mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:149/774)

Sałatka z zupek chińskich 154

duży filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól, pieprz majonez przyprawa do kurczaka (np. gyros) Sposób wykonania: 1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę. 2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje. 3. Kapustę pekińską posiekać. 4. Paprykę pokroić w kostkę. 5. Makaron

Kuchnia domowa Ani
Kurczak z warzywami z piekarnika. 232

Kurczaka w całości włożyć do rękawa, skropić oliwą, obłożyć warzywami, rękaw zamknąć klipsem, pozostawić na kilka minut w chłodzie Piekarnik nagrzać do 190 *C, włożyć foremkę z kurczakiem, w moim piekarniku mięso piekłam ok. 2 godz. Moje uwagi: Takie warzywa jak marchewka należy pokroić dość drobno, by podczas pieczenia zmiękła, chyba że wolimy twardą :) Ziemniaki, cebula i czosnek upieką się

Proste Potrawy
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 223

Dziś przedstawiam szybkie i łatwe danie dla całej rodziny. Pyszny strogonow z klopsikami drobiowymi i grzybami w śmietankowym sosie i podany na tagliatelle pełnoziarnistym Lubelli . Danie

karmelowy
Sałatka z kurczaka, fety i ogórków 185

łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia do sałaty Z przypraw zrób mieszankę, dodaj olej do smażenia i natrzyj tym umyte i osuszone piersi z kurczaka. Zostaw na 30 minut. Nagrzej porządnie patelnię i ułóż na niej mięso. Smaż około 4 minuty z każdej strony, po czym wyłącz gaz i przykryj mięso, aby doszło. Umyj i osusz sałatę, por i ogórki(...)sałatą, dodaj pokrojone pomidory suszone i w krusz fetę. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek, dopraw ziołami po swojemu, wymieszaj i dorzuć pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Dietetyczne curry z ciecierzycy 200

kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, papryką, pastą curry, dokładnie zamieszać i gotować jeszcze chwilkę, żeby przyprawy miały okazję się otworzyć.  Do gotowego curry można dodać posiekanego kurczaka lub inne mięso czy tofu. Ja podałam je z gotowaną na parze piersią z kurczaka. Przed podaniem posypałam suszonym szczypiorkiem (uwielbiam!). Najlepiej smakuje na gorąco

Cakes By Kejt
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 154

Dziś proponuję danie, dzięki któremu możemy wykorzystać świąteczne resztki mięs. Niestety po świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z

karmelowy
Kotlet drobiowy siekany 231

Trochę inne kotlety drobiowe - z siekanego mięsa i żółtego sera. 30 dag mięsa z piersi kurczaka 10 dag żółtego sera 1 łyżka gęstego majonezu (używam dekoracyjnego Winiary) Przyprawa do kurczaka Kamis złocista sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso jak najdrobniej pokroić, obsypać przyprawami. Ser zetrzeć na drobnej tarce, stopniowo dodawać do mięsa, dobrze wymieszać. Połączyć

Praktyczna pl
Pieczony kurczak. 215

Przedstawiam Wam dzisiaj nasz najlepszy przepis na pieczonego kurczaka. Pyszna chrupiąca skórka i soczyste mięso. Pyszności! Składniki: 1 kurczak o wadze ok. 1,6-1,8 kg, 1 łyżeczka soli, pieprz, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/2 łyżeczki kolendry, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 3 obrane i zmiażdżone ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, dodatkowo: dwa cienkie kawałki

Plate of Joy
Krem brokułowy 104

zdjęciu może niezbyt rewelacyjnie, ale zapewniam, że jest smaczny. Przedstawię Wam wersję dla większych dzieci i dorosłych, dla niemowlaka instrukcję poniżej   Składniki: - 2 ziemniaki; - 20 dag mięsa z piersi kurczaka; - pół świeżego brokułu; - 2 łyżki masła; - 2 żółtka ugotowane na twardo; - sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obierz, umyć, obrać i pokroić w kostkę. Umyć pierś z kurczaka, przyprawić solą

dom-agi.pl
Bulion 134

Można przygotować go więcej i nadmiar zamrozić. Ja podaje przepis na bazie udka kurczaka, ale równie dobrze można go przygotować z porcji rosołowej, skrzydła indyka lub dowolnego innego mięsa. Składniki: udko kurczaka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula liść laurowy 2 owoce ziela angielskiego sól pieprz Wykonanie: Udko umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liść(...)pieprz, zagotować. Cebulę obrać z zewnętrznej warstwy, przekroić na pół i przypiec na blaszce. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i warzywa dodać do gotującego się mięsa. Bulion gotować przykryty pokrywką przez co najmniej 30 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Gotowy bulion odcedzić od mięsa i warzyw

Mama Gotuje
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i fetą 145

wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część bazylii zostawić do posypania mięsa po usmażeniu). Przygotowanym farszem nadziać kurczaka (ułożyć na rozkrojonej części i przykryć drugą). Jeśli kurczak bardzo się rozpada, można przytrzymać farsz wykałaczką. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (delikatnie przekręcać(...)pomagając sobie widelcem i szpatułką). Najlepiej najpierw usmażyć tę stronę kurczaka, która jest grubsza i lepiej „utrzyma” farsz. Na talerzu mięso posypać posiekaną bazylią. Podawać z ziemniakami

Bullio
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i fetą 179

wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na ok. pół godziny. Fetę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną bazylią (część bazylii zostawić do posypania mięsa po usmażeniu). Przygotowanym farszem nadziać kurczaka (ułożyć na rozkrojonej części i przykryć drugą). Jeśli kurczak bardzo się rozpada, można przytrzymać farsz wykałaczką. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (delikatnie przekręcać(...)pomagając sobie widelcem i szpatułką). Najlepiej najpierw usmażyć tę stronę kurczaka, która jest grubsza i lepiej „utrzyma” farsz. Na talerzu mięso posypać posiekaną bazylią. Podawać z ziemniakami

Bullio
Roladki z fileta z kurczaka z brzoskwinią i żurawiną 214

Filet z kurczaka w takiej wersji jest nie tylko smaczny, ale i wygląda efektownie. Dodatek żurawiny daje mięsu ciekawy smak. Składniki : podwójna pierś z kurczaka brzoskwinie z puszki musztarda olej do smażenia jajko, bułka tarta żurawina Składniki na sos : około 10 -20 dag suszonej żurawiny 2 łyżki miodu szczypta mielonego imbiru płaska łyżeczka octu balsamicznego Przygotowanie sosu : Umytą żurawinę zagotować(...)imbirem do momentu zredukowania płynu Po przestudzeniu owoców blanszować je na sos. Przygotowanie : Filet z kurczaka przekroić na cienkie płaty, lekko rozbić i posypać pieprzem Każdy płat posmarować lekko musztardą, ułożyć na nim kilka ugotowanych, odłożonych owoców żurawiny oraz pokrojony kawałek brzoskwini, mięso zrolować ( można pomóc sobie spinając je wykałaczką ) Każdą roladkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, potem bułce tartej Smażyć

Proste Potrawy
Roladki z kurczaka z orzechami w cieście 157

Możemy je wykorzystać do przygotowania słodkich ciasteczek z marmoladą lub słonych przekąsek z serem lub szpinakiem . Dzisiaj z kolei ciasto w połączeniu z daniem głównym czyli roladki z kurczaka w cieście. Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka ze świeżych warzyw i sycący obiad gotowy. Polecam(...)Roladki z kurczaka z orzechami w cieście francuskim Składniki na 4 roladki: 4 piersi z kurczaka 500g ciasta francuskiego (2 płaty) 100g orzechów włoskich garść posiekanej natki pietruszki 4 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso nacinamy wzdłuż (tak jakbyśmy chcieli przeciąć filet na dwie połówki, jednak nie rozcinamy ich do końca), Po rozłożeniu powstanie nam jeden duży płat

Smak mojej kuchni
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 280

Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Podana porcja starczy na 2 osoby lub jedną bardzo głodną Spróbujcie. Składniki: (na 1-2 porcje) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona cebula 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki – u mnie od Greckie Przysmaki 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli ziołowej 2-3 łyżki oleju 4 łyżki śmietany(...)ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą ziołową. Mieszamy aby przyprawy ładnie pokryły mięso. Smażymy. Po chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś

Słodkie okruszki
Pierogi z mięsem 379

szklanki mąki1 jajkookoło 1 szklanki letniej wodyszczypta soliFarsz:80 dag mięsa wieprzowego, np. łopatki lub biodrówki20 dag udek z kurczaka2 litry bulionu2 marchewki1 pietruszka2 cebule1 łyżka masłamajeraneksólpieprzPierogi, to jedno z podstawowych dań świątecznych. Jest to potrawa znana już od XIII wieku, a sprowadzona do Polski najprawdopodobniej z Dalekiego Wschodu poprzez Ruś.To prawda - są pracochłonne, ale za to jakie pyszne(...)długo, ponieważ można je wyciągć z lodówki lub zamrażarki stopniowo, i odgrzewać według potrzeb.Mięso wieprzowe, udka z kurczaka, obraną pietruszkę i marchewki ugotować do miękkości w bulionie. Wystudzić. Na otrzymanym wywarze można ugotować przy okazji pyszną zupę :)Mięsa pozbawić ewentualnych kostek i chrząstek i razem z warzywami zmielić w maszynce. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka ryżowa Kebab Gyros 15242

ryżowa Kebab Gyros – Składniki: 2 woreczki ryżu (razem 200g) 1 opak. przyprawy kebab – gyros 2 duże filety z piersi kurczaka (ok. 600g) 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) olej rzepakowy do zamarynowania mięsa i smażenia 2 cebule 6 ogórków konserwowych (ok. 400g) 400g sera żółtego 4 pełne łyżki ketchupu pikantnego 4 pełne łyżki majonezu(...)Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wrzucić na cedzak, przelać zimną wodą i zostawić do odcedzenia. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dorzucić kurczaka i smażyć do czasu aż mięso będzie dobre (najlepiej na dużym ogniu, by mięso za bardzo nie puściło ‚wody’). Ryż wsypać do miski, dodać kurczaka wraz z całą zawartością patelni (tłuszczem i cebulką). Całość

Kulinarne Przeboje
Gulasz z kurczaka po węgiersku 162

miseczce wymieszać paprykę słodką, paprykę ostrą, sól i pieprz i wszystko wymieszać z mięsem. W rondlu rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę,  dodać mięso i smażyć , mieszając . Kiedy kurczak jest już lekko rumiany, wlewamy wodę i dusimy chwilę pod przykryciem.do miękkości, a następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, ketchup i przecier pomidorowy. Doprawiamy w razie potrzeby

O kuchni z uczuciem
Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim 611

łyżeczka czosnku granulowanego NADZIENIE: 1 cebula 3 ząbki czosnku 450 g szpinaku mrożonego sól pieprz czarny 200 g sera żółtego Piersi kurczaka naciąć w połowie, aby utworzyły się kieszonki. Składniki marynaty połączyć i oprószyć z każdej strony mięso. Odstawić. W tym czasie można przygotować nadzienie. Czosnek roznieść i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, po chwili dołożyć pokrojoną w kostkę(...)pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak

https:KKuchniaMniam
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i brokułami 2896

brokułów śmietana przyprawy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, doprawiamy (curry, papryczka chilli, przyprawa do kurczaka, majeranek) i smażymy pod przykryciem. Gdy mięso się podsmaży, a grzyby zmiękną, na patelni zobaczymy wodę, wtedy dokładamy brokuły. Dołożone wcześniej będą rozgotowane. Jak brokuły będą miękkie lub lekko niedogotowane (zależy jakie preferujecie

Taste Of My Day
Rosół mocno imbirowy 172

wody.  Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Garnek przykryć pokrywką ale nie całkiem. Zmniejszyć ogień do minimum, gotować  przez około 30 minut, aż piersi będą ugotowane. Mięso z piersi kurczaka wyjąć na talerz, ostudzić, przykryć i odstawić w chłodne miejsce. Rosół gotować już bez przykrycia, około 2,5 godziny. Po tym czasie wyjąć resztę kurczaka z bulionu

Stare Gary
Ziemniaczane kule z kurczakiem, serkiem topionym i sosem czosnkowym FolWark, pieczone w piekarniku. 180

ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę   2 jajka 1 łyżka mąki domowa vegeta do smaku pieprz i szczypta chili do smaku 1 duża ugotowana pierś z kurczaka może być mięso z rosołu 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka buła tarta do obtoczenia kulek  1 opakowanie serka śmietankowego topionego hochland Wykonanie : Cebulę obieramy i kroimy

Sama słodycz i szczypta chili
domowe wędliny - mielonka drobiowa z szynkowara 299

domowych wędlin ze wszystkich, które do tej pory przygotowałam. Delikatna, a jednak ma swój charakter, soczysta, łatwo ją kroić nawet na dość cienkie plasterki.  składniki: 700 g mięsa z piersi kurczaka 300 g zmielonej łopatki 3 płaskie łyżeczki soli peklującej szczypta kminku szczypta tymianku szczypta rozmarynu 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu 1 zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki(...)wody wykonanie: Pierś kurczaka oczyściłam i pokroiłam w dość drobną kostkę, połączyłam ze zmieloną łopatką. Do mięsa dodałam wszystkie przyprawy, wsypałam żelatynę, dolałam wodę i wyrabiałam tak długo, aż mięso zaczęło się kleić (około 10 minut). Przełożyłam je do pojemnika i odstawiłam do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyłożyłam szynkowar woreczkiem, a do woreczka włożyłam mięso, dobrze ugniatając

babka w formie

Proponowane wyszukiwania