mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:159/774)

KURCZAK Z ROZMARYNEM 138

zioła prowansalskie, vegetę i olej.  Składniki wymieszać i dokładnie natrzeć kurczaka również w środku. Do środka kurczaka włożyć 1-2 gałązek rozmarynu, resztę rozmarynu położyć na kurczaku.  Tak przygotowane mięso przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (3-4h), najlepiej na całą noc. Po tym czasie wyjąć kurczaka, umieścić w rękawie do pieczenia

Prosto i Smacznie z Anetą
KURCZAK Z TRUSKAWKAMI. 171

świeżo mielony suszona lub świeża bazylia Kurczaka płuczę, suszę, nacieram pieprzem, solą i bazylią. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy czosnkowej (lub oleju, czosnek granulowany dodaję podczas smażenia mięsa) i smażę kurczaka na złoto z każdej strony. Truskawki płuczę, pozbawiam szypułek i kroję w kostkę. Wrzucam  na patelnię (bez dodatku tłuszczu). Sok, który powstanie, odparowuję. Dodaję w międzyczasie ocet

W kuchni Karmel-itki
FIT zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i kurczakiem 1150

tani obiad. Plusem jest także fakt, że zapiec można praktycznie wszystko, więc jest to kreatywny sposób na wykorzystanie lodówkowych resztek. Do mojej dzisiejszej propozycji użyłam pełnoziarnistego makaronu świderki, mięsa z piersi kurczaka oraz szpinaku podsmażonego na cebuli i czosnku. Całość zapiekłam z jogurtem i tartym serem żółtym. Tak oto powstała niezwykle aromatyczna, lekka i przepyszna - fit zapiekanka makaronowa! Składniki(...)opakowania mrożonego szpinaku (można użyć całego) - 400 g piersi z kurczaka - cebula - 3 ząbki czosnku - łyżka oliwy, masła i zielonego pesto (opcjonalnie) - sól i czosnek w proszku sos  - 200 g jogurtu naturalnego - duże jajko dodatkowo -ok. 100 g startego, żółtego sera - 1 duży pomidor Przygotowanie: Mięso dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę, doprawić. Piekarnik nastawić na 180 stopni

Kuchnia Ellie
Kurczak pieczony na ryżu 469

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak pieczony na ryżu z dodatkiem marchewki i cebuli. Mięso wychodzi soczyste i miękkie w środku. Ryż jest sam w sobie aromatyczny i taki dobry, że można go wyjadać łyżką :-). Danie nie wymaga długiego przygotowania a smakuje wyśmienicie. Post Kurczak pieczony na ryżu pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Kurczak z owocami suszonymi 92

kurczak jest wyśmienity! Mięso jest kruche a sos aromatyczny, orzeźwiający i gęsty od suszonych owoców. Ja dodałam morele, śliwki i żurawinę, ale robiłam też z rodzynkami i gruszkami. Dodatek ziół prowansalskich nadaje tej potrawie charakteru, a ilość, jaką należy użyć, zależy od indywidualnych upodobań, ja bardzo lubię i daję(...)kostkę i dorzucić do kurczaka, chwilę podsmażyć. • Wlać koniak, zagotować, dodać 1 szklankę wody, wsypać owoce szuszone, cytrynę sparzoną i pokrojoną w ósemki. • Całość doprawić przyprawami, ziołami prowansalskimi, dodać liśćlaurowy i ziele angielskie. • Rondel przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 40 minut, aż mięso będzie miękkie. • 10 minut przed końcem duszenia

To co kocham
Krokiety z gyrosem 589

idealne na imprezę. Składniki (na około 16 krokietów): Naleśniki: 3 szklanki mąki (szklanka - 220 ml) 4,5 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli łyżeczka oleju Nadzienie: 400 g mięsa z udek kurczaka (lub filetów z piersi) 500 g pieczarek 200 g sera 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Mleko, mąkę, jajka i szczyptę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka kurczakowa ze słonecznikiem 178

Polecam doskonałą sałatkę z kurczakiem, która może być serwowana na wiele okazji. Sałatka, która jest efektowna wizualnie i skuteczna smakowo dla nie jednego smakosza. Potrzebujemy 500 g mięsa  z ugotowanego kurczaka, 250 g groszku, 250 g kukurydzy, 250 g  fasoli, 1 paprykę, 1 cebulę, pół szkl. słonecznika, 5 łyżek oliwy, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki

chleba naszego
Risotto z kurkami i pieczony kurczak 126

łyżki utartego parmezanu sól do smaku 250 g kurek 1 łyżeczka szczypiorku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu szczypta czarnego pieprzu 3 łyżki masła 2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka wedle smaku Mięso przypraw i odstaw na 30 minut do zamarynowania. Usmaż mięso na złoty kolor. Jeśli filety są ze skórką, dobrze ją przypiecz. Zrumienione mięso wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika(...)risotto i wymieszaj. Wyłóż risotto na półmisek, wyłóż resztę kurek na wierzch i posyp szczypiorkiem. Pokrój mięso na plasterki i ułóż na półmiski obok risotto. Całość udekoruj sałatą i pomidorkami.       Spara Spara The post Risotto z kurkami i pieczony kurczak appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
duszony kurczak w sosie pieczarkowym z cebulką na maśle tymiankowym... 157

części: pałka i udko, natrzeć przyprawą do kurczaka, papryką i na goracym oleju zrumienić z każdej strony do kurczaka wsypać opakowanie Frosty pieczarki z cebulką na maśle tymiankowym, całą ofertę Frosty "zobacz TUTAJ" , wlać wodę i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa umytą natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno do smaku przyprawić przyprawą w płynie, mąkę wymieszać z wodą(...)wlać mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać 1 łyżkę natki pietruszki ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie utłuc z resztą natki pietruszki ziemniaki podać np. z buraczkami zasmażanymi i poircją mięsa z sosem - kurczak jest kruchy, sos z pieczarkami Frosty smaczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiący kurczak w aromatycznej panierce z pastą misą i imbirem 152

mamy ochotę! Zawsze poratuje, zawsze zainspiruje! Donna Hay jest naszą ulubienicą! Przepis pochodzi z jej magazynu. Przepis zmieniliśmy - dopasowaliśmy do nas i zmieniliśmy panierkę - koniecznie spróbujcie! Pycha! Kurczak jest świetny! Mięso w marynacie zmienia konsystencję i jest niesamowicie delikatne, świetne ciasto, dobrze doprawione. Bardzo aromatyczne! Składniki: (dla 3 osób) ok. 400 g piersi kurczaka, 60 g pasty miso, łyżeczka startego

Plate of Joy
Pierś z kurczaka na parze w sosie jabłkowo-imbirowym 229

Lubię mięso ( ryby) gotowane na parze pod warunkiem , że nie są robione wg obsesyjnej zasady trzymania się ,,jałowości" tych potraw ( zero tłuszczy, zero soli ). Uznaję gotowanie na parze jako system przyrządzania potraw , ale zrobiona tak potrawa musi być smakowita. Oczywiście są osoby które muszą jadać w specyficzny sposób ze względu na ostrą dietę związaną z chorobą(...)wpływu, ale reszta - ? . No cóż jakoś nie solona pierś kurczaka ugotowana z ziemniakiem i brokułem na parze bez dodatku przypraw jest dla mnie po prostu odpychająca .Wolała bym być głodna niż w ten sposób jadać. A przecież tak nie wiele trzeba by to samo mięso było pyszne i równie mało kaloryczne. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Odwrócona rolada 226

tego nie pomalujesz:) Ja zwykle robię dwie takie rolady. Tym razem jedną zrobiłem z mozzarellą i suszonymi pomidorami, a drugą ze śliwkami. Składniki (na dwie rolady): pierś z kurczaka – 2 kotlety mięso mielone – 500 gram koperek – ½ pęczka sucha bułka – 1 szt. bułka tarta – 5 łyżek jajko – 1 szt mozzarella w zalewie – 50 gram suszone pomidory – 5 kawałków kilka listków świeżej

Gotuj z Misiem
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 166

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową(...)zostawiamy je w całości. Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy. Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 301

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową(...)zostawiamy je w całości. Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy. Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Do fasolki dodajemy starty parmezan. Fasolkę rozkładamy na przygotowanych plastrach mięsa. Mięso zwijamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kurczakowe kule z warzywami i serem 665

Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie.  Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa przyprawiamy solą(...)pieprzem, słodką czerwoną papryką i przyprawą do kurczaka. Układamy farsz na mięsie i formujemy kulę. Najłatwiejszym sposobem jest wykorzystanie foremek do babeczek. Wykorzystałam te silikonowe. Wypełnione farszem mięso układałam złączeniem do dołu. Kurczaka obsypujemy słodką papryką i podlewamy delikatnie olejem. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania