mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:163/774)

Podpłomyki 141

łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - kulka mozarelli (ok. 125 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia). Sposób przygotowania: 1. Mieszamy wszystkie składniki ciasta i je wyrabiamy. 2. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Kroimy paprykę w kostkę. 4. Przygotowujemy sos pomidorowy: do koncentratu pomidorowego dodajemy 3 łyżki wody, sól

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Piersi z kurczaka, w panierce z ciecierzycy, smażone w głębokim tłuszczu 202

Jeśli lubicie aromatyczne kawałeczki kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu, mam dla Was propozycję, na  przygotowane tak piersi z kurczaka, otoczone w panierce z mielonej ciecierzycy. Mięso smażone w głębokim tłuszczu jest delikatne, miękkie i soczyste. Panierka z ciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła(...)czasie wyciągamy jeden kawałek mięsa, przekrajamy go i sprawdzamy, czy jest upieczony. Mięso powinno być białe i soczyste. Jeśli tak jest, to każdą kolejną porcję mięsa smażymy tyle samo czasu. Dzięki krótkiemu smażeniu kurczak będzie soczysty. Nie przetrzymujcie go więc w oleju za długo. Po usmażeniu, kurczaka odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego

Smak mojego domu
Pierś kurczaka z ziemniakiem truflowym 197

talerzu dużo kolorów :) Dziś kolejny prosty, szybki obiad :) Pierś z kurczaka z ziemniakiem truflowym, podana  z kilkoma innymi warzywami na sałacie batawia. Składniki :  1 filet z piersi kurczaka  1 ziemniak truflowy  1 łyżka oliwy z oliwek garść sałaty batawia  1/2 marchewki fioletowej  1/2 papryki czerwonej  1/2 białej rzodkwi  1/2 marchewki żółtej(...)cytryny  Przyprawy :  papryka słodka pieprz czarny  imbir  tymianek kardamon kminek rzymski mielony  Filet z piersi myjemy, odsączamy, oczyszczamy i kroimy w paski. Polewamy mięso oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron papryką słodką, pieprzem czarnym, imbirem i tymiankiem. Wszystkie warzywa myjemy. Marchew fioletową obieramy, ścieramy na tarce i przyprawiamy kardamonem. Paprykę oczyszczamy w środku

Parowar Faceta
Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym i jabłkiem. 383

czerwona - mała puszka kukurydzy - 1 jabłko najlepiej kwaskowe - szczypiorek lub zielona cebulka - 2-3 łyżki majonezu - sól, pieprz Wykonanie Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i studzę. Mięso z udek kurczaka oddzielam od kości i skóry i kroje w kostkę. Przekładam wraz z wystudzonym ryżem do miski. Dodaje pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, cebulkę, odsączoną kukurydzę

Kuchnia z widokiem na ogród
Miksowana zupa buraczkowa z groszkiem ptysiowym 167

pieprz ¾ cytryna groszek ptysiowy natka pietruszki do podania ugotowane udko z kurczaka  PRZYGOTOWANIE: Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w paski bądź w kostkę.  Udko  z kurczaka obieramy z mięsa i kroimy.  Do gotującego bulionu dodajemy mięso i warzywa - zagotowujemy. Następnie dodajemy tarte buraki razem z sokiem oraz  sok wyciśnięty z cytryny.   Całość gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kapustnik 216

mała kapusta – młoda lub stara 200 g ryżu (dowolny ulubiony) 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 3 podudzia/pałki z kurczaka, ewentualnie  1 nieduża podwójna pierś z kurczaka lub inne mięso Sól pieprz Olej roślinny 1-2 liście laurowe Kilka ziaren ziela angielskiego Koncentrat pomidorowy (mała puszeczka) – jakieś 1,5 łyżki Bulion warzywny lub drobiowy – ok. 400 ml Przygotowanie

Fabryka pomysłów
Włoskie Pierożki Agnolotti 225

parmezanu Przygotowanie: Mięso wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy liść laurowy, 2 ząbki czosnku oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy mięso około 25 minut. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jaki używacie. Kurczak ugotuje się oczywiście najszybciej. Mój karczek był gotowy po właśnie po około 25 minutach. Przygotowujemy ciasto na pierożki. Mąkę przesiewamy, przekładamy na stolnicę i usypujemy z niej(...)prostu w takiej formie podgrzewam na patelni. 1 ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Szpinak doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Odlewamy nadmiar płynów i odstawiamy do przestygnięcia. Ugotowane mięso wraz z szynka dojrzewającą , suszonymi pomidorami i czosnkiem wyjętym z gotującej się wody z mięsem mielimy na drobno w maszynce. Zmielony farsz dokładnie mieszamy z przyprawami oraz ze szpinakiem.  Przygotowujemy

Mania Gotowania
Kluski wątrobiano mięsne do rosołu 151

Pyszne kluseczki z wątróbki drobiowej i delikatnego mięsa z piersi kurczaka.  Doskonały dodatek do niedzielnego rosołu.  Zasmakuje małym i dużym.  50 dag wątroby drobiowej 1 pierś z kurczaka łyżka cebuli liofilizowanej kupuję tutaj KLIK 2 jajka łyżeczka czosnku w granulkach pieprz biały mielony  sól ( wg smaku )  1 łyżka kaszy manny 1 łyżka bułki tartej

Takie tam pichcenie
Kotlety mielone drobiowe z kukurydzą + film 200

delikatne w smaku, mniej kaloryczne i bardzo smaczne. Razem z ziemniakami i surówką mogą stanowić szybki i prosty w przygotowaniu obiad.  składniki na 12 mielonych 50 dag mięsa mielonego z kurczaka puszka kukurydzy 1 jajko płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki duża szczypta czarnego pieprzu 3-4 łyżki bułki tartej + 3/4 szklanki do panierowania olej do smażenia przepis

Smakowite Dania
Kurczak w serowym sosie 501

wiem, kurczak w dzisiejszych czasach jest zaliczany do niezbyt zdrowych mięs, ale od czasu do czasu(...)można sobie pozwolić i można przecież znaleźć i kupić dobre mięso jeszcze. Ja generalnie staram się jeść lekko ze względu na stan zdrowia, dlatego najczęściej wybieram kurczaka, albo w ogóle nie jem mięsa. Na dzisiaj przygotowałam coś bardziej kalorycznego, ale raz kiedyś można sobie pozwolić. Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam gorgonzolę, ten Włoski ser nadaje się idealnie jako baza

Delusional Trine
SAŁATKA OBIADOWA Z KASZĄ BULGUR 196

poniosło mnie do kuchni, bo dzień bez gotowania, to dzień stracony :-) Dzisiaj mamy niedzielę, więc u mnie w domu będzie na bank rosół, ziemniaki z mizerią i udkiem z kurczaka ale, to w moim jak ja to nazywam prawdziwym domu.  W warszawskim raczej nie robię takich obiadów, wiecznie coś muszę zmajstrować, zamieszać w garach. Także tak :-) Kasza bulgur, ostatnio(...)odżywczych i naprawdę jest bardzo sycąca. Może być dodatkiem do mięs ale może być również składnikiem sałatki i dzisiaj przygotowałam taką a'la obiadową.  Składniki: 250 g mięsa z udka kurczaka bez skóry  słoik suszonych pomidorów w zalewie  1 malutka papryczka jalapeno  szklanka ugotowanej kaszy  bulgur  50 ml białego wina pół limonki 1 świeży

pieprzny smaczek
Knedelki z mięsem mieszanym 152

ziemniaków (sypkie, mączyste). Po ugotowaniu około 900 g 250 g mąki pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko sól Farsz: 350 g ugotowanego mięsa (z rosołu: kurczak, indyk, wołowina) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku (wg uznania) 1 łyżka masła klarowanego sól świeżo zmielony pieprz ¼ szklanki rosołu (brak na zdjęciu) Wykonanie: Wykonanie knedelków najlepiej rozłożyć

Kuchnia u Krysi
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 211

częściej eksperymenty kulinarne zaskakują pozytywnie i zapisują się w rozdziale do powtórzenia. Tym razem padło na burgery z indyka. Niby nic nadzwyczajnego, ale liczą się dodatki ;) 350 g mięsa mielonego z kurczaka  1 ząbek czosnku 1 marchewka  1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżeczki pietruszki suszonej  0,5 łyżeczki tymianku

Emskie Smaki
Botwinka z czerwoną kapustą. Zupka dla dziecka 150

kapusty to już pierwszy raz i zaręczam, że nie ostatni, bo wyszła przednia. Wersja dla malucha jest po prostu delikatniejsza i nie zawiera soli. ;) Potrzebujemy: mały kawałek mięsa z uda kurczaka wolnowybiegowego botwinka z jednego buraczka 1/4 marchwi 2 "szczypty" poszatkowanej czerwonej kapusty plaster cebuli pół 1 ziemniak 1 liść laurowy 1 ziele angielskie kilka kropel soku z cytryny

MamaOskarka
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 111

marynaty pozostałą w misce, podlej odrobiną wody i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. blabla blabls Wash and dry the chicken. Put some salt

Martyna Cooks
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 137

marynaty pozostałą w misce, podlej odrobiną wody i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. blabla blabls Wash and dry the chicken. Put some salt

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania