Szybki obiad na wykorzystanie resztek mięsa które nam zostaną z dnia poprzedniego.U mnie były to udka z kurczaka, ale można wykorzystać inne mięso.Fajna propozycja na przemycenie dyni za którą nie wszyscy przepadają. 3 udka z kurczaka pieczone 1 papryka czerwona 3 pomidory 1/2 litra przecieru pomidorowego 40 dkg dyni 2 cebule 20 dkg pieczarek 25 dkg boczniaków sól, pieprz
wesoła kuchniamiski, dodaję sól, przyprawy i żelatynę spożywczą. Dokładnie mieszam. Mięso układam w prasowance: na samym dole części z ud z kurczaka, dalsza warstwa to filet z kurczaka i na górę mięso z ud wraz ze skórkami. Tak wypełniony szynkowar nakrywam podkładką dociskową i mocuję klamrę. Odkładam na minimum 24 godziny do lodówki. Dopiero po tym czasie zagotowuję wodę w garnku
Kuchnia co dniaszparagami Sezon na szparagi nadal trwa, więc warto je jeszcze przyrządzać ! Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami to doskonały wybór dla wszystkich smakoszy szybkich, pełnowartościowych potraw. Składniki: - mięso z piersi kurczaka (200 g) - 1 sztuka - szparagi zielone ( około 400 g) - 1 pęczek - ziemniaki (młode) - 500 g - pomidorki koktajlowe - 10 sztuk - papryka czerwona - 1 sztuka - cebula
Fit-aminaciasta naleśnikowego, z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 mała cebulka kostka ulubionego, żółtego sera 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 2 łyżeczki oliwy sól, pieprz, przyprawy do mięsa Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Do miski wlać wodę i mleko, dodać jajko(...)wymieszać. Dodać łyżeczkę soli, przesianą mąkę i oliwę. Dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni tak, by ciasto było plastyczne, nie przypieczone. 2 Przygotowanie mięsa: Pierś z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami (u mnie: bazylia, oregano, papryka mielona słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany), dodać odrobinę
PysiaGotuje.plpieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę podsmażamy pod koniec odrobinę solimy
MojaQchnia.plsól Przygotowanie : Umytego kurczaka podzielić, lekko posolić i upiec Olej wymieszać z papryką, dodać miód i sos barbecue, tak by był dość gęsty i nie spływał z mięsa Upieczone kawałki kurczaka posmarować grubo sosem, ułożyć na suchej blaszce i zapiec krótko na chrupko
Proste Potrawyłyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ser lazur sól pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso i posiekaną cebulkę. Lekko posolić i smażyć do lekkiego zrumienienia. Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż, pokroić na plasterki i wrzucić do garnka. Wlać bulion
Oryginalny smakJuż na sam widok zdjęcia cieknie ślinka, prawda?! Dziś zapraszam Was na przepyszne roladki z indyka! Nadziewane w środku warzywami i zapieczone w cieście francuskim tworzą
Ostra na SłodkoTajemnicą nie jest, że uwielbiam kuchnię orientalną , ani to, że chili najchętniej dawałabym do wszystkiego ;) To właśnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej, tajskiej i chińskiej czuję
Ostra na Słodkopieczarkami i czosnkiem przełożyć do garnka. Na tym samym, mocno rozgrzanym oleju podsmażyć na złoty kolor kosteczki kurczaka. Kurczaka należy podsmażać krótko, na dużym ogniu - wówczas mięso pozostanie soczyste. Podsmażonego kurczaka przełożyć do garnka z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalać 500 ml zimnej wody. Dodać startą marchewkę, pokrojone ogórki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu
Gospodyni Miejskapiersi kurczaka (dobra cena i jakość KLIK) 1 jajko + 20 ml wody Przyprawy : sól, zmielona suszona włoszczyzna , biały pieprz i odrobina imbiru płatki kukurydziane olej Mięso z piersi kurczaka myję i przekrawam wzdłuż , z 2 filetów mam 4 kotlety i 2 „polędwiczki” W misce łączę z pomocą rózgi, jajko , wodę i przyprawy , wkładam do niej
Takie tam pichcenieDanie tanie, lekkie i przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ Składniki: - 20 udek kurczaka - 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki - 1/2 opakowania fety - 1 zielona papryka - 1 kilogram pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - sól - pieprz - słodka papryka Przygotowanie: Z udek usuwamy kości. Następnie doprawiamy
Życie zamknięte w smakuDzisiaj kurczak suszony. W wietnamskim stylu. My robiliśmy tego kurczaka z bardzo dokładnie sprecyzowanym przeznaczeniem. Podczas poprzedniej podróży do Wietnamu jedliśmy przepyszne kanapki wietnamskie banh mi
slodkokwasnaplprowansalskie można dodać kilka liści świeżego szpinaku i rukoli WYKONANIE Do garnka włożyć obraną marchewkę i umyte udka z kurczaka, zalać wodą i gotować około godziny (aż mięso będzie miękkie). Gotowego kurczaka zostawić do ostudzenia. Do kolejnego garnka nalać litr wody, zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kostkę rosołową i wsypać kaszę (kaszę należy wysypać z torebek). Gotować około
Passions hobbies lifepierogi, sałatki czy dania z makaronem. Obie zdecydowałyśmy się na słone smaki, ponieważ bardziej odpowiadały naszym kubkom smakowym. Zamówiłam naleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka
Projekty ze smakiem