mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:160/774)

SATAY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY + test patelni WOLL SZAFIR INDUKCJA 145

Tajemnicą nie jest, że uwielbiam kuchnię orientalną , ani to, że chili najchętniej dawałabym do wszystkiego ;) To właśnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej, tajskiej i chińskiej czuję

Ostra na Słodko
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 192

pieczarkami i czosnkiem przełożyć do garnka. Na tym samym, mocno rozgrzanym oleju podsmażyć na złoty kolor kosteczki kurczaka. Kurczaka należy podsmażać krótko, na dużym ogniu - wówczas mięso pozostanie soczyste. Podsmażonego kurczaka przełożyć do garnka z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Zalać 500 ml zimnej wody. Dodać startą marchewkę, pokrojone ogórki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu

Gospodyni Miejska
Złocisty i chrupiący kotlet z piersi kurczaka 373

piersi kurczaka (dobra cena i jakość KLIK) 1 jajko + 20 ml wody  Przyprawy : sól, zmielona suszona włoszczyzna , biały pieprz i odrobina imbiru  płatki kukurydziane  olej Mięso z piersi kurczaka myję i przekrawam wzdłuż , z 2 filetów mam 4 kotlety i 2 „polędwiczki” W misce łączę  z pomocą rózgi,  jajko , wodę i przyprawy , wkładam do niej

Takie tam pichcenie
Udka faszerowane mięsem mielonym, fetą i papryką 159

Danie tanie, lekkie i przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ  Składniki: - 20 udek kurczaka - 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki - 1/2 opakowania fety - 1 zielona papryka - 1 kilogram pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - sól - pieprz - słodka papryka Przygotowanie: Z udek usuwamy kości. Następnie doprawiamy

Życie zamknięte w smaku
Suszony kurczak (ruoc ga) 205

Dzisiaj kurczak suszony. W wietnamskim stylu. My robiliśmy tego kurczaka z bardzo dokładnie sprecyzowanym przeznaczeniem. Podczas poprzedniej podróży do Wietnamu jedliśmy przepyszne kanapki wietnamskie banh mi

slodkokwasnapl
Sałatka z kaszy i gotowanego kurczaka 216

prowansalskie można dodać kilka liści świeżego szpinaku i rukoli WYKONANIE Do garnka włożyć obraną marchewkę i umyte udka z kurczaka, zalać wodą i gotować około godziny (aż mięso będzie miękkie). Gotowego kurczaka zostawić do ostudzenia. Do kolejnego garnka nalać litr wody, zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kostkę rosołową i wsypać kaszę (kaszę należy wysypać z torebek). Gotować około

Passions hobbies life
W krainie naleśników - miły wieczór w restauracji "Mały Książę" 155

pierogi, sałatki czy dania z makaronem. Obie zdecydowałyśmy się na słone smaki, ponieważ bardziej odpowiadały naszym kubkom smakowym. Zamówiłam naleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka

Projekty ze smakiem
Moje propozycje na świąteczny stół 162

szwedzkie ciasto z jabłkami szybki biszkopt z jabłkami muffiny super czekoladowe błyskawiczne ciasto pomarańczowe ciasto kawowe z czekoladą,orzechami i gruszkami puchaty sernik Helenki ciasto czekoladowe na białkach Mięsa: karkówka Adama kurczak na butelce roladki drobiowe boczek pieczony w folii wieprzowina w carry karczek pieczony w rękawie pieczeń z selera  - dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa

Proste Potrawy
Słownik kuliarny: Pot pie 210

źródło: flickr.com: jeffreyww) Pot pie to amerykańska zapiekanka przyrządzona w jednym garnku. Bazą zapiekanki jest mięso: wołowina, jagnięcina, mięso z indyka lub kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, marchewkę, groszek i fasolę). Mięso i warzywa zapieka się w cieście

WojnaNaSmaki.pl
Kurczak na szpinaku 187

SKŁADNIKI:pierś kurczakaświeży szpinakświeże pomidory lub z puszkidymka lub cebulaczosnekśmietana ( dla łasuchów) lub jogurt (dla tych fit  )oreganosól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Mięso z piersi kurczaka podsmażamy na patelni z dymką i przyprawami (sól, pieprz, oregano).Na drugiej patelni podsmażamy czosnek i dokładamy pomidory. Dolewamy śmietany lub jogurtu. Dokładamy świeży szpinak Wszystko chwilę smażymy. Szpinak wykładamy na talerz

kulinarnyJa
Placuszki z cukinii i ziemniaków 229

stron. Podajemy z sosem tzatziki lub innym jogurtowym sosem.Smacznego!!!A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii:Obiady: Złote placuszki z cukiniiZielone placuszki z cukiniiCukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywamiLeczo z cukinią i kiełbasą Mięso mielone z cukinią i pieczarkamiZupa-krem z cukinii i ziemniakówPrzetwory:Leczo z cukinii na zimęSałatka z cukinii i paprykiCukinia waniliowa Pasztet

Kuchnia domowa Ani
Piersi z makaronem papardelle z kurkami 278

Propozycja wielkanocna na lekki, pyszny obiad. Pierś z kurczaka z makaronem papardelle, do tego sos kurkowy ze śmietaną, cytryna i winem. Myślę, ze nawet największemu marudzie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa brokulowo - kalafiorowa 124

marchewki 1 pietruszka  troche selera 1 por  pol malego kalafiora pol malych brokul  3 srednie ziemniaki mieso na wywar ( np. kurczak ) jazynka, pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy smietana Mieso myjemy, wkladamy do garnka i zagotowujemy mieso  W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy warzywa  Jak juz sie zagotuje mieso wrzucamy marchewke, pietruszke, selera i pora

Klaudynkowa kuchnia
Pulpety z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie warzywnym 158

Doszłam do wniosku, że zrobię mielone w sosie, ale żeby go nie zagęszczać mąką i śmietaną wykorzystałam przetarte warzywa z wywaru. Wyszło smacznie. Polecam. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z piersi kurczaka 2 jajka ½ szklanki bułki tartej Niewielka ilość mleka Kilka pomidorów suszonych, w oleju Sól Pieprz 1 spora marchew 2 łodygi selera naciowego Kawałek korzenia selera 1 mała pietruszka(...)wody ( mniej niż 1 l ). Wodę solimy i umieszczamy w niej piramidkę przypraw. Do bułki tartej dodajemy niewielką ilość mleka ( aby zwilżyć bułkę ) a po chwili dodajemy ją do mięsa wraz z jajkami. Pomidory kroimy na małe kawałki i dodajemy do masy ( jeżeli masa jest zbyt luźna, możemy dodać trochę więcej bułki ). Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety

Smaki Ewy
Kuchnia gruzińska 326

charakterystyczne nie tylko ze względu na kształt – w ich wnętrzu kryje się oprócz mięsa (zazwyczaj wołowo-baraniego) także esencjonalny rosół, który od razu trzeba wypić po nadgryzieniu pierożka. Mięso przyprawiane jest dużą ilością świeżej kolendry. Wegetarianie także mogą cieszyć się smakiem chinkali – dostępne są wersje z pieczarkami, z ziemniakami oraz z serem – w nich oczywiście nie znajdziemy(...)nich to po prostu szaszłyki – grube kawałki mięsa nadziewane na szpikulec, polewane winem i grillowane. Ale nie tylko.Szaszłyki robione są z każdego mięsa. Zazwyczaj podaje je się z cebulą. Tutaj kurczakA tu wieprzowina - dopiero zdjęta ze szpikulcaW wielu miejscach dostaniemy kebab a’la turecki – mięso baranie lub wołowe z przyprawami zawinięte w cienki naleśnik.Gruziński kebabPopularny

Poezja smaku
Ramen po polsku z kaczką 146

znacie. Proponuję dobry rosół, z kaczką, domowym makaronem, jajkiem w koszulce. Można ugotować prosty rosół, ja proponuję rosół „na bogato”. 1 kura lub kurczak rosołowy, 1 -2 korpusy z kaczki, skrzydło gęsi, 700 g mięsa wołowego rosołowego (szponder, mostek, łata, pręga, goleń), 3 listki laurowe, 15 ziaren pieprzu czarnego, 12 ziaren ziela angielskiego, cukier, 2 ząbki czosnku, 400 g włoszczyzny(...)grzyby suszone, tymianek, sól, dodatki: 2 piersi kaczki (1 pierś na 2 osoby), makaron (oczywiście najlepszy domowy), jajka przepiórcze (3 na osobę), ocet, sól, natka pietruszki, Mięso umyć, osuszyć. Z kurczaka odciąć kuper. Z korpusu kaczek również odciąć kuper i wyciąć tłuszcz. Tłuszcz można stopi i używać jako smalcu do smażenia. Włoszczyznę obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół i opalić

królestwo garów
Wykwintny rosół 127

kura lub kurczak rosołowy, 1 -2 korpusy z kaczki,   skrzydło gęsi, 700 g mięsa wołowego rosołowego (szponder, mostek, łata, pręga, goleń), 3 listki laurowe, 15 ziaren pieprzu czarnego(...)ziaren ziela angielskiego, cukier, 2 ząbki czosnku, 400 g włoszczyzny: kawałek selera, kawałek pora,   3 marchewki, 1-2 pietruszki, cebula, 2-3 grzyby suszone, sól, Mięso umyć, osuszyć. Z kurczaka odciąć kuper. Z korpusu kaczek również odciąć kuper i wyciąć tłuszcz. Tłuszcz można stopić i używać jako smalcu do smażenia.   Włoszczyznę obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół

królestwo garów
Piersi z kurczaka w delikatnym sosie (z groszkiem i pietruszką) 149

pieprz 2 łyżki suszonych warzyw mąką krupczatka  olej do smażenia do zagęszczenia: 1-2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany 12% Na samym początku mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotowane kawałki piersi z kurczaka przeciąć na mniejsze porcje. Z jednej podwójnej piersi kurczaka powinny powstać 4 kawałki, czyli łącznie będzie 8 kawałków mięsa. Piersi przyprawić solą oraz pieprzem. Obtoczyć

Ugotować

Proponowane wyszukiwania