Jak natknęłam się na ten przepis to wydał mi się ciekawy, ale jak już go przygotowałam przeszedł moje oczekiwania, okazał się rewelacyjny. Do przepisu potrzeba 500 g udek kurczaka bez kości i skóry. Mnie taka ilość wyszła gdy zluzowałam ponad kilogram udek (chyba 1,2 kg udek kurczaka). Jak luzować udka (czyli usunąć kości) można znaleźć na YouTube, lub próbować samemu bo w tym przepisie udka nie muszą być idealnie zluzowane. Składniki: 2 łyżki oliwy 500 g udek kurczaka bez kości i skóry 50 g surowego boczku 3... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...