Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami

Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami

Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami

Dziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

sandersiaksandersiak

Kocham gotować :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drobiowe, tarta, pierś, piersi, pieczarki, kurczak, bułki, ser żółty, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z pieczarkami, mięso, soczysta pierś z kurczaka, smażony ser, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, jajka nadziewane, kurczak z serem, gotowany kurczak, nadziewana pierś z kurczaka

Inne przepisy z Kolejny blog o gotowaniu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.