mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:165/774)

Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) 500

Plastry piersi z kurczaka to idealny pomysł na codzienny obiad. I chodź wielu z nas kojarzy kurczaka z "suchym" i wręcz niesmacznym mięsem warto dać mu szanse, przygotowując go z poniższego przepisu - pierś wychodzi delikatna, wyjątkowo soczysta i aromatyczna.   Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) - Składniki: 2 piersi z kurczaka ok. 4 duże ząbki czosnku  przyprawy: słodka papryka(...)obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Do ok. 1/4 szklanki oleju dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw i dokładnie mieszamy.  Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Następnie mięso nacieramy częścią marynaty i piersi obsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju (po ok. 2 minuty  każdej strony). Jedynie wierzch mięsa podsmażamy, środek nadal

Słodka Strona
Kurczak z ryżem 226

Potrawy z kurczaka są bardzo lubiane. Nic dziwnego, mięso to jest lekkostrawne, niskokaloryczne i dietetyczne. Przyrządza się go szybko, nadaje się do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia, zapiekania oraz nadziewania. Dzisiaj prezentuje kurczaka w połączeniu z ryżem i warzywami. Jest to danie delikatne, ale można nadać mu pikanterii dodając papryczkę chili w postaci świeżej lub sproszkowanej. Ja ją pominęłam ze względu(...)rosołu (marchewka, pietruszka, seler, por ) -1 papryczka chili lub szczypta sproszkowanej -1 szklanka gorącej wody -olej rzepakowy -sól, pieprz Jeżeli mamy duże ćwiartki z kurczaka, to zalecam podzielić je na pół. Dokładnie myjemy mięso, osuszamy  ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i obsmażamy mięso z obu stron na rumiano. Odstawiamy na ogrzany półmisek. Na tym samym tłuszczu szklimy

Kulinarne przemyslenia
Domowe Hot Wings jak z KFC 14164

napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Gdyby ciasto okazało się za rzadkie dodajemy więcej mąki, gdyby za gęste troszkę więcej mleka. Wyjmujemy kurczaka z lodówki i wlewamy do niego przygotowane ciasto - mieszamy, tak aby pokryło każdy kawałek mięsa. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. szklankę mąki(...)kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 3-4 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka - dzięki temu zabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski".Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron

Słodka Strona
Piersi kurczaka w sezamowej panierce 174

Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Piersi kurczaka podałam z młodymi ziemniakami i mini marchewkami.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka sosu sojowego jasnego sól, pieprz 1 jajko sezam olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (tzw. polędwiczki). Przyprawić solą oraz pieprzem.   Jajko wbić do głębokiego talerza, dolać sos sojowy(...)pomocą widelca składniki połączyć ze sobą. Przyprawione piersi z kurczaka obtoczyć w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w sezamie. Przygotowanie piersi kurczaka przesmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju (najlepiej na średnim ogniu). Mięso musi wyraźnie się zarumienić

Ugotować
JEDNOGARNKOWY KURCZAK Z ZIEMNIAKAMI 243

JEDNOGARNKOWY KURCZAK Z ZIEMNIAKAMI to doskonała propozycja na niedzielny obiad.... Artykuł JEDNOGARNKOWY KURCZAK Z ZIEMNIAKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ 149

roli głównej? Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 3 cebule dymki przyprawa do gyrosa 4 łyżki oleju Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze

Z Majeczką w kuchni
Paprykowe penne z kurczakiem 243

makaron się nie skleił. Następnie pokrój kuraka i papryki w paski o długości około 3 cm. Cebulę pokrój w piórka. Powinieneś zacząć od smażenia kurczaka. W rondelku rozgrzej olej i rzuć na niego mięso. Nie sól, żeby nie puściło wody. Jak już będzie elegancko zrumienione, weź łyżkęcedzakową i zdejmij mięso na jakiś talerz. Teraz do tego samego garnka

manslogblog
Kurczak pieczony 104

Dodatek czarnuszki i ziół sprawia że kurczak jest bardzo aromatyczny . Mięso jest bardzo soczyste i smaczne.                       Składniki: 1 mały kurczak 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli  0,5 łyżeczki czarnuszki 1 łyżeczka ziół do drobiu ¼ szklanki oleju

Bajeczna Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem, świeżą natką pietruszki i ryżem 103

Składniki: 6 papryk ( czerwone lub żółte ) 200 g mielonego mięsa ( z indyka, kurczaka lub wieprzowe) 2 torebki ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki delikat do mięs sól, pieprz 1 kostka warzywna lub rosołowa Sposób przygotowania: 1. Paprykę dokładnie umyć, wydrążyć. 2. Ugotować ryż, ostudzić. 3. W misce doprawić mięso delikatem, solą oraz pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż. Całość

A Ty Smakuj Mnie
Filet z kurczaka z kminkiem 194

Wracając do kurczaka, będzie jeszcze jeden przepis. Tym razem jeszcze łatwiejszy niż poprzednie udka.Pierś z kurczaka, czyli ten rodzaj mięsa, które przygotowuje się w tempie ekspresowym ;)Filet z kurczaka z kminkiemSkładniki:pierś z kurczaka (pojedyncza, podwójna - zależy dla ilu osób)żółtkosuszona cebulakminek mielonyprzyprawa do kurczakasól ziołowaolej z pestek winogron do smażeniaPrzygotowanie:Filet pokroić w plastry i lekko rozbić

Lawendowe Niebo
Podudzia kurczaka marynowane w miodzie 228

Lubicie mięso na słodko? Ja wprost uwielbiam.. kurczak grillowany z ananasem, indyk pieczony z brzoskwinią, czy pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z kawałkami banana. Pycha! Jednak najbardziej klasycznym zestawieniem mięsa na słodko jest przyrządzenie go z dodatkiem miodu. Dzisiaj propozycja Karola Okrasy na pyszne pieczone podudzia z dodatkiem miodu. Danie klasyczne, proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Czas(...)miodu 4 łyżeczki sosu sojowego 1 ząbek czosnku Cytryna Ostra papryka  Kurczaka myjemy i odcinamy nadmiar skórki. W misce umieszczamy miód, sos sojowy oraz szczyptę ostrej mielonej papryki. Ząbek czosnku obieramy i siekamy w plasterki, dorzucamy do marynaty. Dolewamy sok z połowy cytryny i całość mieszamy. Mięso układamy w misce, polewamy marynatą, a całość umieszczam w lodówce

Kolizje Smaków
Pikantne Stripsy w chrupiącej panierce 245

smak zawdzięczają długiemu marynowaniu w aromatycznej zalewie, która sprawia, że mięso jest po prostu pyszne. Jeśli nie lubicie panierowanego mięsa, polecam zamarynować mięso w ten sposób i upiec lub usmażyć saute :) SKŁADNIKI 2 podwójne piersi z kurczaka zalewa 4 szklanki wody 1,5 łyżki soli gruboziarnistej 3 łyżki cukru muscovado 3 ząbki czosnku 1/2 świeżej papryczki chilli ( można więcej(...)wybijamy do oddzielnego naczynia i roztrzepujemy.  Kawałki kurczaka obtaczamy w panierce, w jajku i ponownie w panierce. Na patelni rozgrzewamy olej, tak aby pokrywał mięso do połowy. Na rozgrzany olej wkładamy kawałki kurczaka i smażymy z dwóch stron po ok. 2-3 min. Najlepiej na początek usmażyć jeden kawałek aby sprawdzić, czy mięso w środku nie jest surowe. Usmażone

DefinicjaSmaku
Udka zapiekane z cukinią, marchewką i cebulą 167

najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 2 średniej wielkości marchewki 1 duża czerwona cebula 1 cukinia sól, pieprz przyprawa do kurczaka mąka krupczatka do obtaczania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Przyprawione udka obtoczyć w mące. Na patelnię wylać olej i gdy będzie gorący przesmażyć udka(...)przekroić na pół i pokroić w ćwiartki. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie paseczki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę i zapiekałam jeszcze 15 minut

Ugotować
Kurczak po włosku 232

Filety z kurczaka to najlepsze mięso na szybki posiłek, robi go się błyskawicznie w jednym garnku, z dodatkiem pomidorów, szynki parmeńskiej, pieczarek  i oliwek, najlepiej smakuje z ryżem na sypko. Takim posiłkiem naje się cała rodzina. Polecam. Składniki: 80 dag fileta z kurczaka 25 dag świeżych pieczarek 10 dag szynki parmeńskiej 5 dag wędzonego boczku 50 g zielonych oliwek

Wanilia i Kardamon