mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:148/774)

Filet z kurczaka z pieczarkami z patelni (z maślankowej marynaty) 422

Filet z kurczaka to niezwykle uniwersalne mięso. Delikatna struktura pozwala je bardzo szybko przyrządzić i za to je lubimy. Niebagatelną rolę odgrywa także jego delikatny smak. Chude, lekkostrawne, bardzo dietetyczne komponuje się z wieloma smakami, daje niezliczoną ilość kombinacji. Przedstwiam jedną z najprostszych wersji, w sosie pieczarkowym. Proste składniki na pyszne danie. Filet jest kruchy i wyjątkowo soczysty, mięso(...)smażenia 1 cebula natka pietruszki marynata: ok.400 ml maślanki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz z młynka słodka papryka w proszku Wykonanie: mięso oczyścić z błonek i powięzi. Czosnek obrać i drobno posiekać. Piersi z kurczaka, natrzeć solą, pieprzem, papryką i obłożyć czosnkiem. Ułożyć w naczniu i zalać maślanką. Przykryć folią spozywczą i odstawić na całą noc do lodówki piersi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak mocno rumiany z nutą czosnku i bazylii 166

Takiego kurczaka przygotowuję się niezwykle szybko, a efekt jest bardzo smakowity. Rumiana skórka i kuszący aromat - sprawiają, że nie można mu się oprzeć. Mięso jest miękkie soczyste i idealnie połączone smakowo. 1 kg ćwiartek z kurczaka (mogą być dowolne części) 3-4 ząbki czosnku 2 gałązki świeżej bazylii przyprawa do kurczaka, sól Dodatkowo: 3 łyżki oliwy 300-500 ml mleka(...)łatwiznę i użyłam gotowej mieszanki.) Listki bazylii oddzielić od gałązek, a ząbki czosnku pokroić w cienkie plasterki. Bazylię i czosnek delikatnie powtykać pod skórkę kurczaka. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim mięso. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do miękkości) około 90 minut w 180 stopniach.  (Czas pieczenie zależny jest od wielkości porcji kurczaka.) Podczas pieczenia - kurczaka

Di gotuje
Dyniowych szaleństw ciąg dalszy, czyli kurczak w sosie dyniowo-jabłkowym 206

gram dyni 1 duże kwaśne jabłko 4 cm imbiru 1 cebula 1 łyżeczka masła woda lub bulion majeranek imbir w proszku przyprawa do kurczaka po staropolsku (można pominąć i wtedy mięso jedynie posolić i popieprzyć)   sól, pieprz Do podania: uprażone na suchej patelni pestki dyni ryż brązowy (można też użyć innego)   Przygotowanie: Pokrój cebulę(...)kostkę, a imbir w plasterki. Rozgrzej na patelni łyżkę masła i podsmaż cebulę z imbirem. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie przypraw pieprzem i przyprawą do kurczaka po staropolsku (lub solą). Dodaj mięso na patelnię. W tym czasie obierz dynię i pokrój ją w niewielkie kostki.  Jeśli kurczak lekko się już podsmażył, to podlej go odrobinę wodą lub bulionem

Smiling Shrimp
Złocisty kurczak faszerowany 293

koperku 1 łyżeczka papryka słodkiej w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1. Kurczaka dobrze oczyszczamy i płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża odcinamy końce skrzydełek. Robimy nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie luzujemy aby nie przedziurawić skórki. 2. Mięso wieprzowe dobrze doprawiamy solą oraz(...)pieprzem. Mieszamy z papryką i koperkiem. 3. Wnętrze kurczaka nacieramy częścią oleju z przyprawą. Nakładamy farsz, dokładnie wypełniając wszystkie otwory. Za pomocą igły i nitki zaszywamy kurczaka wzdłuż grzbietu. 4. Nacieramy całe mięso pozostałą mieszanką i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. 5. Tak przygotowanego kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepis na kurczaka w winie 241

Zapraszam na kolejny przepis na kurczaka. Tym razem przyrządziłam piersi z kurczaka w białym winie. Do tego celu specjalnie kupiłam całego kurczaka, bo zależało mi na filetach ze skórką. Resztę mięsa wykorzystałam do zupy. W moim domu nic się nie marnuje! Potrzebujesz nowy przepis na kurczaka to jest to danie, które na pewno polubisz. Szybkie i łatwe w przyrządzeniu. Porcja(...)mięsa do ryżu czy ziemniaków. U nas w domu jemy kurczaka przynajmniej raz w tygodniu. Kurczak jest tani i pasuje w wielu potrawach. Pyszny w białym winie. Przepis na kurczaka Składniki: na 4 6 porcji 4 duże piersi z kurczaka ze skórką 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku sólo i pieprz do smaku 5 łyżek masła 4 ząbki czosnku

codojedzenia
Pieczony kurczak z młodymi ziemniakami i cebulką 260

przygotowania :) ).    Składniki: 1 kg młodych ziemniaków (surowych) 2 udka i 2 podudzia z kurczaka 2 małe cebulki sól, pieprz przyprawa do pieczonego kurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego olej Mięso umyć, osuszyć i przyprawić sola, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Ziemniaki porządnie umyć i pokroić na 4 części. Do naczynia żaroodpornego wsypać ziemniaki i delikatnie(...)sosu sojowego. Przygotowaną marynatą polać kawałki z kurczaka. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180ºC  piekarnika. Piec pod przykryciem około 50 minut. Po tym czasie na wierzchu dania ułożyć plasterki surowej i obranej cebulki. Piec (już bez przykrycia) około 25-20 minut. Ziemniaki muszą być miękkie, a mięso zarumienione. Przygotowywanie składników do zapiekanki Zapiekanka przed pieczeniem

Ugotować
Drobiowe medaliony w sosie kurkowym wg Aleex 149

śmietany kremowej 30% • 1 łyżka sosu sojowego • przyprawy do mięsa: Delikat Knorr’a do mięs, sól, biały pieprz, • ½ pęczka szczypiorku • olej Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka pokroić w plastry. Mięso przyprawić i odstawić do lodówki na ½ godziny. 2. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa zrumienić z obu stron, odłożyć. Nie smażyć mięsa zbyt długo, aby nie stało się suche

W mojej kuchni
Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą czyli lunch do pracy 530

coś co możesz w ciągu naprawdę kilku minut zrobić rano przed wyjściem do pracy, albo wieczorem. Ciesz się tym, że to twoja sałatka :) Ja nie dodawałam do niej kurczaka, ani innego mięsa bo nie miałam go w lodówce ;) ale jeśli Ty masz możesz dodać upieczonego / grillowanego kurczaka np.  Ja uwielbiam smak fety i suszonych pomidorów więc one tu grają

Kuchnia na wzgórzu
Szynka z szynkowaru drobiowa 186

Kolejna pyszna domowa wędlinka z szynkowara  od Tradismak . Tym razem mięso mieszane z ćwiartki z kurczaka i fileta z indyka. Wszystko przyprawione solą, pieprzem, kurkumą, suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Mięsko wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Miłego dzionka :-) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka (wagowo około 500 g) 400 g fileta z indyka 1,5 łyżeczki soli himalajskiej(...)pieprz 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 szklanki wody 1. Ćwiartki z kurczaka obieramy ze skóry, wycinamy mięso, filet kroimy na mniejsze kawałki. Mięsa rozbijamy tłuczkiem. 2. Mięsa dajemy do miski, dodajemy przyprawy i wodę. Mieszamy (mięso powinno wchłonąć całą wodę). Przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy w lodówce na całą

kruche babeczki
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 254

Kurczak faszerowany kuskusem z śliwkami kalifornijskimi  i rodzynkami Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczonego mięsa. Ja proponuję kurczaka w wersji lekko słodkiej za sprawą rodzynek i śliwek z nutą cynamonu i gałki muszkatołowej oraz czerwonego wina. W tej postaci doskonale nadaje się na obiad, pięknie się prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami

W kuchennej krainie
Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki- lekki i pożywny obiad. 199

rozgrzać oliwę, zeszklić posiekaną cebulkę. Doprawić czosnkiem, chwilkę podprażyć. Dodać marchew na patelnię i wszystkich przypraw po trochu wszystko wymieszać. Przykryć pokrywką, aż marchewka zmięknie. Filet z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy i wyłożyć całe dno mięsem. Następnie kolejną warstwą jest marchew. Dokładnie rozprowadzamy po całym kurczaku. Jogurtem polewamy marchew

Tagebuch po polsku
Potrawka z kury i czterech warzyw 198

duża 1 cebula - średnia 3 pomidory - średnie 1 czerwona papryka - duża 2 garście zielonej fasolki szparagowej 1/2 szkl. soku pomidorowego 2 łyżki oleju - do smażenia MARYNATA DO MIĘSA:  przyprawa do kurczaka pieprz cytrynowy sól curry Sos kebab-gyros ostry od Folwark PRZYPRAWY DO POTRAWKI: 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 lyżeczka czosnku granulowango 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki soli(...)olej wrzucić zamarynowane mięso. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając łopatką, do zarumienienia na złoto. Zdjąć z patelni na talerz i odstawić na bok. W międzyczasie ugotować w małym garnku z posolonym wrzątkiem na półtwardo pokrojoną fasolkę szparagową. Odcedzić i zostawić chwilowo na sitku. Do tłuszczu jaki pozostał na patelni ze smażenia kurczaka dolać łyżkę oleju

Grunt to przepis!
Pieczone ćwiartki z kurczaka w rozmarynie 200

wieczór przygotowałam marynatę z dodatkiem rozmarynu i czosnku, umieściłam w niej podzielone ćwiartki i zostawiłam w spokoju na całą noc. Następnego dnia wystarczy przełożyć kurczaka do piekarnika i obiad gotowy. Aromatyczne, miękkie mięso, z nutką rozmarynu, wystarczy zrobić sałatkę i obiad gotowy. Sprawnie, szybko i co najważniejsze smacznie. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka sok z małej cytryny 50 ml oleju(...)białego pieprzu 3-4 gałązki rozmarynu sól Sposób przygotowania: Ćwiartki umyć, osuszyć, podzielić.  Z soku z cytryn, oleju i pozostałych składników zrobić marynatę. Kurczaka umieścić w marynacie i kilka minut porządnie wmasować płyn w mięso. Mięso przykryć i pozostawić na całą noc w marynacie. Następnego dnia mięso wraz z marynatą przełożyć do naczynia żarodpornego lub do rękawa foliowego. Piec

na moim stole...
10 pomysłów na kurczaka 281

Jeśli jem mięso to zazwyczaj jest to kurczak, delikatny w smaku, szybki w przygotowaniu. Dzisiejsze pomysły to dowód na to, że kurczak nie musi być nudny, można przygotować dania z kaszą, makaronem czy młodymi ziemniakami, a nawet wykorzystać pozostałe mięso z niedzielnego pieczenia. 10 pomysłów na kurczaka, a wśród nich mój ulubiony przepis na pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem

Moja smaczna kuchnia
Ogórkowa 213

Piersi z kurczaka dokładnie myjemy. Wkładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy ziele i liście. Zagotowujemy. Ściągamy szumowiny, dokładamy włoszczyznę. Gotujemy przez ok. 30 minut. Wyciągamy mięso i warzywa. Kurczaka rozdrabniamy. Cebulę kroimy w kostkę. Ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Cebule i ogórki podsmażamy na maśle do czasu aż warzywa zmiękną. Dokładamy

Pobite gary Barbary