mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:154/774)

Rumsztyk drobiowy z cebulką. 438

Przyznacie, że kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj mięsa, które świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju sałatkami oraz surówkami.  To bardzo  delikatne mięso i przecież nie musi być nudne! Dziś rumsztyk z cebulką! SKŁADNIKI: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 średnie białe cebule 2 średnie czerwone cebule(...)łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka cukru lub miodu 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz WYKONANIE: mięso siekamy na małe kawałki, dodajemy zioła, musztardę i przyprawy, wyrabiamy, 1/2  cebuli białej i czosnek drobno siekamy i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, zostawiamy

Kuchnia Beaty
Ziemniaki faszerowane w sosie koperkowym 186

już chyba 6-ta czy 7-ma wersja faszerowanych ziemniaków. Robiłam z grzybami, białą kiełbasą, mięsem z kurkami, kurczakiem. W sosie grzybowym, pieczarkowym , śmietanowo-tymiankowym itd. Dziś następna próba. Zostało mi kawałek gotowanego mięsa wieprzowego ( gotowałam w rumianym wywarze by podawaćw sosie musztardowym i część mięsa mi została). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw 220

Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek, cebuli, papryki i cukinii. Poza sezonem można upiec je w piekarniku. Pierś z kurczaka wkładam do przygotowanej wcześniej marynaty na kilka godzin dzięki czemu mięso wychodzi smaczne, miękkie i soczyste w środku. Polecam serdecznie Post Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Pomidorowe ćwiartki z kurczaka na gotowanym ryżu 604

piec przez ok 1,5 godziny. Jeżeli kurczak z wierzchu będzie się zbytnio przypiekał można przykryć folią aluminiową. Jeżeli zbyt dużo wody wypłynie spod kurczaka to należy ją zlać. Po upieczeniu odstawić mięso na 10 min, a potem można podawać. Smacznego :) RADA. To danie to sposób na wykorzystanie już ugotowanego ryżu, ale można zrobić to na surowym ryżu. Wsypać(...)suchego ryżu i zalać 4 szklankami bulionu drobiowego. Tak jak robiłam to w tym przepisie na udka . Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cukinia , kukurydza , kurczak , marynata , przecier pomidorowy , ryż

https:KKuchniaMniam
Szybko ,łatwo i przyjemnie 157

Czyli inaczej mówiąc, grillowany filet z kurczaka . Nie spotkałam innego mięsa które tak szybko dochodzi na grillu . Z kurczaka najbardziej lubię grillowane podudzia . Ale niestety - jak się nie ma tego co się lubi to się lubi to co się ma - tak mówi przysłowie . I w myśl tego musiałam polubić to co mam czyli filet drobiowy. Żeby filecik nie był samotny(...)Filet z piersi kurczaka - sztuk tyle ile uczestników biesiady 5-6 ziemniaków 3 marchewki 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu  1 lyżeczka papryki ostrej. Wykonanie 1 . Filety umyć i osuszyć . Lekko rozgnieść dłonią . 2 . Ocet , sos sojowy , miód i paprykę wymieszać w misce . Zanurzyć w marynacie mięso ,  3 . Marchew i ziemniaki umyć

Eli Gotowanie
Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem 177

część piwa wypłynęła na kurczaka. Wstawiamy do piekarnika (najniżej, jak się da) nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 2 godzin (1 godzina na 1 kg mięsa). Po 30 minutach polewamy kurczaka pozostawionym piwem (dzielimy na 3 porcje – polewając co ok. 30 min.). Aby piwo nam wypłynęło z butelki, już podczas pieczenia, wsypujemy szczyptę soli, jeżeli to nie zadziała wystarczy(...)czasie kurczaka dzielimy na porcje. Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem to danie, do którego często wracam. Sposób przygotowania gwarantuje, że mięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem

mojewypiekiinietylko
Najlepsze Domowe Hot Wings jak z KFC 512

zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Gdyby ciasto okazało się za rzadkie dodajemy więcej mąki, gdyby za gęste troszkę więcej mleka. Do kurczaka wlewamy przygotowane ciasto - mieszamy, tak aby pokryło każdy kawałek mięsa. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. szklankę mąki(...)kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 3-4 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka - dzięki temu zabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron

Słodka Strona
Piersi z kurczaka w sosie sojowym z dodatkiem chińskich warzyw 246

polać sosem sojowym (2-3 łyżkami). Całość wymieszać i odstawić na 1-2 godziny. Do woka wlać 2 łyżki oliwy/oleju. Gdy będzie bardzo mocno rozgrzany to dodać mięso. Usmażyć. Kawałki piersi z kurczaka przesypać na inny talerz. Paprykę i marchewkę pokroić w słupki. Por w talarki. Grzyby mun namoczyć, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Na tą samą patelnię wlać

Ugotować
Mielony inaczej 97

Mielony - pierwsze skojarzenie? Taki tłuścioch, nasiąknięty i ociekający tłuszczem kotlet. Kto wie, może to i dobre jest. Niemniej jednak niezłą alternatywą jest zmielona pierś z kurczaka - dla tych, którzy lubią odrobinę mięsa, chcą zjeść coś sycącego ale i zarówno lekkiego. Nie posiadam maszynki do mielenia mięsa ale znam kogoś, kto ma taki sprzęt - sympatyczna pani pracująca w sklepiku osiedlowym, która(...)zmieli mi każdy rodzaj mięsiwa ;) Zmielone mięso połączyłem z podduszoną cebulą, z mieszanką przypraw do kurczaka (ta przywieziona z Turcji, o której pisałem wcześniej ) i jajkiem. Mięso smażyłem na patelni grillowej ale może być także inna patelnia z odrobiną oliwy na powierzchni. Do mielonego dodałem lekką surówkę. Starłem marchewkę, wrzuciłem szczypiorek, kukurydzę, całość posoliłem aby przede wszystkim marchew zmiękła

Right Behind The Kitchen
Kotlety pożarskie vel Pożarskiego czyli drobiowy mielony z kostką. 473

Przepis rozniósł się po świecie i nadal cieszy się popularnością. Doczekał się różnych modernizacji,  ja jednak oprę się na tej pierwotnej, podstawowej. 0,5 kg mięsa z udek kurczaka mała bułeczka ( kajzerka) 2 jajka sól i pieprz do smaku łyżka śmietany 3 łyżki masła bułka tarta Mięso jak na okrawki było drobno krojone, kto chce może zmielić, dodajemy namoczoną

Dieta moja pasja
Kieszonki z kurczaka faszerowane amarantusem i kawiorem z bakłażana 223

Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska 2 łyżeczki ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pierś kurczaka na kuskusie z warzywami 166

oraz niewielką ilością soli. W misce mieszamy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, 1 łyżeczkę słodkiej papryki oraz olej. Dodajemy kawałki kurczaka, dokładnie mieszamy i odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso pokryte z każdej strony jogurtem przenosimy na blaszkę do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 35-40 minut(...)łyżeczkę masła) w takiej ilości, by płyn był około 1 cm powyżej kaszki. Gdy kuskus wchłonie caly płyn „przeczesujemy” go widelcem. Dodajemy ugotowane, przecedzone warzywa oraz upieczonego kurczaka. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki

Smaki Na Talerzu
Chrupiące skrzydełka z kurczaka a’la KFC 855

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Witajcie kochani po krótkiej przerwie w Nowym już Roku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp

Marta Gotuje
Sałatka z fasolką szparagową i makaronem 199

osób: 200g makaronu typu kokardka 100g młodej fasolki szparagowej 50g obranego groszku cukrowego 1/2 małej główki sałaty 1 garść liści szpinaku ok 6 suszonych pomidorów ugotowane mięso z dwóch udek kurczaka 4 łyżki sosu balsamicznego (Lidl) sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Udka kurczaka gotujemy do miękkości,studzimy i obieramy mięso. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente- wg przepisu

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak z mango 81

curry, mieloną kolendrę, kurkumę i czarnuszkę, wszystko dobrze wymieszać i smażyć aż cebula lekko zbrązowieje. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Dodać pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka i smażyć przez kilka minut aż mięso będzie białe. Wlać pomidory, dodać pokrojone w kostkę mango i paprykę - dusić aż sos nieco odparuje. Pod koniec gotowania wsypać świeżą kolendrę, doparwić do smaku solą

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania