oczyścić z błonek, umyć i natrzeć ziołami, czosnkiem i solą Włożyć do woreczka foliowego i szczelnie zawinąć, aby nie było w środku powietrza Po zawinięciu obwiązać nitką lub sznurkiem dosyć ciasno Tak przygotowane mięso włożyć do garnka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compodudzia z kurczaka 2 marchewki- pokroić w kostkę 1 szklanka groszku mrożonego 4 garści fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kurkumy 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól himalajska 2 garści czarnych oliwek bez pestek 3/4 szklanki wody 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao 2 łyżki sosu sojowego z grzybami Tao Tao Przygotowanie: Mięso nacieramy posiekana
ClauditteMissCookingkurczaka -małe ziemniaki -marchew -por -czosnek -natka pietruszki -masło -przyprawa do kurczaka -słodka papryka Udka pozbawiamy kości. Ziemniaki obieramy. Wszystko przyprawiamy słodką papryką i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Czosnek kroimy w drobniutką kostkę, marchew i pora kroimy w plasterki. Czosnek dokładnie mieszamy z masłem. Udka delikatnie rozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła(...)posypujemy natką pietruszki. Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta i spinamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchew i pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarny